Azerbaycan Türkü Sözleri |
|
|
#46 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Azerbaycan Türkü SözleriAşkın kitabını sen al eline Serimize ne yazılmış görelim Selavat kelimesin getir diline Din serverine selavat verelim Din serveri hak Muhammed Alidir Bizden ihtiyarlar bizden uludur hidayet umduğum bektaş velidir Derdimizin dermanını bulalım Sultanım Dertlere derman eylesin Şah İmam Hasan Ummanları boylasın Hüseyn erkan-ı ayın söylesin Sıtk ile kulak tutup dinleyelim Dinle gelen İmamların sesidir İmam zeynel İmamların hasıdır İkrarında inkar Hakka asidir İnkarı inkar boynuna saralım İkrarında inkar Hakka kul olmaz Coşkun akıp Muhabbeti sel olmaz Muhammed Bakırın sırrı deyilmez Sizin ile hal evine varalım Hal evinde hal olalım hal ile İmam cafer bir yol kurmuş yol ile gelin tanışalım tatlı dil ile Yürü git nasihatımız alalım Teselli ver canım müşkülüm kandır Yönümü Musa-i kazıma döndür Haklı Muhabbetin şemasın yandır Muhabbette Muhammedi bulalım Sultanımdır Hak nazarın bahş eden Musa Kazım Rıza bizi okutan Ne aradın buldun yetmiş ikiden Seç özünü yetmiş üçe varalım Müminlerin dini yetmiş üç olur İsmaile inan kurban koç olur Evvel ahir bu dünyadan göç olur Konan göçmüş biz nemize duralım Geliciden gel olunca durulmaz Takiyi Nakiyi seven yorulmaz İkilikle Hak didara erilmez İkiliği Öz evinden silelim Hak da sever teslim olan kulları Coskun akar Muhabbetin selleri Hasan el askerinin gonca gülleri Firdevs-i alada açmış derelim Şah Hatayim bülbül intizar güle Şah Muhammed Mehdi zuhura gele Düşmüşlerin elin ala kandıra Hakka temennayı niyaz kılalım |
|
|
|
#47 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Azerbaycan Türkü SözleriAta olmasaydı alem olmazdı Halikin küdreti atadır ata Güneş kainata şö'le salmazdı Nuri-sehaveti atadır ata O ele arhadı her dağdan uca Evez olunmazdı min tahtı taca Övlad üçün özün çahar kılınca Metin deyaneti atadır ata Ey Azaflı me'naların me'nası Üreyinde min baharın havası Yerin göyün erşin gürşün esası Er kişi hilketi atadır ata |
|
|
|
#48 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Azerbaycan Türkü SözleriAy ağalar bele mi olur Halı yardan ayrılanın Gayıdıb sarpa düşermiş Yolu yardan ayrılanın Dağdan duman ötmez imiş Gül tikansız bitmez imiş İşe güce getmez imiş Eli yardan ayrılanın Dağlardan duman çekilir Gedib ümmane tökülür Onbeş yaşından bükülür Beli yardan ayrılanın Eli deyir alır imiş Derdi cana salır imiş Söylemekden qalır imiş Dili yardan ayrılanın |
|
|
|
#49 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Azerbaycan Türkü SözleriSenin gızın menim ömür yoldaşım Elimizden ne tez uçdu ay ana Heç bilmirem bu ezrayıl mürdeşir Birden niye onu seçdi ay ana O gedeli gücüm yoh güdretim yoh Bu heyata zerre mehebbetim yoh Oğullarım galmadılar yetim yoh O yetimlik mene düşdü ay ana Ele bil ki neslimizde talan var Bahışlarda gör ne boyda elem var O gedeli gör ne geder ölen var O gedeli köçhaköçdür ay ana Senin saçın birden-bire ağardı Menim ömrüm viran oldu dağıldı İnsan tamam efsanedir nağıldır Evveli heç sonu heçdir ay ana Sefuremin anasısan - anamsan Sen de ona menim kimi yanansan O gedeli sen de ömrü talansan Yaşayırsan gözü yaşlı ay ana Günlerimi teklik alıb goynuna İblisdir ilişmişem oyununa İster gele yüz-yüz gelin-gaynana Ocağımız daha boşdur ay ana Lap melekler hidmet ede bu eve Peyğemberler hörmet ede bu eve Allah özü digget ede bu eve Sefuresiz yene heçdir ay ana |
|
|
|
#50 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Azerbaycan Türkü SözleriAy arifler digget edin Boylanır her yana gözel Dişler inci dahan şeker Hal düzüb zebana gözel Budur gelir tamaşana Neçe min merdana gözel Anam da gurban deyirdi Sen teki cahana gözel Mühteseri bu ses yetdi Zemin ü asmana gözel Şahmar teki gesd eleyib Gara zülf bele dolanıb Yanağın gızıl güldür Dodağına bal çilenib El nazik beden nazik Neçesi Mecnun'a dönüb Elbette can alansan Şairler ona allanıb Neçesi oda galanıb Susduyusan gana gözel Görünende gözlerime Te camalın ay kimidir Bir busa lütf elesen Sayıllara pay kimidir Kirpiyin hedeng ohu Çatma gaşın yay kimidir Ehsen bu pür kamalına Aşıb daşan çay kimidir Güzellikle gulam sene Bahgilen mehmana gözel Elinden gileyliyem Gedirem divana yazım Tel vurum haber verim Ses düşsün her yana yazım Deli könlüm ferağında Olubdu pervana yazım Ovçu kimi nişan aldın Giydin şirin cana yazım Züleyha tek sen salıbsan Yusif'i zindana gözel Aşıg Esed dürüst danış Bu sonanı al geleme Sen ki serraf yaranmısan Ayırd ele sal geleme Gör nece vesve yaraşır Bu hebeşi hal geleme Ciyerim kabab edib Tahdın eceb mil geleme Burah meni insaf ele Goy gedim bir yana gözel |
|
|
|
#51 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Azerbaycan Türkü SözleriDeniz gırağında gördüm yerini Desmal oluf sildim akan terini İndi kızlar döver kendi erini Ay can alan canım cinayettedir Eşşek ölüf goduh şikayettedir Men oturdum samavardan yukarı Vurdu meni samavarın buharı Ağzı ganfet dili cennet şekeri Ay can alan canım cinayettedir Eşşek ölüf goduh şikayettedir Deniz kırağında yerler hurmayı Gılavuz ederler telli turnayı Ağ bilek üstünde sırça burmayı Ay can alan canım cinayettedir Eşşek ölüf goduh şikayettedir |
|
|
|
#52 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Azerbaycan Türkü SözleriAy gara çuham emi desen Yar bağından ter gül deresen Bir cecüt çorap ne menedi Emi gızına gönderesen Emi gızı can emi gızı Gözleri mercan emi gızı Bir cecüt çorap ne menedi Emi oğluna gönderesen Ay bu gönlümün pası banı Niye bahıpsan yanı yanı Demiştin nişan gönderecem Bes o verdiğin vede hanı Ağ develer yüklendi emi gızı Ağzı yoh şatihlendi emi gızı Gözlerim sennen cevap yoh Göynüm şeklendi emi gızı |
|
|
|
#53 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Azerbaycan Türkü SözleriBağa girdim üzüme Tikan batdı dizime Eyildim çihartmağa balam Yar göründü gözüme Ay giz heyranın ollam Ay giz ceyranın ollam Gedersen yola sallam Galarsan gadan allam Gedersen yola sallam Galarsan gadan allam Meynede üzüm galdı Dermedim üzüm galdı Bir evde iki bacı balam Birinde gözüm galdı Ay giz heyranın ollam Ay giz ceyranın ollam Gedersen yola sallam Galarsan gadan allam Gedersen yola sallam Galarsan gadan allam |
|
|
|
#54 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Azerbaycan Türkü SözleriAy gız menim canımsan Kaşları kemanımsan Küçemizden geçen de Hiç bir mene bakmisen Gel gezme mennen aralı Kalbimi etme yaralı Canımdan artı sevirem Sen kimi bir maralı Ay gız sözüm sanadır Gel bir meni sevindir Dünya güzele dolsa Menim gözüm sendedir Gel gezme mennen aralı Kalbimi etme yaralı Canımdan artı sevirem Sen kimi bir maralı Ay gız menim gülümsen Hoş avaz bülbülümsen Yad ellere gidersen Bil kl men öldürürsen Gel gezme mennen aralı Kalbimi etme yaralı Canımdan artı sevirem Sen kimi bir maralı |
|
|
|
#55 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Azerbaycan Türkü SözleriNe baharsın daldalardan Dad elinden aman ay gız Kirpiklerin ganım içir Cellad gaşın keman ay gız İsterem gadanı alam Gerdenine golum salam Senin ucundaabdalam Gel eyleme güman ay gız Her dem garşımda esirsen Her dem bağrışır küsürsen Gah asırsan gah kesirsen Yok mu sen iman ay gız Birce goymur ganlı gelek Şadlanıban bizde gülek Elbet bir gün ollam gerek Olma menle yaman ay gız Garacaoğlan çek cefa Yarla eyle ehd-ü vefa Bir vaht sürdü senle sefa Geçti haylı zaman ay gız |
|
|
|
#56 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Azerbaycan Türkü SözleriAy gız tavus kimisen Ne gözel bezenmişsen Geyip ağ köyneğini Örtüp ağ örpeğini Lale sen süsen misin Ne güzel bezenmişsen Aşığam ay yüzüne Telini yay yüzüne Dolaşıp diyar diyar Ay ala gözlü nigar Ay gız tavus kimisen Ne gözel bezenmişsen Mene et çare gözel Gaşların kare gözel Çare gözel kaşların Kare gözel gözlerin Verem öz canımı Sen tekin yare gözel Ay gız tavus kimisen Ne gözel bezenmişsen |
|
|
|
#57 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Azerbaycan Türkü SözleriYene tovuz kimisen Ne geşenk bezenmisen Geyib al köyneyini Örtüb al örpeyini Lalesen süsen misin Ne geşenk bezenmisen Ah ne geşenk bezenmisen Aşigem ay üzüne Telini yaya üzüne Dolaşıp diyar diyar Ay ala gözlü nigar (sevgili) Görmedim tay üzüne Yene tavus kimisen Ne geşenk bezenmisen Ah ne geşenk bezenmisen Mene et çare gözel Gaşları gara gözel Vererem öz canımı Senin tek yara gözel Yene tovus kimisen Ne geşenk bezenmisen Ah ne geşenk bezenmisen Verip eşgin camını Heyran ettin hamını Yene aşig Penah'ın Coşdurdun ilhamını Ay gız tovuz kimisen Ne geşenk bezenmisen Ah ne geşenk bezenmisen |
|
|
|
#58 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Azerbaycan Türkü SözleriAy gözümün ışığı Gül üzlü göyçek gızım Evimin yaraşığı Ömrüme bezek gızım Gaşeng gaşeng saçların Dökülende yüzüne Görenler çok ohşadır Seni menim özüme Ay menim göyçek gızım Saçları ipek gızım Ömrüme bezek gızım Mene taraf gaçanda Galbime ferah gelir Rengi biraz solanda Menim galbim kövrelir Dodağı gül goncası Yanağında hal gızım Gözleri dan ulduzu Şirin şeker bal gızım Ay menim göyçek gızım Saçları ipek gızım Ömrüme bezek gızım Bugünün şen körpesi Sabahın sonasısan Analı dünyamızın Sen de bir anasısan Dodağı gül goncası Yanağında hal gızım Gözleri dan ulduzu Şirin şeker bal gızım Ay menim göyçek gızım Saçları ipek gızım Ömrüme bezek gızım |
|
|
|
#59 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Azerbaycan Türkü SözleriAraz ahhar lil ile Deste deste gül ile Men yarimi sevirem Şirin şirin dil ile Ay laçin can laçin Ben sana gurban laçin Arazam küre bendim Bülbülem güle bendem Dindirmeyin gamlıyam Bir şirin dile bendem Ay laçin can laçin Ben sana gurban laçin |
|
|
|
#60 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Azerbaycan Türkü SözleriAy ne gece serin külek göy çemen Dört yanımız zefir saçan yasemen Anca meni heyretlere gerg eden Ne çemendi ne çiçeydi sensen sen Bir söz ahır duduğıma dilinden Canan değil can bilirem seni men Gece gündüz bu sinemde döyünen Ne könüldü ne yürekti sensen sen |
|
|
|