Cevap : Guinness Rekorlar Kitabından Seçmeler |
08-15-2008 | #46 |
Gözyaşı
|
Cevap : Guinness Rekorlar Kitabından SeçmelerDünyanın En Büyük Baseball Sopası
08-15-2008 | #47 |
Gözyaşı
|
Cevap : Guinness Rekorlar Kitabından SeçmelerSakallarıyla Guinnes Rekorlar Kitabına Giren Kadın Bazı hormonal bozukluklardan dolayı bayanlarda da sakal çıkabildiğini biliyorsunuzdur Bu tür sorunlar yaşayan bayanlar ya anti-hormonlar ile dengeleme yapmaya çalışıyorlar ya da çeşitli epilasyon yöntemleriyle bir nebze de olsa olayı geçiştiriyorlar Fakat farklı düşünen bayanlar da var Örneğin Amerikalı Vivian Wheeler, 7 yaşından beri yaşadığı bu sorunu hiç dert etmemiş olacak ki sakalını yaklaşık 30 cm uzatıp Guiness rekorlar kitabına girmiş |
08-15-2008 | #48 |
Gözyaşı
|
Cevap : Guinness Rekorlar Kitabından Seçmeleren büyük sandalye! |
08-15-2008 | #49 |
[KAPLAN]
|
Cevap : Guinness Rekorlar Kitabından SeçmelerOldukça güzel bir çalışma oluyor Sevgili Gözyaşı Konunuz sabitlenmiştir |
08-15-2008 | #50 |
Gözyaşı
|
Cevap : Guinness Rekorlar Kitabından SeçmelerDünyanın En Büyük Mantarı Dünyanın En Büyük Kravatı |
08-15-2008 | #51 |
Gözyaşı
|
Cevap : Guinness Rekorlar Kitabından SeçmelerTeşekkür ederim sevgili kaplan devamı gelecek şimdilik bu kadar |
08-18-2008 | #52 |
Gözyaşı
|
Cevap : Guinness Rekorlar Kitabından SeçmelerDünyanın En Büyük Dozeri VE HAKKINDAKİLER Hareketli bu makine 100 mt Yüksekliğinde ve 223 mt Uzunluktadır * Tam olarak 45500 Ton ağırlığındadır * 100000000- Amerikan dolarına mal olmuştur * Tasarım ve imalatı 5 yılda tamamlanmıştır * İşletim için 5 Operatör gerektirmektedir * 22 metre çapında döner kova tanburu üzerinde toplam 20 kovası bulunmakta ve her kova 196 ton hafriyat kapasiteli olup bir turda 3920 ton toprak veya kaya hafriyata yer değiştirebilmektedir * 12 paletli yürüyüş takımının her biri 380 mt genişlikte ve 15 mt uzunluktadır * 12 paletli yürüyüş takımının 8 tanesi önde 4 tanesi de arkadadır * Saatte En fazla 1650 mt hız yapabilmektedir * Günde 76500 m3 den fazla hafriyat kaldırabilmektedir Bu da (100,000 dev damperli kamyona eşittir ) |
08-18-2008 | #53 |
Gözyaşı
|
Cevap : Guinness Rekorlar Kitabından Seçmeleren uzun saçlı kişi! |
08-18-2008 | #54 |
Gözyaşı
|
Cevap : Guinness Rekorlar Kitabından SeçmelerBastonla Guinnes"e aday Bitlis`in Ahlat ilçesinde baston üretimi yapan Bilal Karabulak, 2 metre 30 santimetre boyunda baston yaparak Guinnes rekorlar kitabına girmek istiyor BİTLİS-Bitlis`in Ahlat ilçesinde baston üretimi yapan Bilal Karabulak, 2 metre 30 santimetre boyunda baston yaparak Guinnes rekorlar kitabına girmek istiyor Karabulak, baba mesleği olan bastonculuğa 15 yıl önce başladığını ve bugüne kadar çeşitli boyut ve figürlerde binlerce baston yaptığını söyledi Meslek hayatındaki en büyük hedefinin dünyanın en büyük bastonunu yaparak Guinnes`e girmek olduğunu belirten Karabulak, "Koç, manda ve sığır boynuzunun yanı sıra ceviz ağaçlarını da işleyerek, Türk motifleriyle işlemeli çok sayıda baston yaptım Ama bunlar beni tatmin etmiyor Şimdi deneme amaçlı olarak üzerinde 15 gün çalıştığım 2 metre 30 santimetre boyunda ve 50 kilogram ağırlığından tamamı ceviz ağacından oluşan baston yaptım İleride daha da uzunluğu artırmayı düşünüyorum Bu şekilde hem Guinnes rekorlar kitabına girmeyi hemde ilçenin tanıtımına az da olsa katkı sağlayacağımı düşünüyorum" dedi |
08-18-2008 | #55 |
Gözyaşı
|
Cevap : Guinness Rekorlar Kitabından SeçmelerKonyalı tespih ustası Mustafa Kara, yaptığı 25 metre uzunluğunda 60 kilogram ağırlığındaki dev mevlana tespihiyle Guinnes rekorlar kitabına başvurmaya hazırlanıyor Konya`nın Meram ilçesinde |
08-18-2008 | #56 |
Gözyaşı
|
Cevap : Guinness Rekorlar Kitabından Seçmeler2 Metrelik kemençe Rize`de kemençe ustası Saffet Ayhan, Guinnes Rekorlar Kitabı`na girebilmek için 2 metre 8 santimetre uzunluğunda kemençe yaptı Yazı boyutunu büyütmek için Rize`de kemençe ustası Saffet Ayhan, Guinnes Rekorlar Kitabı`na girebilmek için 2 metre 8 santimetre uzunluğunda kemençe yaptı Ayhan, yaptığı açıklamada, kemençenin Doğu Karadeniz bölgesine özgü bir müzik aleti olduğunu ve yörede oldukça sevildiğini belirtti Geçimini inşaat işçiliği yaparak sağladığını ifade eden Ayhan, bunun yanında 10 yıldır kemençe yaparak da ailesine destek olduğunu, bugüne kadar çok sayıda kemençe imal ederek sattığını söyledi Bir süre önce aklına büyük bir kemençe yapmak geldiğini kaydeden Ayhan, şunları söyledi: ``İdeal bir kemençenin boyu 55 santimetredir Gazetelerde daha küçük boy kemençe yapıldığını okumuştum Bunun üzerine 2 metreden uzun kemençe yaparak Guinnes Rekorlar Kitabı`na girmek istedim İnternetten araştırdım Böyle bir kemençe bulamadım Ailem ve arkadaşlarım bana bu konuda çok destek verdi Geceleri evde, gündüz ise arkadaşımın mobilya atölyesinde çalıştım 2 metre 8 santimetre uzunluğundaki kemençeyi, üç ay sonunda tamamlamayı başardım Şimdi Guinnes Rekorlar Kitabı`na girebilmek için gerekli girişimleri yapacağım`` 2 BİN YTL`YE MAL OLDU Kemençeyi yaklaşık 2 bin YTL`ye mal ettiğini belirten Ayhan, şöyle devam etti: ``Çok emek verdiğim ve çok uğraştığım için kemençeme değer biçemem Benim için manevi açıdan çok değerli Ama maddi açıdan çok iyi durumda olmadığım için çok iyi bir teklif gelirse satmayı düşünebilirim Arkadaşlarım da kemençeyi açık artırma usulü ile satmamı tavsiye ediyorlar`` |
08-18-2008 | #57 |
Gözyaşı
|
Cevap : Guinness Rekorlar Kitabından SeçmelerMorin Khuur'u (At Başlı Keman) Rekorlar Kitabında Morin Khuur'u(At Başlı Keman) Rekorlar Kitabında Morin Khuur'u (at başlı keman) aynı anda çalan 2008 Çinli, Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi Moğollar'ın geleneksel müzik aleti Morin Kuur'u (at başlı keman) aynı anda çalan 2008 Çinli, Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeye hak kazandı Çin'in kuzeydoğusundaki Cilin'deki rekor denemesi, olimpiyat meşalesinin Songyüen kentindeki koşusu öncesinde gerçekleştirildi Olimpiyat oyunlarına atfen 2008 kemancı bir araya gelerek Moğollar'ın geleneksel entrümanıın yetkililerin önünde çaldı Rekor, Guiness görevlileri tarafından da onaylandı |
08-18-2008 | #58 |
Gözyaşı
|
Cevap : Guinness Rekorlar Kitabından SeçmelerEn uzun bacaklı manken 35'le en uzun bacaklı manken Almanya'nın başkenti Berlin'de düzenlenecek olan moda haftası, 17 Temmuz'da başlayacak Ancak Alman tasarımcı Torsten Amft, koleksiyonunun tanıtımına şimdiden başladı Amft'ın leopar desenli bikini tasarımını, 196 boyunda bir manken tanıttı Bacaklarının uzunluğu 135 olan manken, orta boylu iki kadınla poz verdiği zaman ortaya hayli ilginç görüntüler çıktı Berlin Moda Haftası, 21 Temmuz'da sona erecek |
08-18-2008 | #59 |
Gözyaşı
|
Cevap : Guinness Rekorlar Kitabından SeçmelerSosisli Sandviç Yeme Rekoru 10 dakikada 59 sandviç New York'ta düzenlenen geleneksel sosisli sandviç yeme yarışmasını; bu yıl da, Amerikalı Joey Chestnut kazandı ABD'nin bağımsızlık yıl dönümü olan 4 Temmuz'da New York'ta düzenlenen geleneksel sosisli sandviç yeme yarışmasını; bu yıl da, Amerikalı Joey Chestnut kazandı 24 yaşındaki ve 102 kilo ağırlığındaki Joey Chestnut, 10 dakikada 59 sandviç yiyerek bu yıl da birinciliğini korudu Bu geleneksel yarışma, sosis firması Nathan tarafından 1916'dan bu yana New York'un yazlık beldesi Coney Island'da düzenleniyor |
08-18-2008 | #60 |
Gözyaşı
|
Cevap : Guinness Rekorlar Kitabından SeçmelerDÜNYANIN EN BÜYÜK ALIŞVERİŞ MERKEZİ South China Mall, Dongguan, Çin892,000 m² |
|