Cevap : Günün Hadisi Şerifi |
10-20-2009 | #511 |
b@ron
|
Cevap : Günün Hadisi ŞerifiGünün Hadis-i Şerifi Essalâtu vesselâmu aleyke Yâ Rasûlallâh Allah Rasulü Hazret-i Muhammed (SAV) buyurdular ki: İnsanların şerlileri, ulemaya (birşey öğrenmek için değil), onları yanıltmak için zararlı meselelerden soru soranlardır Rezin
10-20-2009 | #512 |
b@ron
|
Cevap : Günün Hadisi ŞerifiGünün Hadis-i Şerifi Essalâtu vesselâmu aleyke Yâ Rasûlallâh Allah Rasulü Hazret-i Muhammed (SAV) buyurdular ki: Bir başka rivayette Resulullah (sav)'ın şöyle söylediği kaydedilmiştir: "Kim bir cemaate misafir olur ve fakat misafir, (ağırlanmaktan) mahrum kalırsa -ona yardım, her müslüman üzerine hak (bir vazife) olması hasebiyle- bir gecelik (ağırlanma) masrafını o cemaatin ekininden ve malından alır Ebu Davud, Etime 5
|
10-20-2009 | #513 |
b@ron
|
Cevap : Günün Hadisi ŞerifiGünün Hadis-i Şerifi Essalâtu vesselâmu aleyke Yâ Rasûlallâh Allah Rasulü Hazret-i Muhammed (SAV) buyurdular ki: Ezanı işittiğiniz zaman, müezzinin söylediğinin mislini tekrar edin Buhari, Ezan 7
|
10-20-2009 | #514 |
b@ron
|
Cevap : Günün Hadisi ŞerifiGünün Hadis-i Şerifi Essalâtu vesselâmu aleyke Yâ Rasûlallâh Allah Rasulü Hazret-i Muhammed (SAV) buyurdular ki: Kime dua kapışı açılmış ise ona rahmet kapıları açılmış demektir Allah'a taleb edilen (dünyevi şeylerden) Allah'ın en çok sevdiği afiyettir Dua, inen ve henüz inmeyen her çeşit (musibet) için faydalıdır Kazayı sadece dua geri çevirir Öyle ise sizlere dua etmek gerekir Tirmizi, Da'avat 112
|
10-20-2009 | #515 |
b@ron
|
Cevap : Günün Hadisi ŞerifiGünün Hadis-i Şerifi Essalâtu vesselâmu aleyke Yâ Rasûlallâh Allah Rasulü Hazret-i Muhammed (SAV) buyurdular ki: Biriniz sırtüstü uzanıp, sonra da ayak ayak üstüne atmasın Müslim, Libas 74
|
10-21-2009 | #516 |
b@ron
|
Cevap : Günün Hadisi ŞerifiGünün Hadis-i Şerifi Essalâtu vesselâmu aleyke Yâ Rasûlallâh Allah Rasulü Hazret-i Muhammed (SAV) buyurdular ki: Kıyamet günü bir adam getirilip ateşe atılır Karnındaki barsakları dışarı çıkar Onları, eşeğin değirmen taşını dönderdigi gibi dönderir Derken, cehennem ahalisi etrafında toplanır ve: "Ey fülan, sen dünyada iken (bize) ma'rufu emderip, münkerden nehyetmiyor muydun?" derler O: "Evet, ma'rufu emrederdim ama kendim yapmazdım, münkeri yasaklardım ama kendim yapardım" diye cevap verir Müslim, Zühd 61
|
10-21-2009 | #517 |
b@ron
|
Cevap : Günün Hadisi ŞerifiGünün Hadis-i Şerifi Essalâtu vesselâmu aleyke Yâ Rasûlallâh Allah Rasulü Hazret-i Muhammed (SAV) buyurdular ki: Kabirler, sahiplerine karanlıkla doludur Allah, onlar için kıldığınız namazla kabirleri onlara aydınlatır Müslim, 956
|
10-21-2009 | #518 |
b@ron
|
Cevap : Günün Hadisi ŞerifiGünün Hadis-i Şerifi Essalâtu vesselâmu aleyke Yâ Rasûlallâh Allah Rasulü Hazret-i Muhammed (SAV) buyurdular ki: Bir kimse yumuşak davranmaktan mahrum ise hayrın tamamından mahrumdur Müslim, 2592
|
10-21-2009 | #519 |
b@ron
|
Cevap : Günün Hadisi ŞerifiGünün Hadis-i Şerifi Essalâtu vesselâmu aleyke Yâ Rasûlallâh Allah Rasulü Hazret-i Muhammed (SAV) buyurdular ki: Canım kudret elinde olan Allah’a yemin ederim ki sizler iman etmedikçe cennete giremezsiniz Birbirinizi sevmedikçe de iman etmiş olmazsınız Yaptığınız takdirde birbirinizi seveceğiniz bir şey söyleyeyim mi? Aranızda selamı yayınız! Müslim, İman 93-94
|
10-21-2009 | #520 |
b@ron
|
Cevap : Günün Hadisi ŞerifiGünün Hadis-i Şerifi Essalâtu vesselâmu aleyke Yâ Rasûlallâh Allah Rasulü Hazret-i Muhammed (SAV) buyurdular ki: Haberiniz olsun, ben rükü ve secde halinde Kuran okumaktan men edildim Öyleyse rüküda Rabb Teala'yı tazim edin, secdede ise dua etmeye gayret edin, (zira secdede iken yaptığınız dua) icabet edilmeye layıktır Ebu Davud, Salat 152
|
10-21-2009 | #521 |
b@ron
|
Cevap : Günün Hadisi ŞerifiGünün Hadis-i Şerifi Essalâtu vesselâmu aleyke Yâ Rasûlallâh Allah Rasulü Hazret-i Muhammed (SAV) buyurdular ki: Sana günah olarak, husumeti devam ettirmen yeterlidir (çünkü bu, gıybete kapı açar) Tirmizi, 1995
|
10-21-2009 | #522 |
b@ron
|
Cevap : Günün Hadisi ŞerifiGünün Hadis-i Şerifi Essalâtu vesselâmu aleyke Yâ Rasûlallâh Allah Rasulü Hazret-i Muhammed (SAV) buyurdular ki: Öyle bir zaman gelir ki, kişi sabah mü'min olarak kalkar, akşama kafir olarak ulaşır Ancak Allah'ın iman ve tevhid ilmiyle kendilerini ihya ettiği kimseler, bu durumun dışındadır Darimi 197
|
10-21-2009 | #523 |
b@ron
|
Cevap : Günün Hadisi ŞerifiGünün Hadis-i Şerifi Essalâtu vesselâmu aleyke Yâ Rasûlallâh Allah Rasulü Hazret-i Muhammed (SAV) buyurdular ki: İnsanda bulunan en şerli şey aşırı cimrilik ve şiddetli korkudur Ebu Davud, 2511
|
10-21-2009 | #524 |
b@ron
|
Cevap : Günün Hadisi ŞerifiGünün Hadis-i Şerifi Essalâtu vesselâmu aleyke Yâ Rasûlallâh Allah Rasulü Hazret-i Muhammed (SAV) buyurdular ki: Allah Teala hazretleri bir kulun hayrını diledi mi ölümünden önce salih amel işlemede muvaffak kılar Tirmizi, 2134
|
10-21-2009 | #525 |
b@ron
|
Cevap : Günün Hadisi ŞerifiGünün Hadis-i Şerifi Essalâtu vesselâmu aleyke Yâ Rasûlallâh Allah Rasulü Hazret-i Muhammed (SAV) buyurdular ki: Her peygamberin, Allah Teala'dan bir dileği vardı ve Allah indinde icabet ve kabul olundu Fakat ben duamı kıyamet gününde ümmetime şefaate tahsis ve tehir ettim Buhari
|
|