Cevap : Günün Sözü |
06-20-2009 | #436 |
GöKKuŞaĞı
|
Cevap : Günün SözüTürk Milleti asırlardan beri hür ve müstakil yaşamış ve istiklali yaşamak için şart saymış bir kavmin kahraman evlatlarıdır Bu millet istiklalsiz yaşamamıştır, yaşayamaz ve yaşamayacaktır
Mustafa Kemal ATATÜRK
06-20-2009 | #437 |
1die
|
Cevap : Günün SözüCahiller içinde bir bilgili Ölüler içinde bir diridir HZ Muhammed
06-20-2009 | #438 |
1die
|
Cevap : Günün SözüCehalet ,her zaman kendisine hayran olunmaya HAZIRDIR /SANTRA GUiTRY |
06-21-2009 | #439 |
1die
|
Cevap : Günün Sözüher gun her gun buraya yazmayayım :) 100 gunluk bırden hazırladım kendı notlarımdan derledım umarım beyenırsınız: 1-Hiç unutulmayacak yüz,anne yüzüdür/HZ Muhammed 2-İnsanların yaptıgı sahte paralar kadar,paraların yaptıgı sahte insanlarda vardır /Sharris 3-Hükümdar,haksız olarak köylunun bir yumurtasını alırsa,Adamları köylunun bütün tavuklarını alır /SADi 4-Kadın alçaldıkça,utanmasıda kaybolur /HEREDOT 5-Medeniyet,luzumsuz ıhtıyaçların sonsuz sayıda artmasıdır /Mark Twain 6-Mevkilerini para ile satan kimseler,masraflarını geri almak yoluna düşerler /Aristotales 7-Öyle büyük boş laflar vardır ki,içinde bir millet esirdir /SLEC 8-Papagan söyleneni anlamaz ama ,aklında tutar /LESSiNG 9-Şöhret pazara benzer,orada çok kalırsan fiyatlar düşer /BALON 10-Suçlar insanların yüzünde görünseydi,aynalar satılmazdı /PUSTiNOV 11-Yalancının cezası,kimsenin kendisine inanması degil,kendisinin kimseye inanmamasıdır /BSHAW 12-Yıldızlar ateşböcegi sanılmaktan korkmazlar /TAGORE 13-Camdan evde oturanlar,başkasına taş atamazlar /GHERBERT 14-Çocuklarınıza dilini tutmayı ögretin,konusmasını nasıl olsa ögrenecektir /BFRANKLiN 15-Dogruluk sonsuzlugun güneşidir,nasıl olsa dogar /PHiliPS 16-En büyük acı,acıtmaz olmuş zincirlerin acısıdır /ANiHAT ASYA 17-Hiç kimse ,duymak istemeyen biri kadar ,sagır olamaz /WSHAKSPEAR 18-İnsanlar,kötülük karşısında,kararsız kalmak hakkına sahip degildirler /MADAY 19-Para herşeyi yapar diyen adam,Para için herşeyi yapan adamdır /SENECA 20-Para ile alınan saadet ,daha fazla para ilede satılır /SENECA 21-Uşagım dahi olsa,hatalarımı düzelten efendim olur /GOETHE 22-Propaganda,öyle bir sanattır ki,insan başkasının ayagına basarken kendisi ah der / BOB HOPE 23-Yarın sabah,ne sevdiginiz kişilerin yüzleri,nede kendi yüzünüz aynı olacaktır /LEO BUSCOGLiA 24-Bir şeyin yapılmasını görmeden ölmek için,yarına ertele /PiCASSO 25-Nezaket hiçten gelir,ama herşeyi satın alır /ViCTOR POUCHET 26-Namuslu bir ADAM ,ALLAH ın en soylu eseridir /HZ Muhammed 27-Evrensel kanun: Kadın erkegi anladıgı anda,onu dinlemekten Vazgeçer /ANONiM 28-Hayata yanlış yerden başlarsan,neyi tutarsan elinde kalır /iCLAL AYDIN 29-Korku,tüm savaş silahlarından,daha hızlı yaralar /DAN BROWN 30-İLK AŞK arı gibidir,insanın ikincisinde hastalanmasını önler /WSHEAKSPEAR 31-Çaba göstermeden edilen duaların ,kabul edilmesini beklemek boşunadır /ANONiM 32-Gerçek Bilim,her kapının ardında bekleyen,Tanrıyı keşfeder /DAN BROWN 33-ACI MASUMA Bile yalan söyletir /MONTAiGNE 34-Kötü haberlerin kanatları vardır,iyi haberlerin ayakları bile yoktur /MCAVENDISH 35-Felsefeyi ögrenmek,ölmeyi ögremektir /KJASPERS 36-LoVE is eternal (aşk ölümsüzdür) BALZAC 37-Ajandanızda kayıtlı olmayan tek randevu,ölümdür /FBEiNGBEDER 38-Büyük adamların heykelleri,hayatta iken ,üzerlerine atılan taşlardan yapılır /Cocteneau 39-Tembel bir beyin,şeytanın çalışma odasıdır /SAMUEL SMiLES 40-İyinin ve kötünün yüzü aynıdır,herşey,insanın yoluna ne zaman çıktıklarına baglıdır /ANONiM 41-Doguda,kadın ya köledir yada kraliçeKadın köle ise,Allah onu kocasından,Kraliçe ise,Allah kocasından onu korusun /ANONiM 42-Her rüzgarda,otlar gibi egilip bükülürsen,DAG bile olsan bir ota degmezsin /MEVLANA 43-En iyi, iyinin düşmanıdır /VOLTAiRE 44-FiL oldugundan küçük,bit oldugundan büyük çizilir hep /JW SWiFT 45-Edepsizligin başladıgı yerde,edebiyat biter /MAKiF ERSOY 46-Hepimiz,ölümün nişanlısıyız /CENAP ŞEHABETTiN 47-HAYATA yeniden başlasaydım,saniyelerin nabzını tutardım /DOSTOYOvSKi 48-Gemilerin çogu,bir insan yüzünden batmıştır,denizin yüzünden degil /öZDEMiR ASAF 49-Gönlü aydın bir kişiye kul olmak,padişahın başına taç olmaktan iyidir /MEVLANA 50-Zaman büyük bir ögretmendir,Ne yazıkki bütün ögrencilerini öldürür /CURT COETZ 51-Cehalet ,her zaman kendisine hayran olunmaya HAZIRDIR /SANTRA GUiTRY 52-Akıllı insanlara gülmek,delilerin ayrıcalıgıdır / LA ROCHEFACUALD 53-iYi adam dedigimiz,kendimize en çok benzeyendir /ANONiM 54-Bellek çılgın bir kadına benzer,renkli paçavraları toplar ve yiyecek şeyleri sokaga atar /MOGOL ATASOZU 55-Eger gerçegı açıklamak istiyorsan,zerafeti terziye bırak /ALBERT EiNSTAiN 56-Pencereyi siz açarsanız temiz hava olur,başkası açarsa cereyan olur /CHAZAL 57-Konfor,bir misafir olarak size gelir,gitmemek için elinden geleni yapar,sonunda bizi esir ederek kalır /LBICKMOORE 58-Terbiyeli insan,en terbiyesizle geçinebilendir /ODiSON MiZNAR 59-Kadınlar ,gülebildikleri zaman gülerler,istedikleri zaman aglarlar /ANONiM 60-Çocukla dolu bir eve ,şeytan bile giremez /HiNT ATASOZU 61-öLüM olmasaydı,onuda icat etmek zorunda kalırdık /VOLTAiRE 62-Ölümün bizi nerede bekledigi belli degil,iyisimi biz onu heryerde bekleyelim /MONTAiGNE 63-Cahiller içinde bir bilgili,ölüler içinde bir diridir /HZ Muhammed 65-Tanrımız her yüzyıl dünyaya bir dahi gönderir,ne yazıkki 20nci yüzyılın dahisi türklere nasip oldu /LORD KiNROSS 66-Kötü bir şey yapmadınsa,şeytanın kapını çalmasından korkma /ANONiM 67-Büyük randevu bilsem nerde,saat kaçta,tabutumun tahtası ,bilsem hangi agaçta /NECiP FAZIL KISAKUREK 68-Aşk kalbimizin saygısız misafiridir,bize sormadan gelir,bize sormadan gider / CŞAHABETTiN 69-Geride bıraktıklarımızın ,yüreklerinde yaşamak,ölmemektir /CAMPELL 70-Sana öylesine aşıktım ki,bütün insanların arasından bir tek ben,hiçligin kapısından geçtim /PEAVE 71-Şiddet göstermemek inancımın birinci maddesidir,aynı zamanda da o ,benim itikatimin son maddesidir /MAHATMA GANDi 72-Kadın,çalındıktan sonra duvara asılacak bir keman değildir /ANONiM 73-Ödünç alan,özgürlüğünü satar /ANONiM 74-Balayı,genç gelinin omzunuzda ağlamayı bırakıp;ensenizde boza pişirmeye başladığı gün biter /ANONiM 75-Sır dolu kalp zindan,kalbin sahibi gardiyandır /ANONiM 76-İyiliğe iyilik her kişinin işidir,kötülüğe iyilik er kişinin işidir /ANONiM 77-Bir adamdan şüphe ediyorsan ona iş verme;bir adama iş veriyorsan ondan şüphe etme /ANONiM 78-Balonların gururu ,igne ile karşılaşıncaya kadardır /ANONiM 79-Açlık ne yedirtmez,tokluk ne dedirtmez /ANONiM 80-İnsanlar,yaşadıkça ihtiyarladıklarını sanırlar,Halbuki,yaşamadıkça ihtiyarlar /ANONiM 81-Biri öteki kadar zengin olunca,kardeşler birbirlerini severler /ANONiM 82-Kötü kadın,dar ayakkabı gibidir /ANONiM 83-Hiç bir mutfak,iki kadını alacak kadar zengin degildir /ANONiM 84-Kula bela gelmez Hak yazmadıkça,Hak bela yazmaz kul azmadıkça 85-BiR şekilde dogar,Fakat binbir şekilde ölürüz /YUGOSLAVYA 86-BiR ADAM ,en çok sevgilisini,en iyi şekilde ailesini,en uzunda annesini sever /iRLANDA 87-Adaletsızlıgı işleyen,çekenden daha sefıldır /Eflatun 88-Bir kere “Al şunu” demek, iki kere “Ben vereceğim” demekten iyidir /ANONiM 89-Fakir olmak, şerefsiz olmaktan daha küçük bir meseledir 90-FenerBahçe 91-Bir ülkenın türkulerını yapanlar,Kanunlarını yapanlardan daha degerlıdır /Tales 92-Aptalla birşey bulabilirsin ama Bölüşemezsin /RUSYA 93-Yalanla Dünyayı Dolaşırsın Ama geri Dönemezsin /ANONiM 94-Haksızlık önünde egilmeyiniz,O zaman haksızlıkla birlikte,şerefinizi de kaybedersiniz /HZAli 95-Cehennemin yolları iyiniyet taşlarıyla döşenmiştir/ANONiM 96--Erkek saltanatını sürer, yöneten ise kadındır /iTALYA 97-Korkak olduğunu bilmeyen herkes cesurdur /ALMANYA 98-Çalınmış kumaş,devamlı kalmaz insanda /MEVLANA 99-Sabır, genişliğin anahtarıdır /MEVLANA 100-Evlat kokusu cennet kokusudur /HZ Muhammed |
06-21-2009 | #440 |
|
Cevap : Günün Sözüİyi dostu olanın aynaya gereksinimi yoktur -Mevlana
|
06-22-2009 | #441 |
Şengül Şirin
|
Cevap : Günün SözüBen öyle bir insan istiyorum ki;iktidarda iken halktan biri sanılsın,halktan biri iken iktidar sahibi (HzAli )
06-22-2009 | #442 |
1die
|
Cevap : Günün SözüBenim üç türlü dostum vardır: benim dostlarım, dostlarımın dostları ve düşmanlarımın düşmanı HZ Ali |
06-24-2009 | #443 |
GöKKuŞaĞı
|
Cevap : Günün Sözü"Zalime acımak, dünyaya zulmetmek demektir”
Şeyh Sadi |
06-25-2009 | #444 |
1die
|
Cevap : Günün SözüŞeref, limansız bir adaya benzer Orayı terkettınmı bir daha geri dönemezsin ihaldun |
06-25-2009 | #445 |
Equinox
|
Cevap : Günün SözüNeye yaklaşsam, sonu uzaklık ve kırgınlık Anla ki, yok, Allah'tan başkasıyla yakınlık |
06-26-2009 | #446 |
GöKKuŞaĞı
|
Cevap : Günün Sözüİnsan, zaman nezdinde belirttiği kıymet ve taşıdığı değerlerle değil,
hakikat nezdinde belirttiği kıymet ve taşıdığı değerlerle insandır |
06-27-2009 | #447 |
rock_alltime
|
Cevap : Günün SözüÖğrenmek güzel şeydir, bir düşmandan bile olsa
Publius Ovidius Naso |
06-30-2009 | #448 |
rock_alltime
|
Cevap : Günün SözüBilmeyen ve bilmediğini bilmeyen, aptaldır -Ona karşı tetikte ol! Bilmeyen ve bilmediğini bilen, basittir -Ona öğret! Bilen ve bildiğini bilmeyen, uyuyordur -Onu uyandır! Bilen ve bildiğini bilen, bilgedir -Onu takip et!
Bruce Lee |
07-01-2009 | #449 |
Şengül Şirin
|
Cevap : Günün SözüAkıllı kimse,korktuğu başına gelmeden önce,onun çaresine bakar Ebu Osman Hiri (Ra) |
07-01-2009 | #450 |
Şengül Şirin
|
Cevap : Günün SözüFarz namazlarında,yapılan dua,farz namazının nafile namaza olan üstünlüğü gibidir Avn bun Abdullah (Ra) |
|