![]() |
Türkü Sözleri 4 |
![]() |
![]() |
#31 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri 4Üğrunü Üğrunü Gelir Dereden(Bedir) Sivas/Şarkışla-Medine Köseoğlu-İhsan Öztürk Üğrunu Üğrunu Gelir Dereden, Benlerini Sayamadım Kareden ![]() Sevdiğimi Bana Yazsa Yaradan ![]() Şen Ol Yaylam Şen Ol Bedir Geliyor ![]() Şu Dereden Cıvıl Cıvıl Kuş Gelir, Armağanlar Dolu Gider Boş Gelir ![]() Sevda Bilmeyene Hayal Düş Gelir ![]() Şen Ol Yaylam Şen Ol Bedir Geliyor ![]() Boğazında Lira Alnında Altın, Bedir'i Vermiyor Şu Gürcü Hatun ![]() Param Çok Değil Ki Alayım Satın ![]() Sen Ol Yaylam Sen Ol Bedir Geliyor ![]() Konak Boğazında Ardından Yettim, Kızyandı’ya Kadar Beraber Gettim ![]() Bedir’i Yaylaya Emanet Ettim ![]() Şen Ol Yaylam Şen Ol Bedir Geliyor --->: Türkü Sözleri 4 frmacil dördüncü 4 sayfa --->: Türkü Sözleri 4 |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri 4 |
![]() |
![]() |
#32 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri 4Vardım Kırklar Kapısına Erzincan-Aşık Davut Sulari-Turan Engin Vardım Kırklar Kapısına Baktım Cennet Yapısına Tapmışam Hak Kapısına Allah Ey Vallah Ey Vallah Evvel Allah Ahir Allah Dönemem Estağfurullah Bendeyim Allah Eyvallah İmanım Amentü Billah Eridi Dağların Taşı Akıttım Gözümden Yaşı Ali'dir İmamlar Başı Allah Eyvallah Eyvallah Pir Elinden İçtim Dolu Öğrendim Erkânı Yolu Emniyette Mümin Kulu Allah Ey Vallah Ey Vallah Davut Sulâr Canlar Canı Mevlana Mahmud Hayranı Pirimdir Veysel Karani Allah Eyvallah Eyvallah |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri 4 |
![]() |
![]() |
#33 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri 4Vardım Hint Eline Kumaş Getirdim Erzincan-Turan Engin-Yücel Paşmakçı Vardım Hint Eline Kumaş Getirdim, Açtım Bedestanı Sattım Oturdum ![]() Sen Benim Başıma Neler Getirdin ![]() Ben Senin Kahrını Çekemem Gönül, Ben Senin Derdini Çekemem Gönül ![]() Eline Aluben Sazlar İstersin, Göllerde Ördeği Kazlar İstersin ![]() Benden Mahbut Gelin Kızlar İstersin ![]() Ben Senin Kahrını Çekemem Gönül, Ben Senin Derdini Çekemem Gönül ![]() Karabulut Gibi Göğe Ağarsın, Sulu Yağmur Gibi Yere Yağarsın ![]() O Yar Senin Değil Ne Çok Bakarsın ![]() Ben Senin Kahrını Çekemem Gönül, Ben Senin Derdini Çekemem Gönül ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri 4 |
![]() |
![]() |
#34 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri 4Ya Hızır Semahı Feyzullah Çınar Benim Sevdiğimin Şirin Sözleri Büyüdü Sinemde Ne Hallar Oldu Karınca Yükünü Fil Çekmez Oldu Azdı Zaman Azdı Ne Çağlar Oldu Ya Hızır Ya Hızır Ne Çağlar Oldu Ya Hızır Ya Hızır Ya Hızır Ne Çağlar Oldu Talip Gelmez Oldu Pir Nefesine Elin Alıp Gitmez Oldu Yazına Dağlar Sindi Tepeler Gölgesine Büyüdü Tepeler Ne Dağlar Oldu Ya Hızır Ya Hızır Ne Dağlar Oldu Ya Hızır Ya Hızır Ya Hızır Ne Dağlar Oldu Nesimi Yüzüldü Mansur Asıldı Ali Düldüle Bindi Küffar Basıldı Nice Ulu Sular Arktan Kesildi Aktı Kör Pınarlar Ne Çaylar Oldu Ya Hızır Ya Hızır Ne Çaylar Oldu Ya Hızır Ya Hızır Ya Hızır Ne Çaylar Oldu Gönül Turnam Uçtu Gitti Gölünden Bülbül Vazgeçer Mi Gonca Gülünden Abdal Pir Sultanım Çarkın Elinden Dideler Yaş Döktü Kan Ağlar Oldu Ya Hızır Ya Hızır Kan Ağlar Oldu Ya Hızır Ya Hızır Ya Hızır Kan Ağlar Oldu |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri 4 |
![]() |
![]() |
#35 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri 4Yandım Allah Yandım Yatamıyorum Sivas-Nuri Üstünses-Muzaffer Sarısözen Yandım allah Yandım Yatamıyorum Gençlik elden çıktı tutamıyorum Yarin bahçesinde bir bülbül idim Alındı dillerim ötemiyorum Bugün kara gözlü yardan ayrıldım Yarin bahçesinde üçgül biterse O gülün dalında bülbül öterse Benim vadem yardan evvel yeterse Mezarım başına sür sinelerin Bugün kara gözlü yardan ayrıldım |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri 4 |
![]() |
![]() |
#36 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri 4Yamadan Gel Yamadan Samsun-Nejat Buhara-Muzaffer Sarısözen Yamadan gel yamadan ah güzel oğlan, Kan damlıyor kamadan yandım şeker oğlan Böyle sevda mı olur ah güzel oğlan, Beni iste babamdan yandım şeker oğlan Yiğidim yiğit olsun ah güzel oğlan, Ağzın şeker bal olsun yandım şeker oğlan |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri 4 |
![]() |
![]() |
#37 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri 4Yarim İstanbul'u Mesken Mi Tuttun Kayseri-Ahmet Gazi Ayhan-Ahmet Gazi Ayhan Yarim İstanbul’u Mesken Mi Tuttun, Gördün Güzelleri Beni Unuttun, Sılaya Gelmeye Yemin Mi Ettin ![]() Gayri Dayanacak Özüm Kalmadı, Mektuba Yazacak Sözüm Kalmadı ![]() Yarim Sen Gideli Yedi Yıl Oldu, Diktiğin Fidanlar Meyveye Geldi, Seninle Gidenler Sılaya Döndü ![]() Gayri Dayanacak Özüm Kalmadı, Gençlik Elden Uçtu Gitti, Gelmene Lüzum Kalmadı ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri 4 |
![]() |
![]() |
#38 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri 4Yarim Senden Ayrılalı Erzincan-Aşık İsmail Daimi-Plaktan Yazıldı Yarim Senden Ayrılalı, Hayli Zaman Oldu Gel Gel ![]() Bak Gözümden Akan Yaşım, Ab-u Revan Oldu Gel Gel ![]() Böyle M'olur Küsüp Gitmek, Seni Seveni Terk Etmek ![]() Haram Oldu Yemek İçmek, İşim Figân Oldu Gel Gel ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri 4 |
![]() |
![]() |
#39 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri 4Yayla Yollarında Yürüyüp Gelir Burdur-Ahmet Yamacı-Muzaffer Sarısözen Yayla yollarında yürüyen gelin Allı şalvarını sürüyen gelin Ben varmam oralıya Orada duralıya Allah nasip eylesin Davullu zurnalıya Yayla yollarından biter naneler İnce belli kız doğurmuş anneler Ben varmam inekliye Yoğurdu sinekliye Allah nasip eylesin Omuzu tüfekliye Yayla yollarında menekşe açmış Sevdiğim o güzel dağlara kaçmış Ünledim Ayşe diye Odayı döşe diye Ünledim Fatma diye Kaşların çatma diye Ünledim Gülsün diye Yanıma gelsin diye |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri 4 |
![]() |
![]() |
#40 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri 4Yaylalar İcinde Kırıkkale-Hacı Taşan-Ankara Rad THM Müd Yaylalar İçinde Erzurum Yayla Şehirler İçinde Konya’dır Konya Vurulmuş Aslanım,Sen Olsun Dünya Yandım Mahpushane Yandım Senin Elinden Çıkar Çıkar Parmaklıktan Bakarım Konya Seni Ateşlere Yakarım Bir Gün Olur Ben Murada Çıkarım Yandım Mahpushane Yandım Senin Elinden |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri 4 |
![]() |
![]() |
#41 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri 4Yaylalarda gezersin Denizli-Şinasi Uslu Mansur Kaymak Yaylalarda gezersin, Keklik gibi sekersin ![]() Ak kayanın başında, Yanık yanık ötersin ![]() Çıktım yayla yoluna, Varem gidem yanına ![]() Şu yörüğün oğlunun Necap girsem koluna Yaylalardan inersin, Al basmalar giyersin ![]() Akşamlar da olunca, Nerelerde dünersin ![]() Çıktım yayla yoluna, Varem gidem yanına ![]() Şu yörüğün oğlunun Necap girsem koluna Yaylların ayranı, Bugün kurban bayramı ![]() Gız annenden istesem, Acep gönlün olmamı ![]() Çıktım yayla yoluna, Varem gidem yanına ![]() Şu yörüğün oğlunun Necap girsem koluna --->: Türkü Sözleri 4 frmacil beşinci 5 sayfa --->: Türkü Sözleri 4 |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri 4 |
![]() |
![]() |
#42 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri 4Yazımı Kışa Çevirdini zzet Altınmeşe Yazımı kışa çevirdin Karlar yağdı boşa Leyla'm Viran oldu evim yurdum Ne söylesem boşa Leyla'm Her an gözümde perdesin Nere baksam sen ordasın Mevlâ'm ayrılık vermesin Göğde uçan kuşa Leylâ'm Yardan ayrı kalmak ölüm Söyle ne olacak halım Böyle kader böyle zulum Gelir Garip başa Leyla'm |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri 4 |
![]() |
![]() |
#43 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri 4Yemen Bizim Neyimize İsmail Özden Yemen Bizim Neyimize? Sıvan Düştü Evimize Bak Yavrular Yetim Kaldı Güvenmeyin Beyinize Basma Fistan Kirlenirse Başta Lecek Düglenirse Ya Kimlere Baba Desin Yetim Yavrum Dillenirse Günden Yanı Soldu M'ola Yerden Yanı Uludu M'ola Yiğidimin Ala Gözün Karıncalar Oydu M'ola |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri 4 |
![]() |
![]() |
#44 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri 4Yeşil Ayna Takındın Mı Beliene Yozgat-Fahri Akbilek-Nida Tüfekçi Yeşil Ayna Takındın Mı Beline, Gelin Kurban Olam Tatlı Diline Anam Diline Sen Düşürdün Beni Âlem Diline, Kendi Melül Melül Gözü Yaşlı Da Yar Sen Sefa Geldin, Benim İle Mercimeği Daşlı Da Yar Sen Sefa Geldin Çarşıdan Aldırdım Yeşil Aynayı, Boşa Çiğnemişim Yalan Dünyayı Anam Dünyayı Ne İstanbul Koydun Ne De Konya’yı Kendime Münasip Yar Bulamadım Sen Sefa Geldin |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri 4 |
![]() |
![]() |
#45 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri 4Yeşil Ördek Gibi Daldım Göllere Sivas-Bahattin Alpaslan-Osman Özdenkçi Yeşil Ördek Gibi Daldım Göllere Sen Düşürdün Beni Dilden Dillere Başım Alıp Gidem Gurbet Ellere Ne Sen Beni Unut Ne De Ben Seni Sevdiğim Cemalim Güneşim Mahım Seni Seven Aşık Çeker Ezvahın Getir El Basayım Kelamullahın Ne Sen Beni Unut Ne De Ben Seni Gel Seninle Bir Ahduman Kuralım Bağlanalım Bir Karara Varalım Verdiğimiz Sözde Hemen Duralım Ne Sen Beni Unut Ne De Ben Sen |
![]() |
![]() |
|