![]() |
Genel Türkü Sözleri Arşivi |
![]() |
![]() |
#31 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Genel Türkü Sözleri ArşiviAnkara'da yedik taze meyvayi Ankara şemsi saytıman Ankara'da yedim taze meyvayı boşa çignemişim yalan dünyayı keskin'den de sildirmeyin künyeyi Söylemeyin Anama Anam Ağlasın Babamın Oğlu Var Beni Neylesin Trene Bindimde Tren Salladı Zalım Doktor Cigerimi Elledi İyi Ol'un Diye Köye Yolladı Söyleyin Anama Anam Ağlasın Babamın Oğlu Var Beni Neylesin Ankara'da Şu Keskin Arası Arasına Boz Dumanlar Durası Cok Doktorlar Gördüm Yoktur Caresi Söyleyin Anama Anam Ağlasın Babamın Oğlu Var Beni Neylesin Binmiş Taksiye De Sefer Geliyor Annesinin Cigerini Deliyor Gelin Hatice'yi Eller Alıyor Söyleyin Anama Anam Ağlasın Gelin Hatice'yi Kimler Eylesin Mezarımı Derin Kazın Dar Olsun Etrafıda Lale Sümbül Bağ Olsun Ben Ölüyom Ahbaplarım Sağ Olsun Söyleyin Kardeşime Çalsın Sazımı Kadir Mevlam Böyle Yazmış Yazımı --->: Türkü Sözleri frmacil dördüncü 4 sayfa --->: Türkü Sözleri |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Genel Türkü Sözleri ArşiviAntalyanın Mor Üzümü Antalya -Hüseyin Balkan/Nimet Balkan-Neriman Tüfekçi Antalya’ Nın Mor Üzümü Sevenler Boyu Uzunu A Leylim İmamın Küçük Kızını Sarsam Ne Zaman Ne Zaman Saran Kollar Yorulur Mu Bir Zaman Seven Kollar Yorulur Mu Bir Zaman Antalya’ Nın Kuyuları Çayır Çimen Kıyıları A Leylim Avdan Gelir Dayıları Sarsam Ne Zaman Ne Zaman Sevsem Ne Zaman Ne Zaman Antalya’ Nın Altı Bakır Atlar Gelir Şakır Şakır A Leylim Sevdiğimin Gözü Çakır Sarsam Ne Zaman Ne Zaman Sevsem Ne Zaman Ne Zaman |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Genel Türkü Sözleri ArşiviArap Atı Gibi Sallar Başını Şanlıurfa-Yöre Ekibi-TRT Müz ![]() ![]() Arap Atı Gibi Sallar Başını, Ne Söyledim Yaktın Kara Kaşını, Kara Gözlüm Sil Gözünün Yaşını ![]() Vermem Seni Yâd Ellere Sevdalım Hey, Kaşı Gözü Kirpikleri Belâlım Hey ![]() Arap Ati Binme Yinen Yorulmaz, Beşli Mavzer İle Bir Genç Vurulmaz, Çeyrek Altın İle Bir Yar Sevilmez ![]() Vermem Seni Yâd Ellere Sevdalım Hey, Kaşı Gözü Kirpikleri Belâlım Hey |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Genel Türkü Sözleri ArşiviArda Boylarında Kırcaali-Aydın Çakır-Rüstem Avcı Arda Boylarında Kırmızı Erik Helimenin Ardında On Yedi Belik Ah Anneciğim Ah Anneciğim Yaktın Ya Beni Bu Genç Yaşta Denizlere Attın Ya Beni Alıverin Feracemi Anneciğim Diksin O Kıymatlı İsmail’ E Kendisi Gitsin Uyan Uyan Erecebim Senin Olayım Ardalar Aldı Ya Nerde Bulayım Arda Boylarına Ben Kendim Gittim Dalgalar Vurdukça Can Teslim Ettim Ah Anneciğim Ah Anneciğim Yaktın Ya Beni Bu Genç Yaşta Denizlere Attın Ya Beni |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Genel Türkü Sözleri ArşiviArmut Ağacı Manisa-Mehmet Bulanlar-TRT İzmir Radyosu Armut Ağacı Armut Ağacı Başında Tacı Kalksın Semah Eylesin Aneynen Bacı Nenni Nenni Nenni Dost Nenni Renni Nenni Nenni Nenni Has Nenni Renni İki Durnam Gelir Pirim Bağdat Elinden Bir Dost Kanadını Kırmış Pirim Ne Gelir Elden Nenni Nenni Nenni Dost Nenni Renni Nenni Nenni Nenni Has Nenni Renni Çırayı Yaktım Ocağa Kolkola Da Kucak Kucağa Meydana Gel Meydana Meydan Erenlerindir Semah Dönenlerindir |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Genel Türkü Sözleri ArşiviArzu Ederdiniz Çorum-Aşık Hüseyin Çırakman-Osman Özdenkçi Arzu Ederdiniz Bir Yol Görmeye, Bugün Bize Hoş Geldiniz Erenler! Muhabbet Bağından Hey Dost Güller Dermeye Bugün Bize Hoş Geldiniz Erenler! Tarihler Boyunca Bir Milletiz Biz, İlimce Dünyaya Vermişidik Hız Büyük Bir Babanın Hey Dost Torunlarıyız, Bugün Bize Hoş Geldiniz Erenler! Hisse Alın Çırakman’ In Sözünden, Zerre Kaçmaz Ariflerin Gözünden , Kemal Atatürk’ün Hey Dost Aydın İzinden, Bugün Bize Hoş Geldiniz Erenler! |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Genel Türkü Sözleri ArşiviAsker Ettiler Beni İzmir-Zeki Oğuz-Hüseyin Yaltırık Asker Ettiler Beni Kıdemli Çavuş Gurbet Ellerinde Oldum Bir Berduş Hiç Başıma Gelmedi Böyle Bir İş Uçun Kuşlar Uçun İzmir’e Doğru Anadan Babadan Yardan Hiç Haber Yok Mu Güverteye Çıktım Uzandım Yattım Komutanı Görünce Selama Kalktım Anayı Babayı Sılaya Attım Evimizin Önü Duttur Geçilmez Bağımızda Sıktır Seçilmez Bir Ben Ölmeyinen Ordu Bozulmaz |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Genel Türkü Sözleri ArşiviAsker Yolu Beklerim Yozgat-Nedim Akdağ-Nida Tüfekçi Asker Yolu Beklerim, Günü Güne Eklerim ![]() Sen Git Yarim Talime De, Ben Sılayı Beklerim ![]() Pilav Pişirdim Yavan, Üstüne Koydum Soğan ![]() Yatağına Uzandım Da, Uyan Askerim Uyan ![]() Mendilimde Tel Oya, Gülmedim Doya Doya ![]() Asker Yolu Beklerim De, Günleri Saya Saya ![]() Sucu Sucu Suyunan, Soğan Acısıyınan ![]() Küsüdüm De Barıştım, Yarin Bacısıyınan ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Genel Türkü Sözleri ArşiviAşağıdan Gelen Hanım Bilecik-Mustafa Kılıç-Sümer Ezgü Aşağıdan Gelen Hanım Oynasın, Keklik Kebabını Da Yiyen Doymasın ![]() Beni Yardan Ayıranlar Onmasın ![]() Beri Gel A Yarim, Beri Gel Ben Adam Yemem ![]() Ellerin Yarine De, Yarim Ol Demem ![]() Yoğurdum Var Yeşil De Meşil Çanakta, Benleri Var Ak Gerdanda Yanakta ![]() Benim Yarim Şu Karşıki Konakta ![]() Beri Gel A Yarim, Beri Gel Ben Adam Yemem ![]() Ellerin Yarine De, Yarim Ol Demem ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Genel Türkü Sözleri ArşiviAşan Bilir Sivas-Nuri Üstünses-Muzaffer Sarısözen Aşan Bilir Karlı Dağın Ardını Çeken Bilir Ayrılığın Derdini Bülbül Kaça Aldın Gülün Nargını Gül Alıp Satmanın Zamanı Değil Yaprak Gazel Olmuş Duruyor Dalda Vefasız Güzelden Bize Ne Fayda Bu Ayda Olmazsa Gelecek Ayda Ölürüm Vaz Geçmem Sevdiğim Senden Selvinin Dalları Boyundan Uzun Yavrular Gözüme Bir Salkım Üzüm Ölmeden Görseydi O Yari Gözüm Koyun Kuzu Kurban Olur O Zaman |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Genel Türkü Sözleri ArşiviAtem Tutem Men Seni Bitlis-Nazire Subaşı-Hüsamettin Subaşı Atem Tutem Men Seni Şekere Katem Men Seni Ağşem Baben Gelende Oy Öğüne Atem Men Seni Hop Hopun Olsun Oğlum Gül Topun Olsun Oğlum Sırali Kavak Dibinde Oy Toyluğun Olsun Oğlum Ev Süpüre Toz Ede Hemame Gide Naz Ede Sevdiğini Görende Naz Ede Altten Altten Göz Ede Oğlan Oğlan Oğ Getir Otur Selamet Getir Aman Pilavı Pişirdi Oy Yığ Yoldaşların Getir --->: Türkü Sözleri frmacil beşinci 5 sayfa --->: Türkü Sözleri |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Genel Türkü Sözleri ArşiviAteş Attım Samana Manisa -Hasan Avcı-İsmet Egeli Ateş Attım Samana, Bak Dumana Dumana ![]() Senin Zalim Ananı, Ben Getirdim İmana ![]() Gımıldan Gımıldan Gımıldanıver, Ah Söyle Nazlı Gımıldanıver ![]() Gayfe De Koydum Cezveye, Yarim Gitmiş Gezmeye ![]() Ta Küçükten Alıştım, A Gız Seni Görmeye ![]() Gımıldan Gımıldan Gımıldanıver, Ah Şöyle Nazlı Gımıldanıver ![]() Gayfe De Koydum Fincana, Selâm Söylen Amcama ![]() Amcam Kızını Vermezse, Turşu Da Kursun Fincana ![]() Gımıldan Gımıldan Gımıldanıver, Ah Şöyle Nazlı Gımıldanıver ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Genel Türkü Sözleri ArşiviAtımı Bağladım Gümüşhane/ Kelkit-Salim Polat,Mutlu/Yusuf Sözen-Muzaffer Sarısözen Atımı Bağladım Ben Bir Kotana Canım Kurban Olsun Kotan Tutana Atımı Bağladım Ben Bir Masaya Canım Kurban Olsun Boyu Kısaya Atımı Bağladım Ben Bir Eleğe Canım Kurban Olsun Huri Meleğe |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Genel Türkü Sözleri ArşiviAy Akşamdan Işığdır Erzurum/Aşkale-Ali Atıcı-Muharrem Akkuş Ay Aksamdan Işığdır Yaylalar Yaylalar, Yüküm Şimşir Kaşıktır Diloy Diloy Yaylalar ![]() Komşu Gızını Zapt Eyle Yaylalar Yaylalar, Bizim Oğlan Aşıktır Diloy Diloy Yaylalar ![]() Ay Aksamdan As Da Gel Yaylalar Yaylalar, Cilba Yola Düs De Gel Diloy Diloy Yaylalar ![]() Eğer Anan Goymazsa Yaylalar Yaylalar, Vicdana Danış Da Gel Diloy Diloy Yaylalar ![]() Ayın Öyünde Yıldız Yaylalar Yaylalar, Nerden Gelirsen Baldız Diloy Diloy Yaylalar ![]() Sen Git De Ablan Gelsin Yaylalar Yaylalar, Dura Miram Yalınız Diloy Diloy Yaylalar ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Genel Türkü Sözleri ArşiviAy Bulutta Bulutta Uşak -Nurten İnnap Ay Bulutta Bulutta, Mendilim Kaldı Dutta ![]() Geleceksen Gel Gayri, On Yedi Benli Şadiye'm, Daha Gönlüm Umutta ![]() Ay Buluta Gidiyor, Gözüm Yari Güdüyor ![]() Geleceksen Gel Gayri, On Yedi Benli Şadiye'm, Gençlik Elden Gidiyor ![]() Evleri Camiye Yakın, Ak Gülleri Sen Dakın ![]() Zengin Kocaya Vardın, On Yedi Benli Sadiye'm, Hani Gerdanda Altın ![]() Aya Karşı Duramam, Dama Kilit Vuramam ![]() Ay Buluta Girince, On Yedi Benli Şadiye'm, Bağlasalar Duramam ![]() |
![]() |
![]() |
|