![]() |
Mevlana'dan Sözler |
![]() |
![]() |
#31 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mevlana'dan SözlerGönlünü yıkayıp arıtmamışsan, habire abdest alıp durmaktan fayda bekleme ![]() Mevlâna |
![]() |
![]() |
![]() |
Mevlana'dan Sözler |
![]() |
![]() |
#32 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mevlana'dan SözlerGönlünü yıkayıp arıtmamışsan, habire abdest alıp durmaktan fayda bekleme ![]() fazla söze gerek yok ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Mevlana'dan Sözler |
![]() |
![]() |
#33 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mevlana'dan SözlerKabiliyetsiz olmak bir kusur değildir ![]() ![]() Ama Karaktersiz olmak çok büyük bir kusurdur ![]() Mevlâna |
![]() |
![]() |
![]() |
Mevlana'dan Sözler |
![]() |
![]() |
#34 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mevlana'dan SözlerDost ise düşünme, ver ömrünü gitsin ![]() Dost değilse, hiç bekletme yol ver gitsin ![]() Mevlâna |
![]() |
![]() |
![]() |
Mevlana'dan Sözler |
![]() |
![]() |
#35 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mevlana'dan SözlerDost ise düşünme, ver ömrünü gitsin ![]() Dost değilse, hiç bekletme yol ver gitsin ![]() çok doğru ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Mevlana'dan Sözler |
![]() |
![]() |
#36 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mevlana'dan SözlerSeni Seveni Zehir Olsada Yut , Seni Sevmeyeni Bal Olsada Unut ![]() ![]() Mevlana |
![]() |
![]() |
![]() |
Mevlana'dan Sözler |
![]() |
![]() |
#37 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mevlana'dan SözlerNe diye böbürlenip büyükleniyorsun ![]() Doğumun bir damla su, ölümün bir avuç toprak değil mi ![]() Mevlana |
![]() |
![]() |
![]() |
Mevlana'dan Sözler |
![]() |
![]() |
#38 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mevlana'dan SözlerKalp ruha der ki: Ben severim, aşık olurum; ama acısını nedense hep sen çekersin ![]() Ruh da cevap verir: "Sen yeterki sev" ![]() Şems |
![]() |
![]() |
![]() |
Mevlana'dan Sözler |
![]() |
![]() |
#39 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mevlana'dan SözlerSen bir şeyler verdikçe dost görünen çok olur ![]() Birde sen iste gör, hepsi birden yok olur! Mevlana |
![]() |
![]() |
![]() |
Mevlana'dan Sözler |
![]() |
![]() |
#40 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mevlana'dan SözlerEy insan Kafdağı kadar yüksekte olsan da kefene sığacak kadar küçüksün ![]() [ Hz ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Mevlana'dan Sözler |
![]() |
![]() |
#41 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mevlana'dan SözlerAldırma söylenenlere, varsın görenler seni bir ot sansın ![]() Sen gül ol da, uğruna ötmeyen bülbül UTANSIN ![]() ![]() Hz ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Mevlana'dan Sözler |
![]() |
![]() |
#42 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mevlana'dan SözlerRUZG4R´isimli üyeden Alıntı Kalp ruha der ki: Ben severim, aşık olurum; ama acısını nedense hep sen çekersin ![]() Ruh da cevap verir: "Sen yeterki sev" ![]() Şems bu çok güzeldi tşklr rüzgar ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Mevlana'dan Sözler |
![]() |
![]() |
#43 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mevlana'dan SözlerAkıp giden zaman içinde bir kafesteyim , Her türlü amelde çok ahesteyim , Kabrim beni bekliyorken dünyalık hevesteyim , Uyandır artık Ya Rab! belki son nefesteyim ![]() ![]() Hz ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Mevlana'dan Sözler |
![]() |
![]() |
#44 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mevlana'dan SözlerBirgün Mevlana eve girer ve hanımı ona sorar; bu kadar aşıksın Mevlaya şükürler olsun bu aşkı yaşayıp yaşatana peki bana ne kadar aşıksın der; Mevlana hanımına şöyle der; Sen benim; Yaradan’dan ötürü yaradılanı sevişim, Bir adım gelene on adım gidişimsin… Ve herkesi olduğu gibi kabul edişimsin… Sen benim; Bugünüme şükür ve… yarınıma dua edişim, Azla yetinişim, çoğa göz dikmeyişimsin, Ve kapanmayan avuç içimsin… Hz ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Mevlana'dan Sözler |
![]() |
![]() |
#45 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mevlana'dan SözlerSen benim; ''Yaradan’dan ötürü yaradılanı sevişim'' Rüzgar kardeşim okumaktan büyük bir zevk aldığım sözler hepside yukardaki hikayenin özellikle bir kısmı tam can alıcı noktasıydı tırnak içine aldım teşekkürler paylaşımına ![]() |
![]() |
![]() |
|