![]() |
Yeni Çıkan Kitaplar -Yeni Çıkan Kitaplar Özetleri -2011 Çıkan Kitaplar |
![]() |
![]() |
#31 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yeni Çıkan Kitaplar -Yeni Çıkan Kitaplar Özetleri -2011 Çıkan Kitaplar![]() ![]() Yazar : Ksenophon Yayıncı : Kabalcı Yayınevi Yayınevinin tüm kitapları %15 indirimli Liste Fiyatı : 20,00 TL %15 17,00 TL (Bu ürünü aldığınızda 200 puan kazanacaksınız) 200 505886 Temin süresi 3 gündür ![]() Açıklama : Bir eve dönüş serüvenidir Anabasis ![]() ![]() Barkod : 9789759971755 Boyut : 115-175 Sayfa Sayısı : 678 Basım Yeri : İstanbul Basım Tarihi : 2011-6 Çeviren : Oğuz Yarlıgaş Kapak Türü : Karton Kağıt Türü : 2 ![]() Dili : Türkçe |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yeni Çıkan Kitaplar -Yeni Çıkan Kitaplar Özetleri -2011 Çıkan KitaplarHaziran, Tekrar ![]() ![]() Yazar : Haydar Ergülen Yayıncı : Kırmızıkedi Yayınevi Yayınevinin tüm kitapları %15 indirimli Liste Fiyatı : 14,50 TL %15 12,33 TL 505910 Temin süresi 3 gündür ![]() Açıklama : "İnandım aşk da bir mavidildir, şiir de ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Barkod : 9789944756815 Boyut : 145-205 Sayfa Sayısı : 192 Basım Yeri : İstanbul Basım Tarihi : 2011-6 Kapak Türü : Karton Kağıt Türü : 2 ![]() Dili : Türkçe Etiketler: Haydar Ergülen |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yeni Çıkan Kitaplar -Yeni Çıkan Kitaplar Özetleri -2011 Çıkan Kitaplar![]() Gülse Birsel Yayıncı : Turkuvaz Kitap Yayınevinin tüm kitapları %15 indirimli Liste Fiyatı : 12,00 TL %15 10,20 TL 505585 Temin süresi 3 gündür ![]() Açıklama : Zor bir yıldı, kabul edin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Barkod : 9786054505043 Boyut : 135-195 Sayfa Sayısı : 176 Basım Yeri : İstanbul Basım Tarihi : 2011-6 Kapak Türü : Karton Kağıt Türü : 2 ![]() Dili : Türkçe |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yeni Çıkan Kitaplar -Yeni Çıkan Kitaplar Özetleri -2011 Çıkan KitaplarÖlüm Bir Varmış Bir Yokmuş ![]() ![]() Yazar : José Saramago Yayıncı : Turkuvaz Kitap Yayınevinin tüm kitapları %15 indirimli Liste Fiyatı : 16,00 TL %15 13,60 TL 493335 Temin süresi 3 gündür ![]() Açıklama : Adı bilinmeyen bir ülkede, dünya kuruldu kurulalı görülmemiş bir olay gerçekleşir: Ölüm, o güne kadar yerine getirdiği görevinden vazgeçer, hiç kimse ölmez olur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Barkod : 9786055596446 Boyut : 135-195 Sayfa Sayısı : 206 Basım Yeri : İstanbul Basım Tarihi : 2011-3 Çeviren : Mehmet Necati Kutlu Kapak Türü : Karton Kağıt Türü : 2 ![]() Dili : Türkçe |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yeni Çıkan Kitaplar -Yeni Çıkan Kitaplar Özetleri -2011 Çıkan KitaplarRichard Collins-Gökkuşağını Kovalamak ![]() Anemon Yayınları Çeviren:F ![]() Sayfa Sayısı:296 Baskı:2011 Okulu yeni bitirmiş olan 19 yaşındaki umarsız, tasasız, ben merkezci bir genç olan Daniel, evden uzaklara amaçsızca fakat aslında bir arayış içinde yolculuk etmektedir ![]() Bir gün otobüs beklerken Lizzie adlı iki çocuklu bir kadın, ihanetlerinden dolayı kızıp geride bıraktığı eşine bir not iletmesini rica eder ve böylece Oliver ile yolları çakışır ![]() ![]() ![]() Yolculukları sırasında arkadaşlığı, sevgiyi keşfederler ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Erin Quinn-Hayalimdeki Aşk ![]() Sonsuz Kitap Çeviren:Merve Duygun Sayfa Sayısı:444 Baskı:2011 Bir sabah esrarengiz bir yabancı Danninin kapısını çalar ve bildiği her şeyi unutup onu peşinden sürükleyecek bir hikâyeyle hayatına girer ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yeni Çıkan Kitaplar -Yeni Çıkan Kitaplar Özetleri -2011 Çıkan KitaplarBülent Ecevit-Demoktarik Sol ![]() Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları Baskı:2011 Sayfa Sayısı:257 1970lerin ikinci yarısında Türkiyede devrimci ve sol hareketlerin güç ve etkisinin artmasıyla birlikte siyasi çatışmalar da giderek şiddetlenmekteydi ![]() ![]() ![]() Soldan da sürekli eleştirilen CHPnin ülkede hüküm süren kaotik ortam içinde geliştirdiği en önemli siyasetlerden biri, hem siyasi rakip ve karşıtlarına, hem seçmenlere, hem de kendi üyelerine siyasi yelpazedeki yerini yeterince açık biçimde ifade etmeye çalışmaktı ![]() ![]() ![]() ------ Salman Rushdie-Ayaklarının Altındaki Toprak ![]() Can Yayınları Sayfa Sayısı:824 Baskı:2011 Salman Rushdie, bugüne kadar pek çok ödüle layık görülen, ülkesinin gerçeğinden beslenerek evrensele açılan çağdaş edebiyatın en önemli temsilcilerinden biri ![]() Hindistanda bir çocukluk tutkusu olarak başlayan, New Yorka uzanan, dünyanın birçok şehrinde süregelen bir aşk hikâ¬yesi; müzik şölenleriyle renklenen masalsı yaşamların perde arkasındaki acılar, kinler, öfkeler ve öksüzlükler ![]() ![]() ![]() ![]() Ormus, büyük bir müzik yeteneğidir ve sevgisini Ayaklarının Altın¬daki Toprak (olmak istiyorum) şarkısıyla dile getirecek kadar âşıktır Vi¬naya ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yeni Çıkan Kitaplar -Yeni Çıkan Kitaplar Özetleri -2011 Çıkan KitaplarÖzgür Gümüşsoy-Bana Bir Aşk Zaman Ver ![]() Sayfa Sayısı:160 Baskı:2011 Nemesis Kitap Şiirin rengârenk şapkasını giymek kolaydır, şık da durur üstelik ![]() Ne var ki, şiire sıkı sıkı sarılan bir şair değilseniz, ilk rüzgârda uçup gider kafanızdan ![]() Şiirin çamurlu ayakkabısını giymek ise zordur ve elbette kimse hoşlanmaz balçıktan ![]() Ama has şiire giden yol buradan geçer ![]() Şiirin ayakkabısı ilk giyişlerde şair adayının ayağına vuracak ve acı verecektir üstelik ![]() Özgür Gümüşsoy da, şiirin süslü şapkasını değil, çamurlu ayakkabısını giyerek yola çıkanlardan Şiirin ayakkabısının onun ayağına uyup uymayacağını zaman gösterecek ![]() Ama şimdi diyor ki kitabının içinde çalıp duran dünyanın yaşlı saatleri: Yolu da, zamanı da açık onun! ----- Mevlana-Okay Tiryakioğlu ![]() Timaş Yayınları Sayfa Sayısı:256 Baskı:2011 Üç yüz âlimin birden gördüğü rüyayla Hz ![]() ![]() Daha çocuk yaştayken bile babası Bahaeddin Veledin ardından yürürken görüldüğünde Bir ırmak, koca bir ummanı peşine takmış sürükleyip gidiyor diye hayret uyandıran, bugün de bütün dünyaya yaydığı ışıkla evrensel bir değere dönüşen Mevlana Celaleddin Rumî ![]() Ve Mevlananın hayatına güneş gibi doğan Şems-i Tebrizî ![]() Kısa sürede geniş bir okuyucu kitlesine ulaşan Okay Tiryakioğlu, bu kez tüm dünyanın gönlünde taht kurmuş bir tarihi şahsiyetin hayatını romanlaştırdı: MEVLANA İslam uygarlığının o günkü payitahtı konumunda olan Belh şehrinden bir iftira sonucu göç eden Mevlana'nın babası Sultanü'l-Ulema Bahaeddin Veled ve yakınlarının çile dolu yolculuğuyla başlayan kitap, Mevlana'nın herkese şaşkınlık veren manevi gelişimini ilmek ilmek dokuyor ![]() Mevlana'nın aşkla yoğrulan iç yolculuğunun ve bitmek bilmeyen çilelerinin bir nakış gibi işlendiği bu unutulmaz kitapta, tarihi bilgilerin ışığında anlatılmış çarpıcı bir hikâyeye tanıklık edeceksiniz ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yeni Çıkan Kitaplar -Yeni Çıkan Kitaplar Özetleri -2011 Çıkan KitaplarPaulo Coelho-Elif ![]() Can Yayınları Çevirmen : Saadet Özen Mart 2011 256 sayfa “Hilal’e isminin anlamını sordu; Türkçede ayın ilk günlerinde aldığı yay biçimi demektir ![]() ![]() ![]() ![]() Elif’in başkahramanı dünyaca meşhur yazar Paulo Coelho, bir süredir bilgelik yolunda gelişmesinin durduğunu hissetmektedir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Rastlantılar Coelho’yu Rusya’ya savurur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Coelho, son romanı Elif’le, bir kez daha hayatı güzelleştiren hazineleri ve mucizeleri kutluyor ![]() ![]() Ama bu kez, bizlere çok tanıdık gelen duraklardan geçerek ![]() ![]() ![]() “Coelho’nun kitapları, milyonların hayatına büyü katıyor ![]() London Times -------- Vecdi Çıracıoğlu-Gemileri Sayan Kedi ![]() Everest Yayınları Mart 2011 200 sayfa Gemileri Sayan Kedi, darbe dönemlerinden özellikle yazarın deyimi ile güzdarbesi döneminden açılan yeni bir pencere ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Hakan Akbayrak-Meleklerle Omuz Omuza ![]() Profil Yayıncılık Mart 2011, 336 sayfa Meleklerle omuz omuza, Allah’a iman etmeyi her şeyin üstünde tutmak ve bu mutlak hakikatten hareketle insanlara söyleyecek bir çift sözü olmak tabirine denk düşen bir muhtevaya sahip ![]() ![]() ![]() Nihat Nasır ------- Karin Slaughter-Saplantı ![]() İthaki Yayınları Hazırlayan : Selçuk Aylar Çevirmen : Zuhal Bilgin Mart 2011 557 sayfa Karin Slaughter’ın karanlık dünyasına hoş geldiniz ![]() Atlanta şehrinde işlenen cinayetler, korkunç ayrıntılarla teker teker birbirine bağlanırken, üç dedektif katilin peşine düşer ![]() Ancak kendi hayatları, cinayetlerden daha da acımasız gerçekleri saklamaktadır ![]() Düğümü çözecek dördüncü kişininse, kaybedecek hiçbir şeyi yoktur… Saplantı, kendilerine de birbirlerine de yardım edemeyen çaresiz karakterleriyle, sıra dışı bir gerilim romanı ![]() Mehmet Nezir Gül-İslam'ı Aşkla Yaşayanlar ![]() Elips Kitap Mart 2011 163 sayfa Bilâl-i Habeşi: “Ya Resûlullah! Sen niçin ağlıyorsun? Hâlbuki, senin geçmiş ve gelecek tüm günahların bağışlandı, affedildi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yeni Çıkan Kitaplar -Yeni Çıkan Kitaplar Özetleri -2011 Çıkan KitaplarYeni Harry Potter Kitapı-Harry Potter,JK Rowling,Yeni Harry Potter Kitapları ![]() Harry Potter serisinin muhteşem yazarı, Beyaz Saray ve Washington Post'ta katıldığı geleneksel paskalya bayramında konuştu ![]() "Evet, yazacağım, hatta yazıyorum da ![]() ![]() ![]() Ayrıca yazar, yeni kitabın On yıl sonrasını da anlatabileceğini yazdı ![]() ![]() Gerçekten biz Harry Potter fanları için harika bir haber! Hatta mükemmell! Bu seri biteli epey oldu ama özlenmemesi mümkün değil ![]() ![]() ![]() Sanırım bir macera daha yaşamaktan zarar gelmez |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yeni Çıkan Kitaplar -Yeni Çıkan Kitaplar Özetleri -2011 Çıkan KitaplarSeçilmiş Beden Hırsızı - Marilyn Kaye - Seçilmiş Beden Hırsızı Marilyn Kaye - Kitap Seçilmiş - Kitap Beden Hırsızı - Yazar Marilyn Kaye ![]() Seçilmiş - Beden Hırsızı Dokuz Genç, Dokuz Sır Ve Dünyayı Değiştirebilecek Dokuz Güç Dünya gençlerinin en çok okuduğu dizinin 1 ![]() ![]() ![]() Amanda Beeson, Meadowbrook Orta Okulu''ndaki Kraliçe Arı ![]() Amanda ile arkadaş değilseniz, o halde siz bir hiçsiniz ![]() sabah göz kamaştırıcı, popüler Amanda Beeson aynaya bakar ve karşıda oldukça farklı bir yüzün kendine baktığını görür ![]() ![]() ![]() O bir Seçilmiş ![]() Ve sadece bir tek O değil ![]() ![]() Marilyn Kaye |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yeni Çıkan Kitaplar -Yeni Çıkan Kitaplar Özetleri -2011 Çıkan KitaplarKraliçenin Soytarısı - Philippa Gregory ![]() ![]() ![]() Masum bir kadının dinsel sapkınlık suçuyla yakılabileceği ya da cadılık suçuyla boğazlanarak Öldürülebileceği bir dönemde, bir hainin aşkı uğruna kraliçenin casusluğunu yapmak en tehlikeli seçimdi ![]() ![]() bozmak ve kaderini yeniden yazmak İçin planlar peşinde ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -Sunday Express 'Boleyn Kızı'nı sevmiştim ve Kraliçe'nin Soytarısı ondan da güzel ![]() ![]() ![]() -İndependent "Kendini Tudor entrikalarına kaptırmak, isteyenler için atmosferik bir hikâye ![]() -Daily Telegraph "Güçlü bir tarihi romans ![]() ![]() ![]() ![]() -Mail pazar eki "Tutkuyla yanıyor ![]() -independent "İnsanı içine çeken, sayfalan hızla çevirten bir kitap: Boleyn Kızı'nın devamı olan bu roman Gregory'nin yaşayan en iyi tarihi kurgu yazarı olduğ |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yeni Çıkan Kitaplar -Yeni Çıkan Kitaplar Özetleri -2011 Çıkan KitaplarNecip Fazıl Kısakürek Çile Kitabı, Necip fazıl kısakürek çile şiiri, Necip fazıl kısakürek çile özeti Necip Fazıl Kısakürek Çile kitabından şiirler Çile, büyük üstad Necip Fazıl'ın tüm şiirlerini topladıgı eser , her kesimin okuması gereken bir başyapıt ![]() Çile Necip Fazıl KISAKÜREK Necip Fazıl Kısakürek, insan ruhunun mistik-trajik dehlizlerinde cesurca dolaşmış, kendi "Poetika"sını yazmış bir şair olarak modern Türk şiirinin, fikir ve dava adamı kimliğiyle de Türk düşünce hayatının baş aktörlerindendir ![]() ![]() Tekke şiirimizin verilerini modern Fransız şiiri ölçüleriyle değerlendiren, şiirlerinde soyut insanın evrendeki yerini araştıran; madde ve ruh problemlerini, iç alemin gizli duygu ve tutkularını dile getiren Necip Fazıl; dinç ve oturmuş bir dil, mazbut ve sağlam bir teknikle yazdı ![]() Necip Fazıl Kısakürek Çile Gaiblerde bir ses geldi: Bu adam, Gezdirsin boşluğu ense kökünde! Ve uçtu tepemden birdenbire dam; Gök devrildi, künde üstüne künde… Pencereye koştum: Kızıl kıyamet! Dediklerin çıktı, ihtiyar bacı! Sonsuzluk, elinde bir mavi tülbent, Ok çekti yukardan, üstüme avcı Ateşten zehrini tattım bu okun, Bir anda kül etti can elmasımı ![]() Sanki burnum, değdi burnuna (yok)un, Kustum, öz ağzımdan kafatasımı Bir bardak su gibi çalkalandı dünya; Söndü istikamet, yıkıldı boşluk ![]() Al sana hakikat, al sana rüya! İşte akıllılık, işte sarhoşluk! Ensemin örsünde bir demir balyoz, Kapandım yatağa son çare diye ![]() Bir kanlı şafakta, bana çil horoz, Yepyeni bir dünya etti hediye Bu nasıl bir dünya, hikayesi zor; Makâni bir satıh, zamanı vehim ![]() Bütün bir kainat muşamba dekor, Bütün bir insanlık yalana teslim ![]() Nesin sen, hakikat olsan da çekil! Yetiş körlük, yetiş, takma gözde cam! Otursun yerine bende her şekil; Vatanım, sevgilim, dostum ve hocam! Aylarca gezindim, yıkık ve şaşkın, Benliğim bir kazan ve aklım kepçe, Deliler köyünden bir menzil aşkın, Her fikir içimde bir çift kelepçe ![]() Niçin küçülüyor eşya uzakta? Gözsüz görüyorum rüyada, nasıl? Zamanın raksı ne bir yuvarlakta? Sonum varmış, onu ögrensem asıl? Bir fikir ki sıcak yarad kezzap, Bir fikir ki, beyin zarında sülük ![]() Selam sana haşmetli azap; Yandıkça gelişen tılsımlı kütük ![]() Yalvardım: Gösterin bilmeceme yol! Ey yedinci gök, esrarını aç! Annemin duası, düş de perde ol! Bir asâ kes bana, ihtiyar ağaç! Uyku, katillerin bile çeşmesi; Yorgan, Allahsıza kadar sığınak ![]() Teselli pınarı, sabır memesi; Size şerbet, bana kum dolu çanak ![]() Bu mu, rüyalarda içtiğim cinnet, Sırrını ararken patlayan gülle? Yeşil asmalarda depreniş, şehvet; Karınca sarayı, kupkuru kelle… Akrep nokta nokta ruhumu sokmus, Mevsimden mevsime girdim böylece ![]() Gördüm ki, ateşte, cımbızda yokmuş, Fikir çilesinden büyük işkence ![]() Evet, her şey bende bir gizli düğüm; Ne ölüm terleri döktüm, nelerden! Dibi yok göklerden yeter ürktüğüm, Yetişir çektiğim mesafelerden! Ufuk bir tilkidir, kaçak ve kurnaz; Yollar bir yumaktır, uzun ve dolaşık ![]() Her gece rüyamı yazan sihirbaz, Tutuyor önümde bir mavi ışık ![]() Büyücü, büyücü ne bana hıncın? Bu kükürtlü duman, nedir inimde? Camdan keskin, kıldan ince kılıcın, Bir zehir kıymak gibi, beynimde ![]() Lugat, bir isim ver bana halimden; Herkesin bildiği dilden bir isim! Eski esvaplarım, tutun elimden; Aynalar söyleyin bana, ben kimim? Söyleyin, söyleyin, ben miyim yoksa, Arzı boynuzunda taşıyan öküz? Belâ mimarının seçtiği arsa; Hayattan mühacir; eşyadan öksüz? Ben ki, toz kanatıi bir kelebeğim, Minicik gövdeme yüklü Kafdağı, Bir zerrecigim ki, Arş’a gebeyim, Dev sancılarımın budur kaynağı! Ne yalanlarda var, ne hakikatta, Gözümü yumdukça gördüğüm nakış ![]() Boşuna gezmişim, yok tabiatta, İçimdeki kadar iniş ve çıkış ![]() Gece bir hendeğe düşercesine, Birden kucağına düştüm gerçeğin ![]() Sanki erdim çetin bilmecesine, Hem geçmis zamanın, hem geleceğin ![]() Açıl susam, açıl! Açıldı kapı; Atlas sedirinde mavera dede ![]() Yandı sırça saray, ilahi yapı, Binbir avizeyle uçsuz maddede ![]() Atomlarda cümbüş, donanma, şenlik; Ve çevre çevre nur, çevre çevre nur ![]() Içiçe mimari, içiçe benlik; Bildim seni ey Rab, bilinmez bilinmez meşhur! Nizam köpürüyor, med vakti deniz; Nizam köpürüyor, ta çenemde su ![]() Suda bir gizli yol, pırılıtılı iz; Suda ezel fikri, ebed duygusu ![]() Kaçır beni ahenk, al beni birlik; Artık barınamam gölge varlıkta ![]() Ver cüceye, onun olsun şairlik, Şimdi gözüm, büyük sanatkarlıkta ![]() Öteler öteler, gayemin malı; Mesafe ekinim, zaman madenim ![]() Gökte saman yolu benim olmalı; Dipsizlik gölünde, inciler benim ![]() Diz çök ey zorlu nefs, önümde diz çök! Heybem hayat dolu, deste ve yumak ![]() Sen, bütün dalların birleştiği kök; Biricik meselem, Sonsuza varmak… 1939 Necip Fazıl KISAKÜREK ![]() |
![]() |
![]() |
|