Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > ForumSinsi Sözlük Ağı

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
faydası, gider, oluşurçıkmayan, osuruğum, osuruğun, osuruk

Osuruk Nedir- Osuruk Neden Oluşur-Çıkmayan Osuruğum Nereye Gider -Osuruğun Faydası

Eski 08-15-2012   #31
Prof. Dr. Sinsi

Osuruk Nedir- Osuruk Neden Oluşur-Çıkmayan Osuruğum Nereye Gider -Osuruğun Faydası

Valla Vio bu laflar sana

ben normal bir vatandaşım, iğrenç diye sana diyorlar gibi sanki99

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 08-15-2012   #32
Prof. Dr. Sinsi

aman allahım artık gülmekteni işten atılacam vede gülmekten yüzümde kırışıklıklar oluşacak
viole böcü dayı buranın şekerleri ilan ediyorum sizi 3 üncü şekerde ben olmak şartı ile sözmü

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 08-15-2012   #33
Prof. Dr. Sinsi

peace´isimli üyeden Alıntı

iğrençsiniz siz yaaaaaaaaaa

aman yazanada bak şuradan bi ucarsam görürsün gününü
doğruyu yazıyom alamya senin yapmadın şeymi sen sankim pırtt etmiyon
alamya şunu bak icindekiler nereye ucuyor başkasınamı ödünc vetiyon pırttttlarını
böcük dayı senle bir gün pırt yarışı yapalımmı inan sen taa oradan korkarsın emin olll

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 08-15-2012   #34
Prof. Dr. Sinsi

BÖCÜ DAYI´isimli üyeden Alıntı

Valla Vio bu laflar sana

ben normal bir vatandaşım, iğrenç diye sana diyorlar gibi sanki99

böcük dayı cok elakksın heee nasılda hemencik işin icinden sıyırı veriyon kücük emrah gibi oluverdin birden
pancar bana elalk demes benim cok cişiiişşşşşşşş datlu fıstık gibi artis oldumu bülürrrr (ay benmiyim o artüssss)

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 08-15-2012   #35
Prof. Dr. Sinsi

Viole´isimli üyeden Alıntı

böcük dayı cok elakksın heee nasılda hemencik işin icinden sıyırı veriyon kücük emrah gibi oluverdin birden

pancar bana elalk demes benim cok cişiiişşşşşşşş datlu fıstık gibi artis oldumu bülürrrr (ay benmiyim o artüssss)

hee işte mesele orada ben senin nasıl olduğunu bşliyorumda anlatacak kelim bulamıyorum iğrenç dedim ama kelimelerin yetmediğinden iğrençlikden çok öte bu

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 08-15-2012   #36
Prof. Dr. Sinsi

aman yazanada bak şuradan bi ucarsam görürsün gününü

doğruyu yazıyom alamya senin yapmadın şeymi sen sankim pırtt etmiyon

alamya şunu bak icindekiler nereye ucuyor başkasınamı ödünc vetiyon pırttttlarını

böcük dayı senle bir gün pırt yarışı yapalımmı inan sen taa oradan korkarsın emin olll

en azından ben kimseyle gel yerışalım demiyorum

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 08-15-2012   #37
Prof. Dr. Sinsi

peace´isimli üyeden Alıntı

emme beni kimse gecemiyordu güc bendeeee olurdu
birden bebekliğim aklıma damladı böcük dayıya hodri meydan deyüverdüm

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 08-15-2012   #38
Prof. Dr. Sinsi

emme beni kimse gecemiyordu güc bendeeee olurdu

birden bebekliğim aklıma damladı böcük dayıya hodri meydan deyüverdüm

ne yalan söyliyyim hiç yapmadım

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 08-15-2012   #39
Prof. Dr. Sinsi

Tırtıl´isimli üyeden Alıntı

aman allahım artık gülmekteni işten atılacam vede gülmekten yüzümde kırışıklıklar oluşacak
viole böcü dayı buranın şekerleri ilan ediyorum sizi 3 üncü şekerde ben olmak şartı ile sözmü

Tamam Tırtılcığımız, sende üçüncü şeker ol)

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 08-15-2012   #40
Prof. Dr. Sinsi

bu sayfaya girmek istemiyorum gülmekten karnıma ağrılar giriyor
böcü viole ikinizde zır delisiniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 08-15-2012   #41
Prof. Dr. Sinsi

Midede gaz oluşmasının nedenleri şunlardır:
Hava yutmak: Yemek yerken, özellikle karbonatlı içecekler içerken, sakız çiğnerken, şeker emerken ve dental tedavide kullanılan aparatları kullanırken hava yutmak

Sindirilmemiş yemekler: Bu besinler faydalı bakteriler tarafından parçalanırken gaz dışa çıkar En fazla gaza neden olan gıdalar; sindirilmemiş karbonhidratlar, çözülür lifler, yapay tatlandırıcılar ve meyvelerde bulunan şekerler sebzeler, baklagiller ve süt ürünleridirİnsanların günde 10 ila 25 kez arası gaz çıkarmaları normal kabul edilir Birçok kişi karnında şişkinlik olmasını midelerindeki fazla gaza bağlar Aslında gaz, karın şişkinliğinin tek sebebi değildir Normal miktarda gaz üretirken de midenizde şişkinlik hissedebilirsiniz
Midede şişkinlik oluşmasının asıl nedenleri:

Fazla gaz, midede şişkinlik oluşmasının sebeplerinden sadece birisidir En fazla görülen Sebeplerden biri de gastrointestinal (Gİ) fonksiyon bozukluklarıdır Gİ sistemin çalışmasını bozan bu bozukluklarının çoğunun nedeni bilinmemektedir Eğer karın şişkinliği gibi Gİ semptomlarınız varsa doktorunuz, Crohn hastalığı veya kanser ihtimaline karşı sizden laboratuvar testleri yaptırmanızı isteyebilir Eğer testinizin sonuçları normal çıkarsa semptomlarınızın sebebi bir gastrointestinal fonksiyon bozukluğu olabilir ve bu semptomlar için görünür bir sebep bulunmayabilirBağırsaklarında fazla gazı olmadığı halde kronik karın şişkinliği problemi yaşayan birisi yine de kendisini rahatsız hissedebilir Bu tip bir şişkinliği sebebini belirlemek üzere test yapıldığında sorun yaratan bir etkenin ortaya çıkmayabilir
İrritabıl bağırsak sendromu

İBS yani spastik kolon, en yaygın görülen Gİ bozukluğuna denir Mide şişkinliğine, ağrıya ve rahatsızlığa neden olur İB ‘si olanlar kabızlık, ishal ya da farklı zamanlarda her iki problemi de yaşarlarEğer tıbbi bir rahatsızlığa bağlı olmayan bir mide şişmesi problemiz varsa, uyguladığınız diyeti değiştirmeniz ilk adım olarak düşünülebilir Yediğiniz yemekleri ve yeme sıklığınızı değiştirin Aşağıdaki aşamaları takip edebilirsiniz:
1Gün boyunca küçük porsiyonlarla sık yemek yiyin
2Yemekleri daha iyi sindirebilmek için yiyecekleri iyi çiğneyin
3Yemek yerken dik oturun
4Karbonhidratlı içeceklerden uzak durun
5Sindirimi yavaşlatan fazla yağlı yiyeceklerden uzak durun Bunun sonucunda yiyecekler kolonda daha uzun süre kalır ve daha fazla gaz üretir
6Her gün egzersiz yaparak bağırsak fonksiyonlarınızın daha iyi çalışmasını sağlayın
7 Gazı arttırıcı yiyeceklerden uzak durun
Gaz oluşumunu tetikleyen gıdalar

Karbonhidratlar:arpa, mısır, yulaf, patates, buğday, tam tahıllar,
Süt ürünleri (Laktoz): süt, peynir, yoğurt,
Meyve: Elma, şeftali, armut, kuru erik, kuru meyve,
Baklagiller: Bezelye, mercimek, kabuklu yemişler, bezelye,
Sebzeler: Enginar, kuşkonmaz, brokoli, Brüksel lahanası, kabak, karnabahar, soğan olarak sayılabilir
Tatlandırıcılar: Meyve suyu, alkolsüz içkiler, şekerleme, ve şekerli atıştırmalıkların içinde bulunan fruktoz, maltitol, manitol, ve diyet içeceklerin ve atıştırmalıkların içinde bulunan sorbitolKaynak

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 08-15-2012   #42
Prof. Dr. Sinsi

Almira´isimli üyeden Alıntı

bu sayfaya girmek istemiyorum gülmekten karnıma ağrılar giriyor
böcü viole ikinizde zır delisiniz

Şu sayfaya kimler cevrim icinde gözüme ilişti inanın gülme krizim tuttu

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 08-15-2012   #43
Prof. Dr. Sinsi

bu osuruktan ni konu olmuş))))))))))))))) tam violelik))))))
Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 08-15-2012   #44
Prof. Dr. Sinsi

_kanka**´isimli üyeden Alıntı

bu osuruktan ni konu olmuş))))))))))))))) tam violelik))))))

ya get kankiii ben ne kadar asil ve ciddi konu atmışım miydede gaz oluşumu diye hep günahımı alisisss

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 08-15-2012   #45
Prof. Dr. Sinsi

Violem allah islah etsin emi
Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com