![]() |
Ahmet Kaya - Albüm Ve Şarkı Sözleri (Detaylı) |
![]() |
![]() |
#31 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya - Albüm Ve Şarkı Sözleri (Detaylı)4-GELECEĞİM Geçici ayrılık benimkisi İlkyaz çiçeğine gebeyim Ağıtlar yakmayın adıma Ben ölmedim, ölmeyeceğim ”Sıcak saklayın gecelerimi Karlar altından çıkıp geleceğim Düşlerinizin ateşinden Ilık bir rüzgar gibi eseceğim Demlice bir çay koyun üstüne Aç çocuk gibi besleyin Nasıl tütüyorsanız gözlerimde Öylece tütsün buhar” Uzunca serin yatağımı Boyunca uzansın ayağım El aman deyince gece Usulca kıvrılır yatarım Can canım Hazır mı koynunuzda yerim Gün olur gecikmiş çocuk gibi Bağıra çağıra gelirim Söz: Enver Gökçe Müzik: Ahmet Kaya |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya - Albüm Ve Şarkı Sözleri (Detaylı)5-HARAMİLER Yel eser yücelerden Türküler hecelerden Göz değil yaylım ateş Sürmesi gecelerden ![]() "Olta attım ipi yok Balta tuttum sapı yok Nere gitmiş bu evler Pencere var kapı yok ![]() Oy bahçeler bahçeler Bahçede kuzu meler Vura vura götürdü Yavrumu haramiler "Gelen gitti ![]() ![]() ![]() Ağlayan gülen gitti Yerle yeri toprak bozuk Gül ektim diken bitti ![]() Soba kurdum tütüyor Tütün gül tutuyor Düştü düşman nalına Taş zindanda yatıyor ![]() Söz: H ![]() Müzik: Ahmet Kaya |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya - Albüm Ve Şarkı Sözleri (Detaylı)6-SEL DAĞ Bu hasretlik kalır gitmez teninden Eksilmez acılar ezik yüreğimde Alma başını nasırlı ellerinden Sen istedin gültenimde yaralar Bu ayrılık hem seni Hem beni yaralar ![]() Sel dağda birleşince Dağda güller ezilince Yara açtı gültenimde Ağlar dağlar Dağlar ağlar Yüreğimi sancı sarar ![]() Sel dağda kalır gitmez Sel altında güller bitmez Gültenimde yara geçmez ![]() Ağlar dağlar Dağlar ağlar Yüreğimi sancı sarar ![]() Söz: Ahmet Kaya Müzik: Ahmet Kaya |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya - Albüm Ve Şarkı Sözleri (Detaylı)7-KORE DAĞLARI Yol parası veremedim diye Bu dağları bana deldirdiler Bu yolları bana açtırdılar Hacizlere gitti suna gibi geçimine oy meri kekliğim Oy meri kekliğim nedir çektiğim Nedir çektiğim nedir çektiğim nedir çektiğim Kore dağlarında tabakam kaldı Mahpus damlarında özgürlüğüm Of meri kekliğim nedir çektiğim Oy meri kekliğim nedir çektiğim Nedir çektiğim Dut kurusu süpürge tohumu yediğimiz Ve bir godik arpa için Sivas kapılarından geri döndüğümüz Günleri defledik hey Meri kekliğim Oy meri kekliğim Nedir çektiğim Söz: Enver Gökçe Müzik: Ahmet Kaya |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya - Albüm Ve Şarkı Sözleri (Detaylı)8-ZEYTİN KARASI Gül diyorum Yoksul acıların gölgesinde Gültenin solsun istemiyorum Ay diyorum sonra Ay n'olur Bir vaktinde gecenin Yaraların açsın istemiyorum Hangi sevda vurmuş seni Hangi delikanlı gönlüne Salvo bakışlarla ![]() ![]() ![]() Soramam Zeytin karası gözlerini Yoluma yatırma Dayanamam ![]() Söz: Nevzat Çelik Müzik: Ahmet Kaya |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya - Albüm Ve Şarkı Sözleri (Detaylı)9-HAYDİ GİT Haydi git güle güle Güle güle sana Acılara yeten gücüm Mektuplara yetmedi Demirlere yeten gücüm Mektuplara yetmedi Bu ne biçim sevgi Nasıl kardeşlik Bu nasıl dostluk Bu ne beter sevda Benim aklım ermedi Haydi git güle güle Güle güle sana İçli mektuplar gelmesin Kavuşmaz uzaklardan Yanık mektuplar gelmesin Kavuşmaz dostluklardan Haydi git güle güle Güle güle sana Zincirlere yeten gücüm Mektuplara yetmedi Demirlere yeten gücüm Mektuplara yetmedi Söz: Ahmet Kaya Müzik: Ahmet Kaya |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya - Albüm Ve Şarkı Sözleri (Detaylı)10-POTPORİ (Fabrika Kızı, Cama Çıkma, Fabrika Önü) Bir mavi otobüs gelirdi Seni alır giderdi O mavi otobüs var ya Seni alır giderdi Kaldırımlar kaldırımlar var ya Seni alır giderdi O mavi otobüs var ya Seni alır giderdi ![]() Fabrikada tütün sarar sanki kendi içer gibi Oturmuş da hayal kurar bütün insanlar gibi Cama cama Cama çıkma sevdiğim ![]() O fabrikanın önü var ya O kalabalık insanlar var ya Seni alır giderdi ![]() Saat 6’yı 10 geçe var ya O mavi otobüs var ya O insanlar var ya Seni alır giderdi ![]() Fabrikada tütün sarar sanki kendi içer gibi Oturmuş da hayal kurar bütün insanlar gibi Cama cama Çıkma cama sevdiğim ![]() Söz: B ![]() ![]() Müzik: B ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya - Albüm Ve Şarkı Sözleri (Detaylı)11-HAYDİ GÜL Gel gör beni gör içerden Bak ne haldeyim Duvarda resmin elimde sigaram Gör ne haldeyim Haydi haydi haydi gül Haydi haydi haydi sende Haydi haydi haydi gül Haydi haydi haydi gül Üzülme İşte görüş günündeyiz Gör ne haldeyim Yürekte yangın yürekte sevdan Gör ne haldeyim Haydi haydi haydi git Haydi haydi haydi git Haydi haydi git Haydi sende Haydi durma git Bakma öyle git Haydi haydi git Haydi sende ![]() Söz: Ahmet Kaya Müzik: Ahmet Kaya ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya - Albüm Ve Şarkı Sözleri (Detaylı)1-AN GELİR an gelir paldır küldür yıkılır bulutlar gökyüzünde anlaşılmaz bir heybet o eski, o eski heyecan ölür an gelir biter muhabbet ![]() şarkılar susar heves kalmaz şataraban ölür ![]() şarabın gazabından kork çünkü fena kırmızıdır kan tutar / tutan ölür sokaklar kuşatılmış karakollar taranır yağmurda bir militan ölür ![]() an gelir ömrünün hırsızıdır her ölen pişman ölür hep yanlış anlaşılmıştır hayalleri yasaklanmış an gelir şimşek yalar masmavi dehşetiyle siyaset meydanını direkler çatırdar yalnızlıktan ![]() sehpada pir sultan ölür son umut kırılmıştır kaf dağı' nın ardındaki ne selam artık ne sabah kimseler bilmez nerdeler namlı masal sevdalıları evvel zaman içinde kalbur saman ölür kubbelerde uğuldar Baki çeşmelerden akar Sinan an gelir -la ilahe illallah- kanuni süleyman ölür ![]() görünmez bir mezarlıktır zaman şairler dolaşır saf saf tenhalarında şiir söyleyerek kim duysa / korkudan ölür -tahrip gücü yüksek- saatli bir bombadır patlar an gelir attila ilhan ölür ![]() Söz: Attilâ İlhan Müzik: Ahmet Kaya |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya - Albüm Ve Şarkı Sözleri (Detaylı)2-BÜYÜDÜN BEBEĞİM Aklın ermez mahpusluğa Bahçede sarı ışığa ![]() Onüç tane yaş döküldü Ranzamdaki yastığa ![]() Büyüdün yavrum sende Hasret sende sevgi bende Akşamlar döner geceye Geceler gebe gündüze ![]() Karanlığa bakıp durma Beni orada arama Ben güneşin içindeyim Beni sabahlarda ara ![]() Geleceğim bir gün bende Sevgi büyüt ellerinde Akşamlar döndü geceye Geceler gebe gündüze ![]() Söz: Ahmet Kaya Müzik: Ahmet Kaya |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya - Albüm Ve Şarkı Sözleri (Detaylı)3-LİLİ MARLEN TÜRKÜSÜ Akşam olur mektuplar hasretlik söyler Zagrep radyosunda Lili Marlen türküsü ![]() Siperden sipere ateş tokuşturanlar Karanlıkta dem tutan ishak kuşu ![]() Biz insanlar/dünyalılar yemin ettik imanımız var Hürriyet için, hürriyet aşkına Savulacak dönem Savulacak düşman Dehrin cefasını çektik Sefasını süreceğiz ![]() Akşam olur mektuplar hasretlik söyler Zagrep radyosunda Lilimarlen türküsü Dost ağlar karanfilim, dost ağlar karanfilim Marş söylemeden ölmek bize yakışmaz ![]() Söz: Attilâ İlhan Müzik: Ahmet Kaya |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya - Albüm Ve Şarkı Sözleri (Detaylı)4-ÇİĞDEM ÇİÇEK Aylar oldu yıllar oldu Ben yüzünü görmedim ![]() Yüzüne hasret kaldım kız Yüzüne yüzüm sürmedim ![]() Gülen aya sordum seni Küstü yüzünü sakladı Yıldızlara sordum seni Yüzüme bile bakmadı Yıldızlara sordum seni Yıldızlar kan ağladı ![]() Aksam olur ay gecede Çiğdem çiçek şenlenir Vallah/Billah düşünmesem seni Derdime dert eklenir ![]() Bıçak sapladım sineme Eskidi yaralarım Sabah olsun gelmeye eğer Kendimi yaralarım ![]() Söz: Ahmet Kaya Müzik: Ahmet Kaya |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya - Albüm Ve Şarkı Sözleri (Detaylı)5-TEZKERE Ay'ın altında kağnılar gidiyordu Kağnılar gidiyordu Akşehir üstünden Afyon' a doğru ![]() Toprak öyle bitip tükenmez, Dağlar öyle uzakta, Sanki gidenler hiçbir zaman Hiçbir menzile erişmeyecekti ![]() Kağnılar yürüyordu yekpare meşaleden tekerlekleriyle Ve onlar; ayın altında dönen ilk tekerlekti, ilk tekerlekti ![]() Ayın altında öküzler Başka ve çok küçük bir dünyadan gelmişler gibi Ufacık kısacıktılar Ve pırıltılar vardı hasta kırık boynuzlarında Ve ayakları altından akan Toprak, toprak ve topraktı ![]() Gece aydınlık ve sıcak Ve kağnılarda tahta yataklarında Koyu mavi humbaralar çırılçıplaktı ![]() Ve kadınlar, birbirlerinden gizleyerek Bakıyorlardı ayın altında Geçmiş kafilelerden kalan öküz ve tekerlek ölülerine ![]() Ve kadınlar ![]() ![]() ![]() Bizim kadınlarımız; Korkunç ve mübarek elleri İnce, küçük çeneleri, kocaman gözleriyle Anamız, avradımız, yarimiz Ve sanki hiç yaşanmamış gibi ölen Ve soframızdaki yeri; öküzümüzden sonra gelen Ve dağlara kaçırıp uğrunda hapis yattığımız Ve ekinde, tütünde, odunda ve pazardaki Ve kara sabana koşulan ve ağıllarda Işıltısında yere saplı bıçakların Oynak, ağır kalçaları ve zilleriyle bizim olan kadınlar, Bizim kadınlarımız ![]() Şimdi ayın altında Kağnıların ve hartuçların peşinde Harman yerine kehribar başlı sap çeker gibi Aynı yürek ferahlığı, Aynı yorgun alışkanlık içindeydiler ![]() Ve onbeşlik şaraplenin çeliğinde İnce boyunlu çocuklar uyuyordu ![]() Ve ayın altında kağnılar yürüyordu Akşehir üzerinden Afyon`a doğru ![]() Yürüdü tren de yolda inilmez Derdim çoktur memlekete söylenmez Tükendi cephanem, geriden gelmez Tezkeremden evvel vurdular beni, Sılama hasret koydular beni ![]() Aziz Abdal dağı ordugah yeri Bir haftalık hayındır yenmiyor kuru Hasretlik kaldı koca Kayseri Tezkeremden evvel vurdular beni, Sılama hasret koydular beni ![]() Ağır makineni de tepeden inmez Tarıyor ırmağı kimse görünmez Verilen parolar aklıma gelmez Gözüm göre göre vurdular beni, Sılama hasret koydular beni ![]() Derleme: Ahmet Kaya |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya - Albüm Ve Şarkı Sözleri (Detaylı)6-METRİSİN ÖNÜNDE Metrisin önünde durdum Hasretim yerlere vurdum ![]() Ben dağlarda uçan kuştum Kanatlarımdan vuruldum ![]() Yıllar var ki yorgunum ben Gökyüzüne vurgunum ben Mahpuslarda durgunum ben ![]() Metrisin önü kahveler Kahvede can annem/dostalar bekler ![]() Dağlar köyler türkü söyler Dağlar köyler yolum gözler ![]() Geze geze yoruldum ben Gökyüzüne vuruldum ben Mahpuslarda duruldum ben ![]() Söz: Ahmet Kaya Müzik: Ahmet Kaya |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya - Albüm Ve Şarkı Sözleri (Detaylı)7-ÜŞÜR ÖLÜM BİLE Bir ormanda tutup onu bağladılar ağaca Yumdu sanki gözlerini uyur gibi usulca Bir soğuk yel eser üşür ölüm, ölüm bile Anlatır akan kanı beyaz sesiyle Diz çöktüler karşısında sonra ateş ettiler Parçalanan yüreğine yuva kurdu mermiler Bir soğuk yel eser üşür ölüm, ölüm bile Anlatır akan kanı beyaz sesiyle Gelip kondu bir güvercin ellerine o gece Kırmızı bir çelenk oldu bileğinde kelepçe Bir soğuk yel eser üşür ölüm, ölüm bile Anlatır akan kanı beyaz sesiyle Söz: Ülkü Tamer Müzik: Ahmet Kaya |
![]() |
![]() |
|