![]() |
Düş Sokağı Sakinleri - Şarkı Sözleri |
![]() |
![]() |
#31 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Düş Sokağı Sakinleri - Şarkı SözleriDüş Sokağı Sakinleri - Güneşin Değdiği Yerden Düşlerde yaşadık aşkı çılgın kanatlar taktık Uçmak onurlu bir heyecandı gururlandık Aşkı bilgelikte aradık rolleri sevdalı bir oyundan Mavilik olduk uç verdik dudaklardan Güneş çiçekleri döküldü geceye sevdaya aktık Dağlar aştık diyar diyar canım bahar kokulu Cennet eyledik geçtiğimiz her yolu Bulutlarla yarıştık bilinmeyen alemlerde Duygularla örüldük çiçekleri dantel bahçelerde Uçtuk gökkubbede delidivane olduk Belki değil mutlak aradık düşlerdeki aşkı Oyunlarını verdi çocuklar bekleyişlere Sevinçlere batırdık çöküşünü akşamın Aşık olduk kalplerde doğduk Uyandık güneşin doğdu yerde Doğada uyandı rengarenk olduk Kuşlar şapkalarına örttü yalnızlıkları Mutlu olmayı öğrendik gülmeleri ağlatmadan Bayram oldu hayat acıları dağıttık Düşlerde yaşadık yeniden varolmayı Bebekler ağladı gül dikenini geri çekti Kanat çırptık öptük onu güneşin değdiği yerden Düş Sokağı Sakinleri - Hep Böyle mi Olur Hep böyle mi olur? Hep böyle mi biter? Bak işte değiştin Seni de kandırdılar Nerde düşlerimiz nerde sokaklar Bir nefesin çıkışı kadar kolaydır ihanet Biliyorsun biliyorsun ![]() ![]() ![]() İnsan ümit ederek yaşar Sen hiç beklemedin Bulduğunu sandın ama Kolay değil anlamak Hep alarak yaşadın Vermek güçtü biraz Görmek zaman ister kaçmak en kolay Biliyorsun biliyorsun ![]() ![]() ![]() Oysa yitirdiklerimiz Belki de görmeyi bilemediğimiz Ve belki bulduklarımız Zaten unutmaya çalıştığımız Sen göğsüme vurulan bir zincir gibi Kopmadın hayret Ben gecemde gezinen bir suçlu gibi Yakalanmadın hayret Oysa yitirdiklerimiz Belki de görmeyi bilemediğimiz Ve belki bulduklarımız Zaten unutmaya çalıştığımız Düş Sokağı Sakinleri - Hiç Bilemem Günler düşlerden doğar Geceler aykırı bakar umutlara Olduğum yer bu değil Beni kimler arar kimler sorar Hiç bilemem anlayamam anlatamam İçimde kanımı emen kahırlar var Ne gizlenirim ne kabarırım Aşkın ile yanar olurum Tükenmek değildir yoran beni Aldanmaktır belam hiç kolay değil Hiç bilemem anlayamam anlatamam Dışımda canımı alan tavırlar var Aranırım kırık kalplerde Bir ışık yanacak diye Yürürüm ahşap mahallelerde Bir yıldız kayacak diye Bütün yalnızlıklar benim olmuş Nöbetlerim gelir ağlarım Nöbetlerim gider kovalarım Kuşlar uçar diyar diyar El edemem beni almazlar diye Gurbet çürür güneşin kapanışında Beklediklerim kalır uçar uçurumlarda Hiç bilemem anlayamam anlatamam Düşümde uykumu çalan aşıklar var |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Düş Sokağı Sakinleri - Şarkı SözleriDüş Sokağı Sakinleri - Hüzün Kovan Kuşu gözyaşına dök yağmuru düş uçacak bahara doğru yollara açılıp konuşacak mutlu edeceğim yokluğunu huyumdur hep ölürüm nice aşklara bölünürüm ayıptır hep tutulurum nice ışıkla korunurum hüzün kovan kuşu gelmiş gecenin yanağına konuvermiş ay tenli aşık şarkıma karşılık vermiş dışım içimden gelir yani gölgem kendimden aşktır ölümden güzel olan bak ve gör yaşam düşlerdedir huyumdur hep dirilirim nice dağlardan dökülürüm ayıptır hep kararımım nice öpüşle aklanırım hüzün kovan kuşu gelmiş gecenin yanağına konuvermiş ay tenli aşık şarkıma karşılık vermiş |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Düş Sokağı Sakinleri - Şarkı SözleriDüş Sokağı Sakinleri - Hüzün Meleği Aşk tut beni dünya elinden Yar adına ağıt yaktım duyulsun diye Geçtim kendimden ![]() Dünya bak bana yar kalbinden Aşk adına ateş oldum görünsün diye İndim göklerden Yar at beni günahlar giysimden Ateş adına dünyaya döndüm bilinsin diye Düştüm gözlerden Ateş koş bana kum yağmurlarıyla Dünya adına melek oldum konuşulsun diye Uçtum beşiklerden Gizem süzül bana kervanlar giderken Düş sazına el oldum mevsimler değişirken Döndüm ölümlerden Çöl gel bana dökül kalbimden Güneş adına bulut oldum yar serinlesin diye Göründüm denizlerden Taşlar dokunun kalbime Düşler evimdeyim artık Acılar adına çiçek açtım yayılsın diye Toplandım bahçenden Taşındım teninde ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Düş Sokağı Sakinleri - Şarkı SözleriDüş Sokağı Sakinleri - Hüzünlü Güzel Aşklarım vardır benim Ne beni ne de mavili hüzünler güzelini anlatır Bir yelkovan rüzgarıdır düşlerim Yaşanmayan bir masalda Güneşi hep yok olan acılarımla beni aldatır Görünen hep gece oldu gözlerimde yanan çocuğa Ölüp dirilen bedendim ben yalnızca Kaçtığım köşelerde birileri bekler Alırlar gözyaşlarımı Yeni doğmuş denizlere dökerler Gurbet yumakları ördüm ellerimde kalbine dair Bütün limanların dinlenen gemilerine doğru koştum Her vakit Patates ve soğuk içecek Ne de güzel giderdi aşklar sohbetinde Yazgıya yenilen büyük sevdalardık yalnızca Bittiği yerden geri döndü masallar Düşlerin ressamı hep mavileri arzular Boncuklar düşer merdivenlerden O hep boncukları kovalar Değişen zaman mıydı Yoksa içi boş değişgenler mi olduk Bütün aşklarım adına hoşçakal dünya Sen hüzünler güzeliydin Düşlerime mavilerle girip sonra kaybolan |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Düş Sokağı Sakinleri - Şarkı SözleriDüş Sokağı Sakinleri - İkimize Başladığımız yerdeyiz ikimizde Yolların ayrıldığı ve kaybolduğu Akla kara gibiydik zaten Yeni cevabı yok soruların Bazen bulanık bir su bazen berrak gibi görünen Bir dünyaydık yalnızca Artık oyun oynamaya hiç mecalim yok Yaradılışıma aykırıydı herşey Gözyaşlarım beklerdi hep hep bir kenarda Aynı başlangıçlar artık Düşlerin ayrılıp kaybolduğu Akla kara bir arada durmaz Hüzün gelir sonra hayatımıza Yalanlardı oysa bütün oyunlarımız Hep mutlu gibi görünen Büyümüş oyuncaklardık aslında Artık uyku uyumaya hiç mecalim yok Yaradılışıma aykırıydı herşey Gözyaşlarım avuturdu beni hep bir kenarda Farklarımız o kadar çok ki Geceyi gündüz yapamam Öyle büyük uçurumlar doğurdun ki Geçecek bir köprü kuramam Farlarımız o kadar çok ki Gündüze gece katamam Büyük uçurumlar doğurdun ki Kanatlanıp uçamam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Düş Sokağı Sakinleri - Şarkı SözleriDüş Sokağı Sakinleri - Kan Revan İçindeyim Bağışlayın beni sevdalarım Kendimi parçalara (ahh!) ayıramadım Alın gidin korkularımı Saçlarımı ellerinizle okşayın Hiç bir ayrılık yeniden yeniden yaratmıyor artık beni Alın gidin korkularımı Saçlarımı ellerinizle okşayın Ve bütün ayrılıklar sabah olunca alıyor nefesimi Kanrevan içindeyim Gönlümün derdindeyim Yerlerin dibindeyim Kurtar ne olur, ne olur Kanrevan içindeyim Yarimin peşindeyim Cennetin izindeyim Kurtar ne olur Aşk ağır yükler bindirdi Küçülen omuzlarıma Kalplerinizden kaçtım hep Varıp gittim en karanlıklara Yağmur ıslak mazeretler yükledi büyüyen yangınıma Cehennemden düştüm hep Beni hiç görmediler Yağmur ıslak mazeretler yükledi büyüyen yangınıma Seviştim ve yoruldum Varıp gittim en yalnızlıklara Kanrevan içindeyim Gönlümün derdindeyim Yerlerin dibindeyim Kurtar ne olur Kanrevan içindeyim Yarimin peşindeyim Cennetin izindeyim Kurtar ne olur |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Düş Sokağı Sakinleri - Şarkı SözleriDüş Sokağı Sakinleri - Kış ve Hüzün Dünümden bugüne kalan sadece bir kış Zaman öyle zor ki yanımda ol sen Girdiğim kavgalar baktığım aynalar Neden hiç büyümez içimde çocuklar Yanımda ol ki gücüm çoğalsın Yanımda ol ki sesim dağılsın Sözünden içime kalan geceyi örttüm Çünkü ardımda gezen takvimler vardı Bilemedim yaşanan hangimizin düşü Şimdi dudaklarında kurumuş gül tadı Yanımda ol ki gücüm çoğalsın Yanımda ol ki sesim dağılsın Zaman öyle uzak ki |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Düş Sokağı Sakinleri - Şarkı SözleriDüş Sokağı Sakinleri - Kopunca Birbirimizden Kıpırtısız bir deniz upuzun bir gece Hangisi daha derin bu bilmece Şu yıldız bir gemi Bak bu ay ne sessiz Hangimiz daha deli bu gece Kopunca birbirimizden ve herşeyden farkedemedik Sen duvarlar ördün Bak ben çözüldüm Bizler mi değiştik bu bilmece Bu ellerin senin şu güneş ne uzak Hangimiz daha biziz bu rolde Kopunca birbirimizden ve herşeyden farkedemedik Ben bir şarkı yazdım Bir kuş havalandı Sen türkü söyledim bu gece Kopunca birbirimizden ve herşeyden Düş Sokağı Sakinleri - Masallarım Biter Yelkenler geçer ak denizlerden Maviler büyür Derin düşlerimde, yerin diplerinde Bir kuş uçar yele Masallarım biter Titretir tenimi gecenin ayazı Şarkımın melekleri Korurlar yatağımı, öper yanağımı Bir kuş konar yele Masallarım biter Ölümdür var eden gözü yaşlı aşıkları Yıkanır dualar Tanrı verir oyunları Gülerek bakarlar başım döner ağlarlar Oyuncular Hikayem karadır saçlarından düşer Düşlerin ressamı hep, mavileri seçer Göğün limanında Bir kuş ölür yele Masallarım biter |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Düş Sokağı Sakinleri - Şarkı SözleriDüş Sokağı Sakinleri - Melekler ve Benler Melekler gelince ben de gidicem Hiç görmediğim yerlere Mesela gezegenlere Melekler sevinde ben de sevicem Hiç sevmediğim şeyleri Mesela sürüngenleri Melekler gülünce ben de gülücem Hiç gülmediğim şeylere Mesela kurabiyelere Melekler ölünce ben de ölücem Hiç ölmediğim şeylere Mesela kum tepelerine Melekler doğunca ben de doğucam Hiç doğmadığım annelerde Mesela bütün renklerde Melekler büyüyünce ben de büyüycem Hiç büyümediğim büyülerde Mesela küçüklüğümüzde Melekler uyuyunca ben de uyuycam Sonra uyanıcaz uyku olucaz Melekler ağlayınca ben de ağlıycam Sonra akıcaz akıntı olucaz Melekler uçunca ben de uçucam Sonra kaybolucaz ![]() ![]() ![]() Olucaz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yine uçucam, uyuycam, uyanıcam hep ağlıycam Yine doğucam, batıcam ama hiç olmıycam Hiç bir yere konmıycam Melekler gidince ben de gidicem Yeniden başlıycam Kendimi seçebilicem, beni sana verebilicem Melekler gidince ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Düş Sokağı Sakinleri - Şarkı SözleriDüş Sokağı Sakinleri - Muraşka Ferjara hicey Hiceya mararuşa Yeliha ruji ya harguşa Herridey mandi Kurfara eti loya meni loy hargaya uraşa İnna muraşka İna fadey, ina limni, ina godiya Hirjerimanju Manjudey inda huji Mendiya fergira yaruşa Elderi huncay Araju keyadoşa Viteya foraşi uraşa İnna muraşka İna fadey, ina limni, ina godiya İna godiya ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yuvaşi derey Memiley danotuji Efiyo lahşi dar uraşi İnna muraşka İna fadey, ina limni, ina godiya İna godiya ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İnna muraşka İna fadey, ina limni, ina godiya Düş Sokağı Sakinleri - Olmuyor Hayat bayram olsa yada yarın hiç olmasa Gözlerini açsan penceremden baksan Güneş yüzüne doğsa Olmuyor istediğimiz gibi olmuyor Genellikler içindeyiz öznellik görünmüyor Sözün dilim olsa ya da neden hiç olmasa Ellerimi açsam gözlerimden baksan Yoluna güneş doğsa Olmuyor istediğimiz gibi olmuyor Genellikler içindeyiz öznellik görünmüyor |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Düş Sokağı Sakinleri - Şarkı SözleriDüş Sokağı Sakinleri - Ölüm Günler sensiz geçer oldu Yüreğim benden gider oldu Baharı beklerken güzelim Hep güneşi arar oldum Herşeyin bir sonu var ama Sonu yok ki düştüğüm yerin Sana değil artık güzelim Ah, ölüme koşar içim Gel artık, içimi al ve öldür Dön artık, sesimi al ve öldür Seni ben kendime güzelim Canımdan geçip seçtim Sana ben kendimi güzelim Ödünç vermedim |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Düş Sokağı Sakinleri - Şarkı SözleriDüş Sokağı Sakinleri - Sen Yine Seni Sev Zaman unutup beni Bırakır sokaklara Sessiz oluyor insan Böyle durumlarda Yürüdüğüm yol değil Gidişin üşütür beni Konuşamıyor insan Böyle havalarda Her şey değişir ama Eskimiyor acılar Yaşayan bilir ancak Nasıl acıtır akşamlar Bedenimde yaşamak Zor geliyor artık bana Sözlerim kalın sis Ruhuma anlam kat Sevmek yarı ölmektir Böyle demiştin giderken Her gün ölüyor insan Hatırlayınca Anlatınca eskir Bilirsin yaşananlar Susarım o zaman ben Düşlerim başlar Sen yine seni sev Ben içimde kalayım Çekil yolumdan artık Ben olayım |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Düş Sokağı Sakinleri - Şarkı SözleriDüş Sokağı Sakinleri - Seni Tanımayan Yok Bu ŞEHİR'de Seni tanımayan yok bu şehirde Salaş meyhanedeki Yorgo Kır kahvesindeki Süleyman abi Batakhanedeki Mine Son ada vapurunun demir parmaklıkları Emirgandaki tahta masa Bakırköydeki seyyar satıcı Yeşilköydeki dondurmacı Seni tanımayan yok bu şehirde Yeter çek git güneşimden Ya da beni bana bırak ne olur Hiç bir şey beklemem ayrılırken Seni tanımayan yok bu şehirde Dönüşünü bekler Evimdeki yastığım yorganım duvarım gitarım ben Rüzgar bir hüznü oynatır yerinden Ve sevgiyle ağlarım düne Ve birikir içimde bir acı şehir ve sen Aşkın içindeki çıplak ışıklardır Geceler boyunca yanan Geçmiş bir fırtına olur sürükler beni Kahrolurum inan Yeter çek git güneşimden Ya da beni bana bırak ne olur Hiç bir şey beklemem ayrılırken |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Düş Sokağı Sakinleri - Şarkı SözleriDüş Sokağı Sakinleri - Sevdan Bir Ateş Senin alev gözlerin Eritse şu ruhumu Buz olur kesilirim Yanarken içim Sesin bir uçurum Çağırırsa beni Kuş olur uçarım Yanarken içim Sevdan bir ateş oldu bende Gönlüm bir deli coştu sende Saçların rüzgarından Savururken gönlümü Sürgün olur göçerim Bu diyarlardan Kime dokunur ellerim Kimi görür gözlerim Ölüm çıkar karşıma Yine sen derim Sevdan bir ateş oldu bende Gönlüm bir deli coştu sende Düş Sokağı Sakinleri - Son Şarkı Gamı aşk eyledim Göçtü diye yelken Eyledim gamı aşk Yelken göçtü diye Dajo kayo ayvaş Ayvaş kayo daja Adja koya şavay Şavay koya adja Göçtü yelken diye Aşk gamı eyledim |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Düş Sokağı Sakinleri - Şarkı SözleriDüş Sokağı Sakinleri - Suskun Yüreğim Sen uzaklardan uçuşan bir yapraksın Koparılmış belkide belkide ölesine Fırlatılmış bir dalın kurbanısın Sen huysuz öpücük aramam suçu bunda Çünkü sen aynı zamanda çılgın arzulu Savruluşlarının bir eserisin Bir bilseydin acı veren o gerçeği Ulaşılması güç bir yıldızsın Peşinden çırpınan suskun yüreğimi Düş Sokağı Sakinleri - Tuba'nın Şarkısı Güneş doğmadan gelirim yanına Sesim bitmeden daha Bakarım, herkes üstüne bir dünya giymiş Benimse bol gelir yüreğime doğduğum bu şehir Doğmak sorun degil yaşamak ustalık Sesini yitirmeden ama Bakarım, herkes yüzüne bir başka yüz bulmuş Benimse bol gelir gözlerime girdiğim bu deniz Gel gözüm, gel ölüm Dağıl topraklarıma al özüm senin olsun Sözüm bitmez düşüm sürer Şimdi ölüm hoş gelir inan bana |
![]() |
![]() |
|