![]() |
Kırşehir Yöresi'nin Türkü Sözleri |
![]() |
![]() |
#31 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kırşehir Yöresi'nin Türkü Sözleri"Bağışla Sevdiğim Hakkı Seversen" Türkü Sözü Bağışla sevdiğim hakkı seversen Ağlatma garibi eller içinde Hep bizi söyleşir bu devr-i alem Beni destan ettin diller içinde Hasretin sineme yaralar açtı Kaybettim aklımı fikrim dolaştı Aktı gözüm yaşı sele karıştı Dost eline gider seller içinde Yıllar yılı çektim bu zalim derdi Yandı Kerem gibi gönlümün yurdu Eller dost bağında gülünü derdi Benim gülüm soldu güller içinde Bu Garip başımı sevdaya saldım Senin hasretinle sardım soldum Şaşırdım yolumu perişan oldum Bir Mecnun misali çöller içinde |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kırşehir Yöresi'nin Türkü Sözleri"Bağlarım Kaldı" Türkü Sözü Çıktım yükseğine seyran eyledim Sefayı sürdüğüm çağlarım kaldı Gece gündüz ah eyleyip ağladım İçi dal fidanlı bağlarım kaldı Felek bana verdin derdi mihneti Sardın ciğerime narı firkati Bana kalsa beklemezdim gurbeti Yas tutunan kara bağlarım kaldı Sald'im ömrümü geçirdim dağda Sen hiç bir güzelden buldun mu fayda ölsem gam yemezdim yalan dünyada Hançer vurup yüce dağlarım kaldı |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kırşehir Yöresi'nin Türkü SözleriBaharı Görmedim" Türkü Sözü Baharı görmedim yazımdan oldum Yar için ağladım gözümden oldum Ben de düştüm bu dertlerin eline Ah ede ede özümden oldum Bu dertlere düştüm ben o yar diye Yarım gelmiyor çimdi derdi var diye Dermansız dertlerin düştüm eline Ben kime yalvaram yaram sar diye |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kırşehir Yöresi'nin Türkü Sözleri"Bahçada Gül Ağacı" Türkü Sözü Bahçada gül ağacı (gözelim haydı haydı) Dibinde iki bacı (aman nidelim nasıl edelim) Sinamdaki yaranın (gözelim haydı haydı) Sen olursun ilacı (aman nidelim nasıl edelim) Devriyeler geliyor nere gidelim Çiçekler ekiliyor (gözelim haydı haydı) Bahçaya dikiliyor (aman nidelim nasıl edelim) Sen orada ben burda (gözelim haydı haydı) Böyle zor çekiliyor (aman nidelim nasıl edelim) Devriyeler geliyor nere gidelim Bahçana giremiyom (gözelim haydı haydı) Halını soramıyom (aman nidelim nasıl edelim) Sinende güller açmış (gözelim haydı haydı) El atıp deremiyom (aman nidelim nasıl edelim) Devriyeler geliyor nere gidelim |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kırşehir Yöresi'nin Türkü Sözleri"Bahçadan Aşıyor Ayvanın Dalı" Türkü Sözü Bahçadan aşıyor ayvanın dalı Yüzüme dokandı yazmanın alı Gözel nedeceksin oy bu kadar malı İşte görünüyor günyanın halı Karadır kaşları sürmeli daim El ele verip degmeli daim Fırsat elde iken sarmadım yari Beni öldürmeli dövmeli daim |
![]() |
![]() |
|