![]() |
Emre Saltık Şarkı Sözleri |
![]() |
![]() |
#31 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Emre Saltık Şarkı Sözleri- Kardeş Acısı Gurbet eller sana kinim tükenmez İki kardeş aldın hiç yüzüm gülmez Anamın ağıdı ardı kesilmez Bu acıya yürek nasıl dayansın Evlatlarım nerede hep ararım Yeri göğü inletiyor feryadı Ölenle ölünmez dedik duymadı Benim gözü yaşlı zavallı anam Oy iki evladını kaybetmiş anam Ağlayan gözlerine kurban olayım Kardeş acısını yaşadım gördüm Dilrim allahtan kimse görmesin Azrail başımda dolaşma sakın Bağrı yanık anama acıyasın Evlatlarım nerede hep ararım Yeri göğü inletiyor feryadı Ölenle ölünmez dedik duymadı Benim gözü yaşlı zavallı anam Oy iki evladını kaybetmiş anam Ağlayan gözlerine kurban olayım |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Emre Saltık Şarkı SözleriKardeşlik Halayı (Potpori) Dama çıkmış bir güzel Delile delile destane Damın etrafın gezer Elinde bır deste gül Delile delile destane Kendi gülünden güzel Delile delile destane Melli Melemam ğu sanara Lese rındekı tadana Nu wana dotıra yena Nere melli melli melli Çımburi qeytan qalemi Melamamı çıka vaci Betu çıto tavağ keri Zer mircan Zer mircan,iro iro Dik wan da ![]() Ro ji me bu sed u si ro Zer mircan mircan mircan Zer mircan nal gerdeni |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Emre Saltık Şarkı SözleriKış Yaşadım Kış yaşadım yaza ayan Dulda geçti ömrüm benim Bülbül idim gül arayan Dalda geçti ömrüm benim Sevgi dedim kin verdiler Yaralandım tuz bastılar Hem övdüler hem dövdüler Dilde geçti ömrüm benim Divan durdum ağa beye Bunca ömrüm giti zaya Mecnun oldum bir leylaya Çölde geçti ömrüm benim Ayhaninin kırık beli Tutmaz oldu eli kolu Çamur çaylak engel dolu Yolda ğeçti ömrüm benim |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Emre Saltık Şarkı SözleriKirvem (Haindir Ölüm) Ömrümü çürüttün gurbet ellerde Uyan kirvem uyan halım yamandır Nerden çare bulam zalim derdine Kirvem bu yıl bize gülmek haramdır Ele düğün bayram bize figandır Oy kirvem haindir ölüm ölüm Oy kirvem biçare ömrüm ömrüm Oy kirvem ben nasıl edem Gelem dedim gelemedim yanına Kara haber tez ulaştı yanıma Ağlayı ağlayı geldim yasına Kirvem bu yıl bize gülmek haramdır Ele düğün bayram bize figandır |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Emre Saltık Şarkı SözleriLımın Dağlar Karlı dağın kör dumanı Yolundan hiç çekilir mi Yare kavuşmaya dost dost Lımın dağlar hain hain dağlar Yürekte sevdalarım var Lımın dağlar zalim zalim dağlar Yürekte acılarım var (sende umutlarım var) Lımın dağlar hain hain dağlar Gönlünde arzuların var Hazan rüzgarı savurdu Eldeki emeğimi Geçit vermez dağlar dost dost Kırdı benim belimi |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Emre Saltık Şarkı SözleriMedet Pirim Bu Derdi Kendime, Derman Bilmişim Aşkın Şarabını, Ferman Bilmişim Her Yolun Sonunda Dost, Sana Gelmişim Medet Pirim Ali Yetiş Ya Şimdi Yetiş Medet Pirim Ali Ali , Yetiş Ya Şimdi Dostun Elinde Gül, Zordayım Şimdi Kadı Makamına,Divan Kurulmuş Doğru Söyleyenler, Burdan Kovulmuş Cahil İle Yol Alması Zormuş Medet Pirim Ali Yetiş Ya Şimdi Pirsultan Abdalım, Şaha Giderim Yolumdan Dönersem Serim Veririm Hınzırpaşa, Zılım,Kuldur Bilirim Medet Pirim Ali Yetiş Ya Şimdi |
![]() |
![]() |
|