Cevap : Hergün Bir Dua |
08-26-2011 | #421 |
Şengül Şirin
|
Cevap : Hergün Bir Dua26,08,2011
08-27-2011 | #422 |
Şengül Şirin
|
Cevap : Hergün Bir DuaAllahım Günahlarımı bilgisizlik yüzünden yaptıklarımı haddimi aşarak işledigim kusurlarımı benden daha iyi bildigin bütün suçlarımı bagışla! Allahım Ciddi ve şaka yollu yaptıklarımı , Yanlışlıkla ve bilerek işledigim günahlarımı affeyle! Bütün bu kusurların bende bulundugunu itiraf ederim Allahım! Şimdiye kadar yaptıgım, Bundan sonra yapacagım , Gizlediğim ve açıga vurdugum, Ve benden daha iyi bildigin günahlarımı affeyle Öne geçiren de sen Geride bırakan da sensin Senin gücün herşeye yeter Hz Muhammed (sav) * * * ALLAH’IM ACİZLİKTEN FAKİRLİKTEN CİMRİLİKTEN KORKAKLIKTAN TEMBELLİKTEN HİLEKAR DOSTTAN FAYDASIZ İLİMDEN KABİR AZABINDAN AĞLAMAYAN GÖZDEN SIKINTI VE HÜZÜNDEN ÜRPERMEYEN KAPTEN HER TÜRLÜ HASTALIKTAN HAYATIN FİTNELERİNDEN BORÇ ALTINDA KALMAKTAN KABUL OLMAYAN DUADAN DOYMAK BİLMEYEN NEFİSTEN İHTİYARLIKTAN ELE AVUCA DÜŞMEKTEN ZALİM OLMAKTAN VE ZÜLME UĞRAMAKTAN İSYAN ETTİREN FAKİRLİKTEN VE AZDIRAN ZENGİNLİKTEN GEÇMİŞE KEDERLENMEKTEN VE GELECEĞE KAYGILANMAKTAN SANA SIĞINIRIM HZMUHAMMED (SAV) 27082011 |
08-30-2011 | #423 |
Şengül Şirin
|
Cevap : Hergün Bir DuaEUZÜ BİLLAHİ MİNE’Ş-ŞEYTANİ’R-RACÎM BİSMİLLAHİ’R-RAHMANİ’R-RAHîM اَلْحَمْدُ ِللهِ رَبِّ الْعَالمَِينَ وَالصَّلاَةُ وَالسَّلاَمُ عَلىَ سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ وَ عَلىَ آلِهِ وَصَحْبِهِ أَجْمَعِينَ Allahım! Mübarekramazanayını hayırlısıyla tamamladığımız şu mübarek bayram gününde rahmetine, fazlına, lütf-u keremine, güç ve kuvvetine iltica ediyor ve bize dostluğunu lutfetmeni inayetinle bizi desteklemeni koruyup kollamanı me’mur kıldığın vazifelerimizi yerine getirmeye çalışırken yardımını esirgememeni başka kapılarda dolaşma ve elâleme el açma mecburiyetinde bırakmamanı ve her zaman sıyanetin ve hıfzın altında bulundurmanı diliyoruz ya Rabbi! Allahım Ruhlarımızın bir aylık ramazanla tam kıvamını bulduğu, derinleştiği, olgunlaştığı ve yeni bir oluşum bekleyişe geçtiği şu Zamanın altın diliminde mübarek ramazan bayramı ufkumuzda tüllendi Bayram, bütün bir ramazanın, özü, usaresi gibi bir duyguyla geldi semaların en nurlu katmanlarından süzülmüş, meleklerin incelerden ince elleriyle örülmüş, alabildiğine yumuşak bir tül gibi benliğimizi sardı ve kopup geldiği âlemlerin şefkat ve duyarlılığını ruhumuza işledi ve bir anne gibi bizleri kucakladı Sen bizleri bayramla bütünleşen ve bayramlaşan kullarından eyle ya Rabbi! Allahım Sen bizleri bayramın zevkine ve bayram duygusuna uyanan olgunluk ve enginlik sergileyen, her zaman bakışlarımızda lâhûtî bir derinlik, hareketlerimizde büyüleyen bir ciddiyet, sükûtlarımızda ürperten bir verâîlik ve tebessümlerimizde de sımsıcak bir letâfet tüllendir ya Rabbi! Allahım bayramın kendine has şive ve nazını, gönüllere inşirah veren, dinlendiren, mutlu eden ve ebedî mutluluğa giden yolları açan sihirli uğultularını Sen bizlere doyasıya duyur ya Rabbi! Allahım imanın aydınlık dünyasında, zikir, fikir, tesbih ve tehlillerin çağrıştırmasıyla henüz yaşamadığımız, görmediğimiz, hatta tasavvur bile edemediğimiz güzellikleri bize yaşat ya RABBİ! bilhassa günümüzde, herkesin boğulup bunaldığı dünyanın karanlık tünellerinde,âdetâ Cennet yamaçlarında seyahat ediyor gibi, varolmanın, insan olmanın, mü’min olmanın en erişilmez zevklerini bu bayram vesilesiyle sen bizlere duyur ya Rabbi! Allahım Bayramdaki temcid, salâ, ezan ve gizli-açık her yanda duyulan evrâd u ezkâr kulaklarımıza âdetâ, gök kapılarının gıcırtılarını aksettiyor; tebrikler, el öpmeler ve ziyaretler ise şanlı geçmişimizden köpürüp gelen ruhu ve manayı andıyorsen bizlere bu güzellikleri duyur ve yaşat ya Rabbi! Allahım Ramazana elveda edip bayrama kavuştuğumuz şu günlerde ömrümüzü bir adanmışlık mülâhazası içinde Sana kullukla geçirebilmeyi bize muvaffak kıl ya Rabbi! yüce nezdindeki ‘ilm-i ledün’den bizi de hissedar eyle ya RABBİ! anlayış ufkumuzun önündeki perdeleri kaldır sâlih kullarınla yoldaşlık yapmaya muvaffak eyle; neticede bizi de o güzel mukarrebun olan kulların gibi eyle! YA Rabbi! Allahım!Lutfettiğin bayramda ve sonrasında Bizi her türlü bela, musibet bütün tehlikelerden koru muhabbet ve sevgi şerbetinden doyasıya içir bizi ümitsizlik gibi bütün hastalıkların illeti olabilecek bir ruh bozukluğuna müptela eyleme! Ya Rabbi! Nihayetsiz şefkat ve merhametin sahibi ey Hannân, sonsuz nimetleriyle topyekün varlığa ihsan üstüne ihsanda bulunan ey Mennân Biz de aczimizi, fakrımızı şefaatçi kılıp kabrin zulmetinden ve darlığından rahmetinin enginliğine sığınarak el-emân, el-emân diyor, Senden eman dileniyoruz Malın-mülkün, evlâd ü iyâlin hiçbir fayda vermeyeceği, sadece selîm bir kalble yüce huzura gelenlerin kurtulabileceği arşın derinliklerinden, ‘nerede dünya hayatını isyan derelerinde, cürüm vadilerinde geçirenler? Nerede Allah’a verdikleri söze ihanet edenler ve ömrü bir kayıptan ibaret olanlar?’ diye nida edildiği günün eleminden ve ızdırabından el-emân, el-emân! Diyor ve sana sığınıyoruz ya Rabbi! Yüceler Yücesi Allahım Gizli ve açığımızı da bilen Sensin! Lütfen bizi mazur gör ve tevbemizi kabul buyur! Bizim Senin rahmetine, merhametine, şefkatine, inayetine, sıyanetine, hıfz u riayetine ne kadar muhtaç olduğumuzu biliyorsun Ne olur dileğimizi yerine getir ve bizi haybet ve hüsrana uğratma! Ya Rabbi! Merhameti sonsuz Rabbimiz! nefsimizi yoldan çıkaran kirli arzulardan, mülevves düşüncelerden de ‘of!’ ediyoruz! Of! Ayaklarımızın kaymasına, kalbimizin kararmasına, düşüncelerimizin bulanmasına karşı Senin inayet ve sıyanetini dileniyoruz Bizleri muhafaza buyur ya Rabbi! Allahım Günahlarımız, cürümlerimiz ve hatalarımız olsa da biz Senin kulunuz Şayet merhametinle muamelede bulunup bizi affedecek olursan, o Senin şanındandır ve Sana da o yaraşır Işte o zaman bayram bizim için hakiki bayram olur Yok eğer azap edecek olursan biz de ona fazlasıyla layık ve müstehakız Öyle olsak da Senin bizi affedeceğine olan inancımız katî, ümîdimiz de tamdır; zira Sen düşenlerin günahlarını bağışlama şanına en çok yaraşan yegane Zat’sın biz kullarını bu bayram hürmetine bağışla ya Rabbi! Rızana bizleri Vasıl eyle ya Rabbi Hakkımızda hayırlı olacaksa sen bizleri daha nice ramazanlara ve bayramalara eriştir ya Rabbi! Ya ilahel Alemin Senin yolunda her türlü hizmet eden Hizmetlere vesile olan Başta büyüğümüz ve büyüklerimiz olmak üzere Arkadaşlarımızı, kardeşlerimizı ve dostlarımızı Rıza ve rıdvanına vasıl eyle ya Rabbi Yapılan bu dualara her ne şekilde iştirak ederse etsin amin diyenlere de hidayet, ihlas ve istikamet lutfeyle Bütün geçmişlerimize rahmet eyle mekanlarını cennet eyle bizleri de rıza ve hoşnutluğunu kazananlardan eyle ya Rabbi! Ey yüceler yücesi! Efendimiz Hazreti Muhammed’e, Muallâ aile efradına ve bütün ashab-ı güzînine salât u selam ederek bunları Senden dileniyoruz; dualarımızı kabul buyur ya rabbi! amin amin amin velhamdü lillahi Rabbil alemin El-fatiha 30,08,2011 |
08-31-2011 | #424 |
Şengül Şirin
|
Cevap : Hergün Bir DuaYa İlaahii, Bu bayram sabahı rahmetin sağnak sağnak yağdığı bu sabah senin kapına, boyun bükerek, duayı müminin en samimi ibadeti bilerek, sığınılacak tek kapının “Senin kapın” olduğunu bilerek geldik Ya rabbi! Yalnız sana inanıyor ve yalnız senden yardım diliyoruz! Sen “SEM’İ”sin, duamızı işitensin! Sen “BASİR”sin, bizleri gören ve gözetensin! Kapına geldik bu Bu bayram sabahı beytullahı dolduran mü’minlerle birlikte el açtık, dualarımızın kabulu için vesile kıldık, Bu aciz ellerimizi kudretinle tut boş çevirme Ya Rabbi! Ya Rabbi; Bu bayram sabahında Kâbe’de, tavafta olup, gönlü seninle olanların, Mültezemde yaşlı gözlerle sana sığınanların, Ravza’da Yeşil Kubbe önünde rasulunun huzurunda sana el açanların dualarına kat dualarımızı! Ve kabul eyle Yarabbi! Ey Âlemlerin Sultanı ve her şeyin sahibi olan Allah’ım; Sen koru bizleri Varlığın şerrinden, azdırmasından sana sığınırız Bizleri verdiğin dünya nimetlerini senin yolunda harcamaktan zevk alan kullarından eyle Ya Rabbi! “Yediğinin, giydiğinin ve elinle verdiğinin sahibisin, gerisi mirasçınındır” diyen Hz Muhammed Mustafa (sav)’in yolunun yolcularından olmayı nasib eyle Ya Rabbi! Ya İlahel Alemin! İçimize öyle bir merhamet ver ki, “Rahim” isminin tecellileri ile saadet Asrındaki sahabeler gibi sevgili olalım birbirimize Bizi birbirimize sevgili, düşmanlarımıza karşı kuvvetli kıl Ya Rabbi! Öyle bir ömür sürdür ki, sevginle ömrümüzü öyle doldur ki, her gittiğimiz yere Senin sevgini ve ismini götürenlerden olalım Ya Rabbi! Ya Rabbi; Şu Mübarek Ramazanda Kur’an-ı Hakimini Okuduk, Okuduklarımızı anlamayı, anladıklarımızla amel etmeyi nasib et Ve O Rasulu Kibriya (SAV)’in havz-i kevseri başında buluşanlardan eyle bizleri Ya Rabbi! Yüzümüzün karasına, eksiklerimizin çokluğuna bakma ne olur Ya Rabbi! Biz aciziz sen kudretli, Biz zayıfız sen kuvvetli, Kudretinle Bizleri Koru Kuvvetinle Zalimleri Kahreyle Ya Rabbi! Ya Rabbi, cezandan affına sığındık, gazabından rızana sığındık Allah'ım, şüphesiz sen affedicisin, ikram sahibisin, affetmeyi seversin, bizleride affet Yâ Rabbi, bizim hatâlarımızı, bilmeden yaptıklarımızı, Senin bizden çok iyi bildiğin hallerimizi mağfiret eyle Allah'ım, hatâen ve kasten yaptıklarımızı ve bizde olan her şeyimizi mağfiret eyle! Ey Rabbim! Acizlikten, tenbellikten, korkaklıktan cimrilikten, takatsızlıktan, kasvetten, gafletten, zilletten, azlıktan, darlıktan sana sığınırız Fakirlikten, küfürden, fısktan, nifaktan, yapdığını insanların duyması ve medh etmeleri için yapmaktan, riyâdan, kibirden, sana sığınırız Sağırlıktan, dilsizlikten, delilikten, ve kötü hastalıklardan sana sığınırız Ey Rabbim! Bizleri, iyilik ettiği zaman sevinen, kötülük ettiği zaman istiğfar edenlerden kıl Ey kalbleri çekip çeviren Rabbim! Kalplerimizi dînin üzere sâbit kıl Tutmuş olduğumuz oruçları, kılmış olduğumuz namazları, vermiş olduğumuz, fitre ve zekatları dergah-ı izzetinde Kabul eyle Ya Rabbi! Bundan Evvel bu saatlerde aramızda olan, ancak şimdi senin huzurunda bulunamayan kulların akıbetlerini hayırlı eyle Makamlarını Cennet eyle Kabirlerini nurlandır Ya Rabbi! Bizi her türlü felaketlerden, Musibetlerden, Kazalardan, Belalardan, Afetlerden, Cinlerin, Şeytanların ve İnsanların Şerrinden muhafaza eyle Ya Rabbi! Son nefeste cümlemize kelime-i şehadetle ki buyurun "Eşhedü enla ilahe illallah ve eşhedü enne muhammeden abdühü ve rasülühü diyerek çene kapamayı nasip eyle… Amin, bi hurmeti Taha ve Yasin Veselamün alel mürselin Velhamdülillahi rabbil aleminel Fatiha 31082011 |
09-14-2011 | #425 |
Şengül Şirin
|
Cevap : Hergün Bir Duaey kainatin sahibi ve yöneticisi Allah ım! Güçlülerin yüzüne gerçeği söylemek için, zayıfların yaninda olup hakki anlatmak için ve hak görünüp batil anlatanlardan olmamak için bana yardım et ! Eğer bana para verirsen mutluluğumu alma! ve eğer bana güçler verirsen muhakeme yeteneğimi yitirtme! Eğer başarı verirsen alçak gönüllüğümü alma! Eğer bana alçak gönüllüğü verirsen saygınlığımı alma! Görünenin diğer yüzünü görmeyi göster bana! batil ehlinin karşısında suçlu duruma düşmeme izin verme Kendimi sever gibi diğer müslümanlarida sevmeyi ve diğerlerini yargılıyormuş gibi kendimi de yargılamayı öğret bana! Başarılı olduğum zaman seni unutturan zafer sarhoşluğuna izin verme! Nerde başarısız olursam olayım, umutsuzluğa düşmeme izin verme! Daha ziyade, başarısızlığı başarının öncesindeki bir deneme olduğunu daima hatırlat bana! affetmenin, güçlerin en büyüğü olduğunu ve intikam arzusunun zayıflığın ilk görünüşü olduğunu öğret bana Eğer paradan yoksun bırakırsan, bana umudu bırak! Ve eğer beni başarıdan yoksun bırakırsan, başarısızlığı yenebilmek için irade gücünü bırak bana ! Eğer beni sağlık bağışından yoksun bırakırsan, inancın lütfunu bırak bana! Eğer insanlara zarar verirsem, özür dileme gücünü ver bana ! Ve eğer insanlar bana zarar verirse, affetme ve merhamet gücünü birak bana! hakki hak olarak bilip ona sarilmayi batilida batil olarak bilip ondanda uzaklasmayi bana nasip et ! Allah ım! Eğer ben seni unutursam sen beni unutma! AMİN,AMİN,AMİN 14,09,2011 |
03-09-2012 | #429 |
Şengül Şirin
|
Cevap : Hergün Bir DuaAllahım, Sen zikredilmeye en lâyık olansın, ibadet edilmeye ancak Sen lâyıksın, (yardım) istenilenlerin en çok yardım edeni, saltanat ve güç sahiplerinin en şefkatlisi, kendisinden bir şeyler dilenilenlerin en cömerdi, verenlerin en eli açığı, her şeyin sahibi Sensin Senin ortağın yoktur; eşi ve benzeri olmayan yegâne varlık Sensin Senin zatından ve rızandan başka her şey helake mahkûmdur Sana ancak Senin iznin ölçüsünde itaat edilir ve ancak ilmin dahilinde Sana isyan edilir Sana itaat edilir, karşılığını verirsin, Sana isyan edilir, mağfiret edersin, her şeye en yakın şahit Sen, en yakın koruyucu da Sensin, nefislerin (arzularının) önüne geçer ve perçemlerden tutarsın İnsanların fiillerini yazdın ve ecellerini takdir ettin Kalbler Sana akar, gizli Senin yanında ayandır Helâl Senin helâl kıldığın, haram da haram kıldığındır Din, Senin teşrî buyurduğun; emir, Senin hükmettiğin; Mahlûk, Senin mahlûkun; kul, Senin kulundur Sen, Rauf ve Rahîm olan Allah’sın AMİN 09,03,2012 |
03-30-2012 | #430 |
Şengül Şirin
|
Cevap : Hergün Bir DuaBüyük Allah'tır, her türlü hamd ü senâ O Yüceler Yücesi'nin hakkıdır ve sabah-akşam tesbîh ile anılmaya layık yalnız O'dur Âlemlerin Rabbi Yüce Allah'a sonsuz hamd ve şükür, Kainatın Medar-ı Fahri Efendimiz (aleyhisselam)'a, âline ve ashabına da nihayetsiz salât ü selam olsun Allah'ım, zatında yüce olan dinini bugün de dünyanın her bir köşesinde bir kere daha yücelt; hakkı-hakikati bütün gönüllere duyur bizim ve bütün kullarının sinelerini imana, İslam'a, ihsan duygusuna, Kur'an'a ve Hakk'a hizmete aç ve bizi ihlasın özüne ermiş, hep takva hatta onun da ötesinde vera' duygusuyla hareket eden, zühdü bir hayat tarzı olarak benimsemiş, yüce nezdinde kurbete mazhar olmuş, Sen'i sevmiş, icraat-ı sübhaniyenin hepsinden razı ve hoşnut olmuş ve Sen'in sevdiğin, hoşnut olduğun kullarından eyle! Ey Merhameti Sonsuz Yüce Rabbimiz! Yeryüzünde sulhtan, barıştan, sevgiden, hoşgörüden, insanlıktan ve inandığı gibi yaşamadan başka bir arzusu olmayan kapının bu bendelerine kötülük ve düşmanlık yapmaktan bıkıp usanmayan ve menfur emellerini gerçekleştirmek için plan üstüne plan, entrika üstüne entrika, komplo üstüne komplo kurup duran hak ve hakikat düşmanlarından, zalimlerden çekmediğimiz kalmadı Biz de nâçâr bir kez daha kapına geldik, dergahına iltica ettik; rahmet, şefkat ve merhametini dileniyoruz Allahım bütün ümmet-i Muhammed'e (aleyhissalâtü vesselam), bilhassa kadını erkeğiyle kardeşlerimize ve arkadaşlarımıza vifak ve ittifak, birlik ve düzen, güç ve kuvvet nasip eyle Yegane güç ve kuvvet sahibi, Sultanlar Sultanı Rabbimiz! Canlarımız gırtlağımıza dayandığı için huzurunda zaman zaman isimlerini, mekanlarını hususi ya da umumi tasrih ettiklerimiz başta olmak üzere bize düşmanlık besleyen ne kadar insafsız gaddar ve zalim varsa hepsini Sana havale ediyoruz Allah'ım! Sen de biliyorsun ki bizim derdimiz onların perişaniyeti değildir; biz kimseye karşı düşmanlık beslemiyor ve hiç kimse hakkında kahriye okumayı tasvip etmiyoruz; sadece, kötülük düşüncesiyle yatıp kalkan kimselerin şerlerinden emin olmayı diliyoruz Vereceğin hükme karşı her zaman boynumuz kıldan ince; şayet Sen onların hidayetlerini murad buyuruyorsan en kısa zamanda onları hidayete erdir; yok muradın bu değilse Rabbim, o hak-hukuk tanımaz, insanlıktan nasipsiz, tiran bozması azgın ve taşkınların ağızlarına gem vur ellerini, ayaklarını bağla o azgınlar güruhuna karşı gücünün ve kuvvetinin büyüklüğünü göster kalemleriyle düşmanlık yapanların kalemlerini, dilleriyle hakkımızı ihlal edenlerin dillerini kaba kuvvetle iş yapmaya çalışanların maddi güçlerini daha kullanılamaz hale getir ve hepsinin ama hepsinin kuvvetlerini, aşırılıklarını, dalaletlerini, güçlerini, birliklerini, şer ve zulüm istikametinde kullandıkları malzemelerini, ittihat ve ittifaklarını paramparça et; zîr ü zeber eyle! Yüce Rabbimiz! Hayatlarını Sen'in masum kullarına adavet etmeye bağlamış din ve diyanet düşmanlarını bütün teşebbüslerinde hezimete uğrat onları sarsıntı üstüne sarsıntıya maruz bırak birlik ve düzenlerini boz cemiyetlerini paramparça hale getir hepsini bölük-pörçük et birbirlerine düşür kirli emellerine ulaşmalarına müsaade etme ve o insanlık mahrumu zavallılara karşı her zaman biz kullarını nusretinle te'yîd buyur! Amin! Biricik önderimiz, mihmandarımız, kılavuzumuz, dünya ve ahiret saadetimizin vesilesi Efendimiz'i, âlini ve ashabını duamızın sonunda bir kere daha salât ü selamlarla yâd etmek istiyoruz, Rabbimiz Ne olur, bahtına düştük, güzel isimlerin, yüce sıfatların, Peygamberimiz ve Kur'an hakkı için dualarımızı kabul buyur; yolda bulunmanın hakkını veremiyor olsak da yolunun bu muhtaç yolcularını yollarda bırakma, kapından eli boş geri çevirme, haybet ve hüsrana maruz bırakma! Amin! 30,03,2012 |
06-08-2012 | #432 |
Şengül Şirin
|
Cevap : Hergün Bir DuaAllahım! Sen'den dünya ve ahirette af ve afiyet diliyoruz Her türlü semavi ve arzi afet ve belaları üzerimizden uzaklaştırmanı istiyoruz |
07-13-2012 | #433 |
Şengül Şirin
|
Cevap : Hergün Bir DuaLailahe illallah Cuma’nın sebebiyle, Muhammedün Resullullah gerek yüzün gölgesiyle dünya ve ahiret muradımı ver Melekler duasıyla, Ya vedüdüm, entel maksudum, Kulhüvellahü ehad, bin bir kere ya samed, cennet kapılarını aç, benim günahımdan geç Benim günahım varsada senin gibi halikim var Muhammed Aleyhisselam dostum var İlahi kabre vardığım gece lütfeyle, yalnız kaldığım gece bilmediğimi bildir Kabrimi nur ile doldur Kevser şarabına daldır, ulu cemalini göster Gece gündüz yalvarırım sana dünya ve ahiret muradımı ver bana Rabbim Allah, fikrim zikrullah, kalbimin nuru Resullullah, evvelim Allah, ahirim Allah, La ilahe illallah Muhammedün Resullullah Cuma gibi günümüz var İslam gibi dinimiz var Muhammed gibi şahımız var Allah dedim, dostum dedim, 99 ismine mühür vurdum, üstüne Sırrım sübhanım Allah, derdim dermanım Allah, gafil kuluna gam düşmüş, yetiş imdadımıza ya Muhammed Kulhüvellahü ehad, bin bir kere ya samed, ya Allah, ya Muhammed umarız senden şefaat Lailahe illallahtır özüm, Muhammed Mustafadır sözüm, ihlas-ı şerif ile yıkadım yüzüm Ayetele kürsü için sen kabul eyle sözüm Bugün Cuma günüdür Dinim İslam dinidir Dinimin İslam dini olduğuna, yetmiş binin nısfına, mühürledim üstüne Lailahe illallah üç muradım var, biri cennet, bir ırmak diyarını görmek Aç cemalini göster diyarını Ya Resullullah! Aman yarabbi ya rabbena her halimiz malumdur sana, gece gündüz yalvarırım sana Her zaman sana muhtacım, cemalini göster bana Cennetine davet et Allahım kabrimizde rahatlık, sıratta selamet, tatlı canımız sana emanet, son nefesimizde selametler ihsan eyle Kabir suallerimiz ahsan eyle, cennetinle cemalini cümleyle beraber bana da nasip eyle Lailahe illallah selalar duası için, Muhammedün Resullullah arşı ala gölgesi için hastalara şifa, dertlilere deva, borçlulara edalar ihsan eyle Ya Rabbim Elif Allah, Nur Muhammed tez selamet Ya Celil, etme zelil, gönder delil İlahi Yarabbi hacetimi rahmet deryasını ulaştır, duaya açılan elleri icabete eriştir Allahım senden başka kimsemiz yoktur Lailahe illallah arşı alaya Muhammedün Resullullah şükür Mevlaya Yarabbi yarabbena her halim malumdur sana, cenneti alada cemalini göster bana Lailahe illallah günahlarımız af eyle, Muhammedün Resullullah makamımı nur eyle İlahi Yarabbi son nefesimde kendime malik olmadığım zaman bu duamı sana emanet ederim Selatü selaya yolladım Mevlaya, sen cümlemizin muradını ver gelecek Cuma’ya Lailahe illallah ve cellehü edası ile, Rabbim muradımızı ver melekler duası ile Lailahe illallah kalbimizi karartma, rızkımızı azaltma, kabrimizi, daraltma, senden başka kapı aratma, muhannete muhtaç etme Lailahe illallah imanla sabır, Muhammedün Resullullah azapsız kabir Allahım beni af eyle, her derdimi def eyle, rızkımızı bol eyle, kabrimizi nur eyle, sual meleklerinin cevabını muktedir eyle Evvelim Allah, ahirim Allah, kalbimde beytullah Lailahe illallah Muhammedün Resullullah “Eşhedü en lâ ilâhe illallah ve eşhedü enne Muhammeden abduhû ve rasûlühü” diyerek çene kapatmak nasip eyle Yarabbi Allahım şeytanın şerrinden, kabirdeki yılanlardan, çıyanlardan, ölümün dehşetinden, kabirin azabından, sıratın zulmetinden muhafaza eyle Allahım Ölümün hayırlısını, üç ayların birisini, Yasinin yarısını okurken ölmeyi nasip eyle Yarabbi Amin |
07-19-2012 | #434 |
Şengül Şirin
|
Cevap : Hergün Bir Duaİnşirah Duası Ey Yalnızların, Kendi Başına Kalmışların Arkadaşı, Ey Mutsuzluğa Düşmüşlerin Yardımcısı, Ey Yoksulların Zenginliği, Ey Zayıfların Gücü, Ey Fakirlerin Hazinesi, Gariplerin sığınağı, Ey Tek Güç Ve Kudret Sahibi, Ey İhsanıyla Tanınan Keremi Sonsuz Rabbim, Efendimiz Ve Yakınları Hürmetine Sıkıntılarımı Gider Ey Rabbim Sen Sıkıntılarıma Karşı Hazırlığım, Musibetim Anımda Ümidim, Yalnızlığımda Arkadaşımsın Gurbetimde Dostum, Kederli Anımda Beni Ferahlatansın İhtiyacım Anında Yardımıma Koşan, Zor Anlarımda Sığınağımsın Beni Korkuların Karanlığından Kurtaran Aydınlığımsın Ey Rabbim Sen Şaşkınlığımda Bana Yol Gösterensin Biliyorum Rabbim Sen Günahlarımı Bağışlayan Ayıplarımı Örten, Sıkıntılarımdan Kurtaran Kalbimi Sevginle Süsleyensin Sen Kalbimin Hem Tabibi Hem Sevgilisisin Sen Ki Şaşkınlara Yol Gösteriri Muhtaçlara Yardım Eder Korunmak İsteyenleri Korursun ALLAH’ım , Ben Senin Kulunum Kulunun Çocuğuyum Görüyorsun ki Rabbim Sıkıntılıyım Bildirdiğin Ve Gizlediğin Tüm İsimlerini Ve Kur-An’ı Kerim’i Kalbimin Baharı Gönlümün Nuru , Sıkıntılarımın İlacı Yap Ruhum Susamış Suya , Kalbim özler seni Gözlerimi Senin Sevdiğin Şeylere Çevirdim Kulaklarımı Seni Çağıranın Ülkesine Bıraktım Ve Susayan Bir Toprak Gibi Bitkin Kaldım Kalbimi Senin Yoluna Koydum Ve Ellerimi Senin Dergahına Açtım Bundan Sonra Da Sana Gelecek Senden İsteyeceğim Güneş Ve Ay Senin Nurundan Almış Nasibini Güneş Senin Sevginden Böyle Ateş Ay Böylesine Mahzun Irmaklar Senin Hasretinden Böyle Çağlar Deniz Bu Ayrılıktan Böyle Deli Böyle Dalgalı Hep Hüzünlü Hep Ağlamaklı Kuşların Ümidi Sen Bitkilerin neşesi Çiçeklerin Rengi Sen Ve İnsanların Hiç Bitmeyen Duası Sen Mevla’m Bizi Biran Olsun terk etme Sevgin İçimizde Hep Uyanık Kalsın Yolun Rasul’ün Yolu Olunca Ondan Başka Kime Bel Bağlayayım Rabbim ALLAH’tır Benim Nurum Ve Kurtuluşum Ondan Gelecek Öyleyse o’nu Bırakıp Kime Gideyim Günahla Örtülmüş Varlığım İçinde Bir o’nun Özlemidir Beni Yaşatan Şefaatim o’nun Dilindeyken o’nu Bırakıp Kimi Dinleyeyim Mevla’m Beni Kendine Dost Seçinceye Kadar Yaşat Ve Aşkınla Yandığım Biranda Al Canımı Al Ki Ölüm!!! Aşkımın Adı Olsun Ey Rabbim, Ben Ki Günahı Sevabından Çok Aklı Dünyaya Takılmış Kalbi Fani Şeylere Anmış Bir Zavallıyım Ama Sen Öyle Nur Öyle Rahmansın Öyle Güzelsin Ki Ne Olur Rabbim Senden Uzak Kalan Şu Kulunu Kendine Yakınlaştır İmanınla Dirilt Ey Sevdiklerini Sevindirmekten Hoşlanan Rabbim Sana Açılan Ellerimi Geri Çevirme Kalbime Aşkınla Tecelli Et Ki Senden Başka Hiçbir şey Kalmasın O Kalpte Senden Başka Hiçbir şeyi Olmayacak Kadar Zengin Eyle Beni Her şey de Seni Anmayı Her şey de Seni Görmeyi Nasip Eyle Bana İsimlerinle Güç Ver Ey Rabbim O İsimlerin Ki Kalplerin Nuru Hiçbir şeyi Olmayanların gururudur Ey Rabbim Bize İsimlerinin Hakikatini Göster Bizi Sensiz Bir An Bile Yaşatma ALLAH’ım SANA MERYEM İN TEMİZLİĞİ İLE GELMEK İSTİYORUM Günahlarla Kirlenmeme İzin Verme Sana Musa’nın Duası İle Geliyorum Şeytana Uymam İçin Peşimden Koşanlardan Beni Kurtar İsmail’in Tevekkülü İle Boynumu Büküyorum Beni Ve Soyumu Sana Kul Olarak Yaşat Sana İsa’nın Ruhu İle Geliyorum Beni Katına Almanı Diliyorum Sana Yunus’un Duası İle Yalvarıyorum Beni Yutan Nefsimin Karanlıklarından Kurtarmanı Bekliyorum Rabbim, Sana Yusuf’un Gömleği İle Geliyorum Beni Düştüğüm Ümitsizlik Kuyusundan Çıkarmanı Diliyorum Sana Muhammed Mustafa’nın Kulluğu İle Geliyorum Beni Miraca Çıkarmanı Bütün Sıkıntılarımı Gidermeni DiliyorumAmin 19,07,2012 |
08-10-2012 | #435 |
Şengül Şirin
|
Cevap : Hergün Bir DuaYa RABBİ; Sıkıntıdan,üzüntüden,acizlikten,tembellikten borçlu ölmekten,insanların kahrından, çirkinlikten,fenalıktan,azdıran zenginlikten,doğru yoldan ayıran fakirlikten,zelil olmaktan, zülüm görmekten,dalalete düşmekten,bidat işlemekten,kaza ve kaderine halis olmayan amelden,kabul edilmeyen duadan,yararsız ilimden,yararsız işlerden,ağlamayan gözden,sızlamayan özden,kızarmayan yüzden,şirkten,kafirlikten kafirden, harama dayalı servetten,hak edilmemiş şöhretten,korkaklıktan,pısırılılıktan,kıs kançlıkta n,hasetten,fesattan,kesattan,nifaktan,fısktan, fücürdan,iftiradan,iftiraya uğramaktan,ihanetten,kincilikten,hasislikten,buna k lık derecesinde ihtiyarlıktan,şekten,şekavetten,su-i kazadan,cehd-i beladan,derk-i şekadan,şematet-i a'dadan,taun-i vebadan,hasidlerin hasedinden,makirlerin mekrinden,zalimlerin zülmünden,cemi dehriyye ve kevniyyeden,görünür görünmez kazalardan ve belalardan SANA sığınırız, bizleri koru YA RABBİ Ey RABBİM Sözlerin en güzeli hiç şüphesiz sana ait,Bizim söylediklerimiz,Söyleyemediklerimiz, Söyleyeceklerimiz,İçimizde sakladıklarımız,Suskun bıraktıklarımız,Terk ettiklerimiz, Unuttuklarımız,Fısıldadıklarımız,Hepsi, hepsi, sözlerin hepsi!Ancak sana yöneldiği için güzeldir Şüphesiz duayı dilimize veren sensin,Dilimizi duaya çeviren sensin,Sözlerin en güzeli sana aittir, Ve sözlerin en güzeli sana hitap etmektedir Ey RABBİM Ebediyen bana yakınlığını tattırdığın için,Bana vahyettiğin tüm gerçekler için,Bani hayat denen bu sonsuz lezzet pınarının başina oturttuğun için,Bildiğin tüm ayıplarımı örttügün için, Gördüğün tüm kusurlarımı bağışladığın için,Umuduma katık ettiğin tüm hayallerim için,En sevgilini bana elçi gönderdiğin için,Ey sevgili,Beni aşkına muhatap ettiğin içinSonsuz hamd sana Sonsuz minnettarlık sana Sonsuz minnet sana Sonsuz şükür sana Sonsuz teşekkür sana Ey RABBİM Tut elimden sonsuz kudret elinle,Beni hiçliğe düşmekten alıkoy,Unutulmuşluktan uzak eyle beni,Varlığına komşu eyle beni,Ben acizim dayanağım sensin,Fakirim ben sığınağım sensin, Dilsizim sözüm sensin,Körüm ben gören sensin,Sağırım, ki sen işitensin Ey RABBİM Sözlerin en güzeli sana aittirVe sözlerin en güzeli sana hitap etmektedirBu kırık dökük sözlerimi,Bu perişan hitabımı, Sen kabul eyle,Sen güzelleştirKi sen bana aşktan kanatlar vermiştin ya! Aşkın semasına uçurmuştun ya beni, Elimi sen dokumuştun ya, Hani ele avuca gelmez dokunuşları sen bahşetmiştin ya bana,Gözüme kendi nazarında ışıklar vermiştin ya, Gözle görülür güzellikler vermiştin ya bana, Yüzüme tebessümü sen giydirmiştin ya, Tebessümüme karşilık veren güzel yüzler koymuştun ya karşima Ey RABBİM Yoktum ben sen varettin!Unutulmuştum Ki sen sevdin,Sevdiğin için varettinBir sen sevdiğin için var edildimBir sen beni andığın için ihya edildimÖyle ise, Ey RABBİM Varlığımı aşkına armağan eyle,Yak beni aşkının ateşinde,Al beni bu rüyadan,Al beni bu dünyadan,Bu kırılgan varlığımı ebedi baharına toprak eyle Ey RABBİM Bütün güzel sözler sana söylemekle güzeldirKırık dökük de olsa kabul eyle sözlerimi,Yıkık dökük de olsa duy yakarışlarımı,Kabul eyle beni,Kabul eyle sözlerimi,Suskunluğumu, Dilsizliğim,En güzel dua eyle,Dua eyle dilsizliğimi,Dua eyle suskunluğumu,En güzel dua eyle, Ki sözlerin en güzeli sana hitap etmekle güzeldirDua eyle sözlerimi,Güzel eyle ey bizleri yaratan yüce rabbimiz benim annemim babamın kardeşlerimin ailemin ve bütün müslüman kardeşlerimizin günahlarını affeyle bizi sana layık kul eyle yarabbi AMİN SELAM ve DUA ile 10082012 |
|