![]() |
Cevap : Hergün Bir Dua |
![]() |
![]() |
#391 |
b@ron
|
![]() Cevap : Hergün Bir DuaALLAH'IM BU ZAMANA KADAR İŞLEDİĞİMİZ VE BUNDAN SONRA İŞLEYECEĞİMİZ GÜNAHLARIMIZI BAĞIŞLA ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#392 |
b@ron
|
![]() Cevap : Hergün Bir DuaEy
![]() ![]() ![]() ![]() Sana layıkıyla kul olmayı öğret bana Rasulüne layıkıyla ümmet olmayı öğret bana Nefsimin ve şeytanın şerrinden korunmayı haramlardan uzak kalmayı Miraç-vari namaz kılmayı Kalbimle dilimle beraber olan oruç tutmayı Hz Eyüp misali sabretmeyi Hz Yusuf misali sakınmayı Hz Yunus misali pişman olmayı Hz Ebubekir misali doğru olmayı Hz Ömer misali adaletli olmayı Hz Osman misali hayalı olmayı Hz Ali misali şecaatli olmayı Hz Muhammed (sav) misali güvenilir olmayı ihlaslı olmayı samimi olmayı ve onun gibi kul olmayı mü'min olmayı öğret bana ![]() ![]() ![]() Rabbimiz! Ancak sana yöneldik ![]() ![]() Rabbimiz! Bizi inkar edenler için deneme konusu kılma bizi bağışla! Ey Rabbimiz! Yegâne galip ve hikmet sahibi ancak sensin (Mümtehine 5) ![]() Ey Rabbimiz! Nurumuzu bizim için tamamla bizi bağışla; çünkü sen her şeye kadirsin (Tahrim 8 ) ![]() İbrahim (a ![]() Rabbim! Bana hikmet ver ve beni iyiler arasına kat (Şuarâ 83) ![]() Bana sonra gelecekler içinde iyilikle anılmak nasip eyle! (Şuarâ 84) ![]() Beni Naîm cennetinin vârislerinden kıl (Şuarâ 85) ![]() Süleyman (a ![]() Ey Rabbim! Beni gerek bana gerekse ana-babama verdiğin nimete şükretmeye ve hoşnut olacağın iyi işler yapmaya muvaffak kıl ![]() kulların arasına kat (Neml 19) ![]() amin |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#393 |
b@ron
|
![]() Cevap : Hergün Bir DuaAllahım!
Sen'den dünya ve ahirette af ve afiyet diliyoruz ![]() ![]() Allahım! Bilerek veya bilmeyerek işlediğimiz hatalarımızı, günahlarımızı bağışla ![]() ![]() ![]() Allahım! Kalb katılığından, gafletten, dalaletten, zilletten, miskinlikten, küfürden, fısktan, nankörlükten, riyadan, sadece Sana sığınırız ![]() ![]() Allahım! Fayda vermeyen ilimden, ürpermeyen kalpten, doyma bilmeyen nefisten, yaşarmayan gözden ve icabet edilmeyen duadan sana sığınırız ![]() Allahım! İhsan buyurduğun nimetlerini geri almandan, azabının ansızın gelip çatmasından, gazabına sebep olacak şeylerden Sana sığınırız ![]() Allahım! Sana itaat edilir, Sen karşılığını verirsin; Sana isyan edilir, Sen bağışlar ve af edersin, darda kalanlara icabet eder, zararı, sıkıntıyı ortadan kaldırıp, hastalara şifa, dertlilere deva verir, günahları bağışlar, tövbeleri kabul edersin ![]() Allahım! Sen ölümlerin en güzeli ile bizi huzuruna al Allahım! Ölümümüzü her türlü şerden kurtulup rahata erme vesilesi yap Ya Rabbi! Allahım! Bizleri Sen'i çok zikreden, Sana çok şükreden, Sen'den çok korkan, Sana çok itaat eden, Sana karşı saygı ile dopdolu olan, ahu efgan edip dua dua yalvaran ve durmadan Sana teveccüh eden kullarından eyle ![]() *** *** *** *** *** *** Allahım! "Kimsesiz kimse yok, herkesin var kimsesi, Kimsesiz kaldık medet ey, kimsesizler kimsesi" Güç ve kuvvet ancak kendisine has olan yüce ve büyük Allahım! Mahlukatın adedince, Zatının rızası, arşının ağırlığı ve kelimelerinin mürekkebince Hz ![]() ![]() Ey Merhametlilerin en Merhametlisi! Bela ve musibetlerin sağanak sağanak üzerimize yağdığı, ardı arkası kesilmeyen depremlerle inim inim inleyip çaresiz kaldığımız şu günlerde, çaresizlerin yegane çaresi Sensin deyip Sana yalvarıyor, halimizi Sana arz ediyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() Amin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() *** *** *** *** *** *** Tüm Dost ve Arkadaşlarım! Cumanız Mübarek Olsun, Rabbim Yapacağınız Her Türlü İbadet Ve Taatlerinizi Kabul Eylesin ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#394 |
b@ron
|
![]() Cevap : Hergün Bir DuaRabbim açık-gizli şirksiz Tevhidi, Güzel-makbul ibadeti, Hikmeti, lüzümlü ilmi, insanlara maddi ve manevi yararı olan işleri, nasip et ![]() güzel bir iş yapan insan varsa yardımcısı, çirkin-kötü iş yapanın manisi ol, az da olsa o güzel işte benim de bu duamla katkım olsun, rabbim dünyanın neresinde olursa olsun acı çekenin acısını azalt, benim de bu duayla katkım olsun, ![]() af et, cahilliğime ver!, AMİN ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#395 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Cevap : Hergün Bir DuaEY RABBİM ![]() ![]() ![]() Ey Rabbim ![]() ![]() ![]() Bir beyaz güvercin gördüm, semalarda sana zikreden ![]() ![]() ![]() Bir uçan güvercin gördüm, sana benden daha yakın olan ![]() ![]() ![]() Bir nurlu güvercin gördüm, senin nurunla ışıl ışıl ![]() ![]() ![]() Utandım Rabbim, utandım ![]() ![]() ![]() Benden daha küçük ve güçsüz bir güvercinin sana olan aşkından utandım ![]() Oysa ki, ona değil bana verdin tüm güzellikleri ![]() ![]() ![]() Ona değil, bana sundun tüm olanakları ![]() ![]() ![]() Peki ya ben ne yaptım, aman ya Rabbi ![]() ![]() ![]() Ben sana o güvercin kadar bile kulluk edemedim ![]() Ey Rabbim ![]() ![]() ![]() Semaya doğru açtım ellerimi, ya Rab sen affeyle beni ![]() ![]() ![]() O küçücük güvercin gibi bende yanıp tutuşayım bir tek senin aşkından ![]() ![]() ![]() Ben de, o masum güvercin gibi zikredeyim her daim ismini ![]() ![]() ![]() İçimi öyle aşkınla yak ki Rabbim ![]() ![]() ![]() Senin için akıttığım gözyaşlarım, sana gözlerimi feda etsin ![]() ![]() ![]() Senin uğrunda kör etsin de, dünyadaki o gaflet ve nefislik şeyleri gözlerim görmesin ![]() ![]() ![]() Öyle bir uğultu ver ki, hiç bir kötü söz duymasın bu kulaklarım ![]() ![]() ![]() Sadece kendi zikrimi hissedeyim de huzura erenlerden olayım ![]() ![]() ![]() Dilimi öyle bir lâl et ki, her türlü küfür ve isyandan uzak etsin beni ![]() ![]() ![]() Senin ismini ben kalbimle de zikrederim, ya Rabbi ![]() ![]() ![]() Yeter ki sen lâl et dilimi ![]() ![]() ![]() Ey Rabbim ![]() ![]() ![]() İçime öyle bir iman kuvveti ver ki, kalbim her attığında seni hatırlatsın ![]() ![]() ![]() Ve kalbim her attığında da ismini zikrettirsin bana ![]() ![]() ![]() Öyle bir iman kuvveti ver ki, H ![]() ![]() ![]() Her Kuran-ı Kerim okurken, gözyaşlarım bir de orada ki mânâlara aksın ![]() ![]() ![]() Sen yaradansın ve her şeyi görüp, işitensin ![]() ![]() ![]() Benim bu dualarımı da bilirim duyarsın ![]() ![]() ![]() Sana en yakın olan yerdeyim ya Rabbi, secde de açtım semaya doğru ellerimi ![]() ![]() ![]() ![]() Gözyaşlarımla yalvarıyorum, beni de erenlerinden kabul eyle ![]() ![]() Bana da iman kuvveti ver ![]() Ya Rabbi, hava da uçuşan güvercin gibi beni de aşkınla ödüllendir ![]() Beni de o mübarek subuti sıfatı görmeyi nail eyle ![]() ![]() ![]() AMİN ![]() ![]() ![]() ![]() alıntı ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#396 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Cevap : Hergün Bir DuaRabb'imiz! Biz zayıf ve kusurlu kullar, nefislerimizi dizginlemekten aciz kaldık ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() AMİN ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#397 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Cevap : Hergün Bir DuaEy yoksullara her zaman rahmet ve merhametiyle muamele eden ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bize merhamet buyur; bizi sırat-ı müstakime irşad eyle ve dünyada rezil rüsvay olmaktan, ahirette de azaba düçar kalmaktan muhafaza buyur! Efendiler Efendisi'ne, O'nun nezih aile fertlerine, seçkin arkadaşlarına salât ü selam ederek bunları Senden dileniyoruz, Rabb'imiz! AMİN |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#398 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Cevap : Hergün Bir DuaBugun Miraç Kandili ![]() Euzü billahi mine’ş-şeytani’r-racîm Bismillahi’r-rahmani’r-rahîm Ey Bizleri varlığa erdiren Var olmadaki sonsuz zevki gönüllerimize duyuran Güzeller Güzeli Rabbimiz! Sana sonsuz hamd ü senalar olsun ![]() Kainatın İftihar Tablosu peygamber efendimize Sonsuz salât ü selam olsun ![]() Gufranla ufkumuzda tüllenen şu mübarek gecede bir kere daha dergâh-ı ilahînin önünde el açıp yalvarıyoruz: 1 ![]() Bize verdiğin isteme duygusu ve istenenleri vereceğin inancıyla rahmetinin vüs'ati genişliğindeki kapına dayanıyor, şu mübarek gecede bir kere daha hâlimizi arz etmek istiyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() 2 ![]() Senin dualara icabet etme mecburiyetin yoktur; ama bizim ona ihtiyacımız hissettiklerimizden de çoktur ![]() ![]() Ciddi bir yol almış sayılmasak da yıllar var hep yollardayız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 3 ![]() Önümüzdeki şu upuzun hayat yolculuğunda, bizi kendi idrak ve ihsaslarımızın darlığıyla başbaşa bırakma; akıllarımızı inhiraf ve sürçmelerden, nefislerimizi cismânîliğin baskılarından, gönüllerimizi de hevâ ve heveslerin öldürücü oklarından sıyanet eyle ![]() ![]() ![]() 4 ![]() Şu mübarek gece hürmetine Bizleri bağışla, öyle bir dünyada hayata gözlerimizi açtık ve öyle bir alemde yaşıyoruz ki, önümüzde tuzak, arkamızda tuzak; uğrayıp geçtiğimiz her yerde nefis, şeytan ve aynı takımdan binlerce ifrit ağını germiş av bekliyor; yol boyu yüzlerce fitne ocağı ve isi-dumanı gelip sinelerimize oturuyor ![]() ![]() 5 ![]() Bir süre ayrı düştükten sonra dönüp Sana gelenleri kovmayacağını vadediyorsun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bizleri büyük-küçük hatalardan, günahlardan ve emirlerine karşı isyan kokan tavır ve davranışlardan arındır ![]() ![]() lisanlarımızı yalandan, gıybetten, Senin sevmediğin, hoşnut olmadığın bütün kirli sözlerden temizle ![]() ![]() kalblerimizi gösterişten ve iki yüzlülükten muhafaza buyur ya Rabbi! Her hal ve tavrımızı rızan istikametinde eyle ![]() ![]() niyetlerimizi ihlaslı kıl ve bize lütfettiğin bütün şeylerde de bereket ihsan eyle ya Rabbi! 6 ![]() Şu anda duygularımız derbeder, davranışlarımız ahenksiz, ruhlarımız kirli, ayaklarımız titrek, ellerimiz mefluç, çoğumuz itibarıyla ümitlerimiz sarsık, havalar boz-bulanık, mağripler hicranla tül tül, maşrıklar lütfuna kalmış ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 7 ![]() Şu mübarek gecede binler, yüz binler Senin karşında divan durarak ellerimizi Sana açıyor ve külliyet kesbetmiş niyaz edalı soluklarımızla, kullarına her zaman açık bulunan, hiç olmazsa aralık duran rahmet desenli kapının tokmağına inleyerek dokunuyor ve "Biz geldik" diyoruz ![]() ![]() ![]() 8 ![]() Sen biliyorsun, biz de bunun farkındayız; ömrümüzün hasenât kefesi bomboş, pek çoğumuz itibarıyla bir ihlâs bezginliği içindeyiz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 9 ![]() Ellerimiz-ağızlarımız, gözlerimiz-kulaklarımız, dillerimiz-dudaklarımız yaratılış gayelerinden fersah fersah uzak ve âdeta nankörlüğe kilitli; eller memnû meyvelerde, ağızlar harama açık duruyor; gözler başkalarının kusur müfettişi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bütün bunlara rağmen ya Rab! , bizi bize bırakmaman en büyük dileğimiz ![]() ![]() Dua edenlere cevap veren Sen, ızdırapları dindirip ihtiyaçları gideren Sen, devrilenleri kaldırıp doğrultan Sen, çatlayıp kırılanları sarıp-sarmalayıp tedavi eden de Sensin! Senden ayrı kalışımız ruhumuza renk attırdı; nefsânîlik ve gaflet, ibadetlerimizin mânâ ve özünü alıp götürdü; samimiyetsizlik dualarımızın kolunu-kanadını kırdı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 10 ![]() Elimizden tut, dostlarının yüzüne baktığın gibi bize de rahmetinle teveccühte bulun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 11 ![]() Bu mukaddes miraç gecesinde bizleri de bağışla, öyle bir dünyada hayata gözlerimizi açtık ve öyle bir âlemde yaşıyoruz ki, önümüzde tuzak, arkamızda tuzak; uğrayıp geçtiğimiz her yerde nefis, şeytan ve aynı takımdan binlerce ifrit ağını germiş av bekliyor; yol boyu yüzlerce fitne ocağı ve isi-dumanı gelip sinelerimize oturuyor ![]() ![]() ![]() Ey yüceler yücesi! Efendimiz Hazreti Muhammed’e,Muallâ aile efradına ve bütün ashab-ı güzînine salât u selam ederek bunları Senden dileniyoruz; dualarımızı kabul buyur ya rabbi! ![]() ![]() amin amin amin velhamdü lillahi Rabbil alemine’l-fatiha |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#399 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Cevap : Hergün Bir DuaRabb'imiz! Dünyada insî ve cinnî şeytanların ve fasılasız kötülüğü emredip duran nefs-i emmarenin şerrinden; ahirette de rezil rüsvay olup umduklarımıza nâil olamamaktan Sana ilticâ ediyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#400 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Cevap : Hergün Bir DuaVarlığı canlarımızın cânı, nûru gözlerimizin ziyası Yüce Rabbimize, ilmi ve malûmatı adedince hamd ü sena, yolda kalmışların biricik rehberi Hazreti Muhammed Mustafa'ya, tertemiz ailesine ve yıldızlar gibi etraflarına ışık saçan ashabına salât ü selam ederek Yüce Dergâh'a yöneliyor ve şöyle inliyoruz:Rabbimiz, Senden muhlis (ihlasa ermiş) ve muhlas (ihlasa erdirilmiş) kullarını te'yîd buyurduğun gibi, biz (aciz ve muhtaç) kullarını da, yapıp ortaya koymaya çalıştığımız amellerimizde ihlaslı kılarak te'yîd buyurmanı istiyoruz ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#401 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Cevap : Hergün Bir DuaEUZÜ BİLLAHİ MİNE’Ş-ŞEYTANİ’R-RACÎM BİSMİLLAHİ’R-RAHMANİ’R-RAHîM اَلْحَمْدُ ِللهِ رَبِّ الْعَالمَِينَ ![]() Ey talihsizlerin sığınağı, ey âcizlerin güç kaynağı, ey dertlilerin tabibi ey yolda kalmışların yol göstereni! Ey çaresizler çaresi! ve Ey her duada bulunana icabet eden ululuk tahtının Sultanı! İçinde bulunduğumuz kadir gecesi hürmetine bizleri affeyle ya Rabbi Allahım Sen bizleri ufku, inancı ve davaranışlarıyla tam bir ruh ve mana kahramanı eyle Derinlik ve enginliğimizi bilgi ve muktesebatımızla birlikte gönül zenginliği, ruh saffeti ve hakka kurbetimiz itibarıyla yap Ya rabbi Allahım Sen bizleri kalbi ve ruhi hayata programlı, maddi manevi bütün kirlerden uzak durmaya kararlı, cismani ve bedeni isteklere karşı her zaman teyakkuzdaKin, nefret hırs hased bencillik ve şehvet gibi hastalıklarla mücadele azmiyle gerilmiş tevazu ve mahviyet abideleri eyle ![]() Allahım Sen bizleri her zaman hakkı tutup kaldırma peşinde, mülk ve melekut alemiyle alakalı duyup hissettiklerini başkalarına duyurma iştiyakiyla yanıp tutuşan diğergamlardan eyle Ya rabbi Allahım Sen bizleri, olabildiğine sabırlı ve temkinli; konuşup gürültü çıkarmadan daha çok, inandıklarını yaşayan, yaşadıklarıyla başkalarına da örnek olan bir iman ve aksiyon insanı eyle Ya rabbi Allahım Sen bizleri dur-durak bilmeden sürekli koşan ![]() ![]() Hak'ka yürüyenlere yürümenin âdâbını öğreten iç dünyası itibarıyla her zaman ocaklar gibi cayır cayır yanan ve yanarken de asla gam izhar eylemeyen; eyleyip ağyârı âhına âgâh kılmayı düşünmeyen her zaman içten içe yanan ve kendine sığınanların ruhlarına hararet üfleyen kullarından eyle Ya rabbi Allahım hedefimizde hep öteler tüllenip dursun ![]() Bizler Hak rızasına bağlanmış, sürekli ilerleyen ve sürekli mesafelerle yaka paça olan iman insanları olalım ya Rabbi! matlûbumuza ulaşacağımız ana kadar hep bir küheylan gibi koşalım; koşarken de herhangi bir beklentiye girmeyelim ya Rabbi! Allahım Sen bizleri öylesine içten bir hakikat eri eyle ki , oturup kalkıp sürekli yeryüzünde hakkı ikame etmeyi düşünelim ve senin hatırın söz konusu olduğunda da rahatlıkla bütün arzularımızdan ve isteklerimizden vazgeçebilelim ya Rabbi! Allahım herkese sinemizi açalım, herkesi şefkatle kucaklayalım ve toplum içinde hep bir siyanet meleği görüntüsü sergileyelim ![]() senden başka kimseden de bir şey beklemeyelim ya Rabbi! Allahım Sen bizlere Tavırları, davranışları itibarıyla herkesle uyum içinde olmayı lutfet hiç kimseyle cedelleşmeyelim, hiç kimseye karşı düşmanlık beslemeyelim ![]() kat'iyen başkalarıyla rekabete ve sürtüşmeye girmeyelim ![]() Dinimize, ülkemize ve ülkümüze hizmet eden hemen herkesi sevelim ![]() ![]() Bütün olumlu faaliyetlerinden ötürü Herkesi alkışlayalım Başkalarının anlayışlarına hem de konumlarına saygılı kalmaya alabildiğine itina gösterelim ya Rabbi! Allahım kendi gayret ve aktivitelerimizin yanında, senin tevfik ve inayetine de fevkalâde önem verelim ![]() ![]() her hareketimizde rızana mazhar olma yollarını araştıralım ![]() ![]() senin inayetine vesile sayılan birliğe-beraberliğe olağanüstü ihtimam gösterelim ya Rabbi! Allahım Sen bizleri bir Hak âşığı ve Hak rızası sevdalısı eyle ![]() Nerede ve hangi şartlar altında olursa olsun bütün hareketlerimizi senin hoşnutluğuna bağlayalım Seni memnun etme yolunda ölesiye bir hırs gösterelim ve böyle bir hedefe ulaşmak için de bütün varımızı feda edebilelim, dünyevî-uhrevî her şeyden vazgeçebilelim ya Rabbi! Allahım düşünce dünyamızda "benim yapmam", "benim başarmam", "benim sonuçlandırmam" ![]() ![]() yerine getirilmesi gerekli olan şeyleri kim yaparsa yapsın, kendimiz yapmış gibi memnun olalım, başkalarının başarılarını kendi başarılarımız sayalım öncülük yapma şeref ve payesini de onlara bırakalım ya Rabbi! Allahım her zaman kendimizle yaka-paça ve kendi ayıplarımızla meşgul olalım kimsenin eksiğiyle-gediğiyle uğraşmayalım ![]() başkalarını daha yüksek ufuklara yönlendirip herkese bir hüsn-ü misal olalım İnsanların ayıplarına ve kusurlarına göz yumalım ![]() ![]() Onların olumsuz tavırlarına tebessümle karşılık verelim, kötülüklerini iyilikle savalım ve elli defa rencide edilsek de, bir kerecik olsun kimseyi kırmayı düşünmeyelim ya Rabbi! Allahım hayatımızı iman-ı kâmil yörüngeli ve ihlas donanımlı yaşamayı en birinci mesele bilelim, duyguları, düşünceleri ve davranışları itibarıyla öylesine Hak rızasına kilitlenmiş bir hakikat eri olalım beraber yürüdüğümüz, aynı mefkûreyi paylaştığımız kimselerle asla rekabete girmeyelim ![]() ![]() onlara karşı kat'iyen kıskançlık duymayalım ![]() ![]() aksine, onların noksanlarını giderip, eksiklerini tamamlayalım ![]() ![]() hep bir vücudun uzuvlarından herhangi bir organmış gibi davranalım ya Rabbi! Allahım Tam bir îsar rûhuyla, Makam ve mansıp, Paye ve şöhret gibi maddî-manevî hemen her konuda yol arkadaşlarımızı öne çıkarıp kendimiz gerilerden gerilere çekilerek onların başarılarının dellalı gibi davranalım, kardeşlerimizin mazhariyetlerini alkışlayıp muvaffakiyetlerini de bir bayram sevinciyle karşılayalım ya Rabbi! Allahım başkalarının düşünce ve hareketlerine karşı hep saygılı kalmaya çalışalım paylaşmaya, beraber yaşamaya açık duralım ![]() ![]() oturur kalkıp aynı mefkûre insanlarıyla müşterek hareket etme yollarını araştıralım ![]() ![]() müşterek projeler geliştirelim ![]() ![]() ve "ben" yerine "biz"i ikame etme gayreti gösterelim ![]() ![]() dahası, başkalarının mutluluğu yolunda rahatlıkla kendi saadetimizi feda edebilelim ![]() ![]() ve bunları yaparken de kimseden herhangi bir teveccüh beklemeyelim ![]() hattâ böyle bir beklentiye girmeyi kendi hesabımıza bir düşüş sayalım; yılandan-çıyandan kaçtığımız gibi önde görünmekten, namdan-şandan kaçalım ve unutulma murakabesine dalalım ya Rabbi! Allahım Kimsenin kılına dokunmayalım, saldırıya saldırıyla mukabelede bulunmayalım ![]() En kritik durumlarda bile hep dengeli hareket edelim ![]() Her zaman fenalıklara karşı iyilikle mukabelede bulunalım ![]() ![]() kötülükleri kötülerin işi sayıp, bir iyilik âbidesi gibi davranalım ya Rabbi! Allahım hayatımızı Kur'ân ve Sünnet çizgisinde Hak dostluğu, takva, azimet ve ihsan şuuru çerçevesinde yaşayalım ![]() ![]() benlik, gurur, şöhret gibi kalbi öldüren hislere karşı sürekli tetikte bulunalım kendimize nisbet edilen güzellikleri "her şey senden" deyip sana verelim ![]() iradeye vâbeste işlerde de her zaman "ben"den kaçıp, "biz"e sığınalım ![]() hiç kimseden korkmayalım ![]() Hiç bir hâdise karşısında telâşa kapılmayalım; ve doğru bildiğimiz şeylerden asla geriye durmayalım ya Rabbi! Allahım kimseye gücenmeyelim; hele Hak'ka dilbeste olanlara kat'iyen kırılmayalım ![]() Yol arkadaşlarımızı herhangi bir fenalık içinde gördüğümüzde onlardan uzaklaşmayalım ![]() ![]() Perdeyi yırtıp onları utandırmayalım; utandırmak bir yana, böyle bir fenalığı gördüğümüzde büyük bir hata işlemiş gibi kendimizi kınayalım ![]() mü'minlerin farklı yorumlara açık tavırlarından dolayı onlar hakkında sû-i zanda bulunmaktan kaçınalım; görüp duyduğumuz şeylere iyi yorumlar getirip ve kat'iyen olumsuz mülâhazalara girmeyelim ya Rabbi! Allahım hareket ve faaliyetlerimizi, bu dünyanın bir ücret yeri değil de, bir hizmet mahalli olduğu mülâhazasına bağlayalım ![]() ![]() her zaman memur bulunduğumuz sorumlulukları fevkalâde bir disiplin içinde yerine getirelim ![]() ![]() netice ve sonuçla meşgul olmayı da sana karşı bir saygısızlık sayalım ya Rabbi! Allahım dine, imana ve insanlığa hizmeti, Hak rızası yolunda en büyük bir vazife bilelim ne kadar büyük işler başarsak da, bundan nefsimiz adına maddî-manevî herhangi bir pâye çıkarmayı hiç mi hiç düşünmeyelim ya Rabbi! Allahım Düzenimizin bozulmasından dolayı ümitsizliğe düşmeyelim Bütün insanların bize karşı olmasından dolayı sarsıntı yaşamayalım ![]() "bu dünya, darılma dünyası değil, bir dayanma âlemidir" deyip dişimizi sıkıp sabredelim, maruz kaldığımız durumlardan kurtulmak için de alternatif çıkış yolları arayalım en kritik anlarda dahi değişik stratejiler üretip hep azm u ikdamda bulunalım ya Rabbi! Allahım İnsanî değerlerin hor görüldüğü, dînî düşüncede kırılmaların yaşandığı, her taraf, başı boşların gürültüleriyle inlediği günümüzde, başka bir şey değil, Sen bizleri gönül insanları eyle ya Rabbi! Kadir gecesi hürmetine gönül insanları eyle ya Rabbi! Mübarek ramazan hürmetine gönül insanları eyle ya rabbi! Efendimiz Hazreti Muhammed’e, aile efradına ve O’nun bütün arkadaşlarına salât u selam ederek bunları Senden dileniyoruz; dualarımızı kabul buyur ya Rabbi! Amin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#402 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Cevap : Hergün Bir DuaEy bütün hamd ü senâların biricik mercii Yüce Rabb'imiz! Hazinelerinden bizlere lutfettiğin bütün nimetler, kalblerimizi donattığın tüm zînetler ve ruhlarımıza sevdirdiğin topyekün güzellikler için biz de Sana hamd ve şükranlarımızı arz ediyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#403 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Cevap : Hergün Bir DuaRabb'imiz! Dualarımızı kabul buyur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() gaye-i hayallerimize hakikat urbası giydir ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#404 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Cevap : Hergün Bir DuaKâinatın bütün zerrelerinin, hep birlikte ve tek başlarına, acz ve fakr lisanı ile mevcudiyetine ve birliğine şehadet ettikleri Sâni-i Hakîme hamd u senâ ve şükürler olsun ![]() ![]() Rabbimiz! Bizi, her halimizde dupduru ve Sana karşı ubudiyetimizde kemâl noktasını ihraz edebilmiş kullarından eyle ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#405 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Cevap : Hergün Bir DuaBir sözü diğerine engel olmadan kâinattaki bütün varlıklarla aynı anda ayrı ayrı konuşan, hiçbir dua diğerine mani olmadan ve hiçbirini diğeriyle karıştırmadan bütün dualara birden cevap veren ve ısrarla isteyenlerin ısrarı Kendisi'ni asla usandırmayan yüceler yücesi Rabb'imize kâinatın zerreleri adedince hamd ve şükür, Efendimiz'e ve aile halkına ve güzide arkadaşlarına salât ü selam ediyor, her zaman yüz sürdüğümüz kapının önünde içimizi dökmek üzere bir kere daha tazimle eğiliyoruz: Rabb'imiz! Tevfikinle bizi, sevip hoşnut olduğun güzellikleri işlemeye muvaffak kıl ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|