Cevap : Günün Hadisi Şerifi |
08-22-2009 | #316 |
b@ron
|
Cevap : Günün Hadisi ŞerifiGünün Hadis-i Şerifi Essalâtu vesselâmu aleyke Yâ Rasûlallâh Allah Rasulü Hazret-i Muhammed (SAV) buyurdular ki: Ameller niyetlere göredir Herkese niyet ettiği şey vardır Öyleyse kimin hicreti Allah'a ve Resulüne ise, onun hicreti Allah ve Resulünedir Kimin hicreti de elde edeceği bir dünyalığa veya nikahlanacağı bir kadına ise, onun hicreti de o hicret ettiği şeyedir Müslim, İmaret 155
08-22-2009 | #317 |
fatmanur
|
Cevap : Günün Hadisi Şerifiİbn Ömer radıyallahu anhumadan: Peygamer sallallahu aleyhi ve sellem şöyle demiştir: Ancak iki kimse haset (gıpta) edilir: Allah’ın kendisine Kur’an verdiği ve onu gece gündüz okuyan kimse, bir de Allah’ın kendisine mal verdiği ve onu gece gündüz hayır yoluna harcayan kimse Müttefekunaleyh |
08-23-2009 | #318 |
b@ron
|
Cevap : Günün Hadisi ŞerifiGünün Hadis-i Şerifi Essalâtu vesselâmu aleyke Yâ Rasûlallâh Allah Rasulü Hazret-i Muhammed (SAV) buyurdular ki:
Allah Teala Hazretleri diyor ki: "Ey Ademoğlu! Sen bana dua edip, (affımı) ümid ettikçe ben senden her ne sadır olsa, aldırmam, ben seni affederim Ey Ademoğlu! Senin günahın semanın bulutları kadar bile olsa, sonra bana dönüp istiğfar etsen, çok oluşuna bakmam, seni affederim Ey Ademoğlu! Bana arz doluşu hata ile gelsen, sonunda hiç bir şirk koşmaksızın bana kavuşursan, seni arz doluşu mağfiretimle karşılarım Tirmizi, Da'avat 106 |
08-23-2009 | #319 |
fatmanur
|
Cevap : Günün Hadisi ŞerifiEbu Ümame radıyallahu anh anlatıyor: bir adam, ya Resulallah, bana seyahat için izin ver, dedi Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem de: Benim ümmetimin seyahati aziz ve celil olan Allah yolunda cihaddır, dedi Ebu Davud, iyi bir senetle rivayet etmiştir |
08-24-2009 | #320 |
b@ron
|
Cevap : Günün Hadisi ŞerifiGünün Hadis-i Şerifi Essalâtu vesselâmu aleyke Yâ Rasûlallâh Allah Rasulü Hazret-i Muhammed (SAV) buyurdular ki:
Edebsizlik ve çirkin söz girdiği şeyi çirkinleştirir Haya ise girdiği şeyi güzelleştirir |
08-26-2009 | #321 |
b@ron
|
Mü'min kişiye bir ağrı, bir yorgunluk, bir hastalık bir üzüntü hatta bir ufak tasa isabet edecek olsa, Allah onun sebebiyle mü'minin günahından bir kısmını mağfiret buyurur Buhari, Marda 1 |
08-28-2009 | #322 |
b@ron
|
Dul ve fakirlere yardım eden kimse, Allah yolunda cihad eden veya gündüzleri (nafile) oruç tutup, gecelerini (nafile) ibadetle geçiren kimse gibidir Buhârî, Nafakât, 1; Müslim, Zühd, 41 |
08-28-2009 | #323 |
fatmanur
|
Cevap : Günün Hadisi ŞerifiEbu Zer radıyallahu anh diyor ki: Resulullah sallallahu aleyhi ve selem bana: “Sana Allah’ın en sevdiği kelamı söyleyeyim mi? Allah’ın en sevdiği kelam: Subhanallahi ve Bihamdihi’dir, dediMüslim rivayet etmiştir |
08-29-2009 | #324 |
b@ron
|
İki göz vardır, onlara ateş değemez: Allah için ağlayan göz ile Allah yolunda uyanık sabahlayan göz Tirmizi, Fedailu'l-Cihad 7 |
08-30-2009 | #325 |
b@ron
|
Cevap : Günün Hadisi ŞerifiGünün Hadis-i Şerifi Essalâtu vesselâmu aleyke Yâ Rasûlallâh Allah Rasulü Hazret-i Muhammed (SAV) buyurdular ki: Bir adam: "Vallahi Allah falancayı mağfiret etmiyecek!" diye kesip attı Allah Teala Hazretleri de: "Falancaya mağfiret etmiyeceğim hususunda yemin eden de kim? Ben ona mağfiret ettim, senin amelini de iptal ettim!" buyurdu Müslim, Birr 137
|
08-31-2009 | #326 |
b@ron
|
Kim ilim tahsili için yola çıkarsa, dönünceye kadar, o Allah yolundadır Tirmizi, İlm 2 |
09-01-2009 | #327 |
b@ron
|
Cennetlik olan insanlardan bir grup, cehennemliklerden bir grubun yanına gider ve şöyle derler: "Siz nasıl oldu da Cehenneme girdiniz? Halbuki biz, sizin bize öğrettiklerinize riayet etmek suretiyle Cennete girdik" Cehennemlikler şöyle cevap verirler: "Biz söylüyorduk, fakat söylediklerimizi yaşamıyorduk" Terğib, 1125: 127 |
09-02-2009 | #328 |
fatmanur
|
Cevap : Günün Hadisi ŞerifiHz Aişe raıyallahu anha diyor ki: bir gece Peygamber sallallahu aleyhi ve selemi kaybettim; onu aramaya çıktım; baktım ki rükuda ve secdede: Allah’ım, seni tesbih ile hamd ederim, senden başka ilah yoktur, diyor Elim ayağının altına değdi; secdede ve ayakları dikili idi, şöyle diyordu: Allah’ım, rızandan gazabına, azabından affına ve senden sana sığınırım Seni övmekle bitiremem Sen kendi nefsini övdüğün gibisin Müslim rivayet etmiştir |
09-03-2009 | #329 |
b@ron
|
İnsanlar arasında Allah'ın en çok sevmediği kimse, barışa yanaşmayan inatçı hasımdır Buhari, Ahkam 34 |
09-04-2009 | #330 |
b@ron
|
İnsanlardan Allah'a yakın olanlar vardır Sahabiler: "Ya Resulullah, onlar kimlerdir?" diye sordular Resulullah (sav) Onlar Kur'an ehli, Allah ehli ve Allah'ın has kullarıdır İbni Mace, Mukaddime 16 |
|