|
|
Konu Araçları |
bırakırmısınız, gülde, resulallah, saviçin |
Cevap : Resulallah (s.a.v.)İçin Bir Gülde Siz Bırakırmısınız.... |
02-09-2009 | #286 |
GöKKuŞaĞı
|
Cevap : Resulallah (s.a.v.)İçin Bir Gülde Siz Bırakırmısınız....Gül mevsimi geldi mi her şey bize yâr olur Gönüller gül kokarken geceler nehâr olur Bad-ı saba getirir diyâr-ı gülden koku Figan eden bülbüle şifayâb rüzgâr olur Gözyaşıyla yoğrulur şebnemler yanağında Dönüşür yağmurlara damlalar cuybâr olur Yağmur damlalarıyla yıkanırken gülistan Dile gelir goncalar çiçekler gülnâr olur Gül derip gül yüzünden armağanlar taşısam Çoraklaşan şu dünya yemyeşil diyâr olur Gül renginle boyanır kuşanır özlemini Kalbim aşkınla yanıp tutuşarak var olur Ey bülbülün sevdası sultanı gülistanın
Sensiz bütün mevsimler bize sonbahar olur
02-15-2009 | #287 |
meLankoLik_asaLet
|
02-15-2009 | #288 |
meLankoLik_asaLet
|
02-20-2009 | #289 |
Gözyaşı
|
Cevap : Resulallah (s.a.v.)İçin Bir Gülde Siz Bırakırmısınız....Ellerine sağlık kardeşim esmer yar
03-07-2009 | #290 |
meLankoLik_asaLet
|
03-07-2009 | #291 |
meLankoLik_asaLet
|
04-07-2009 | #292 |
Gözyaşı
|
04-07-2009 | #293 |
Gözyaşı
|
04-26-2009 | #294 |
Gözyaşı
|
05-05-2009 | #295 |
Gözyaşı
|
Cevap : Resulallah (s.a.v.)İçin Bir Gülde Siz Bırakırmısınız....Allah üç şeyi üç şeyde gizlemiştir: Rızasını ibadetlerde, kızgınlığını günahlarda, sevgili kulunu da insanlar arasında Öyleyse ibadet adına yapılan hiçbir ameli küçük görmeyelim Hiç ummadığımız bir anda verdiğimiz ufak bir sadaka bizi ateşe girmekten kurtarabilir Günahların en küçüğünden bile uzak duralım! Hiç önemsemediğimiz bir yanlış ve hata ahirette kaybetmemize sebep olabilir Herkesi Hızır bilelim ve hiçbir kimsenin kalbini kırmayalım Saçı başı dağınık nice insanlar vardır ki onlar, Allah`ın veli kulu olabilirler |
06-04-2009 | #296 |
meLankoLik_asaLet
|
06-27-2009 | #297 |
Gözyaşı
|
Cevap : Resulallah (s.a.v.)İçin Bir Gülde Siz Bırakırmısınız....Yıllarca ufkuna bakan gözlerim Cemalini ister canım efendim Seni anlatmaktan aciz sözlerim Her an erimekte canım efendim Hayat eksenimin sonsuz odaĝı ŎksÜz ve yetimlerin sıĝınaĝı Sen sabah yıldızlarının ışıĝı Sen şefkat elçisi canım efendim Lahuti bir sefer olsa da gitsem Kumlara batsam ayaĝına dÜşsem GÜl Ravzan'a varıp kendimden geçsem Sen sevda iksiri canım efendim Ay yÜzlÜ gÜzel sözlÜ hem sultanım Fedadır can canan ve bÜtÜn varım Seninle olmaktır en gÜzel kararım Sen gÜllerin şahı canım efendim Buzlar erir içimde bitmez savaş GönlÜmde bir hÜzÜn gözÜmde yaş Sensizlik içimde kordan bir telaş Kalbimin barışı canım efendim Alemlere rahmet rÜzgarısın sen Kur'an kiliminde en gÜzel desen Benim de rÜyama bir defa gelsen Can dayanmaz oldu canım efendim Selam sana nazlı Nebi Selam sana gözbebeği Mevla'nın kudretiyle selam Selam sana nur-i dilara Selam sana Hakk habibi Selam sana Andelib_i Zişan Selam sana Muhammedi Cebrail'in yüreğiyle selam İbrahimce selam sana Rahimce selam sana Gafurca selam Selam sana ey yetimler padişahı Selam sana Ahmedi nefesli yar Eyyupça selam sana Selam sana ya Habiballah Selam sana ya Nebiallah Selam sana ya Resulallah Ya Resulallah Sen sevmek için istenen Can dudakta istenen Sevda ikliminin en güzel mevsiminin En güzel çiçeğisin Ey Gül ey Gonca-i Nûr meftun yaprak hâr sana Sensin gönüller Mâhı bu yaz bu bahar Sana Mûcize saltanatın taşları ayna yapar Senin Zâti Akdesin âlemlere rahmettir Cibrîl vefalı yoldaş Yüce Allah Yâr Sana! Bu nice iştiyaktır ey en güzel Sevgili? Asırlardır koşuyor genç ve ihtiyar Sana! Nazarın kalbe şifâ sözün hikmet incisi Hangi dertli kavuşsa olur bahtiyar sana! Misk kervanı kapında karar kılmıştır Senin Nebîlerin diliyle hep övgüler var Sana! Ay güneş zühre ülker nûruna pervanedir Âlemde olmak ister âşıklar civar Sana! Senin yolun hep açık gidişin Allah'adır Dağlar ateş kesilse olamaz duvar Sana Güzelliğin âlemde misli bulunmaz inci Ey Gül hasret çekmede Cennet o bulvar Sana! Dedin ki: "Şükreden kul olmak istemem mi ben?" Rabbin ihsan buyurdu: Hurma üzüm nar Sana Cennetin çiçekleri Senin kokunu taşır Benzemeye çalışır beyazlıkta kar Sana Güneş güzel yüzünden parlaklık aldı ey Gül Acep hayran olmadan hangi göz bakar Sana? Aşkının esiridir ne çöl ne de dağ tanır; Bu sevdalı gönüller su gibi akar Sana! Varlık bahçesi Senin nurundan yaratıldı Hep medyun hep minnettar her can her nigâr Sana! Tebessümün ayların; zührenin sevincidir Nice hasret çekmede bu bülbül-i zâr Sana! Güllerin efendisi olmak kolay değildir Gıpta etmede ey Gül binlerce gül-zâr Sana! Yusuf Senin dalında çiy tanesidir sanki Dîvâne kesilir göz etse bir nazar Sana! Fazlının eteğine akıllar erişemez Eli kalem tutanlar övgüler yazar Sana! Hâk-i pâyine sürsem bir kerecik yüzümü Bende olan sermaye; hasret intizâr Sana! Malûm: GÜL Muhammed remzidir Sallallahu Aleyhi ve Sellem |
06-29-2009 | #298 |
Gözyaşı
|
06-29-2009 | #299 |
Gözyaşı
|
06-29-2009 | #300 |