|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
aldanmışız, amma, kişilik, komedi, oyun |
![]() |
Amma Da Aldanmışız. 13 Kişilik Komedi Oyun |
![]() |
![]() |
#16 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Amma Da Aldanmışız. 13 KiÅŸilik Komedi OyunMÜFETTİŞ — Ya sudan bahsediyorum ![]() ALİ AÄžA — (Hemen keser ![]() ![]() MÜFETTİŞ — Hey Allah’ım,çok şükür ![]() ONBAÅžI — MüfettiÅŸ bey,afiyetesiniz,ÅŸey,inÅŸallah? MÜFETTİŞ — Afiyetim mi?Yerinde canım,yerinde…Üçten dokuza ÅŸart olsun,bırakın yakamı artık… MUHTAR — Yo müfettiÅŸ bey,âdettir bizde bu ![]() MÜFETTİŞ — Haydi içeyim,pek kullanmam da…Nefes darlığı yapar,efendim,bende…YokuÅŸ filân çıkarken baÅŸlar bir tıkanıklık…(Nefes darlığı taklidi ![]() DERVİŞ AÄžA — MüfettiÅŸ beg,biy cigaya mı? MÜFETTİŞ — SaÄŸol,mersi,aldım ![]() DERVİŞ AÄžA — Dayılıyım ![]() MÜFETTİŞ — Haydi,hatırın için ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ONBAÅžI — (Kalkar ![]() ![]() MÜFETTİŞ — (Az alıngan) Yaktık ya ![]() ![]() ONBAÅžI — Åžey ÅŸey ederim,darılırım ![]() MÜFETTİŞ — Haydi bakalım,senin de hatırın kalmasın… (Alır ![]() ![]() ![]() ![]() ALİ AÄžA — Efendime söyliyeyim,bir cigara içer misiniz?Buyrun yani ![]() MÜFETTİŞ — (Çileden çıkmış) Vallâhi…Hey yarabbi,âdet,âdet…bu da âdet ha…(Alır ateÅŸ için ceplerini ararken,hepsi kibritleri yakıp uzatırlar ![]() HEPSİ — Yak,müfettiÅŸ bey ![]() MUHTAR — Buyrun ![]() DERVİŞ AÄžA — Buyadan ![]() ALİ AÄžA — Yakar mısın? MÜFETTİŞ — Tuhaf…Vallâhi tuhaf…Sizin bu köy âdetleriniz… KAHVECİ — (Elinde maÅŸa ve ucunda ateÅŸle gözükür ![]() MÜFETTİŞ — Yaktım,saÄŸol… KAHVECİ — Ha,sonra mı?Yakacak mısın? MÜFETTİŞ — Yanıyor ![]() KAHVECİ — AteÅŸ mi?İşte ![]() MÜFETTİŞ — (Yerinden fırlar ve kahvecinin yüzüne üfürür ![]() ![]() KAHVECİ — Peki yakma ![]() MÜFETTİŞ — (Oturur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() MUHTAR — Demek bunun için geldiniz? MÜFETTİŞ — Öyle ya…Gelmeme sebep hem raporu yazmak,hem de sizin dilekçeyi soruÅŸturmak ![]() MUHTAR — Vallâhi müfettiÅŸ beg,biz istemiyoruz bu malimi ![]() MÜFETTİŞ — Çünkü? MUHTAR — Bu köyden gitme ahlâksızım biridir ![]() HOCA — Onun ne adam olduÄŸunu biliyorlar hep ![]() MÜFETTİŞ — Yok,bildiÄŸiniz gibi deÄŸildir ![]() HOCA — Biliriz bu yeni yetiÅŸme öğretmenleri ![]() ![]() ![]() ALİ AÄžA —Sonra efendime söyliyeyim,biz köyümüze uygun adam bulduk ![]() ONBAÅžI — Ya,ya…Neydi o,ÅŸey…köyümüzü onardı…Bak çocuklar,ÅŸeyde,mektepte okuyor ![]() MÜFETTİŞ — Sahih,bütün köyler ağızlarının suyunu şöyle akıtarak,hep bu köyü anlatıyorlar ![]() ![]() ![]() MUHTAR — Benim av köpeÄŸimi de iyileÅŸtirdi ![]() ![]() ![]() ![]() HOCA — (Keser ![]() ![]() DERVİŞ AÄžA — Fazlasiyle… HOCA — Malim o,doktor o…midemi iyi etti ![]() ![]() ![]() ![]() ALİ AÄžA — Efendime söyliyeyim,müfettiÅŸ bey,sen bilirsin,ÅŸunu bize malim yapıver ![]() ![]() MÜFETTİŞ — Anladım…Fakat nasıl olur?O mektep medrese mezunu deÄŸil…Diploması yok ![]() MUHTAR — Çok ÅŸey biliyor,mal meydanda ![]() ONBAÅžI — MüfettiÅŸ beg haklı…Yapamaz onu,ÅŸey,malim…Sonra adamın elini ÅŸey yapıp baÄŸlayıp atarlar dam altına… MUHTAR — Peki,netsek ÅŸu gelecek adamı? |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Amma Da Aldanmışız. 13 KiÅŸilik Komedi OyunMÜFETTİŞ — Bu düşünülecek bir iÅŸ deÄŸil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() HOCA — Al sana…YaÄŸmurdan kaçarken doluya tutulmak buna derler ![]() MÜFETTİŞ — Bu yeni adamınız çocukları okutuyor mu? MUHTAR — “Çocukları” ne demek…Bizi bile okutuyor ![]() ![]() ALİ AÄžA — Efendime söyliyeyim,yalnız muhtar,efendime söyliyeyim,”j”nin üzerine nokta konulup konulmıyacağını bilmiyor ![]() MUHTAR — Yooo…Bilirim ![]() ![]() MÜFETTİŞ — Beyler,ÅŸimdi ben raporu yazarım,tabiî “gelmemiÅŸ” diye bildiririm ![]() ![]() ![]() ![]() MUHTAR — Hey saÄŸolasın ![]() ![]() ONBAÅžI — Neydi o?Bir söz vardı canım?Tam dilimin ucundaydı…Ha,dur ![]() ![]() MÜFETTİŞ — Ben bu akÅŸam döneyim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() YABANCI — Hey çoban,koyunlara yemden evvel su verilir ![]() MUHTAR — Bizim delikanlı ![]() ONBAÅžI — Åžey,bizim delikanlı,hani söylemiÅŸtik ya… MÜFETTİŞ — Görsek bari ![]() ![]() YABANCI — (Dışardan) O koyunun bacağı nasıl oldu?İyi mi?…(Sükût) Peki…Yarın öbürünü de getir…Kelebek olmuÅŸ galiba…Kara koyun yem yemiyor mu?Dedim ya kelebektir ![]() ![]() MÜFETTİŞ — Bu mu? MUHTAR — Evet,köyün peygamberi ![]() ![]() ![]() ![]() (Yabancı döner,ayağında lâstik çizme ve sırtında işçi tulumu vardır ![]() MÜFETTİŞ — A,a,a… DERVİŞ AÄžA — (Farkında deÄŸildir ![]() ![]() MÜFETTİŞ — A…A…A…A… MUHTAR — Küçük A mı,büyük A mı? MÜFETTİŞ — Vay,siz burada ha? MUHTAR — Ne oldu müfettiÅŸ bey? HOCA — (Döner ![]() YABANCI — (Başını yere eÄŸmiÅŸtir ![]() ![]() ![]() MÜFETTİŞ — Gözlerime inanamıyorum… HOCA — Ne oluyor size,Allah’ınızı severseniz? MÜFETTİŞ — Ne olacak…Siz böylesiniz vallâhi ![]() ![]() ![]() HEPSİ — Ne öğretmeni? MÜFETTİŞ — İstemediÄŸiniz öğretmen ![]() MUHTAR — Vallâhi,anlamıyorum ![]() MÜFETTİŞ — Sizin köye bir öğretmen gelecekti ya? HEPSİ — Evet ![]() ONBAÅžI — Åžu ahlâksız Murat ![]() MÜFETTİŞ — Evet,öğretmen iÅŸte bu ![]() HEPSİ — Yapma ![]() MÜFETTİŞ — Kısmet ayağınıza gelmiÅŸ ve farkında deÄŸilsiniz ![]() ![]() MUHTAR — (Kendi kendine) Vallâhi yüzümü kaldırıp da bakamıyorum ![]() ![]() ![]() ONBAÅžI — Vay…Öldüm…Neler söylemiÅŸtim ![]() ![]() ALİ AÄžA — Efendime söyliyeyim,ben ne ettim,neler söylemiÅŸtim ![]() ![]() DERVİŞ AÄžA — Ya ben ne heyzeley yemiÅŸtim ![]() ![]() HOCA — Ya,ben nasıl bakayın malim beyin yüzüne?(Döner ![]() (Sahneye bir üzüntü çökmüştür,köylüler mahçupluktan,diÄŸerleri bu durumdan sıkıntılıdır ![]() MÜFETTİŞ — Eee,merhaba,Murat Bey ![]() ![]() ![]() ![]() YABANCI — Bakın yine buradayım ![]() MÜFETTİŞ — Yaa ![]() ![]() YABANCI — (Güler ![]() ![]() MÜFETTİŞ — Bunlara iyi oyun oynamışsınız ![]() YABANCI — AÄŸalar…Hepiniz yüzünüzü döndünüz ![]() MUHTAR — Sus,malim bey,biz ne aldanmışız ![]() ![]() YABANCI — AÄŸalar,size karşı hürmetim ve sevgim vardır ![]() ![]() ONBAÅžI — Fakat,neydi o?Böyle aldanmak çok acı ![]() ALİ AÄžA — Biz,efendime söyliyeyim,yâni,ne umduk,ne bulduk ![]() HOCA — Yer yarılsa da dibine girsem ![]() DERVİŞ AÄžA — Neyden lâf ettim ![]() ![]() YABANCI — Böyle demeyin,aÄŸalar ![]() ![]() MUHTAR — Ya kimde kabahat? YABANCI — Kabahat sizde deÄŸil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() HOCA — Bak bu doÄŸru ![]() ![]() MUHTAR — BoÄŸazıma bir ÅŸeyler tıkanıyorçNeler söyledik,neler söyledik senin için Utanıyorum DİĞERLERİ — Utanıyoruz,vallâhi… YABANCI — Ben bu sözü,yani ÅŸu “utanıyoruz” sözünü,sizin deÄŸil de bizi kötüleyenlerin hepsinin aÄŸzından çıkmış sayıyorum ![]() ONBAÅžI — (Güler ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Amma Da Aldanmışız. 13 KiÅŸilik Komedi OyunMUHTAR — Yanlış hesap BaÄŸdat’tan döner ![]() HOCA — Gel,oÄŸul,ben baÅŸlıyayım ![]() ![]() (Öper ![]() ALİ AÄžA —Efendime söyliyeyim,bundan sonra ÅŸu gözlerimle görmeden,elimle dokunmadan,efendime söyliyeyim,bir ÅŸey söylersem,söylenenlere inanırsam,kafam kopsun ![]() (Yabancıyı öper ![]() ![]() MÜFETTİŞ — Sevinçten bir ÅŸey söyleyemiyorum ![]() ![]() ![]() ![]() MUHTAR — Ne mi edeceksin?Onu da yırt ![]() HOCA — (Atılır ![]() ![]() ![]() ![]() HEPSİ — YaÅŸa hoca ![]() HOCA — Baklava hakkı için bunları böyle yaz ![]() ![]() YABANCI — Hoca,bu fazla… HOCA — Yo bu fazla deÄŸil…Daha eksik…Bitmedi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() MUHTAR — Niçin? HOCA — Vur canım,tıkandım… MUHTAR — (Vururken) Ne yedin de tıkandın? HOCA — Bir daha ![]() MUHTAR — Hey,hocam,al bir daha ![]() ALİ AÄžA — Hoca ne yedin de tıkandın böyle? HOCA — Daha yemedik,yiyeceÄŸiz…Hem de böyle lenger lenger pilâvlar,tepsi tepsi börekler,sini sini baklavalar…Etler…Oh,yine tıkanıyorum…(Yutkunur ![]() ![]() ![]() DERVİŞ AÄžA — Hoca,neyde yedin? HOCA — Ziyafette…Daha doÄŸrusu düğünde ![]() HEPSİ — Hangi düğünde? HOCA — Tuh be…Ben size ziyafetten söz ederim de ,niçin olduÄŸunu demem ![]() MÜFETTİŞ — Ne demiÅŸ? HOCA — “Delikanlı,malim olsaydı,ona varırdım ![]() HEPSİ — Ya,sahih ![]() MÜFETTİŞ — Delikanlı da malim çıkıverince… HOCA — Bize de ziyafet gözüküyor ![]() MUHTAR — (Cevap vermez,başını eÄŸer ![]() HOCA — Ha,anladım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() MUHTAR — (Sıkılgan) Åžey bilmem ki…Ne diyeyim? HOCA — Ne mi diyeceksin?Aklın varsa şöyle dersin muhtar: “Verdim ![]() ![]() ![]() MUHTAR — Peki,hoca ![]() ![]() HEPSİ — YaÅŸa,muhtar,yaÅŸa ![]() HOCA — Bu iÅŸ de bitti,iÅŸin bitmesi demek,bizim yemeklerin gözükmesi,demektir ![]() ![]() ![]() ![]() DİĞERLERİ — Yaaaa…Amma da aldanmışız! (Bu söz tekrar edilirken perde kapanır ![]() |
![]() |
![]() |
|