![]() |
Grup Çiğ Sarkı Sözleri (1) |
![]() |
![]() |
#16 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Grup Çiğ Sarkı Sözleri (1)KIRAT-HUBYAR SEMAHI Kırat bu dağları aşmalı bugün Dostun ellerine ömrüm, ömrüm, ömrüm Dostun ellerine de düşmeli bugün Varam dost eline de bir sual edem Yarinen devranımda sohbetim bugün Abdal olsam şalvar giysem eğnime Gezgin abdallara ömrüm, ömrüm, ömrüm Gezgin abdallara da eş deli gönül Ta ezelden aşıkların da bağrına Değer rakiplerden de taş deli gönül Ceylan bakışına da kurban olduğum Sallanma karşımda da öldürdün beni Hele yörü yörü de ömrümün varı Ömrümün varı da gönlümün yarı Has neni neni de dost nenni nenni Yürü güzel yürü de yolundan kalma Her yüze güleni dost olur sanma Hele yörü yörü de ömrümün varı Ömrümün varı da gönlümün yarı Has neni neni de dost nenni nenni Yöresi: Sivas - Tokat - Malatya Kimden alındığı: Ali Kızıltuğ - Ali Sultan |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Grup Çiğ Sarkı Sözleri (1)BAŞINDAKİ YAZMA Başındaki yazmayıda Sarıya mı boyadın Neden sararıp soldun da Sevdaya mı uğradın Tokat’tan mı geliyon da Kız sen Almuslu musun Ben sana varacağım da Söyle namuslu musun Yola yoladım seni de Yollar yormasın seni Hızır elinden tutsun da Bana yollasın seni Yöresi: Tokat - Reşadiye Kimden Alındığı: Mihrican Bahar Derleyen: Yücel Paşmakçı |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Grup Çiğ Sarkı Sözleri (1)TAHTALIKTA GALBIR VAR Tahtalıkta galbır var a gızım hatççanım Ak çuvalda bulgur var al da gel al da gel Oğlan girdi bahçaya a gızım Yağlığında lokum var ol da gel Hanay evin pardısı a gızım Ardıçtan mı çamdan mı bak da gel bak da gel Gapıları açmeyon a gızım Cavır anan evde mi kaç da gel kaç da gel Keten gömlek filfilli a gızım Sizden öğrendik dili al da gel Bu dil buranın değil a gızım Şu Burdur’un bülbülü al da gel al da gel Yöresi: Burdur - Yeşilova Kimden Alındığı : Osman Uysal |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Grup Çiğ Sarkı Sözleri (1)SEN GELMEZ OLDUN Deyirdin baharda görüşerik biz Bahar geldi getti sen gelmez oldun Daşlara bah değdi sümbül ehtimiz Bahar geldi getti sen gelmez oldun Sen gelmez oldun, sen gelmez oldun Sen gelmez oldun, yarim Gözleyirem men, gözleyirem men Sen gelmez oldun Deyirdin kapına guş dolaşam tek Guşlar gel gah olur sen gelmez oldun Yaşamağım sevmek sevişmek gel a gel Güşlar yuva gurdu sen gelmez oldun Yöresi: Azeri Düzenleme: Grup Çığ |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Grup Çiğ Sarkı Sözleri (1)GÖNÜL GURBET ELE VARMA Gönül gurbete ele varma Ya gelinir ya gelinmez Her güzele meyil verme Ya sevilir ya sevilmez Geley geley gel Gel nazlım gel, gel sazlım gel Gel güllüm gel, gel tellim gel Geley geley gel Hasbahçanın gül ağacı Kimi tatlı kimi acı Benim derdimin ilacı Ya bulunur ya bulunmaz Geley geley gel Gel nazlım gel, gel sazlım gel Gel güllüm gel, gel tellim gel Geley geley gel Yöresi: Gaziantep - Sarılarköyü Kaynak Kişi: Hüseyin Kırmızıgül Derleyen: Muzaffer Sarısözen |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Grup Çiğ Sarkı Sözleri (1)ÇAMDAN SAKIZ AKIYOR Çamdan sakız akıyor Kız nişanlın bakıyor Koynundaki memeler Turunç olmuş kokuyor Oy zalım nenni nenni Oyana da dönder sar beni Bu yana da dönder sar beni Sağ yanımda yarem var Sol yana dönder beni Dama bulgur sererler Çıkma boyun görürler Saçın ibrişim teli Hançere bağ örerler Oy zalım nenni nenni Oyana da dönder sar beni Bu yana da dönder sar beni Sağ yanımda yarem var Sol yana dönder beni Oy çinçini çinçini Öpem ağzın içini Öperken ısırmışım Bağışlatın suçumu Oy zalım nenni nenni Oyana da dönder sar beni Bu yana da dönder sar beni Sağ yanımda yarem var Sol yana dönder beni Yöresi: Elbistan Kimden alındığı: Özen Doğuç Derleyen: Muzaffer Sarısözen --->: Grup ÇIĞ Sarkı SözLeri (1) sayfa üç frmacil 3 --->: Grup ÇIĞ Sarkı SözLeri (1) |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Grup Çiğ Sarkı Sözleri (1)BAŞTA GARİP HAL DOLAŞIR Sabahın kuşluk zamanı Garip garip yel dolaşır Yarimin güldendir teni İnce bele tül dolaşır Yanında hasretim sana Sevgin billur pınar bana Sarayıdım seni cana Soram dedim dil dolaşır Gurbeti sıla belledim Yarime name yolladım Dönmeye zaman kolladım Gidemiyom yol dolaşır Hayallerim nazlı yare Her daim ağlarım zarı Saçım aktır benzim sarı Gözlerimde sel dolaşır Yüce dağlar keser yolum Varmaya kalmadı halım Gene de kem demez dilim Ovalarda kul dolaşır Aşıka maşuğu yeter Yolarında güller biter Yokluğun ölümden beter Başta garip hal dolaşır Söz: Bilal Ercan Müzik: Mustafa Özarslan |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Grup Çiğ Sarkı Sözleri (1)HALAYLAR Ana benim aha buralarım Suya düştü kunduralarım Benim adım sarhoş baki İçmem abi sulu rakı Aman imam canım imam Başın kıçın kalabalık Doldur ve içek rakıyı Belki yolda susazırık Peneğin galasıyam livanoy livanoy Dibinde lalasıyam uzun boylu çınar oy Penek’ten bir yar sevdim livanoy livanoy Ben onun kölesiyem uzun boylu çınar oy Dideban üstündeyim loy loy loy hanım Dal boyun kastındayım loy loy loy hanım Erenler dua edin loy loy loy hanım Ben murat üstündeyim loy loy loy hanım Aras’a vurdum testi vay lelli vay lelli Aras bulandı geçti vay lelli vay lelli Eğildim mendil alam vay lelli vay lelli Yarim yanımdan geçti vay lelli vay lelli Aras’tayam susuzam vay lelli vay lelli Kaç gündür uykusuzam vay lelli vay lelli Girsem yarin koynuna vay lelli vay lelli Elim durmaz huysuzam vay lelli vay lelli Dağda karada bağlar Kara yazı yazarlar Cennet yüzü görmesin Aramızı bozanlar Mukadder ah mukadder Kalk bize gader Mercimekler uzamı Arpalar dize kadar Bağa gel bostana gel Mavilim mincillim yar yar Gülü destele gel Mavilim mincillim yar yar Anan izin vermezse Mavilim mincillim yar yar Yalandan hastalan gel Mavilim mincillim yar yar Tercan Erzincan yolu Masamız rakı dolu Oy desinler desinler Seni de bana versinler Erzincan’lı desinler Kız çıkmış davar sağar İşvesi beni yakar Oy desinler desinler Senide bana versinler Erzincan’lı desinler Yöresi: Anadolu Kimden alındığı: Sizden, Bizden, Hepimizden |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Grup Çiğ Sarkı Sözleri (1)KEKLİK GİBİ KANADIMI SÜZMEDİM Keklik gibi kanadımı süzmedim Murad alıp doya doya gezmedim Bu kara yazıyı kendim yazmadım Alnıma yazılmış bu kara yazı Takdir böyle imiş ağarlım bazı Kaderime ey sebebim ey Geceleri uyku girmez gözüme Zalım yastık diken oldu yüzüme Uyma dedim uydun eller sözüne Alnıma yazılmış bu kara yazı Takdir böyle imiş ağlarım bazı Kaderime ey sebebim ey Yöre: Erzincan Söz - Müzik: Anonim Kimden Alındığı: Salih Dündar Derleyen: Muzaffer Sarısözen |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Grup Çiğ Sarkı Sözleri (1)8 ÖKÜZ Sekiz öküz bir tarlada Vuruşuylarmış ha babam de babam Acından ölen danayada Gülüşüylermiş ha babam de babam Sekizide yemiş şişmiş Kuyruğuna kırlar düşmüş Her birine bir köy düşmüş Bölüşüyler ha babam de babam Dördünü sürdüler adaya Dördünü sürdüler karaya Menfaat girdimi araya Ne güzel de barışıylar ha babam de babam Üçyüzelli dörtyüz tosun Öküz olacağı kesin Bunlar neyle doyar düşün Gelişiyler ha babam de babam Yerinmeden gelin geçin Hangi öküz iyidir seçin Kızıltuğ’a toslamak için Çabaliyler ha babam de babam Söz - Müzik: Ali Kızıltuğ |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Grup Çiğ Sarkı Sözleri (1)BİLMEZ YARİM Hasret kaldım ben o yara Eremedim muradıma Ölüm gelse kardır bana Candan usandım dünyada Bilmez yarim haldan bilmez Can tükendi yüzüm gülmez Yalan oldu şu gençliğim Geçti gitti geri dönmez Mecnundum yarin bağında Yandım tükendim aşkınla Dallarım kırıldı benim Ömrümün son baharında Bilmez yarim haldan bilmez Can tükendi yüzüm gülmez Yalan oldu şu gençliğim Geçti gitti geri dönmez Söz - Müzik: Mustafa Özarslan Düzenleme: Musa Eroğlu |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Grup Çiğ Sarkı Sözleri (1)DERDİMİ DÖKERSEM Derdimi dökersem derin dereye Doldurur dereyi düzolur gider İrakipler gelir girer araya Korkarım yar benden yoz olur gider Veysel der çıkalım karşıki dağa Ağaçlar bezenmiş yeşil yaprağa Zaman olur tenim düşer toprağa Karışır çamura toz olur gider Yöre: Sivas - Şarkışla Söz - Müzik: Aşık Veysel Şatıroğlu |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Grup Çiğ Sarkı Sözleri (1)KALENİN BAYIR DÜZÜ Kalenin bayır düzü Mevlam ayırdı bizi Ananın aklı olsa Evlendirirdi bizi Kapıdan, bacadan Kapıdan, bacadan aşta gel Annene danışta gel Eğer anan vermezse Al bohçanı kaçta gel Hopa şina şinanay şinanay Çarşıdan aldım bakır Yosmam gözlerin çakır O çakır gözlerine Kurban olsun bu fakir Kapıdan, bacadan Kapıdan, bacadan aşta gel Annene danışta gel Eğer anan vermezse Al bohçanı kaçta gel Hopa şina şinanay şinanay Yöresi: Orta Anadolu Söz - Müzik: Anonim Kimden Alındığı: Zehra Bilir Derleyen: İST Rad THM |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Grup Çiğ Sarkı Sözleri (1)ALAMUT SEMAHI Ağlar da gezerim dağlar başında Beni boşyerlere ağlatma Ali Değirmenler döner gözüm yaşından Kuru çaylarında çağlatma Ali Cevrin banamıydı yoksa yaremi Hançer vurup sızılatma yaremi Şah Hüseyin için sar bu yaremi Yaremi ellere bağlatma Ali Bunca derdim var benim var benim beter Bahçamızda Hüseyin gülleri biter ah biter Gel ağlatma cananım Veli’yi yeter Açma yaralarımı çağlatma Aliyar Aliyar Yöre: Ege Bölgesi Kaynak: Ünal Öztürk - M Sakal - Musa (Baba) Eroğlu Derleyen: Musa Eroğlu |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Grup Çiğ Sarkı Sözleri (1)AYBÜKE Yine düştüm hasretine Kar altında perçemine İçim gül gülistan olur Sen gelince hayalime Dağlarında keklik oldum Gözlerin avcı peşimde Aybükem oy Aybükem oy Pusular önünde yaralım oy Aybükem oy Aybükem oy Ahuzar içinde kaldığım oy Sızın uyur şu koynumda Resmin sararmaz albümde Zemheride buz çözülür Elin elime değende Dağlarında keklik oldum Gözlerin avcı peşimde Aybükem oy Aybükem oy Pusular önünde yaralım oy Aybükem oy Aybükem oy Ahuzar içinde kaldığım oy Söz: Aydın Öztürk Müzik: Kıvırcık Ali Düzenleme: Grup Çığ |
![]() |
![]() |
|