![]() |
Orhan Gencebay Şarkı Sözleri |
![]() |
![]() |
#16 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Orhan Gencebay Şarkı SözleriYalnız değilsin,yalnız değilsin, Doğduğun güne bak, Yalnız değilsin, Geçtiğin Yola bak, Bir sen değilsin, Yanız değilsin, yalnız değilsin, Sevilirken severken ağlıyorken gülerken, Son nefesi bile inanıp veriyorken, Yalnız değilsin, İşlediğin suçlardan ettiğin yardımlardan, Her engeli aşıp yürüdüğün bu yolda yalnız değilsin Mademki yaşıyorsun tek başına değilsin, Herkes gibi bütünden kopan parçasın, yalnız değilsin, Seni çok seviyorum kaderimsin biliyorum, Hep seni düşünerek seninle yaşıyorum, Yalnız değilim, Baharda kara kışta,mevsim mevsim bakışta, Kaderin ördüğü aşk dolu nakıştayım, yalnız değilim, Mademki yaşıyorum tek başıma değlim, Herkes gibi bütünden kopan parçayım, yalnız değilim |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Orhan Gencebay Şarkı SözleriYağmur olsan bir damlacık yağamazsın ki Aşka benim gönlüm gibi bakamazsın ki Sen sevmekten sevilmekten ne anlarsın ki Gönlüm seni sevip nasıl kahrolmasın ki Ben mi yarattım aşkı sevdayı çileyi derdi Bir yar istedim yüce tanrımdan Bak seni verdi, bak neler verdi Verdi, verdi, verdi dert verdi Dinlediğim her şarkı bir aşk hikayesi Anladım ki, bu dünya bir dert meyhanesi Gelen içer, giden içer kaçmış neşesi Gelen arar giden sorar sevda neresi Kimse bilmez nedense bu meçhul adresi |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Orhan Gencebay Şarkı SözleriAşkınla ne garip hallere düştüm Herşeyim tamamda bir sendin noksan Yağmur yaş demeden yollara düştüm İçim ürperiyor ya evde yoksan Ya yolu kaybettim ya ben kayboldum Ne olur bir yerden karşıma çıksan Tepeden tırnağa sırılsıklam oldum İçim ürperiyor ya evde yoksan Elbisem gündelik pabucum delik Haberin olsa da sobayı yaksan Yağmur iliğime geçti üstelik İçim ürperiyor ya evde yoksan Sarhoşsam kapını çaldığım anda Saç baş darmadağan açık saçıksa Bir de ufak rakı varsa yanımda İçim ürperiyor ya evde yoksan Sabahlara kadar içsek sevişsek Ne ben işe gitsem ne sen asyılsan Derin bir uykunun dibine düşsek İçim ürperiyor ya evde yoksan Ne kadar üşüdüm nasıl acıktım İlk önce sıcacık banyoya dalsam Sanırsın şu anda denizde çıktum of İçim ürperiyor ya evde yoksan Yanlış mı aklımda kalmış acaba Muhabbet sokağı numara 90 Boşa mı gidecek bu kadar çaba İçim ürperiyor ya evde yoksan İçim ürperiyor ya evde yoksan İçim ürperiyor ya evde yoksan |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Orhan Gencebay Şarkı SözleriNe talihim Güldü,nede kaderim, Her gün gibi bugün yine dünden beterdi, Bir yanda vicdanım,bir yanda sensin, Aşkının mahkumu oldum azap çekerim, Bu azabı senden değil, Vicdanımdan çekiyorum, Yerden yere vursan bile, Deli gibi seviyorum, Kırmayalım günah kalplerimizi, Neden zehredelim söyle günlerimizi, Mutluluk seninle benim elimde, Korkarımki zalm kader ayırır bizi, Bu azabı senden değil, Vicdanımdan çekiyorum, Yerden yere vursan bile, Deli gibi seviyorum, |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Orhan Gencebay Şarkı SözleriUfukta gün bitince isyanım başlar benim Karanlığa karışır gözümde yaşlar benim Korkulu bir rüyadır şu bitmeyen geceler Hep bu his bu duygu ile geçiyor bak seneler Bu gönülde bir akşam sabah olmaya bilir Veda edeceksen et zaman kalmaya bilir Dert ne birdir nede bin feryadıma kulak ver Bana en son darbeyi vurmadan geceler ah geceler Bir kumar değilse nedendir bu kaybediş Bir zulüm değilse nedir bu kahrediş Kaybolan gençlik mi hayatımıdır bilemem Sana bu aşk yollarında mutsuzluğu dilemem |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Orhan Gencebay Şarkı SözleriVazgeç gönlüm sen bu aşktan vazgeç gönlüm sen bu aşktan Sana kıymet verenmi var sana kıymet verenmi var Unut dertten zevk almayı unut dertten zevk almayı Seni ancak seven anlar seni ancak seven anlar Kapat çile kapısını girmesin o vefasızlar Dünya denen şu hanede elbet seni biri anlar Sen attın bu kör düğümü sen attın bu kör düğümü Çare sende bende değil çare sende bende değil Kör olsun şu aşkın gözü kör olsun şu aşkın gözü Hata bende sende değil hata bende sende değil Kapat çile kapısını girmesin o vefasızlar Dünya denen şu hanede elbet seni biri anlar --->: Orhan Gencebay Şarkı Sözleri sayfa üç frmacil 3 --->: Orhan Gencebay Şarkı Sözleri |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Orhan Gencebay Şarkı SözleriUtan utan Ettiğinden utan Gerçeği yalan katığından utan Kırdığın gönüldür parçasından utan Utan utan utan dostum utan Utan utan utan dostum utan Verdiğin sözlerden gelecek günlerden Bekleyen ümitlerden hasretlerden utan Gönlümün hüznünden yas dökülen gözden Aldığın her nefesten insanlıktan utan Yalan yalan dostum yalan Hasret nefret inan simdi Senden bana kalan Yasamak bir oyun değildir dostum Ağlamak sevmek var sevilmemek var Bu dünya kimsenin değildir dostum En mutlu anında yok olmak da var Utan utan utan dostum utan Utan utan isyanından utan Hiçbir şey vermeden avuç açan elden Sevgisiz gönüllerden bencillikten utan Ettiklerin sana kar kalacak senam Ah alarak yarattığın fırsatlardan utan |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Orhan Gencebay Şarkı SözleriNe seni buldum nede senle geçen bir bahar Gönlüm hala kıştadır her gün yağmurlar yağar Hasar yapmıyor artık en deli fırtınalar Bir sır oldu gönlüme sen ve senden kalanlar Unutulmaz unutulmaz hatıralar hatıralar Unutulmaz unutulmaz o anılar yaşananlar Ben hala ilk gün gibi anılarla yaşıyorum Kapanmayan yaraların izlerini taşıyorum Her doğan gün bir ümit her ümitten gün batar Gönlüm yangın yeridir düştüğü yerleri yakar Her nefeste bir acı dertlerime dert katar Ne bir ömre sığmıyor sen ve senden kalanlar |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Orhan Gencebay Şarkı SözleriBilemezsinki,bilemezsinki, Gönlümde bir kavga var göremezsinki,Bilemezsinki, Aşk kolay değil,aşk kolay değil, Benim sevdiğim kadar sevemezsinki,sevemezsinki, Sen benim şu gözlerimi her zaman yaşlı bıraktın, Aşkına kul oldu isem sanma aşkı sen yarattın, Bir ses terket diyor seni terkedememki, Sen bende ben gibisin git diyememki, Hem yakınsın,hem uzaksın,hem geçeksin,hem yalansın, Izdırabın zehri sende, sen hayatsın, Bir ölmek kaldı,bir ölmek kaldı, Uğrında tek yapmadığım bir ölmek kaldı, İstersen öldür daha ne kaldı, Dünya bir dert hanesiyse ben çilemi doldurmuşum, Bir mektepse eğer hayat ızdırapla okumuşum, Yokluk hasret keder ile geçerken ömrüm, Mutluluğu ararken seni bulmuşum, Hem yakınsın,hem uzaksın,hem geçeksin,hem yalansın, Izdırabın zehri sende, sen hayatsın, |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Orhan Gencebay Şarkı SözleriTövbe ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aklıma gelmeyenler başıma geldi şimdi Bu aşk yürümez diye baştan ne dedim ki Tövbe bir daha mı, tövbe bir daha mı Gördün mü yaptıðını yalnız kaldıðını Pişmiş aşa soðuk soðuk nasıl da kattığını Aşkına, kahrına, derdine tövbe Aşkınada, kahrına da, derdine de tövbe Tövbe bir daha mı, tövbe bir daha mı Ne verdin ne istersin koparıp da gönlünden Gönül alışverişi insanı insan eden Tövbe bir daha mı, tövbe bir daha mı Şu dünyayı seninle yaşamak da güzeldir Aynı havayı suyu paylaşmak da yeterdir Aşkına, kahrına, derdine tövbe Aşkınada, kahrına da, derdine de tövbe Tövbe bir daha mı, tövbe bir daha mı |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Orhan Gencebay Şarkı SözleriTutuldu ellerim tutuldu dillerim Nedir bu ettiğin bana gözlerim Bu aşkta gözyaşı dökebilmeden Durabilecek misin söyle ey gözlerim Geri dön bu yoldan ey deli gönlüm Bu yolun sonunda sefil olmak var Yasarken ölmektir aşkın böylesi Ölmekten daha zor sürünmek var Ne güç yeter ne dil seni anlatmaya Ömrüm yetmez belki bir sen daha bulmaya Yarınım seninle diyebilseydim Seninle yaşayıp seninle ölseydim Görseydin anlardın sevmek ne demek Kaderi ta baştan çizebilseydin |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Orhan Gencebay Şarkı SözleriVar mi beni içinizde tanıyan Yaşanmadan çözülmeyen sır benim Kalmasa da şöhretimi duymayan Kimliğimi tarif etmek zor benim Kimsesizim; hışmım da yok hasmım da Görünmezim; cismim de yok resmim de Dil üzmezim; tek hece var ismim de Barınağım gönül denen yer benim Bülbül benim lisanımla ötüştü Bir gül için can evinden tutuştu Yüreğine toroslar dan çiğ düştü Yangınımı söndürmedi kar benim Niceler sultandı kraldı şahtı Benimle değişti talihi bahtı Yerle bir eyledim taç ile tahtı Akıl almaz hünerlerim var benim Kamil iken cahil ettim zalimi Vahşi iken yahşi ettim zalimi Yavuz iken zebun ettim Selimi Her oyunu bozan gizli zor benim İlahimle Mevlana'yı döndürdüm Yunusumla öfkeleri dindirdim Günahımla çok ocaklar söndürdüm Mevla'danım hayır benim şer benim Sebep bazı Leyla bazı Şirin'di Hatırım için yüce dağlar delindi Bilek gücüm Ferhat ile bilindi Kuvvet benim, kudret benim fer benim Yeryüzünde ben ürettim veremi Lokman hekim bulamadı çaremi Aslı için kül eyledim Keremi İbrahim'in atıldığı kor benim Benim adim aşk |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Orhan Gencebay Şarkı SözleriSıra sende sende oyna Sen de bu dünyadan hakkını al Umduğunu bulamazsan Bulduğuna şükredip de kal Ben de neler umuyordum Ben de deli gibi seviyordum Kopardılar yüreğimden Sen de ben gibi aşkınla kal Sen de gayret et unutacaksın Benim gibi sen de yorulacaksın Hoş göreceksin çünkü yaşamak böyle İsyansız günler de var:Tanışacaksın Kimler unutulmadı ki koca dünyada Kimler sevilmeden gitti aşk oyununda Sıra senin sende oyna sende oyalan Kimler darbe yemedi ki? İşte ortada Ben kırmadım ümidimi Bekliyorum bende seven birini Yoktur demek yanlış olur Kim tutmuş ki kimin elini |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Orhan Gencebay Şarkı SözleriMedet bekliyorum vurduğun yerden, Oralı olmuyor, silah gözlerin, Gönlümü dağlıyor, vurduğu yerden, Kanıma susamış silah gözlerin Her yalan sözüne iftira ekler, Sayısız suçunu sırtıma yükler, Cennetti müjdeler, ibadet bekler, Şeytanın taptığı ilah gözlerin Feryadım asılsız, rivayet değil, Laf değil, söz değil, rivayet değil, Yetim hakkı değil, cinayet değil, Korktuğum en büyük günah gözlerin Her yalan sözüne iftira ekler, Sayısız suçunu sırtıma yükler, Cennetti müjdeler, ibadet bekler, Şeytanın taptığı ilah gözlerin |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Orhan Gencebay Şarkı SözleriNe sen duydun,ne ben duydum, Habersizce gelivermiş, Ne sen gördün,ne ben gördüm, Gönlümüze girivermiş, Herkesin dilinde aşk denilen meçhul, Bizi kollarına sarıvermiş, Kadere bak,Kadere bak, Çok çektirdi ikimize, Şimdi özür diler gibi, Sevin dedi gönlümüze, Ne sen çağırdın ne ben, Ne sen anladın ne ben, Usul usul, sessiz sessiz, Aştır bizi mutlu eden, Şu kısacık ömrümüzün, Nesi varki aşk olmasa, Ne olurdu şu dünyayı, Ayrılıklar soldurmasa, Gönül istiyor ki,sevip sevilirken, Bir mucize olsa,zaman dursa, Zamanı yok ,zamanı yok, Aşk bir meçhul zamanı yok, Büyük söz söylemiş dilim, Sevmenin hiç zamanı yok, Ne sen çağırdın ne ben, Ne sen anladın ne ben, Usul usul, sessiz sessiz, Aştır bizi mutlu eden, |
![]() |
![]() |
|