![]() |
Türkü Sözleri 2 |
![]() |
![]() |
#16 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri 2Çarşamba Dedikleri Samsun-Yöre Ekibi-Muzaffer Sarısözen Çarşamba Dedikleri, Şekerdir Yedikleri Hiç Aklımdan Çıkmıyor, O Yarin Dedikleri Çarşamba’nın Ortasından, Akıyor Irmak Her Yiğidin Karı Değil, Sözünde Durmak Çarşamba Yazıları,Körpedir Kuzuları Allah Alnıma Yazdı,Bu Kara Yazıları Nakarat Ben Samsun’a Gidemiyom,Kar Olmayınca Samsun Bana Haram Olsun,Yar Olmayınca Nakarat Telgrafın Tellerinin Rengi Kurşuni Genç Yaşımda Atma Bana Mavzer Kurşunu |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri 2 |
![]() |
![]() |
#17 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri 2Çarşıya Vardım Kayseri-Kazım Altan-Emin Aldemir Çarsıya Vardım Erikten Aldım, Yarin Haberini Everek'ten Aldım ![]() O Yar Uzun Boylu Ben Kısa Kaldım, Nideyim Nideyim Nerelere Gideyim, O Yar Camdan Bakıyor Ben Nasıl Edeyim ![]() Çarsıya Vardım Kayısıdan Aldım, Yarin Haberini Dayısından Aldım ![]() O Yar Uzun Boylu Ben Kısa Kaldım, Nideyim Nideyim Nerelere Gideyim, O Yar Camdan Bakıyor Ben Nasıl Edeyim ![]() Çarsıya Vardım Armuttan Aldım, Yarin Haberini Mahmut'tan Aldım ![]() O Yar Uzun Boylu Ben Kısa Kaldım, Nideyim Nideyim Nerelere Gideyim, O Yar Camdan Bakıyor Ben Nasıl Edeyim ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri 2 |
![]() |
![]() |
#18 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri 2Çatal Cama Kurşun Attım Bolu-Reşat Aker/Ali Murat Karageyik-Muzaffer Sarısözen Çatal Çama Kurşun Attım Geçmedi Ali Efeye Ayran Verdim İçmedi Aman Yandı Öşürcü Yakup Elime Geçmedi Teke Bıçak Tırpan Gibi Biçmedi Aman Yandım Aman Kova Kova Çapulama Kum Doldu Silahlarım Senin İçin Dün Doldu Aman Yandım Aman Öşürcüler Bizim Köyden Kovuldu Düşmanlarım Dumanlara Boğuldu Aman Yandım Aman |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri 2 |
![]() |
![]() |
#19 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri 2Çay Benim Çeşme Benim Antalya/korkuteli-Fahrettin Çelik-İstanbul Radyosu THM Müd ![]() Çay Benim Çeşme Benim, Aman Derdimi Deşme Benim ![]() Hakikatli Yar İsen, Aman Önümden Geçme Benim ![]() Al Yazmam Alda Kaldı, Aman Gözlerim Yolda Kaldı ![]() Yıkılası Meyhane, Aman Sarhoşum Nerde Kaldı ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri 2 |
![]() |
![]() |
#20 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri 2Çay İçinde Döğme Taş Diyarbakır-Tarık Çıkıntaş-Neriman Tüfekçi Çay İçinde Döğme Taş, Gönlüm Huni Gözüm Yaş ![]() Aklımı Baştan Aldı, Orta Boylu Kalem Kaş ![]() Bir Mumdur İki Mumdur Üç Mumdur, Dört Mumdur On Dört Mumdur ![]() Bana Bir Bade Doldur, Bu Ne Güzel Düğündür Ha Ninnah, Ha Ninnah Ha Ninnah ![]() Bu Küçe Uzun Küçe, Küçeye Serdim Keçe ![]() Hak Yoluna Üç Kurban, Yar Gele Burdan Geçe ![]() Bir Mumdur İki Mumdur Üç Mumdur, Dört Mumdur On Dört Mumdur ![]() Bana Bir Bade Doldur, Bu Ne Güzel Düğündür Ha Ninnah, Ha Ninnah Ha Ninnah ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri 2 |
![]() |
![]() |
#21 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri 2Çayda Çıra Elazığ-Şükrü Canaydın/Sıtkı Demirci-Muzaffer Sarısözen Çayda Çıra Yanıyor (Hanım Nanay Kız Nanay, Nanay Güzelim Nanay,Nanay Sevdiğim Nanay) Ela Göz Uyanıyor Fitil Çifte Yara Bir Yürek Mi Dayanıyor Buralarda Gülüm Yok Söylemeye Dilim Yok Geceler Uykum Yok Gündüzün Kararım Yok --->: Türkü Sözleri 2 sayfa üç frmacil 3 --->: Türkü Sözleri 2 |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri 2 |
![]() |
![]() |
#22 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri 2Çayelinden Öteye Rize-Dursun Tanyaş-Yücel Paşmakçı Çayelinden Öteye, Gidelum Yali Yali ![]() Sırtındaki Sepetun, Ben Olayım Hamalı ![]() Sepetumun İpleri, Keseyi Omuzumu ![]() Aç Beyaz Pestemali, Bir Göreyim Yüzünü ![]() Karlı Tepeden Beri, Yeşil Çay Bahçeleri, Çay Filizi Toplayı, Peştemalli Kızları ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri 2 |
![]() |
![]() |
#23 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri 2Çek Katarı Aşık Davut Sulari Çek Katarı Ben Gelirim Peşine Ali Meydanına Varalım Hele Merhametin Yok Mu Gözüm Yaşına Pire Bağlı Olup Duralım Hele Ey Müminler Gerçek Erler Merhaba Ey Rehberler Gerçek Pirler Merhaba Hazır Dostlar Hazır Yerler Merhaba Sakiler Sazları Kuralım Hele Davut Suları'yım Gördüm Didarı Muhabbeti Baldır Kendisi Arı Hazreti Ali'nin Sır Zülfikarı İnkarın Boynuna Vuralım Hele |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri 2 |
![]() |
![]() |
#24 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri 2Çeke Çeke Çeke Çeke Ben Bu Dertten Ölürüm Seversen Ali’yi Değme Yarama Ali’nin Yoluna Serim Veririm Seversen Ali’yi Değme Yarama Bu Yurt Senin Değil Konar Göçersin Körpe Kuzulardan Nasıl Geçersin Ali’nin Dolusun Bir Gün İçersin Seversen Ali’yi Değme Yarama Ilgıt Ilgıt Oldu Akıyor Kanım Pir Yoluna Kurban Verilir Serim Benim Derdim Bana Yeter Efendim Seversen Ali’yi Değme Yarama Abdal Pir Sultanım Deftere Yazar Hilebaz Yar ile Olur Mu Pazar Pir Melhem Çalmazsa Yaralar Azar Seversen Ali’yi Değme Yarama |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri 2 |
![]() |
![]() |
#25 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri 2Çekemedim Akça Kızın Göçünü Antalya-Şevket Yanıkoğlu-Cevat Uyanık Çekemedim Akça Kızın Göçünü Of Of Göçünü Sırma Saçlar Bırak Dövsün Döşünü ![]() ![]() ![]() Gülüver De Görem Bi Yol Mercan Dişini Of Of Dişini Yolver Bana Çubukbeli Geçeyim ![]() ![]() ![]() Yaylaların Yeli Soğuk Esmez Mi Of Of Esmez Mi Sevdiğim De Rüyalara Girmez Mi ![]() ![]() ![]() Girmezse De Gönül Sana Küsmez Mi Of Of Küsmez Mi Yolver Bana Çubukbeli Geçeyim ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri 2 |
![]() |
![]() |
#26 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri 2Çekin Halaylar Düzülsün Niğde-Emin Aslalan-Sabahat Aslan Çekin Halay Düzülsün Ellerin Yari, Sürmeli Gözler Süzülsün Ömrümün Varı, Halaya Girmeyenin Ellerin Yari, Vurun Boynu Üzülsün Ömrümün Varı ![]() Bindim Kerpiç Duvara Ellerin Yari, El Ettim Eski Yare Ömrümün Varı ![]() Eski Yar Söyle Dursun Ellerin Yari, Can Kurban Yeni Yare Ömrümün Varı ![]() Güvercin Vurdum Kalkmaz Ellerin Yari, Kanı Göl Olmuş Akmaz Ömrümün Varı ![]() Eskiden Sevdiğim Yar Ellerin Yari, Dönüp Yüzüme Bakmaz Ömrümün Varı ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri 2 |
![]() |
![]() |
#27 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri 2Çemberimde Gül Oya Çanakkale/Biga-Kamil Nizam Bilgili-Ahmet Yamacı Çemberimde Gül Oya, Gülmedim Doya Doya ![]() Dertlere Karıyorum, Günleri Saya Saya ![]() Al Beni Kıyamam Seni ![]() Pembe Gül İdim Soldum, Ak Güle İbret Oldum ![]() Karşı Karşı Dururken, Yüzüne Hasret Kaldım ![]() Al Beni Kıyamam Seni ![]() Avlu Dibi Beklerim, Vay Benim Emeklerim ![]() Dümbeleği Çala Çala, Yoruldu Bileklerim ![]() Al Beni Kıyamam Seni ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri 2 |
![]() |
![]() |
#28 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri 2Çıgrık Benim Tel Benim Erzurum-Güngör Olgaz-Nurettin Çamlıdağ Çıgrık İnce Tel İnce, N'olur Bize Gelince ![]() Kız İmanından Mı Gider, Yar İmanından Mı Gider ![]() Bir Kerecik Görünce, Bir Kerecik Sevince ![]() Çıgrık Benim Tel Benim, Kâhyam Mudur El Benim ![]() Çıgrığın Urganıyam, Al Üstün Yorganıyam ![]() Annem Beni Büyüttü, (Ninem Beni Büyüttü), El Kızı Kurbanıyam ![]() Çıgrık Benim Tel Benim, Kâhyam Mudur El Benim ![]() Çıgrığın Kaşı Kara, Ağlarım Yana Yana ![]() Dermansız Derde Düştüm, (Vefasız Derde Düştüm), Çilem De Böyle Kara ![]() Çıgrık Benim Tel Benim, Kâhyam Mudur El Benim ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri 2 |
![]() |
![]() |
#29 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri 2Çiçekler İçinde Menevşe Baştır İçel/Silifke-Sadık Taşucu–Muzaffer Sarısözen Çiçekler İçinde Menevşe Baştır Güzeli Gösteren Göz İle Kaştır Gurbete Gidiyom Mektup Ulaştır Mektup İle Konuşalım Bir Zeman Şu Dünyada Üç Nesneden Korkarım Biri Gurbet Bir Ayrılık Bir Ölüm Hiç Birinden Hasta Gönül Şen Değil Biri Gurbet Bir Ayrılık Bir Ölüm Kerem Derki Dağ Üstüne Dağ Olmaz Ah Çekenin Yüreğinde Yağ Olmaz Elin Kızı Gelip Sana Yar Olamaz Varıp Kapısına Kul Olmayınca |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri 2 |
![]() |
![]() |
#30 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri 2Çifte Jandarma Artvin-Yöre Ekibi-Muazzez Turing Çift Candarma Geliyor Lo Kaymakam Konağından Fiske Vursam Kan Damlar Lo O Yarin Yanağından Haydi Malım, Haydi Canım Şinanay Aslan Yarim Kurşun Attım Havaya Lo Dolana Yar Dolana Ben Burda Israr Eyledim ![]() ![]() ![]() Sen Orda Sallanmaya Zeytin Yaprağı Yeşil ![]() ![]() Altında Kahve Pişir Ben Sana Mal Olamam ![]() ![]() Var Aklın Başa Devşir |
![]() |
![]() |
|