![]() |
Türkü Sözleri 4 |
![]() |
![]() |
#16 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri 4Tan Yıldızı Aşık Nesimi Çimen Her Seherde Tan Yıldızı Doğarken Ararım Nazlı Yar Hep Seni Ben Seni Seherde Bülbülem Figan Eylerken Görürem Nazlı Yar Hep Seni Seni Mecnun Gibi Sahralarda Çöllerde Yola Giden Yolcularda Yollarda Aşk Derdine Düşen Mecnun Kullarda Sorarım Nazlı Yar Hep Seni Seni Dağlara Daşlara Ovaya Baksam Canlıya Cansıza Sahraya Baksam Nesimiyem Hangi Diyara Baksam Görürem Nazlı Yar Hep Seni Seni |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri 4 |
![]() |
![]() |
#17 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri 4Tasa Çaldım Ayva İle Narımı Nevşehir/Avanos-Avanoslu Selahattin- Nidâ Tüfekçi Tasa Çaldım Ayva İle Narımı, Hep Harcadım Elde Olan Malımı ![]() Eğer Yarim Ben Gider De Gelmezsem, Kırmızı Güllerde Ara Rengimi ![]() Aman Yar Hele Hele Hele Hele Yandım Yar, Bu Sene De Gurbet Elde Kaldım Yar, Bir Kötüye Nasıl Meyil Verdim Yar ![]() İstanbul’dan Ayva Gelir Nar Gelir, Gömlek Giymiş Etekleri Dar Gelir ![]() Döndüm Baktım Sevdiceğim Yar Gelir ![]() Ellerinde Deste Deste Gül Gelir ![]() Aman Yar Hele Hele Hele Hele Yandım Yar, Bu Sene De Gurbet Elde Kaldım Yar, Bir Kötüye Nasıl Meyil Verdim Yar ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri 4 |
![]() |
![]() |
#18 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri 4Tek Kapıdan Çıktım Yüzüm Peçeli Amasya-Yöre Ekibi-Ankara Rad ![]() ![]() Tek Kapıdan Çıktım Yüzüm Peçeli, Ahbaplar Oturmuş İki Geçeli (Vay Vay) ![]() Hulisi'm De Alnı Sıra Perçemli ![]() Neyleyim Dünyada Dünya Malini, Gönül Arzediyor Eski Halini ![]() Dağdan Yuvarlandı Kayalarımız, Gam İle Yoğruldu Mayalarımız (Vay Vay) ![]() N’ Ola Taş Doğuraydı Analarınız ![]() Neyleyim Dünyada Dünya Malini, Gönül Arzediyor Eski Halini ![]() Mezarımı Helvacıya Essinler, Al Yeşili Üzerime Örtsünler (Vay Vay) ![]() Gelen Geçen Yazık Olmuş Desinler ![]() Neyleyim Dünyada Dünya Malini, Gönül Arzediyor Eski Halini ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri 4 |
![]() |
![]() |
#19 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri 4Tercan Elleri Aşık Davut Sulari Tercan Ellerinden Gelen Bir Güzel Açmış Ag Göğsünü Yar Yar Sallanır Bir Hoş Kınalanmış Parmakların Ellerin Oturdu Yanıma Kız Anam Sallanır Bir Hoş Davut Sulari Der Bağrıma Akar Ateşin Hicranın Kız Anam Çok Canlar Yakar Can Alici Gözle Yüzüme Bakar Naz O Eda İle Kız Anam Sallanır Bir Hoş |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri 4 |
![]() |
![]() |
#20 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri 4Toycular Van-Hüsamettin Subaşı-Hüsamettin Subaşı Toycular Yar Can, Elinde Mercan ![]() Ben Sana Hayran, Oy Aman Aman ![]() Ben Giderim Mestane, Yarim İçin Fistane ![]() Yare Fistan Yakşir, Ah Bir Giyse Üstüne ![]() Toycular Yar Can, Elinde Mercan ![]() Ben Sana Hayran, Oy Aman Aman ![]() Evleri Yol Üstüdür, Kemeri Bel Üstüdür ![]() Her Gün Geçme Buradan, Demesinler Dostudur Toycular Yar Can, Elinde Mercan ![]() Ben Sana Hayran, Oy Aman Aman ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri 4 |
![]() |
![]() |
#21 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri 4Turnam Dursun Ali Akınet-Mehmet Gümüş Turnam Başım Darda Benim Şu Yaban Diyarda Benim Bir Sevenim Var Mı Bilmem Gözden Uzaklarda Benim Çekerim Turnam Sineye Derdi Sineye Bu Yıl Bize Gülmek Haram Belki Seneye Başım Öne Eğdirdiler Yüzüm Yere Değdirdiler Saçıma Kar Yağdırdılar Yaz İle Baharda Benim Türkmen Kızı Bar Oynuyor Sivas-Ali İzzet Özkan-Muzaffer Sarısözen Türkmen kızı bar oynuyor Allılar ey ballılar oy oy Ellerini ata ata Allılar ey ballılar oy oy Nazı nazı sallanıyor Allılar ey ballılar oy oy Bülbül gibi öte öte Allılar ey ballılar oy oy Üçü birden mani söyler Allılar ey ballılar oy oy Irgalanır uzun boylar Allılar ey ballılar oy oy Yasdıdağ'a geldi köyler Allılar ey ballılar oy oy Birbirine ite ite Allılar ey ballılar oy oy hoplatma Bağ ayrı bostan ayrı Dariley dariley seyranım Yandım yarin elinden Dariley dariley seyranım Bir günümü görmedim Dariley dariley seyranım Yandım yarin elinden Dariley dariley seyranım --->: Türkü Sözleri 4 sayfa üç frmacil 3 --->: Türkü Sözleri 4 |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri 4 |
![]() |
![]() |
#22 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri 4Turnam Gelir Bizim Elden Aşık Davut Suları Turnam Gelir Bizim Elden Yeni Kalkmış Ağır Gülden N’ Olur Konuş Bizim Dilden Üç Telli Dört Telli Beş Telli Turnam Sen Olmaz İsen Buralarda Durmam Sen Olmaz İsen Ben Sensiz Olmam Turnam Hey Turnam Hey Yaralı Turnam O Karalı Gözler Haralı Turnam Turnam Arşta Pervaz İle İn Düzgünüm Tavaf Eyle N’ Olur Aşkı Dilden Söyle Üç Telli Dört Telli Beş Telli Turnam Sen Olmaz İsen Buralarda Durmam Sen Olmaz İsen Ben Sensiz Olmam Turnam Hey Turnam Hey Yaralı Turnam O Karalı Gözler Haralı Turnam Sulari'yi Avcı Sanma Sakin Kara Tasa Konma Bizim Yaylalardan İnme Üç Telli Dört Telli Beş Telli Turnam Sen Olmaz İsen Buralarda Durmam Sen Olmaz İsen Ben Sensiz Olmam Turnam Hey Turnam Hey Yaralı Turnam O Karalı Gözler Haralı Turnam |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri 4 |
![]() |
![]() |
#23 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri 4Unutursun Mihribanım Abdurrahim Karakoç-Musa Eroğlu Unutmak kolay mı deme Unutursun Mihribanım Oğlun kızın olsun hele Unutursun Mihribanım Hayat böyle bu gemide Eskiler yiter yenide Beni değil kendini de Unutursun Mihribanım Yıllar sineme yaslanır Hatıraların paslanır Bu deli gönül uslanır Unutursun Mihribanım Zaman erir kelep kelep Meyve dalda durmuyor hep Unutturur bir çok sebep Unutursun Mihribanım Gün geçer azalır sevgi Değişir herşeyin rengi Bugün değil, yarın belki Unutursun Mihribanım Süt emerdin gündüz gece Unuttun ya büyüyünce Bu işte tıpkı öylece Unutursun Mihribanım |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri 4 |
![]() |
![]() |
#24 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri 4Urfa Semahı Dertli Divani Nennide Nenni Dost Nenni Neni Has Nenni Nenni Bugün Yasta Gördüm Zülfü Siyahım Gülmedi Sultanım Dost Dost Bilmem Ne Haldır Sormadı Sultanım Bilmem Ne Haldır Nennide Nenni Dost Nenni Neni Has Nenni Nenni O Sultana Varıp Halım Soralım Hey Can Soralım Bugün Dünya Yarın Dost Dost Ahret Ararım Aşkına Gıldığım Sabrı Gararım Kalmadı Sultanım Bilmem Ne Haldır Nennide Nenni Dost Nenni Neni Has Nenni Nenni (Yeldirme) O Sultandır Her İşlerin Sebebi Alnını Nurunda Gördüm Habibi Yaralara Merhem Sarar Tabibi Sarmadı Sultanım Bilmem Ne Haldır Sarmadı Sultanım Bilmem Ne Haldır Benim Hüder Aklım Başımdan Gitti Sağlığımda Beni Salaca Etti Cenazen Gılarım Diye Vadetti Gılmadı Sultanım Bilmem Ne Haldır Gılmadı Sultanım Bilmem Ne Haldır Nennide Nenni Dost Nenni Neni Has Nenni Nenni |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri 4 |
![]() |
![]() |
#25 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri 4Urfanın Etrafı Dumanlı Dağlar Şanlıurfa-Cemil Cankat-Muzaffer Sarısözen Urfa’nın Etrafı Dumanlı Dağlar, Ciğerim Yanıyor Aney Gözlerim Ağlar, Benim Zalim Derdim Cihanı Dağlar ![]() Gezme Ceylan Bu Dağlarda Seni Avlarlar, Anandan Babandan Yardan Ayrı Koyarlar ![]() Urfa Dağlarında Gezer Bir Ceylan, Yavrusunu Kaybetmiş Ağlıyor Yaman, Yarimin Derdine Bulmadım Derman ![]() Gezme Ceylan Bu Dağlarda Seni Avlarlar, Anandan Babandan Yardan Ayrı Koyarlar ![]() Ceylan Senin Gibi Yüreğim Yara, Cihanda Derdime Anam Bulmadım Çare, Bir Yavru Kaybettim Gözleri Kara ![]() Gezme Ceylan Bu Dağlarda Seni Avlarlar, Anandan Babandan Yardan Ayrı Koyarlar ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri 4 |
![]() |
![]() |
#26 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri 4Urfaya Paşa Geldi Van-Hamdi Polatoğlu-Mustafa Hoşsu Urfa'ya Paşa Geldi Anam, Tahta Temasa Geldi ![]() Bir Elim Yar Kolunda Anam, Bir Elim Boşa Geldi ![]() Durmaz Parmağın Hani ![]() Benim Sevdiğim Sensin, Hani Mendilim Hani, Senin Sevdiğin Hani ![]() Urfa Urfa İçinde Anam, Kavruldum Yağ İçinde ![]() Ellerin Yari Gelmiş, Bizimki Yok İçinde ![]() Hani Mendilim Hani, Durmaz Parmağın Hani ![]() Benim Sevdiğim Sensin, Senin Sevdiğin Hani ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri 4 |
![]() |
![]() |
#27 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri 4Uzun İnce Bir Yoldayım Sivas-Aşık Veysel Şatıroğlu-TRT Müz ![]() ![]() Uzun İnce Bir Yoldayım, Gidiyorum Gündüz Gece ![]() Bilmiyorum Ne Haldeyim, Gidiyorum Gündüz Gece ![]() Dünyaya Geldiğim Anda, Yürüdüm Aynı Zamanda ![]() İki Kapılı Bir Handa, Gidiyorum Gündüz Gece ![]() Şaşar Veysel İş Bu Hale, Gâh Ağlaya Gâhi Güle ![]() Yetişmek İçin Menzile, Gidiyorum Gündüz Gece ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri 4 |
![]() |
![]() |
#28 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri 4Uzun Kavak Kırklareli-Vasfiye Çemder -Muzaffer Sarısözen Uzun Kavak Ne Gidersin Engine, Yaprakların Benzemiyor Rengine, Anne Beni Verecek Misin Dengime ![]() Ah Dola Dola Dola Da Yar Dolanıyor Boynuma, Akşamdan Gel Sağ Yanıma Yanıma ![]() Uzun Kavak Gıcır Gıcır Gıcırdar, Anne Benim Sağ Yanımda Sancım Var, Ben Ölürsem Benden Nice Nice Genci Var ![]() Ah Dola Dola Dola Da Yar Dolanıyor Boynuma, Akşamdan Gel Sağ Yanıma Yanıma ![]() Uzun Kavak Dalın Malın Kırılsın, Yaprakların Suda Muda Çürüsün, Herkes Sevdiğini Alsın Yürüsün ![]() Ah Dola Dola Dola Da Yar Dolanıyor Boynuma, Akşamdan Gel Sağ Yanıma Yanıma ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri 4 |
![]() |
![]() |
#29 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri 4Uzun Uzun Kamışlar Şanlıurfa-Cemil Cankat-Cemil Cankat Uzun Uzun Kamışlar ![]() ![]() ![]() Ucunu Boyamışlar ![]() ![]() ![]() Benim Nazlı Yarimi ![]() ![]() ![]() Gurbete Yollamışlar ![]() ![]() ![]() İpin Ucu Bendedir ![]() ![]() ![]() Bir Ucu Da Sendedir ![]() ![]() ![]() Dünya Güzelle Dolsa ![]() ![]() ![]() Yine Gönlüm Sendedir ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri 4 |
![]() |
![]() |
#30 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri 4Üsküdara Gider İken İstanbul-Nuri Halil Poyraz-Muzaffer Sarısözen Üsküdar’a Gider İken Aldı Da Bir Yağmur, Kâtibimin Setresi Uzun Eteği Çamur ![]() Kâtip Uykudan Uyanmış Gözleri Mahmur ![]() Kâtip Benim Ben Kâtibin El Ne Karışır, Kâtibime Kolalı Da Gömlek Ne Güzel Yaraşır ![]() Üsküdar’a Gider İken Bir Mendil Buldum, Mendilimin İçine De Lokum Doldurdum ![]() Kâtibimi Arar İken Yanımda Buldum ![]() Kâtip Benim Ben Kâtibin El Ne Karışır, Kâtibime Kolalı Da Gömlek Ne Güzel Yaraşır ![]() |
![]() |
![]() |
|