![]() |
Gürsel Güveloğlu Şiirleri |
![]() |
![]() |
#16 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Gürsel Güveloğlu Şiirleri-Sıla Hasreti- Geçim derdi diye düştüm yollara, Beni benden aldın sıla hasreti ![]() Şöyle bir bakındım geçen yıllara, Bende uzun kaldın sıla hasreti ![]() Mevsim kışa döndü andım dağını, Yazın hatırladım meyve bağını, Zaten yaşamadım gençlik çağını, Bana mezar oldun sıla hasreti ![]() Gönül bir diyor ki, kessem kurbanı, Sarı Kızı sevip içsem ayranı, Gökçe Bele çıkıp yapsam seyranı, Akıl yok mu sandın sıla hasreti ![]() Gurbet ele giden sebep çok muydu, Bunca gariplerin karnı tok muydu, Ağam, ağlatacak insan yok muydu, Beni nerden buldun sıla hasreti ![]() (29 Aralık 2006-Kadirli) Gürsel Güveloğlu |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Gürsel Güveloğlu Şiirleri-Şair Yürekler ![]() ![]() ![]() Nerden çıkıp gelse ilham treni, Hemen öne biner şair yürekler ![]() Gezer kalem kalem öter sireni, Ordan kalbe iner şair yürekler ![]() Duygu sökük sökük gezer derinde, Boynu bükük bükük Ferhat Şirin de, Kara sevda olur günün birinde, Bazen susuz yanar sair yürekler ![]() Saygı tutuşturur erdem gelince, Gönül ateşlenir meyil verince, Şafak yangınları kalbe erince, Gerçek aşka siner şair yürekler ![]() Yarden koku alır seher yelinde, Siyah kemer olur ince belinde, Yanık sevda kokan sazın telinde, Sanki sessiz pınar şair yürekler ![]() Ceylan gözlerinde yayı görürler, Sevda denizinde ayı görürler, Bir gün çeker gider vayı görürler, Rabbı çokça anar şair yürekler ![]() Öter bülbül gibi gülün dalında, Hasret rüzgarları kurur alında, Dostun sofrasında,sohbet balında, Düşü cennet sanar şair yürekler ![]() Gürsel köprüleri yola koyunca, Tılsım ilham biter, yare doyunca, Arsız saka gibi ömür boyunca, Daldan dala konar şair yürekler ![]() (12 Aralık 2006-Kadirli) Gürsel Güveloğlu |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Gürsel Güveloğlu Şiirleri& Senden Başka Seni & Sevda pınarları akar, görünmez, Gönül senden başka seni istiyor ![]() Kalbin çınarları aşka bürünmez, Gönül senden başka seni istiyor ![]() Gün zemheri günü, ay da,güneş de, Beden gölge olsa başım ateşte, Ölüm çıkış değil canım bu işte, Gönül senden başka seni istiyor ![]() Düşsüz sabahlara yeis doğunca, Çatlak umutlara yağmur yağınca, Umut coşkuları hüzün sağınca, Gönül senden başka seni istiyor ![]() Altın kaba girip dolsam olmuyor, Yerde çiçek gibi solsam olmuyor, Aynı yola düşüp bulsam olmuyor, Gönül senden başka seni istiyor ![]() Böyle gider ise mizan kurulur, Yırtık yüreklere kilit vurulur, Gürsel ruhun ölse ancak durulur, Gönül senden başka seni istiyor ![]() (3 Ocak 2007-Kadirli) Gürsel Güveloğlu |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Gürsel Güveloğlu Şiirleri&& Şehidime Az gelir && Vatan için feda ettin canını, Ne söylesem şehidime az gelir ![]() Bayrağıma ilham verdin kanını, Ne söylesem şehidime az gelir ![]() Özgürlüğüm senden bana emanet, Şahadetin kalbimdeki metanet, Nur yüzünden arşa damlar asalet, Ne söylesem şehidime az gelir ![]() Al sancağım dalga dalga üstünde, Nurlar doğar kabrindeki büstünde, Helal olsun kahramanlık sütünde, Ne söylesem şehidime az gelir ![]() Sen korudun toprağımı taşımı, Düşmanlardan emin ettin başımı, Garip anam sil gözünün yaşını, Ne söylesem şehidime az gelir ![]() Güneşisin,tarihimin yazımın, Namususun, gelinimin kızımın, Ateşisin, kalbimdeki sızımın, Ne söylesem şehidime az gelir ![]() Sabilerle sıratları geçersin, Cennetteki Kevserleri içersin, Ol makamda ektiğini biçersin, Ne söylesem şehidime az gelir ![]() Gürsel der ki, iman dolu özümüz, Ey kahraman seninledir sözümüz, Zaferinle arşa bakar yüzümüz, Ne söylesem şehidime az gelir ![]() (17 Mart 2007-Kadirli) Gürsel Güveloğlu |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Gürsel Güveloğlu Şiirleri&&& SeN KadıN &&& Uçsuz tarlalarda büyüdün, Engin ovalarda yürüdün ![]() Emek emek ıslandın, Başak başak toplandın ![]() Harmanlarda sürüldün, Sofralarla dürüldün ![]() Cepheler dolaştın, Savaşlar gezdin, Ayak yalın,başın gelin ![]() Kah mermi kovanında, Kah erzak torbasında, Alın terin ![]() Ne şehitler gördün, Hem şehit oldun, Gök kubbem şahit, Şahittir şanlı bayrak ![]() Bazen de ilham olup, Damla damla düştün, Pembe duygulara ![]() Türkülerde söylendin, Şarkılarla eğlendin, Tutkularla bilendin, Desen desen işlendin, Sevdalı yüreklere ![]() Sonra da verdiler birine, Gönülsüz baş göz ettiler, Kaştan, gözden ettiler, Sevdalı sözden ![]() Eridin,erittin, Sen kadın,dikenlerle bittin ![]() Birde, törede gördüm seni, Batası törede ![]() Al al açtı yağlı kurşun, Çiçek çiçek damladı, Körpe yüreğine ![]() Umudun asılı kaldı, Cansız bileğine ![]() Nihayet anne oldun, Bebekler koydu adını ![]() Rüya rüya dolaştın, Ömür ömür uğraştın, Bulutları aşıp, Kutsallığa ulaştın ![]() Cennetin yolu serildi ayaklarına, Fedakar varlık dendi, Şefkat kanatlarına ![]() Sen kadın, Nadide varlık ![]() Sen ki; Yanı başımda duran, Bazen bir ana, Bazen de baba, Bir sevgili veya bir eş, Belkide kardeş ![]() Her ne olursan ol, Gerçek şu ki; Ana gibi yar olmaz, O da dengini bulmaz ![]() (8 Mart 2007) Gürsel Güveloğlu |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Gürsel Güveloğlu Şiirleri&&&&-Sensiz Neyleyim-&&& Ben sensiz neyleyim,tomurcuk gülü, Yüzünü,yüzüme sürdüğüm benim ![]() Aydınlık umudum,bahtımın tülü, Kadere,talihe ördüğüm benim ![]() Çırpınan kalbimin sende yarısı, Sevdiğim,kadınım yalan gerisi, Gönlümü süsleyen düşler perisi, Her gece rüyamda gördüğüm benim ![]() Bir ömür yaşayıp, hep seni yazsam, Titreyen kalbime, aklıma kazsam, Dört mevsim yelinde savrulup tozsam, Severek yanında durduğum benim ![]() Gurbete uzansam gökte ararım, Her kayan yıldıza seni sorarım, Seherde güneşi hayra yorarım, Uğruna hayaller kurduğum benim ![]() Efsane aşkımın, solmaz çiçeği, Nadide gecemin, ateş böceği, Ne olur unutma, kulun cüceyi, Kalbimi, kalbine vurduğum benim ![]() (13 Ocak 2007-Kadirli) Gürsel Güveloğlu |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Gürsel Güveloğlu Şiirleri&&Benim Annem Hiç Olmadı ki ![]() Ben onu, hiç görmedim, Bu yüzden, tanımadan yazıyorum, Anneyi,anne sevgisini, Soranlara ![]() Şöyle bir düşünüyorum da; Anne sevgisi, Olsa,olsa; Bir güneş ışığı, Ama sıcacık,sımsıcak, Hani kış ayında, Pencereden odaya süzülen, İnsanın içini ısıtan, İnsana haz veren, Işık var ya ![]() ![]() Hah ![]() ![]() Olmadı mı? Bilemedim mi yoksa? Olmaz tabi ![]() ![]() O kadar kolay mı? Bir çırpıda,bu sevgiyi anlatmak, Anlatıvermek sizlere ![]() Pekala, şöyle, bir damla gözyaşı, Veya gecenin bir yarısında derin bir hıçkırık, Boğaza düğümlenip de öylece kalan cinsinden desem ![]() Yinemi olmadı? Dedim ya; Ben bilmeden yazıyorum, Anneyi,anne sevgisini ![]() Kör olası aklım, Ne zormuş bu sevgiyi anlatmak, Bu sevgiyi bilmeden yaşamak ![]() Tamam,tamam ![]() Müsaade edin, Birde şöyle anlatayım size, Tadını alamadığım, Doyamadığım bu sevgiyi; Sık, sık uykusuz kalmak, Yememek ama yedirmek, Giymemek ama giydirmek, Onlarca hayır duası desem ![]() Yine mi olmadı? Anlatamadım yine galiba ![]() Evlat sevgisi ile mi karıştırdım acaba? diyorum ![]() O zaman,anne sevgisi, Bedenimizden,içimizden bir şey olabilir mi acaba ![]() Damarımızda dolaşan kan var ya, Hani ihtiyacımız olan,bize hayat veren, Bizi yaşatan,kalbimizden beslenen kan, İşte onun gibi bir şey ![]() Yada,bir umut kutusu, Bir dilek,bir özlem olabilir mi? dersiniz ![]() Nasıl oldu? Olmadı mı? Bu defada bilemediysem eğer, Benden bu kadar diyorum ![]() Konuş derseniz eğer,daha çok, Daha çok anlatırım size, ![]() Bilemediğim ve doyamadığım, Tadını bile alamadığım bu sevgiyi ![]() Şimdi de,pekala bilmiyorsun da, Bütün bunları,nerden öğrendin? Diyeceksiniz sanıyorum ![]() Bundan kolay ne var, O da sorumu, Tabi ki,Ali’nin annesinden, Ali’nin annesinden biliyorum ![]() Geçenlerde,evlerine gitmiştim, Gel yavrum,gel otur şöyle demiş, Sonra da saçlarımı okşayıp, Senin adın ne diye sormuştu, Ali’nin annesi ![]() Sormasına sormuştu da, Sebebini hala anlayamadığım, Hala çözemediğim duygularla, Gözlerim yaşarmıştı, Bende gizlemiştim,yüreğime ![]() İşte o zaman, O zaman hissetmiştim,bütün bunları, Ve kimseye diyemediğim bu duyguları ![]() ![]() Yeter artık, üzerime gelmeyin, Gelmeyin ne olur, Üzmeyin artık beni ![]() Ben derslerime çalışacağım, Hem de çok çalışıp, Öğreneceğim bir gün, Anne sevgisini, Benim bunu anlatmam mümkün mü? Güldürmeyin insanı Allah’ınızı severseniz, Siz de gördünüz ![]() Başaramadım işte, Bir anne sevgisini anlatmayı ![]() Dedim ya, ben bilmeden yazıyorum, Benim annem hiç olmadı ki ![]() Yardım et,Tanrım, Allah’ım,yardım et ![]() Anne sevgisini bana, Öyle bir ilham et ki; Aklımın tam ortasına kazınsın, Sol tarafıma işlensin, Tam şuracıkta dursun ![]() Razıyım Allah’ım,hem de çok razı, İsterse, başıma ağrılar dolsun, Ben onu bir çiçek bilirim, Yeter ki,hep yanımda olsun ![]() (11 Şubat 2007-Kadirli) Gürsel Güveloğlu |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Gürsel Güveloğlu Şiirleri&&Seni Düşündüm&& Dün gece oturup seni düşündüm, Bir kadeh su gibi içesim geldi ![]() Son umut, kalbimle sana taşındım, Vuslata bir kılıf biçesim geldi ![]() El ele,göz göze gezelim dedim, Bir tanem,sevdiğim,güzelim dedim, Bu günüm,yarınım, ezelim dedim, Coşkuyla yanına uçasım geldi ![]() Tomurcuk güllerin, hasretin koktu, Derbeder ruhumu yılanlar soktu, Ne yazık aşkımın çaresi yoktu, Bir ara kendimden geçesim geldi ![]() Ben sana yanmışım,hayaller sana, Başka şey istemem ümit ver bana, Seninle salınıp iki cihana, Kaderin yolunu açasım geldi ![]() (17 Şubat 2007-Kadirli) Gürsel Güveloğlu |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Gürsel Güveloğlu Şiirleri***************Çeker Gidersem ![]() ![]() ![]() Sağlam karakterli insan desinler, Ahret tulumunu çeker gidersem ![]() Bahar aylarından nisan desinler, Sevgi tohumunu eker gidersem ![]() Dünya nimetinden gaye istemem, Arsız minnetinden çare istemem Şahlık, sultanlıktan paye istemem, Saygı bayrağını diker gidersem ![]() Amel defterimi alsam elime, Ab-ı Kevser’ini sürsem dilime, Arşı yükleseler durmam belime, Şükür nimetinden keker gidersem ![]() Güveloğlu der ki, bilsem sözümü, Alim sofrasına koysam özümü, Atlı karıncalar oysun gözümü, Mevlam sıratından seker gidersem ![]() Gürsel Güveloğlu |
![]() |
![]() |
|