Yönetimde Başarı İçin Altın Kurallar... |
08-16-2012 | #16 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Yönetimde Başarı İçin Altın Kurallar...Stratejik yönetim algılanabilmesi ve gerçekleşe bilmesi için beş evreli model Başlangıç durumunun analizi Stratejilerin formüle edilmesi Fonksiyonel politikaların hazırlanması Organizasyon hazırlanması Strateji Geliştirme Strateji geliştirmek için sorulacak sorular Nereye varmak istiyoruz ? Neredeyiz Ne yapmalıyız Nasıl ilerliyoruz Stres Stres insan vücudunda yer lan kimyasal bir süreç olmakla beraber aynı zamanda vücudun çevreden gelen baskılara uyum sağlamasının normal bir sonucudur Tecrübe ve Deneyim İnsanların hata yapması onların doğal zayıflığı bunları bir daha yapmamak tecrübedir Deneyim kusursuz bir öğretmendir Temizlik ve Düzen Temizlik ve düzen imaj toplar İşletme içindeki müşterilerin iş takibini kolaylaştırmak için yerleştirilmiş olan yön levhaları pırıl pırıl mekanlar örgütün tekrar tercih edilmesinde ölçüdür Teslimat ve Sunum Teslimatı zamanında yapmak şirketin imajı açısından çok önemlidir Genel olarak malların tüketiciye ulaştırılmasına teslimat, hizmetin tüketiciye ulaştırılmasına ise sunum denir Teşekkür ve Takdir Teşekkür ve takdir gönülleri alır ve içi ısıtır Başarılı olan yöneticileri takdir edersek onu vazifesine bağlamış oluruz Terfi Terfi genel olarak ileriye doğru yükselme olup personelin örgüt içinde daha üst kademedeki bir işe atanmasıdır Personelin gördükleri ve öğrenim düzeyi vefaları, samimiyetleri, deneyimleri, başarabilme durumları kontrol edilmeli ve çıkan sonuca göre de terfi yapılmalıdır |
08-16-2012 | #17 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Yönetimde Başarı İçin Altın Kurallar...Toplam Kalite Yönetimi Günümüzde kalite şirketleri rakipleri karşısında üstünlük sağlamakla birlikte ayakta kalmalarını sağlar Kalite yönetim programı şu aşamalardan geçmelidir: Yönetim sürecinin her yanını programlama Organizasyon şemaları Sistem Ölçüm Araçlar Müşteri Tasarım Satın alma İmalat Yardımcı hizmetler Personel Toplantı Sanatı Toplantılar bazen zaman israfına yol açan etken olmaktadır Buna dikkat edilmelidir Toplantılar insanlar için yönetilir Ona insanlar katılır Tüketiciye Saygı ve Korunması Hedef yalnızca kendi amaçlarını gerçekleştirmek olamamalı bulundu-ğumuz toplumda hizmet etmeliyiz Tüketici korunmasında üç önemli husus vardır; Üretici, tüketici ve devlettir Vizyon Vizyon, realist güvenli bir örgüttür İnsan grupları tarafından benimsenmiş bir idealdir Doğru bir vizyon personeli eyleme geçirir Yeni Fikirler Daima yenilikler peşinde koşmak kar getirir Bir işletmede farklı fikirlerin ortaya atılması hayal gücünün gelişmesi için gereklidir Yeni fikirlerin ortaya çıkmasını engellememek lazımdır Yeterince Personel Mükemmel bir işletme yönetimi en az çalışanla en büyük imkanı sağlayandır Yetki Devri İşletmede faaliyetlerin sürdürülmesi için personelin uyumla ve bir düzen içinde yaşamasıdır Yetki devri yönetimin olmazsa olmaz şartlarından biridir Personelin işine karışanlar yanılırlar Başarı olursa sahiplenilir olmazsa işler iyi gitmez Yerimize Geçecekler Var mı? Alternatif eleman yetiştirilmelidir Bir kadro için birden fazla eleman yetiştirilmeli 1-5-10 yıllık planlar yapılmalıdır Yönetici Yönetici genel olarak bir iş veya bir işletmenin veya bir bölümün belirlenmiş amaçları etrafında yönlendirilmesi , faaliyetlerin sonuçlarının değerlendirilmesi görevini yürüten kişidir İyi bir yönetici insanlarla diyalog kurmalı problemleri ile ilgilenmeli çözüm için elinden geleni yapmalıdır Yönetim Yönetim faaliyeti insanın var olmasıyla ortaya çıkan bir olgudur Yönetim insanların tek tek gerçekleştiremeyecekleri amaçlarına ulaşabil-mek için yürüttükleri grup faaliyettir Karmaşık ve çok aşamalı bir süreçtir |
08-16-2012 | #18 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Yönetimde Başarı İçin Altın Kurallar...Yönetime Katılma İşletmeler ve bunların nasıl yönetilmesi gerektiği üzerinde durmaktadır Kararlar da rol oynayacak kişilerin oluşturduğu bir grup yönetimi türüdür Yönetim katılma dört türlü olmalıdır gönüllü katılma Temsili katılma Eşit sayıda katılma Sendikal katılma Zamanın Yönetimi Zaman hiçbir ayrım yapmadan bütün insanlara etki eden yegana kaynaktır Zamanın etkili olarak kullanılabilmesi için Bir zaman kütüğü hazırlanmalı Günlük zamanın nasıl kullanılacağı gösteren bir plan hazırlanmalı Hazırlanan plan uygulanmalı Günün bitiminde zamanın nasıl harcandığı kontrol edilmeli ve günün değerlendirilmesi yapılmalı |
|