![]() |
Ahmet Kaya'nın Şarkı Sözleri |
![]() |
![]() |
#16 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya'nın Şarkı SözleriKARAR VERMEK ZOR Malatya' dan çıktım yola, yollar yanıyor Düşman sarmış dört yanımı, kurşun saçıyor Düşmüşüm bir çukura, canım yanıyor Yaşasam mı ölsem mi Karar vermek zor Beyler deresinde kardaş pusu kurdular Dağda çadır çadır açtılar tüfek çaktılar İlker kardeşi canımdan, canımdan vurdular Yaşasak mı ölsek mi Karar vermek zor Söz : Ahmet Kaya Müzik : Ahmet Kaya |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya'nın Şarkı SözleriBAŞIM BELADA (1991 AĞUSTOS) GEL HAYDİ GEL Güller solmadan önce gel gecenin yarısında gel gizli gizli gel sessiz gel ay pencereden aşmadan karanlık yoldan şaşmadan yavaş yürü koşmadan gel kimselere sataşmadan ekiplere dalaşmadan belaya bulaşmadan gel bak ben gelmeden önce gel ben sana gel demeden gel işte şimdi gel hadi gel uykulara karışmadan yastığımız buruşmadan rakımız mayışmadan gel gün sabaha kavuşmadan ayaklarım dolaşmadan arzular savuşmadan gel ay pencereden aşmadan karanlık yoldan şaşmadan yavaş yürü koşmadan gel kimselere sataşmadan ekiplere dalaşmadan belaya bulaşmadan gel ateş sönmeden önce gel sabahın se rininde gel ıslak ıslak gel titre gel ay pencereden aşmadan karanlık yoldan şaşmadan yavaş yürü koşmadan gel kimselere sataşmadan ekiplere dalaşmadan belaya bulaşmadan gel şarkım bitmeden önce gel söyleyince gel çabuk gel hadi hadi gel şimdi gel uykulara karışmadan yastığımız buruşmadan rakımız mayışmadan gel gün sabaha kavuşmadan ayaklarım dolaşmadan arzular savuşmadan gel ay pencereden aşmadan karanlık yoldan şaşmadan yavaş yürü koşmadan gel kimselere sataşmadan ekiplere dalaşmadan belaya bulaşmadan gel Söz : Ahmet Kaya Müzik : Ahmet Kaya |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya'nın Şarkı SözleriOY HAVAR Yangınlar Kahpe fakları Korku cığlıkları Ve irin selleri aç yırtıcılar Suyu zehir bıçaklar ortasındasın Bir cana bir başa kalmışsın vay vay Pasatsız duldasız üryan Bir cana bir de başa Seher vakti leylim leylim Cellat nişangahlar aynasındasın Oy sevmişem ben seni Üsküdar'dan bu yana lo kimin yurdu He canim Çiçek dağı kıtlık kıran Gül açmaz çağla dökmez Vurur çakmaktaşı kayalarıyla Küfrünü medetsiz Munzur Şahmurat suyu kan akar Ve ben şairim Namus işçisiyim yani Yürek işçisi Korkusuz pazarlıksız Kül elenmemiş Ne salkım bir bakış R esmin çekeyim Ne kinsiz bir rüzgar Mısra dökeyim Oy sevmişem ben seni! Ve sen daha demincek Yıllarda geçse demincek Bıcaklanmış dal gibi ayrı düştüğüm Ömrümüm sebebi ustam, sevgilim Yaram derine gitmiş Fitil tutmaz bilirim Ama hesap dağlarladır Umut dağlarla Düşün uzay cağında bir ayağımız Ham carık kıl çorapta olsa da biri Düşün olasılık, atom fiziği Ve bizi biz eden amansız sevda Atıp bir kıyıya bir zamanı Yarının çocukları gülleri için Herbirinin ayva tüyü için çilleri için Koymuş postasını Görmüş restini He canım Sen getir üstünü Oy Havar Muhammed, İsa a 51?kına Yattığım ranza aşkına Deeey dağları un eder ferhadın gürzü Benim de boş yanım hançer yalımı Ve zulamda kan ter içinde asi He desem koparacak dizginlerini Yediveren gül kardeşi bir arzu Oy sevmişem ben seni! Müzik : Ahmet Kaya Şiir : Ahmed Arif |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya'nın Şarkı SözleriDOKUNMA YANARSIN (1992 TEMMUZ) İÇİMDE ÖLEN BİRİ Bana birşeyler anlat Canım çok sıkılıyor Bana birşeyler anlat İçim içimden geçiyor ![]() Yanımdasın susuyorsun Susuyor konuşmuyorsun Bakıyor görmüyorsun Dokunsan donacağım İçimde intihar korkusu var Bir gülsen ağlayacağım Bir gülsen kendimi bulacağım ![]() Depremler oluyor beynimde Dışarda siren sesi var Her yanımda susmuş insanlar İçimde ölen biri var ![]() Vay, vay, vay, vay, vay ![]() ![]() ![]() Hadi birşeyler söyle Çocuk gözlerim dolsun İçinden git diyorsun Duyuyorum gülüm Gideceğim, son olsun İçimde soluyorsun İki can var içimde Korkular salıyorsun üstüme korkular Her an başka biçimde ![]() Yanımdasın susuyorsun Susuyor konuşmuyorsun Bakıyor görmüyorsun Dokunsan donacağım İçimde intihar korkusu var Bir gülsen ağlayacağım Bir gülsen kendimi bulacağım ![]() İçimde soluyorsun İki can var içimde Korkular salıyorsun üstüme korkular Her an başka biçimde ![]() Depremler oluyor beynimde Dışarda siren sesi var Her yanımda susmuş insanlar İçimde ölen biri var ![]() Vay, vay, vay, vay, vay ![]() ![]() ![]() Söz : Ahmet Kaya Müzik : Ahmet Kaya |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya'nın Şarkı SözleriTIKA BASA PASTIRMA -Rakı' ya Methiye- Yokluğunun nedeni alfa silindir canım Antibiyotikler ve saatler ne kadar dakiktirler İçmesem olmaz Yokluğunun tünelinden dört gün, dört gece geçtim Rüyalarımda yanımdaydın hep seni içtim Kaç şehir geçtim ama olmuyor ki! Sigaramda seni istiyor annem nerde diyor Ağlıyorum sesli sesli hem de çok sesli ![]() Ağzı tıka basa dolu pastırma İçe dışa başa kıça kar yağıyor Ona buna şuna bana laga luga etme Buralara oralara ar yağıyor Bak akşam oldu yine içime bir kurt düştü Atsam kendimi barlara İçi dolu bardaklara bir içsem, bir içsem Seni görsem Bahanemsin zaten tek bahanemsin Sığındığım yoksul hanemsin Sanki annemsin olmasam ölecek misin? Pazar, pazartesi, salı sondu Piyongo başıma boktur başıma bir güvercin kondur İşe, işe boşver işe çalış malış koştur ![]() Meyhaneci Memo etrafı çok acayip kesiyor Dikran gene aşk kendinden geçiyor İnsanlarda bu aksam ne biçim içiyor Hadi sende iç Sende iç P*ç ![]() ![]() ![]() Söz : Ahmet Kaya Müzik : Ahmet Kaya |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya'nın Şarkı SözleriSÜRGÜN ACISI Tarifi imkansız acılar içindeyim Gurbette aksam oldu yine rüzgar peşindeyim Yurdumdan uzak yağmurlar içindeyim Akşam oldu sürgün susuyor ![]() Dönecekler bir gün Alkırlara, bozkırlara güneşi sunacaklar Yanacaklar, yanacaklar ama Bir daha yalnız kalmayacaklar İki gözüm kör olsun ![]() Tarifi imkansız sancılar içindeyim Gurbette akşam oldu yine rüzgar peşindeyim Yurdumdan uzak yangınlar içindeyim Akşam oldu sürgün ağlıyor ![]() ![]() ![]() Söz : Ahmet Kaya Müzik : Ahmet Kaya NEVROZ ATEŞİ Bir acemi düşte gördüm Ağlayan gülüşte gördüm Güller açmıştı yeni ülke Bayram yeriydi çarşılar Ölüleri halayda gördüm ![]() Devasa ateşler yanmış Çadır kurulmuş dağlara Külleri savrulur durur Karışıyor yıldızlara ![]() Aylar boyu yollar gittik Kanal boyunca sınır boyunca Ay ışığı şamdan değil Ölüm olunca, ölüm olunca Devasa ateşler yanmış Çadır kurulmuş dağlara Külleri savrulup durur Karışıyor yıldızlara ![]() Söz : Ahmet Kaya Müzik : Ahmet Kaya |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya'nın Şarkı SözleriTEDİRGİN (1993 NİSAN) MUNZURLU Munzurdan bir kuş indi, karalı, karalı Gittim baktım kanatları, yaralı, yaralı Kirvem belli dersim dağlarının, maralı, maralı, maralı Kirvem, kirvem, kirvem, kirvem Hey avcı vurmuştur kaç gündür yaralı ![]() Munzurdan bir tas su verin de ölem diyor Hem ağlıyor hem bir türkü söylüyor Biz de söyleyelim birlikte ölelim Munzur benim kirvem olur kime vereyim ![]() Kirvem yine bela, kirvem yine bela Duman olmuş dağlar yolum karanlık Kirvem yine bela, kirvem yine bela Kör olmuş dağlar yolum karanlık ![]() Ah ![]() ![]() ![]() Anam, anam, anam diyor Burna haber salında dayı dayı dayı Ah ![]() ![]() ![]() Kirvem dağlarda nerde oldu ğunu bilem Ah dağlara git ateş yak orda olduğunu bilem Ah kirvem uzat uzat ayağının altını öpem ![]() Munzurdan bir tas su verin de ölem diyor Hem ağlıyor hem bir turlu söylüyor Biz de söyleyelim birlikte ölelim Munzur benim kirvem olur, kime vereyim ![]() Kirvem yine bela, kirvem yine bela Duman olmuş dağlar yolum karanlık Kirvem yine bela, kirvem yine bela Kör olmuş dağlar yolum karanlık ![]() Söz : Ahmet Kaya Müzik : Ahmet Kaya |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya'nın Şarkı SözleriDERİN BİR AH ÇEKTİM Derin bir ah çektin içim yandı Kıyamaz gözüm gözlerine Rüyalarımdan gelip geçersin Varamaz elim ellerine ![]() Tren yolunda raylar uzar Uzar da nereye gider Ay' a gider, suya gider Yola gider, yar gider Benim de başıma gelenler Adamı / insanı kanser eder ![]() Derin ah çektin içim yandı Dayanmaz gönlüm hasretine Arzularımdan gelip geçersin Yaslanmaz başım dizlerine ![]() Gurbet olunca yollar uzar Uzar da nere gider Dağa gider, taşa gider Aşka gider, yar gider Benim de başıma gelenler Adamı / insanı kanser eder ![]() Derin bir ah çektin içim yandı Yetişmez ömrüm gençliğine Son nefesimden gelip geçersin Yağmaz gözüm ellerine ![]() Darağac‑5?nda ipler uzar Uzar da nere gider Cana gider, kana gider Sona gider, yar gider Benim de başıma gelenler Adamı / insanı kanser eder ![]() Söz : Ahmet Kaya - Ali Çınar Müzik : Ahmet Kaya |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya'nın Şarkı SözleriŞARKILARIM DAĞLARA (1994 MAYIS) KUM GİBİ Martılar ağlardı çöplüklerde Biz seninle gülüşürdük Şehirlere bombalar yağardı her gece Biz durmadan sevişirdik Acımasız olma şimdi bu kadar Dün gibi dün gibi çekip gitme Bırakta sarılayım/dolanayım ayaklarına Kum gibi kum gibi ezip geçme Sonbahar damlardı damlalarımıza Biz seninle sararırdık Aydınlansın diye şu kirli yüzler Biz durmadan şavaşırdık Acımasız olma şimdi bu kadar Dün gibi dün gibi çekip gitme Bırakta sarılayım/dolanayım ayaklarına Kum gibi kum gibi ezip geçme Söz : Ahmet Kaya Müzik : Ahmet Kaya |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya'nın Şarkı SözleriMAVİ'NİN TÜRKÜSÜ Şu dağdaki gezene bak Gözlerinin rengine bak Mavi gözler kan kan olmus Şu feleğin işine bak Şu dağdaki gezene bak Gözlerinin rengine bak Seni vuran beni de vursun Şu feleğin işine bak Dağlarda talan olur mu Dosta hiç yalan Ölürsem duyan olur mu Şu feleğin işine bak Söz : Ahmet Kaya Müzik : Ahmet Kaya |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya'nın Şarkı SözleriÖZGÜR ÇAĞRI Sana yalan söyleyemem Darılırsın yavrucağım Ağabeyin bir gün dağdan döner Giden gelmez, geri dönmez Bilmiyormusun yavrucağım Sen üzülme, sıra bende Gideceğim yavrucağım Elverir ki çoşku Haylaz çocuklarını boğazlamasın Avunmak elbette kolaydır Şehri yiğit bir türkü gibi dolaşmak Dağlara destanlar, düşünmek kolaydır Hapislere bir sevinç çığlığı gibi düşmek Kızların diri gögüslerinde Matbaalarda Ve kongre zabıtlarında dünyayı tazelemek Yeryüzüne depremler düşürmek Çünkü binlerce militanın rüzgarlı macerası Bir kurşun bile değildir namusun mavzerine Gönl 'fcn kahpeliğine tutsaksın açıkçası Asıl savaş alanı suskundur arkadaş Sahipsizdir Asıl savaşcılar afyonlu,mütevekkil Öyleyse Şehrin girdabında çalkalanan zulüm Halkın şanlı isyanına işaret değil Bodrum duvarlarına öfkeli yazıları Tırnaklarınla kazıyorsan da Sana yalan söyleyemem Darılırsın yavrucağım Ağabeyin bir gün dağdan döner Giden gelmez, geri dönmez Bilmiyormusun yavrucağım Sen üzülme, sıra bende Gideceğim yavrucağım Bulvara dökülen bildiriler Harcanan bunca emek,bunca değer Fokurdayan metal potası İşleyen rotatifler Cesetleri iğnelemek gibi birseydir Ve zaman usulca göz kırpıp telaş u305?na Homurdanarak çekip gitmiştir Yani bu Aşağılık bir dramdır artık Çünkü jarjuruna Boş kovanları dolduran adam En azından kendinden utanmalıdır Yani yetsin diyorum Şarkılarınızı dağlarıma sürün diyorum Uzatın ellerinizi diyorum Uzatın tanışalım HELALLAŞALIM ![]() ![]() ![]() ![]() Söz : Ahmet Kaya Müzik : Ahmet Kaya Şiir : Orhan Kotan |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya'nın Şarkı SözleriSABIR KALMADI Her şarkının içinde Ben seni görürüm Sevda nefes gibi Çekmessem ölürüm Sabır kalmadı içimde Dertler yaş oldu gözümde Bu yoksulluk denizinde Boğulmadan gel Sensiz isyan ettim her an Dünyam kahır, dünyam zindan Yine başım duman duman Olmadan gel ![]() ![]() ![]() Yıllardır ne bir haber Ne bir selamını aldım Bu koskocaman dünyada Sensiz yapayalnız kaldım ![]() Sabır kalmadı içimde Dertler yaş oldu gözümde Bu hasretlik denizinde Boğulmadan gel Sensiz isyan ettim her an Dünyam kahır, dünyam zindan Yine başım duman duman Olmadan gel ![]() ![]() ![]() Söz : Ahmet Kaya Müzik : Ahmet Kaya |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya'nın Şarkı SözleriYALAN DA OLSA Sokak ortasında bir kadın bar-bağırıyordu Kendini arıyor, kendini soruyor bağırıyor Sesi kulaklarımda bir kurşun gibi patlıyor Yalan da olsa haklılar diyoruz ama Bu da yetmiyor ![]() Gece yarısı vardiyada işçiler tedirgin üşümekte İşten değil, güçten değil, içten üşümekte Zaman geçmekte, zaman gecikmekte, zaman üşümekte Yalan da olsa birleşiyorlar ama Bu da yetmiyor ![]() Gece yarısı bir müzisyen evine yine geç dönüyor Taksi parası bile yok cebinde ama evine dönüyor İki damla yaş geliyor gözlerinden cigarası sönüyor Yalan da olsa zenginiz / ya Bu bize yetmiyor ![]() Yalnızım yalnızlığım beni dinlemekte Yalan da olsa ne v ar ki bu şarkıyı / şarkıları söylemekte Yalan da olsa içimden bir bulut akıp gidiyor Yalan da olsa mutluyum / ya Bu bana yetiyor ![]() Söz : Ahmet Kaya Müzik : Ahmet Kaya |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya'nın Şarkı SözleriBİZE NE OLDU Gece düştüm sokaklara Her yerde seni aradım Birden karşıma çıktın Seni gördüm ağladım ![]() Yine nekadar iyiydin Yine nekadar sıcak Oysa neler anlatıyordum içimden Artık, diye bilmem imkansız ![]() Söyle söyle yar bize ne oldu Yine gönlüm derbeder oldu İstedim gözünü öpeyim Gözlerin düşmanım oldu ![]() Alışamadım yalnızlığına Karanlığa çok uzağım Ne olur södürme ışıkları Karanlığa alışacağım ![]() Gitme bu gece, gitme, gitme Ne olur kal benimle Ağlatmasın şarkılarım ağlatmasın Belki bu son gece ![]() Söz : Ahmet Kaya Müzik : Ahmet Kaya |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya'nın Şarkı SözleriBENİ BUL (1995 KASIM) ARKA MAHALLE Ağladım göz yaşlarım döndü denize Ben derdimi kimseye söyleyemedim Kurşunlara gelirken arka mahlede Düştüm de yerlere bir of demedim Başıma neler geldi sana diyemedim Beni kaçkere dövdüler Adını söylemedim of of of of Yıkılsın evin Ağladım gözyaşlarım düştü ateşe Yine de bu yangını söndüremedim Bağıra bağıra yazdım seni içime Bir kez olsun yüzünü güldüremedim Söz : Ahmet Kaya Müzik : Ahmet Kaya |
![]() |
![]() |
|