![]() |
Ahmet Kaya - Albüm Ve Şarkı Sözleri (Detaylı) |
![]() |
![]() |
#16 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya - Albüm Ve Şarkı Sözleri (Detaylı)AMENNA Yaşayanlar bir gün ölür, Bir gün ölür elbette ![]() Ağaçlarla balıklarla, Kuşlarla ben amenna ![]() Ağlayanlar bir gün güler, Bir gün güler elbette ![]() Uyanmakla anlamakla, Bilmekle ben amenna ![]() Kısa çöp uzun çöpten Hakkını alır elbette ![]() Direnmekle kurtulmakla Barışla ben amenna ![]() Söz: H ![]() Müzik: Ahmet Kaya |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya - Albüm Ve Şarkı Sözleri (Detaylı)2-ÖYLE BİR YERDEYİM Kİ Öyle bir yerdeyim ki Ne karanfil ne kurbağa Öyle bir yerdeyim ki Bir yanım mavi yosun çalkalanır sularda Dostum dostum güzel dostum Bu ne beter çizgidir bu Bu ne cıldırtan denge Yaprak döker bir yanımız Bir yanımız bahar bahçe Öyle bir yerdeyim ki Bir yanım çığlık çığlığa Öyle bir yerdeyim ki Anam gider Allah Allah kızım düşmüş sokağa Anam gider Allah Allah dölüm düşmüş sokağa Söz: HHüseyin Korkmazgil Müzik: Ahmet Kaya |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya - Albüm Ve Şarkı Sözleri (Detaylı)3-ACILARA TUTUNMAK "Kavuşmak özgürlükse özgürdük ikimizde, Elleri çığlık çığlık yan yana iki dünya ![]() İkimiz iki dağdan iki hırçın su gibi akıp gelmiştik, Buluşmuştuk bir kavşakta, Unutmuştuk ayrılığı, yok saymıştık özlemeyi Şarkımıza dalmıştık ![]() Mutluluk, mavi çocuk oynardı bahçemizde ![]() Acı çekmek özgürlükse, Özgürüz ikimizde O yuvasız çalıkuşu Bense kafeste kanarya O dolaşmış daldan dala Savurmuş yüreğini Ben bölmüşüm yüreğimi Başkaldıran dizelere ![]() Aramakmış oysa sevmek Özlemekmiş oysa sevmek Bulup bulup yitirmekmiş Düşsel bir oyuncağı ![]() Yalanmış, hepsi yalan Yalanmış, hepsi yalan Sevmek diye bir şey varmış Sevmek diye bir şey yokmuş ![]() Acı çektim günlerce Acı çektim susarak Şu kısacık konuklukta Deprem kargaşasında ![]() Yaşadım bir kaç bin yıl Acılara tutunarak Acı çekmek özgürlükse Özgürdük ikimizde ![]() Acılardan arta kalan İşte şu bakışlarmış Buğu diye gözlerimde Gün batımı bulutlarmış ![]() Yalanmış, hepsi yalan Yalanmış, hepsi yalan Savrulup gitmek varmış Ayrı yörüngelerde ![]() Söz: H ![]() Müzik: Ahmet Kaya |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya - Albüm Ve Şarkı Sözleri (Detaylı)4-YUSUF YUSUF Hey hey hey hey hey hey, Anamın karnında bir sancı var Ta şu göğüslerinin alt yerinde Doğ doğ doğ doğ doğ doğ, Doğ Yusuf doğ Yusuf doğ Yusuf Kan ile gel, revanla gel, sıkıntıyla gel Barikatlar yıktı geçti peh Şu dağları aştı geçti Kim kim kim kim Kim olacak Yusuf Yusuf Hey hey hey hey hey hey Anamın karnında bir sancı var Ta şu göğüslerinin alt yerinde Hey hey hey hey hey hey, Doğ Yusuf doğ Yusuf doğ Yusuf Kan ile gel revanla gel sıkıntıyla gel Bendleride yıktı aştı peh Şu dağları deldi geçti Kim kim kim kim Kim olacak Yusuf Yusuf Zaman akar zaman geçer Zaman zindan içinde Biz mahpusta yatardık Dosta düşman içinde Zaman akar zaman geçer Zaman zaman içinde Getirdiler getirdiler bir yiğit Ayak çıplak ak bir mintan içinde Söz: Enver Gökçe Müzik: Ahmet Kaya |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya - Albüm Ve Şarkı Sözleri (Detaylı)5-GAYRİ GİDER OLDUM Gayri gider oldum gardaşlar Ve de gız kardaşlar Gayri haram bu can bana Bu toprak damlar bu sevda bana Bu ağaçlar, bu caddeler haram bana Oğul uşak bir de karım Kurt bana hastir çeker Yılan bana çıyan bana Hastir çeker yılan bana Lan gardaş bu nasıl yara Lan gardaş bu nasıl yara Kanar her yerimden Sövülmüşüm dövülmüşüm kovulmuşum ben Hastir çekilmişim yani kendi öz yurdumdan Çeker giderim Söz: Enver Gökçe Müzik: Ahmet Kaya |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya - Albüm Ve Şarkı Sözleri (Detaylı)6-KADINLAR Üç etekli ak puşulu türkü bakışlı Kadınlar yürüyor dağlara doğru Leylak moru gül kurusu dağlara doğru Özlemlerle acılarla bir Anadolu Sivaslı mı Urfalı mı bilemem gayri Kadınlar kadınlar dağlara doğru Çalı çırpı sıla gurbet dağlara doğru Sarı sıcak ak cibinlik dağlara doğru Ordu ordu çekip gider ay çiçekleri Bakma turaç bakma bana bakma el gibi Bilemezler avcının kim olduğunu Sezmişler düşmanın kokusunu Kadınlar kadınlar dağlara doğru Özlemlerle acılarla bir Anadolu Bu sıtmalı gecelere bu beşikleri Bakma turaç bakma bana bakma el gibi Söz: HHüseyin Korkmazgil Müzik: Ahmet Kaya |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya - Albüm Ve Şarkı Sözleri (Detaylı)7-MACERA Küçüktüm,küçücüktüm, Oltayı attım denize, Bir üşüşüverdi balıklar, Denizi gördüm Bir uçurtma yaptım, telli duvaklı; Kuyruğu ebemkuşağı renginde, Bir salıverdim gökyüzüne; Gökyüzünü gördüm Büyüdüm işsiz kaldım, aç kaldım, Para kazanmak gerekiyordu Girdim insanların içine, İnsanları gördüm Söz: Orhan Veli Müzik: Ahmet Kaya |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya - Albüm Ve Şarkı Sözleri (Detaylı)8-NEDEN Bir adım bir adım bir adım Üç adımda biter bu odam Neden neden neden neden neden neden neden neden Daracık yaparlar bu evleri Pencereden görünen gökyüzüne inat Bu evde bir çocuk, bir çocuk, bir kadın ve ben yaşardık Neden neden neden neden neden neden neden neden Bırakıp çekip, çekip gittiler Uzaklarda görünen güzel günlere inat Bir adım bir adım bir adım Üç adımda biter bu odam Bir adım bir adım bir adım Takılır düşüncelerim Takılır düşüncelerim Takılır düşüncelerim Takılır düşüncelerim Takılır takılır takılır takılır Söz: Ahmet Kaya Müzik: Ahmet Kaya |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya - Albüm Ve Şarkı Sözleri (Detaylı)9-BU DERT BENİ ADAM EDER Eğri büğrü bakar oldum Şaşkın oldum,sakar oldum İkide bir yüreğimi dağa taşa diker oldum Şunca yıldır karanlıkta göz kırpmaktan bıkar oldum ![]() Benim annem şeker annem gençlik elden gitti gider Gece gündüz dolaşırım tenhalarda menhalarda Benim annem güzel annem beni beni beni koyver Sağ yanımda bir sızı var sol yanımda dağlar duman Altı patlar, altı patlak bu dert beni bu dert beni verem eder ![]() Dama çıktım damdan düştüm Kılıç kestim rakı içtim Şahin oldum, keloğlanın külahını kaptım kaçtım Yare ağlar, güler uçtum Yarı yolda yorgun düştüm ![]() Benim annem kadın annem bu nasıl iş bana de hele Gece gündüz düşünürüm tenhalarda menhalarda Aman annem güzel annem beni beni beni koyver Sağ yanımda bir sızı var sol yanımda yandım Allah Altı patlar altı patlak bu dert beni bu dert beni adam eder ![]() Söz: Ataol Behramoğlu Müzik: Ahmet Kaya |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya - Albüm Ve Şarkı Sözleri (Detaylı)10-GÜZEL GÜNLER Dalgındım dağlar gibi Türkülüydüm çınar çınar Ne kızarıp giden sarı Ne kızarıp gelen yeşil Dikilmiş dikmeninde Hoşçakal köprüsünün Tam da mendil sallıyordum güzel günlere Güzel günler güzel günler hey güzel günler Gözlerinde gidenimin hey güzel günler Güzel günler güzel günler hey güzel günler Ellerinde gelenimin hey güzel günler Balık attım olta tuttum Yaşadım gençliğimi Masal oldu çocukluğum Gençliğim bahar seli Ve bir akşam birdenbire Bir bulvar otelinde İnce bir dal değdi alnıma Koptu sazımın teli Güzel günler güzel günler hey güzel günler Gidenimin gözlerinde hey güzel günler Güzel günler güzel günler hey güzel günler Ellerinde gelenimin hey güzel günler Güzel günler güzel günler hey güzel günler Gözlerinde gidenimin hey güzel günler Heey günler hey hey günler hey güzel günler Ellerinde gelenimin hey güzel günler Heey günler hey hey günler hey güzel günler Gözlerinde gidenimin hey güzel günler ![]() ![]() ![]() Söz: H ![]() Müzik: Ahmet Kaya |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya - Albüm Ve Şarkı Sözleri (Detaylı)11-SİVASTAPOL MARŞI Not: Şarkı Sözleri Yoktu Söz: Anonim Müzik: Anonim |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya - Albüm Ve Şarkı Sözleri (Detaylı)12-ORTADOĞU Yarın yine yapraklar canım oy Yarın yine yağmurlar canım oy Ardından yine soğuk Ardından yine tipi Yine palto, yine gocuk, yine odun, yine kömür, Yine sövgü kara kışa yine bahara selam ![]() Ederler yine tombul tombul canım oy Gelirler yine cılız canım oy Kiralar yine azgın Kuyruklar yine dilsiz Yine mız mız sıkıntı, yine hep vıdı vıdı Yine hep televizyon, yine hep ortadoğu ![]() Uykular da beter canım oy Uykular da kara kuru canım oy Yine bezgin sabahlar Yine yılgın akşamlar Yine hep dalavera, yine hep o kuruntu Yine umut, yine düş, yine hep bekleroğlu ![]() Söz: H ![]() Müzik: Anonim Derleme: Ahmet Kaya ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya - Albüm Ve Şarkı Sözleri (Detaylı)1-ŞAFAK TÜRKÜSÜ Beni burada arama Arama anne Kapıda adımı sorma Saçlarına yıldız düşmüş Koparma anne ağlama ![]() ”Kaç zamandır yüzüm tıraşlı Gözlerim şafak bekledim Uzarken ellerim kulağım kirişte Ölümü özledim anne Yaşamak isterken delice Ah ![]() ![]() ![]() Yüreği avucunda koşan her bir anneye Tepeden tırnağa oğla Ve kıza kesmiş bir ülkeye armağan Düşlerimle sınırsız diretmişliğimle genç Şaşkınlığımla çocuk devrederken sırdaşıma Usulca açılıverdi yanağında tomurcuk Pir Sultan'ı düşün anne,Şeyh Bedrettin'ni,Börklüce'yi İnsanları düşün anne Düşün ki yüreğin sallansın Düşün ki o an güneşli güzel günlere inanan Mutlu bir Yusufcuk havalansın ![]() Beni burada arama Arama anne Kapıda adımı sorma Saçlarına yıldız düşmüş Koparma anne ağlama ![]() ”Yani benim güzel annem Ala şafağında ülkemin yıldız uçurmak varken Oturup yıldızlar içinde kendi buruk kanımı içtim Ne garip duygu şu ölmek Öptüğüm kızlar geliyor aklıma Bir açıklaması vardır elbet ![]() ![]() ![]() Geride masa üstünde boynu bükük kaldı kağıt kalem Bağışla beni güzel annem Oğul tadında bir mektup yazamadım diye kızma bana Elleri değsin istemedim Gözleri değsin istemedim Ağlayıp koklayacaktın Belki bir ömür taşıyacaktın koynunda Yaşamak ağrısı asıldı boynuma Oysa türkü tadında yaşamak isterdim ![]() Beni burada arama Arama anne Kapıda adımı sorma Saçlarına yıldız düşmüş Koparma anne ağlama ![]() “Kısacası güzel annem Bir çiçeği düşünürken ürpermek yok Gülmek umut etmek, özlemek Ya da mektup beklemek Gözleri yatırıp ıraklara Ölmek ne garip şey anne Baba olamayacağım örneğin Toprak olmak ne garip şey anne Beni burada arama anne Kapıda adımı sorma Saçlarına yıldız düşmüş Koparma anne, ağlama Bekle beni anne Bir sabah çıkagelirim Bir sabah anne bir sabah Acını süpürmek için açtığında kapını ![]() ![]() ![]() Söz: Nevzat Çelik Müzik: Ahmet Kaya |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya - Albüm Ve Şarkı Sözleri (Detaylı)2-KİMDİ BUNLAR Ne çıramız ne lambamız Karanlık yollarda kaldık Kor kor ateşlerde yandık Çok uslandık, usanmadık Bir rüzgar gibi tarihten geçtiler Neler görüp neleri geçirdiler Aç kaldılar yine dilenmediler Kimdi bunlar, kimdi bunlar, kimdi Kara perçemleri türkü türküdür Hiç değiller onlar insan gülüdür Dediler ki düşünmenin günüdür Kimdi bunlar, kimdi bunlar, kimdi Söz: Ahmet Kaya Müzik: Ahmet Kaya |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya - Albüm Ve Şarkı Sözleri (Detaylı)3-TUTUŞUR DİZELERİM Yiğidim yiğit olmasına yar Yanık türkülere vurmayın beni Tutuşur dizelerim sonra Her biri yıldız kendi halinde Geceleri inen sessizlik Umarsız açan eski yaradır İşte gene yükseldi duvarlar Etme gözlerin koru kendini Sayıklasam dizelerimden Acıyı örtmüş duvar nemini Kirli gömleğimi koklarmış annem Koklasın şiirimi sıcak bir ekmek gibi Söz: Nevzat Çelik Müzik: Ahmet Kaya |
![]() |
![]() |
|