|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
anlatım, göller, gölleri, göllerin, isimleritürkiyedeki, resimli, türkiyedeki |
![]() |
Türkiyedeki Göller Resimli Anlatım- Türkiyedeki Göllerin İsimleri-Türkiyedeki Gölleri |
![]() |
![]() |
#16 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkiyedeki Göller Resimli Anlatım- Türkiyedeki Göllerin İsimleri-Türkiyedeki GölleriVan Gölü veya yöresel adıyla Van Denizi, Tatvan ilçesi sınırları içerisinde bulunan Nemrut volkanik dağının patlaması sonucu oluşan kraterde biriken suların oluşturduğu varsayılan volkanik bir göldür ![]() Çok sayıda koyu bulunan Van Gölü'nün yüzölçümü 3 ![]() ![]() ![]() Gölü hem tatlısu hem de deniz ekosistemlerinden farklı bir sucul ekosistemdir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Van Gölü dünyanın en büyük sodalı gölüdür ayrıca Türkiye'de bulunan en büyük göldür ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Söylentiyi çıkaranların amaçlarının bölgeye turist çekmek olduğu söylense de, söylentileri araştırmak amacıyla bölgede pek çok bilimsel araştırma ekibi çalışmalar yapmıştır ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkiyedeki Göller Resimli Anlatım- Türkiyedeki Göllerin İsimleri-Türkiyedeki Gölleri |
![]() |
![]() |
#17 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkiyedeki Göller Resimli Anlatım- Türkiyedeki Göllerin İsimleri-Türkiyedeki GölleriKaramurat Gölü (Orman İçi Dinlenme Yeri): Mudurnu'dan Akyazı'ya giden yolun kenarında bulunan göl, Karamurat Köyü yanındadır ![]() ![]() ![]() Çubuk Gölü: Göynük'ün 11 km ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sülük Gölü (Tabiatı Koruma Alanı): Mudurnu - Akyazı yoluna 9 km ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hasanlar Baraj Gölü: Yığılca ilçemizin ulaşım yolu üzerinde olup, sulama ve enerji üretim amaçlı yapılmıştır ![]() ![]() Sünnet Gölü (Orman İçi Dinlenme Yeri): Göynük'ün 27 km ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karagöl (Orman İçi Dinlenme Yeri): Kıbrısçık- Beypazarı yolu üzerinde bulunan Karagöl, bir hektar genişliğinde oldukça derin bir göldür ![]() ![]() ![]() Akkaya Boğazı: Bolu'nun 10 km ![]() ![]() ![]() ![]() Samandere Şelalesi (Tabiat Anıtı): Düzce ilçesi, Kaynaşlı Bucağı Samandere Köyünde bulunan şelale, İstanbul -Ankara karayolunun 25 km ![]() ![]() ![]() Aktaş ve Sarıyayla Şelaleleri: Akçakoca ilçesine bağlı Aktaş ve Sarıyayla köyleri sınırları içerisinde bulunan şelaleler çevresi piknik için ideal bir ortam sağlar ![]() ![]() Güzeldere Şelalesi (Orman İçi Dinlenme Yeri): Gölyaka İlçesine 13 km ![]() ![]() Aladağ Yaylaları: Bolu'nun güneyindeki dağ yamaçları üzerinde, orman alanları arasında yer alırlar ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkiyedeki Göller Resimli Anlatım- Türkiyedeki Göllerin İsimleri-Türkiyedeki GölleriAbant Gölü Göl ve çevresi Orman Bakanlığına bağlı bir tabiat parkıdır ![]() ![]() Nadir su bitkilerinden olan sarı ve beyaz Nilüferler adeta gölün üzerini kaplamıştır ![]() ![]() Gölde bulunan meşhur Abant Alabalığı 'SALMO TRUTTA FARIO varyete ABANTICUS" olarak litaretüre geçmiştir ![]() ![]() ![]() Gölcük (Orman İçi Dinlenme Merkezi): Bolu'nun 13 km ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Etrafı çam ve köknar ağaçları ile kaplı gölün kar altındaki görüntüsü muhteşemdir ![]() ![]() Suni göl üzerindeki tahta iskele Gölcük'ün adeta simgesi olmuştur ![]() ![]() ![]() Efteni Gölü (Su Kuşları Koruma ve Üretme Sahası): Düzce'nin 14 km ![]() ![]() ![]() ![]() Efteni Gölü ve civarındaki sazlık ve meraların su kuşlarının göc yolları üzerinde bulunması ve yörede tek sulak saha olması bakımından, kış aylarında beslemek, barınmak, bahar aylarında kuluçkaya yatmak bakımından fevkalade zengin bir yetişme ortamı teşkil etmesi sebebi ile Karabatak, Yaban Ördeği, Yaban Kazı, Flamingo, Kuğu, Su tavuğu, Sakar Meke gibi su kuşlarının uğrak yeridir ![]() Gölköy Baraj Gölü: Bolu'nun 10 km ![]() ![]() ![]() ![]() Yeniçağa Gölü: Bolu - Ankara Karayolu üzerinde, Gerede ilcesine 13 km ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkiyedeki Göller Resimli Anlatım- Türkiyedeki Göllerin İsimleri-Türkiyedeki GölleriYedigöller Milli Parkı ![]() Bolu'nun 42 km ![]() ![]() ![]() ![]() Toprak kayması sonucu vadi tıkanması ile meydana gelen göllerin isimleri; Büyükgöl, Seringöl, Deringöl, Nazlıgöl, Küçükgöl, İncegöl ve Sazlıgöl'dür ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Park ve çevresi iğneli ve yapraklı ağaçlar karışımı koru ormanıdır ![]() ![]() Yaban av hayvanlarından ayı, domuz, kurt, tilki, sansar, sıncap, geyik, karaca ve tavsan ile avlanmaya müsait kuşlardan yabani ördek, yabani güvercin ve keklik vardır ![]() ![]() Yılın belli zamanlarında ücret karşılığı sportif olta balıkçılığı yapılabilmektedir ![]() ![]() ![]() Abant Gölü (Tabiat Parkı): Bolu'nun 34 km ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Göl çevresi zengin bir bitki örtüsüne sahiptir ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkiyedeki Göller Resimli Anlatım- Türkiyedeki Göllerin İsimleri-Türkiyedeki GölleriTürkiyedeki Göllerin Adı - Türkiyedeki Göllerin İsimleri Van Gölü 3713 451 Van,Bitlis Sodalı su Tuz Gölü 1500 171 Konya, Aksaray, Ankara Tuzlu su Beyşehir Gölü 656 10 Konya, Isparta Tatlı su Eğirdir Gölü 482 14 Isparta Tatlı su İznik Gölü 308 80 İznik-Bursa, Yalova Tatlı su Burdur Gölü 200 110 Burdur,Isparta Acı su Manyas Gölü (Kuş gölü olarak da adlandırılır ![]() Acıgöl 153 38 Afyonkarahisar, Denizli Acı su(sülfatlı) Uluabat Gölü 134 1-2 Bursa Tatlı su Çıldır Gölü 115 42 Ardahan, Kars Tatlı su Palas Tuzla Gölü 106 15 Palas/Sarıoğlan/Kayseri Tuzlu su Eber Gölü 104 Afyonkarahisar Tatlı su Erçek Gölü 98 Van Tatlı su Hazar Gölü 86 79 Elazığ Tatlı su Bafa Gölü 60 21 Aydın, Muğla Tatlı su Köyceğiz Gölü 52 Muğla-Köyceğiz Tatlı su Işıklı Gölü 49 Denizli s Tatlı su Nazik Gölü 48 40-50 Bitlis Tatlı su Sapanca Gölü Adapazarı Tatlı su Salda Gölü 45 184 Burdur Tatlı su Balık Gölü 34 Ağrı-Doğubeyazıt Tatlı su Marmara Gölü 34 Manisa-Salihli Tatlı su Durusu Gölü 25 İstanbul Tatlı su Karine Gölü 24 * Tatlı su Tuzla Gölü 23 15 Tuzla Tatlı su Küçükçekmece Gölü 16 20 Küçükçekmece, Avcılar Tatlı su Yarışlı Gölü 16 8,6 Burdur-Yeşilova Tatlı su Haçlı Gölü 16 Muş Tatlı su Seyfe Gölü 15 Kırşehir Tatlı su Akyayan Gölü 15 * Tatlı su Hozapin Gölü 14 * Tatlı su Arin Gölü 13 * Tatlı su Nemrut Gölü 12 Adıyaman Tatlı su Balık Gölü 12 * Tatlı su Büyükçekmece Gölü 11 Büyükçekmece Tatlı su Boluk Gölü 11 * Tatlı su Akdoğan Gölü 11 * Tatlı su Çavuşlu Gölü 9 * Tatlı su Düden Gölü 8 * Tatlı su Gala Gölü 8 Enez, İpsala Tatlı su Karataş Gölü 6 * Tatlı su Mogan Gölü 6 Gölbaşı, Ankara Tatlı su Yapay Göller Atatürk Baraj Gölü 817 Şanlıurfa,Adıyaman Keban Baraj Gölü 675 Elazığ,Tunceli,ERZİNCAN Karakaya Baraj Gölü 298 Malatya,Elazığ,Diyarbakır Hirfanlı Baraj Gölü 263 Ankara,Kırşehir Altınkaya Baraj Gölü 118 Samsun Sarıyar Baraj Gölü 83 Ankara, Eskişehir Seyhan Baraj Gölü 67 Adana Kılıçkaya Baraj Gölü 64 Sivas, Giresun Aslantaş Baraj Gölü 49 Adana DemirköGoogle Page Rankingü Baraj Gölü 47 Manisa Karacaören Baraj Gölü 45 Burdur,Isparta Büyükçekmece Gölü 43 İstanbul Menzelet Gölü 42 Kahramanmaraş Arpaçay Gölü 41 Kars,(KARABÜK SUNUMLAR ALMİRA |
![]() |
![]() |
|