![]() |
Erzurum Yöresi Türküleri ( Erzurum Şivesi ) |
![]() |
![]() |
#16 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erzurum Yöresi Türküleri ( Erzurum Şivesi )Aşıhların Ahlın Alır Aşıhların Ahlın Alır Gerdanda Halların Senin Aşığı Çöllere Salır Görünse Tellerin Senin Ariflerin İrfanına Karşu Bırakmış Şanına Cem Eylemiş Divanına Dest Beste Kulların Senin Hurileri Raksa Salar Gözlerinden Sürme Talar Şahların Tacını Çalar Dür Döker Dillerin Senin Dildâdeler Giryan Olur Ciğerleri Büryan Olur Divaneler Üryan Olur Görünse İllerin Senin Geysûlerin Bad-I Sabâ Kaldırsa Etse Berheva Güneş Gibi Verir Ziya Neşr Olsa Tellerin Senin Dertlilere Derman Eder Katreleri Umman Eder Lütfiyi Zül Firman Eder Hikmet Makallerin Seni Erzurum/Alvar Köyü-Abdurrahman Demir-Mehmet Çalmaşır |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erzurum Yöresi Türküleri ( Erzurum Şivesi )Aşşahtan Gelirem Yüküm Eriktir Aşşahtan Gelirem Yüküm Eriktir Eriğin Dallari Delik Deliktir Bir Emmim Gızı Var Teze Feriktir Aşşahdan Gelirem Yüküm Üzümdür Üzümün Dalları Düzüm Düzümdür Bir Emmim Gızı Var İki Gözümdür Gelme Ecel Gelme Üç Gün Ara Ver Üç Günden Ne Çıkar Beş Gün Ara Ver Gel Al Bu Sevdayı Götür Yara Ver (Al Benim Selamım Götür Yara Ver) Erzurum-Seyfettin Sığmaz-Muzaffer Sarısözen |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erzurum Yöresi Türküleri ( Erzurum Şivesi )Ay Akşamdan Işığdır Ay Aksamdan Işığdır Yaylalar Yaylalar, Yüküm Şimşir Kaşıktır Diloy Diloy Yaylalar ![]() Komşu Gızını Zapt Eyle Yaylalar Yaylalar, Bizim Oğlan Aşıktır Diloy Diloy Yaylalar ![]() Ay Aksamdan As Da Gel Yaylalar Yaylalar, Cilba Yola Düs De Gel Diloy Diloy Yaylalar ![]() Eğer Anan Goymazsa Yaylalar Yaylalar, Vicdana Danış Da Gel Diloy Diloy Yaylalar ![]() Ayın Öyünde Yıldız Yaylalar Yaylalar, Nerden Gelirsen Baldız Diloy Diloy Yaylalar ![]() Sen Git De Ablan Gelsin Yaylalar Yaylalar, Dura Miram Yalınız Diloy Diloy Yaylalar ![]() Erzurum/Aşkale-Ali Atıcı-Muharrem Akkuş |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erzurum Yöresi Türküleri ( Erzurum Şivesi )Ay Aydındır Ayılmaz Ay Aydındır Ayılmaz (Aman Aman Yâr Yâr) Gece Durna Yayılmaz (Öldüm Allah Gidemem) Buralarda Yâr Seven (Aman Aman Yâr Yâr) Ay Aşanda Uyumaz (Öldüm Allah Gidemem) Aya Bak Nece Gider (Aman Aman Yâr Yâr) Ay Dolanır Gece Gider (Öldüm Allah Gidemem) Bir Elim Yâr Boynunda (Aman Aman Yâr Yâr) Bir Elim Nece Gider (Öldüm Allah Gidemem) Ay Aydındır Varamam (Aman Aman Yâr Yâr) Dile De Destan Olamam (Öldüm Allah Gidemem) Ay Buluda Girende (Aman Aman Yâr Yâr) Bağlasalar Duramam (Öldüm Allah Gidemem) Erzurum-Ali Güler-Mehmet Özbek |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erzurum Yöresi Türküleri ( Erzurum Şivesi )Aya Bak Nice Gider Aya Bak Nece Gider Ay Dolanır Gece Gider İki Kaşın Arası Bir Yol Var Hac'a Gider Lemide Hayranın Olim Kara Kız Kurbanın Olim Aya Bak Yıldıza Bak Suya Giden Kıza Bak Kız Allah'ı Seversen Dön De Bir Yol Bize Bak Lemide Hayranın Olim Kara Kız Kurbanın Olim Ay Akşamdan Geridir Buralar Nerden Geridir Kalkın Gidin A Dostlar Buralar Eyvan Yeridir Lemide Hayranın Olim Kara Kız Kurbanın Olim Erzurum-Raci Alkır-Muharrem Akkuş-Alaattin Seçgel |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erzurum Yöresi Türküleri ( Erzurum Şivesi )Bağa Gel Bostana Gel Bağa Gel Bostana Gel (Hanım) Zülüfün Destele Gel (Hanım) Eğer Anan Goymazsa (Hanım) Yalandan Hastalan Gel (Hanım) Bağa Girdim Üzüme (Hanım) Diken Battı Dizime (Hanım) Ben Dikenin Hayında (Hanım) Yâr Göründü Gözüme (Hanım) Erzurum-Mehmet Kılıç-Dursun Ali Özdemir |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erzurum Yöresi Türküleri ( Erzurum Şivesi )Bahçayı Bellediler Bahçayı Bellediler (Ömrüm Oy Diz Gırma Yâr) Suyunu Göllediler (Ömrüm Oy Diz Gırma Yâr) Ben Bir Yâr Sevmeyinen (Ömrüm Oy Diz Gırma Yâr) Adımı Dillediler (Ömrüm Oy Diz Gırma Yâr) Bahçayı Gırcı Duttu Dibini İnci Duttu Ben Bir Yâr Sevmeyinen Alemi Sancı Duttu Bahçaya Guzu Girdi Tüyü Kırmızı Girdi Ben Yâri Arariken Yarama Sızı Girdi Erzurum/Hınıs-Osman Eldeniz-Ateş Köyoğlu |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erzurum Yöresi Türküleri ( Erzurum Şivesi )Bala Sarhoş Bala Sarhoş (Oğul Oğul) Bala Sarhoş Bala Sarhoş (Yavrum) Beşikte Bala Sarhoş (Oğul Oğul) Hana Bir Nalbant Gelmiş (Ey) Mıh Vurur Nala Sarhoş (Oğul Oğul) Bu Haber Ne Haberdir (Yavrum) Sinem Gabar Gabardır (Oğul Oğul) Bir Yanım Kurt Kuş Yemiş (Ey) Bir Yanım Bi Haberdir Erzurum-Muharrem Akkuş-TRT |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erzurum Yöresi Türküleri ( Erzurum Şivesi )Bayburdun İnce Yolunda-1 Bayburt'un İnce Yolunda Bir Ayva Buldum Dalında Ayva Benim Hayalımda O Dirildi Dirildi Kumrum Dirildi Dön Sinem Bağdat'tan Göründü Şen Ol Bayburt Şen Ol Sende Nem Kaldı Teskirem Yanaştı Üç Günüm Kaldı Bayburt Kalesinde Yeleğim Kaldı O Dirildi Dirildi Kumrum Dirildi Dön Sinem Bağdat'tan Göründü Erzurum-Seyfettin Sığmaz-Muzaffer Sarısözen |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erzurum Yöresi Türküleri ( Erzurum Şivesi )Belle Beni Bellerinen Belle Beni Bellerinen Akan Giden Sellerinen Nennide De Uyut Beni O Bal Akan Dillerinen Bahçalarda Gara Guzi Guziya Versinler Duzi Ağlatmasınlar Yiğidi Versinler Sevdüği Gızi Ezmeyinen Üzmeyinen Yâr Bulunmaz Gezmeyinen Eşin Benim Mezerimi Altın Saplı Gazmayınan Erzurum-Edip Demir-Edip Demir |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erzurum Yöresi Türküleri ( Erzurum Şivesi )Ben Bir Kavak Yol Üstüne Biterem Ben Bir Kavak Yol Üstüne Biterim Gelip Gidenlere Gölge Ederim Irgalanma Kavak Seni De Keserim Budar Budar Odun Eder Satarım Güneş Vurmuş Boztepe'nin Başına Yeni Girmiş Onüç Ondört Yaşına Irgalanma Kavak Seni De Keserim Budar Budar Odun Eder Satarım Erzurum-Seyfettin Sığmaz-Seyfettin Sığmaz |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erzurum Yöresi Türküleri ( Erzurum Şivesi )Ben Çaya İndim Ben Çaya İndim (Oy) Çay Kara Daşlar (Vay Nana Bir Hoşum Can) Ben Çaya İndim (Oy) Çay Kara Daşlar (Vay Nana Serhoşum Ben) Al Yeşil Bezenmiş Fidan Ağaçlar (Vay Nana Bir Hoşum Can) Al Yeşil Bezenmiş Fidan Ağaçlar (Vay Nana Serhoşum Ben) Ben Çaya İndim (Oy) Daş Bulamadım (Vay Nana Bir Hoşum Can) Ben Çaya İndim (Oy) Daş Bulamadım (Vay Nana Serhoşum Ben) Altın Yüzüğe (Oy) Kaş Bulamadım (Vay Nana Bir Hoşum Can) Altın Yüzüğe (Oy) Kaş Bulamadım (Vay Nana Serhoşum Ben) Erzurum/Horasan-Refik Bingöl-Yücel Paşmakçı |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erzurum Yöresi Türküleri ( Erzurum Şivesi )Ben Razı Değilem Hicrana Gama Ben Razı Değilem Hicrana Gama Garip Gönlüm Haldan Hala Salan Var Sabavetten Beri Bir Yol Gözlerim El Zanneder Uzahlarda Kalan Var Sümmani'yem Ya Rab Gönlüm Hoş Eyle Ya Sabır Ver Ya Bağrım Taş Eyle Ya Bir Çift Kanat Ver Da Kuş Eyle Tez Ulaşam Yar Bağında Talan Var Erzurum/Narman-Bardızlı Aşık Nihani-Muzaffer Sarısözen |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erzurum Yöresi Türküleri ( Erzurum Şivesi )Bende Mecnun'dan Füzun (Aman Aman Aman) Bende Mecnundan Füzun Âşıklık İstidadı Var Ey Ey Ey Ey Ey Efendim Aman Âşık-I Sadık Benim Mecnunun Ancak Adı Var (Adı Leyli Leyli Leyli Bir Tanem Gel) (Aman Aman Aman) Kıl Tefahür Kim Senin Var Hem Benim Tek Âşıkım Ey Eyey Ey Ey Efendim Aman Leylinin Mecnunu Şirinin (Eğer) Ferhadı Var (Adı Leyli Leyli Leyli Bir Tanem Gel) Erzurum-Faruk Kaleli-Muzaffer Sarısözen |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erzurum Yöresi Türküleri ( Erzurum Şivesi )Beni Sorma Bana Ben Ben Değilem Beni Sorma Bana Ben Ben Değilem Bir Ben Vardır Bende Benden İçeru Seni Ben Severim Candan İçeru Yolun Vardır Bu Erkândan İçeru Kesildi Takatım Dizde Derman Yok Bu Ne Mezheb İmiş Dinden İçeru Şeriat Tarikat Yoldur Varana Hakikat Marifet Andan İçeru Dinin Terkedenin Küfürdür İşi Ol Ne Küfürdür İmandan İçeru Yunus'un Sözleri Hundur Ateştir Kapında Kullar Var Sutandan İçeru Erzurum-Raci Alkır-Nida Tüfekçi |
![]() |
![]() |
|