Fulllllll Orhan Gencebay |
11-29-2012 | #16 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Fulllllll Orhan GencebayOrhan Gencebay - Gölgeler Gölgeler ah gölgeler ufkumuzu gölgeler Gölgeler ah gölgeler aşkımızı gölgeler Gölgeler hep karanlık gerçekleri gizlerler Gölgeler hep karanlık seni benden gizlerler Gölgeler hep pesimizde adim adim iz sürerler Gölgeler hep sessiz sessiz ne söyler nede dinlerler Gölgeler gölgeler bizden neyi isterler Gölgeler gölgeler seni almak isterler Hasretler ah hasretler kucak kucak beklerler Hasretler ah hasretler ağlayıp ta beklerler Biz bize doyamadan bizi bizden ettiler Sana hiç doyamadan beni senden ettiler Gönüller hep parça parça kahır ettirte gittiler Her yerde gözyaşları var yerlerde kirlettiler Gölgeler gölgeler bizden neyi isterler Gölgeler gölgeler seni almak isterler |
11-29-2012 | #17 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Fulllllll Orhan GencebayOrhan Gencebay - Gittide Gitti Gittide gitti sevgilim gitti, Ardına bile bakmadan gittide gitti, Bu gönül onundu almadan gitti, En güzel ümidimi en güzel yıllarımı çaldıda gitti, Bir gönül oyunu oynamıştı benimle, Kaybeden ben oldum,kendi ellerimle, Yaşamadım böyle derdi daha beter yerine, Başbaşayım talihimin en acı kaderiyle, Beklemek faydasız, dönmeyeceksin, Anladımki beni inandımki beni sevmeyeceksin, Başka bir sevgili bulmuşsun dediler, Korkarım benim gibi onuda perişan edeceksin, Korkarım benim gibi onada mutluluk vermeyeceksin, Bir gönül oyunu oynamıştı benimle, Kaybeden ben oldum,kendi ellerimle, Yaşamadım böyle derdi daha beter yerine, Başbaşayım talihimin en acı kaderiyle, |
11-29-2012 | #18 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Fulllllll Orhan GencebayOrhan Gencebay - Gitme Gitme gitme darılıp gitme Gitme gitme gücenip gitme Gelişin yaşamak kadar güzel bana Gidişin ecel sanki Bu gönül ikimize de yeter sakin beni senden etme Ömrümce beklerim neden gelen sen olunca Her derde gülerim veren sen olunca Dünya her gülüşünle yeniden doğacaktı Gelen sen seven sen olunca En kötü günümüz böyle olsun Sarıl bana sevgilim Kader bizden yana artık güven ola Gül sevgilim Sorma sorma maziyi sorma Sorma sorma maziyi sorma Farz et yeniden doğmuşum senin ile Aşkın can verdi bana Senden önce yaşamadım diye düşün Bana maziyi sorma |
11-29-2012 | #19 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Fulllllll Orhan GencebayOrhan Gencebay - Gidecek Yerim Olsaydı Bu kadar sıkıntı çekmezdim belki, Bu dertli günümde yarim olsaydı, Bu köhne meyhane yuvam değil ki, Bu akşam gidecek yerim olsaydı Titretir tenimi baktığım resmin, Hasretin telini çınlatır sesin, Hiç kimse demezdi bak ne haldesin, Bu akşam gidecek yerim olsaydı Her sabah yeni bir çile sırada, Kurtulmak isterken kaldım arada, Ne işim var bilmem benim burada, Bu akşam gidecek yerim olsaydı Ümitler gönlümden sana koşardı , Anılar albüme sığmaz taşardı, En güzel mutluluk bizle yaşardı, Bu akşam gidecek yerim olsaydı Kederle yoğruldum acıyla piştim, Geceyle bunaldım, günle değiştim, Ben niçin sarhoşum, ben niye içtim, Bu akşam gidecek yerim olsaydı Bir şekil verseydin sen bu esere, Böylesi yanmazdım göz göre göre, Sel sağanak düşmezdi damlalar yere, Bu akşam gidecek yerim olsaydı |
11-29-2012 | #20 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Fulllllll Orhan GencebayOrhan Gencebay - Gelin Birlik Olalım Gelin birlik olalım, yarın çok geç olmadan Gelin dirlik bulalım, vazgeçin öç almadan Nefreti yok edelim, gel sende katıl bize İntikam eşkiyası, sevgiyle gelir dize Yedi düvel elinden, kim kurtardı bu yurdu Mehmetçik değil miydi, Laz'ı, Çerkez'i, Kürdü Hangimizin ecdadı, feda olmadı yurda Hangi bahçeden bir gül, solmadı bu uğurda Asırlardır dinmedi, bir bölücü ninnisi Aynı dinden değil mi, alevi si, sünni si Bin kere lanet olsun, yezit denen deliye Muhabbetle bağlıyız, Muhammed'e Ali'ye Geçin o sınıfları, geçin kardeşim geçin Barışta buluşalım, mutlu Türkiye için Düşman sevindirmenin, ne alemi var şimdi Milletçe kenetlenip, sarılmamız kar şimdi |
11-29-2012 | #21 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Fulllllll Orhan GencebayOrhan Gencebay - Felekten Beter Vurdu Bak arkadaş bak şu yaraya Sanma silah deydi buraya Beni dünya bu hale koydu Beni dertler bu hale koydu Gelen bir vurdu giden bin vurdu Sanki dünyada kanun buydu İlk darbeyi felekten yedim Belki aşkta gülerim dedim Deli gibi birini sevdim Oda felekten beter vurdu Ölmekte kalmakta bir Sevmeden yaşıyorsan Daha da beteri var Beni gör bilmek istiyorsan Susmuş diller solmuş güller Parça parça hep ümitler Her yanımda türlü dertler İster miyim ister miyim Gülmek için bir tesadüf Beklemenin anlamı yok Yaşamamız bir tesadüf Hayat zaten bir tesadüf Ölmekten de gülmekten çok Sevilmekten de sevmekten çok Ölmekte kalmakta bir Sevmeden yaşıyorsan Daha da beteri var Beni gör bilmek istiyorsan |
11-29-2012 | #22 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Fulllllll Orhan GencebayOrhan Gencebay - Felekle Sohbet Çağırsam feleği gelse karşıma Dur derim burada dokunma bize Yıllardır aranan huzuru bulduk Bir şaka yapıp da eğlenme bizle Senden istediğim ne bir lokma ekmek Seninki ekmek değil dert çektirmek Genç yasta mezara geri gömdürmek Şu gençlik gitmeden dokunma bize, eğlenme bizle Ben seni ezelden kötü tanırdım Gelene geçene çatar sanırdım Anamdan doğdum sana bağırdım Bir mola ver artık eğlenme bizle Şu gençilk gitmeden dokunma bize Hayatı kavgayla bana anlattın En dertsiz anımda dertler yarattın Her kavgada beni kahraman yaptın İnsaf artık felek dokunma bize Her işi zorlukla bize gördürdün Kim bilir ne canlar yakıp öldürdün Kırk yılda nasılsa biraz güldürdün Şu gençlik gitmeden dokunma bize |
11-29-2012 | #23 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Fulllllll Orhan GencebayOrhan Gencebay - Farkında Mısın? Bazen şu gölüme bir ateş düşer Sen o zaman benim gibi yanıyor musun Bazen kulaklarım öyle çınlar ki Sen de beni benim gibi anıyor musun Seviyorum seni farkında mısın Bana uzaklarda mı yakında mısın Söyle söyle yaradan aşkına söyle Yoksa şu feleğin çarkındamısın Başka başka gönüllerin tahtında mısın Öyle güzelsin ki sana kıyamam Senden gelen derdi bile dertten sayamam Önümüzde nice nice yıllar var Seni nasıl sevdiğimi anlatacaklar Seviyorum seni farkında mısın Bana uzaklarda mı yakında mısın Söyle söyle yaradan aşkına söyle Yoksa şu feleğin çarkında mısın Başka başka gönüllerin tahtında mısın |
11-29-2012 | #24 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Fulllllll Orhan GencebayOrhan Gencebay - Farkı Var (Küçüksün Yavrum) Küçüksün yavrum bilmezsin yavrum Dünyanın bin türli hali var Büyürsün bir gün, görürsün o gün Nefretin sevgiden farkı var Tanırsın sende, kanarsın sende Gerçeğin yalandan farkı var Acımak demek, duyguyu düşün Meleğin şeytandan farkı var Hakkındır sevmek, hakkındır gülmek Neşenin hüzünden farkı var Mutluluk ile mutsuzluk kardeş Kerdeşin kardeşten farkı var İnsanız işte, aynıyız işte İnsanın insandan farkı var Gönülden kopan, gözlerden akan Damlanın damladan farkı var yavrum Sanma ki yanlış doğdun, boşa geldin şu dünyaya Sevebsiz birşey olmaz, başlarsın ağlamaya Bir gün başlarsın soru sormaya, yavrum Sanmaki insanlar hiç mutlu olmaz Şunu bilki mutluluğa ölçü bulunmaz Ümidin ümitten, anlamın anlamdan Yaşamın yaşamdan farkı var yavrum Farkı var Küçüksün yavrum, bilmezsin yavrum Dünyanın bin türlü hali var |
11-29-2012 | #25 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Fulllllll Orhan GencebayOrhan Gencebay - Eyvallah Ona eyvallah, buna eyvallah Boyun eğmekten bıktım illallah Her şeyde son durak, sanki ben miyim Eyvallah etmeye artık eyvallah Elveda bahtımı yazan dertlere Mutluluk rüyamı bozan ellere Beni senden eden acı dillere Kıyamete kadar dedim eyvallah İstemem namertten bir damla çare Olsam da ömrümce ben bir biçare Yalanlar dolanlar koydu bu hale Nerde bile etmem eyvallah Eyvallah mutsuzluk verecek güne Dertle geçirdiğim düne Beni bağlayan kördüğüme Artık eyvallah, çözdüm eyvallah Bir sen varsın ki benden ötede Bir tek diyemem sana eyvallah Candan sevene, kıymet bilene İnsan olana canım eyvallah Gülün dikeni var, aşkın gözyaşı Sabır eden kurbanım vallah Olsa da elinde en büyük kudret Verirken titreyen elden istemem İnsana yakışan, sözünü bilmeyen Dilini tutmayan yar istemem İstemem namertten bir damla çare Olsam da ömrümce ben bir biçare Yalanlar dolanlar koydu bu hale Nerde bile etmem eyvallah |
11-29-2012 | #26 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Fulllllll Orhan GencebayOrhan Gencebay - Eyvah Bu dünyada bir kötüye Kul olmuşsan canım diye eyvah Akan yaşı kaderinden Bekliyorsan siler diye eyvah Gerçekleri yalanlardan Ayırıp da görmediysen eyvah Dünyanın her nimetinden Bir payın var almadıysan eyvah Sevgi nedir tatmadıysan Bir ot gibi yaşadıysan Bir güzele mecnun olup Aşk derdini sarmadıysan Bilmediysen tatmadıysan Sevmediysen eyvah Kim diyorsa bahtım kara Hiç kapanmaz böyle yara yalan Her derdin bir dermanı var Her tövbede umut başlar inan Şu gök kubbe bizi sarar Yok alemde baki kalan kalan |
11-29-2012 | #27 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Fulllllll Orhan GencebayOrhan Gencebay - En Büyük Sır En büyük sır daha bilinmeyendir En güzel söz henüz söylenmeyendir Aşığın dertlisi ızdırap çekip Benim gibi sevip sevilmeyendir Ey benim gönlüme sığmayan sevgilim Açıldı ellerim ümit semada Sen doğduğun günden beri gönlüm belada Sen benimsin geceleri ancak rüyamda Benim hülyamda Yaşamak gücünü bana verensin Biçare ömrümün tek çaresisin Yine düğüm düğüm oldu heceler Bitmez ömür bitmez günler geceler Sevilmeden sevip aşka kul olan Şu alemde çoktur belki benim gibiler Açıldı ellerim ümit semada Nasırlı dudaklar susuz duada Sen doğduğun günden beri gönlüm belada Sen benimsin geceleri ancak rüyamda Benim hülyamda Yaşamak gücünü bana verensin Biçare ömrümün tek çaresisin |
11-29-2012 | #28 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Fulllllll Orhan GencebayOrhan Gencebay - Emrin Olur Emrin olur güzelim, Boynum sana kıldan ince, Ben gönlüne sığarım, Emret sen gir deyince, Emrin olur Sonum olur kollarında başkasını görünce, Ölürüm Ölürüm dayanamam sen beni terkedince, Yaşarım yaşarım hayat güzel sevince sevince, Emrin olur Çok zengin bir kalbim var, Ümitlerim sevdam var, Dile benden ne dilersen, Gönlüm onu arzular, (Emrindir her arzular) Emrin olur Sonum olur kollarında başkasını görünce, Ölürüm Ölürüm dayanamam sen beni terkedince, Yaşarım yaşarım hayat güzel sevince sevince, |
11-29-2012 | #29 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Fulllllll Orhan GencebayOrhan Gencebay - Elhamdülillah Biz de canız insanız billah Doyduk derde Elhamdülillah Geçti yıllar geldi geriye Ettiklerin günahtır vallah Ne dedim de darıldın bana Ben affetsem etmez Allah Doyduk doyduk derde doyduk Aşk dediler seni bulduk Sevdik yandık Elhamdülillah Doyduk doyduk aşka doyduk Doyduk doyduk derde doyduk Hamdık piştik Elhamdülillah Anlayana sivrisinek saz Anlamayana davul zurna az Rabbin bize pay ettiğini Almak kolay versene biraz Ha öldürdü öldürecek Sendeki bu inat bu naz Doyduk doyduk derde doyduk Aşk dediler seni bulduk Sevdik yandık Elhamdülillah Doyduk doyduk aşka doyduk Doyduk doyduk derde doyduk Yandık piştik Elhamdülillah |
11-29-2012 | #30 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Fulllllll Orhan GencebayOrhan Gencebay - Efkar Bastı Gönlümü Efkar bastı gönlümü yine feryat ediyor Senden gelen dert ile sana hitap ediyor Sen açtın bu yarayı dermanını ver artık Yıllardır bekliyorum geleceksen gel artık Yeter yeter bu ayrılık yeter Yeter yeter bu kadar naz yeter Bende bir kalp taşıyorum sevdiğim yeter Kalp kalbe karşı derler seviyorsan bilirsin Vicdanını dinlersen merhamete gelirsin Sen açtın bu yarayı dermanını ver artık Yıllardır bekliyorum geleceksen gel artık |
|