Cevap : Edip Akbayram Tüm Şarkıları |
06-17-2009 | #16 |
ysnkrks
|
Cevap : Edip Akbayram Tüm ŞarkılarıEdip Akbayram - Ayrılık Kaçıyorum ayrılık kovalıyor beni Yolu yok elinden kurtulmanın Dizlerim kesildi yıkılacağım Yolu yok kurtulmanın Ayrılık zaman değil yol değil Ayrılık aramızda bir köprü Kıldan ince kılıçtan keskin Ayrılık aramızda bir köprü Ayrılık demir çubuk gibi Sallanıyor havada Çarpıyor yüzüme yüzüme Sersemledim |
06-17-2009 | #17 |
bonsoir
|
Cevap : Edip Akbayram Tüm ŞarkılarıEn çok sevdiğim şarkılarından biri teşekkürlerrr |
06-17-2009 | #18 |
bonsoir
|
Cevap : Edip Akbayram Tüm ŞarkılarıEdip Akbayram - Aldırma Gönül Başın öne eğilmesin Aldırma gönül aldırma Ağladığın duyulmasın Aldırma gönül aldırma Dışarıda deli dalgalar Gelip duvarları yalar Seni bu sesler oyalar Aldırma gönül aldırma Kurşun ata ata biter Yollar gide gide biter Mapus yata yata biter Aldırma gönül aldırma Dertlerin kalkınca şaha Bir sitem yolla Allah'a Görecek günler var daha Aldırma gönül aldırma |
06-19-2009 | #19 |
ysnkrks
|
Cevap : Edip Akbayram Tüm ŞarkılarıEdip Akbayram - Baladız Ağıdı 1946'nın yazında Baladız'ın harmanları savrulur Demir Arif toprağında tozunda Ecel gelmiş kuşlar gibi çevrilir Çevrilir ağam Haciz geldi ocakları bozuyor Kimi vergi kimi sorgu yazıyor Can dayanmaz kul canından beziyor Böyle olursa demir kalmaz sivrilir Sivrilir ağam Akıl ermez şu feleğin işine Ağa olmak, paşa olmak boşuna Bir taş değer gelir bir gün başına İnsan oğlu baki değil devrilir Devrilir ağam |
06-19-2009 | #20 |
ysnkrks
|
Cevap : Edip Akbayram Tüm ŞarkılarıEdip Akbayram - Bebeğim Yumuk gözlerini açıp dünyaya Tüm gerçekleri görsen bebeğim Görüp te dünyayı bilsen bebeğim Bilip te dünyaya gelsen bebeğim Çekmeden kara sevda yürek acısını Suna boylu bir yari sevsen bebeğim Doğurup büyüten her çileni çeken Ana gibi bir yari sevsen bebeğim Çalışıp yeşertip hakkıyla biçmek Razı olup hakkına bin şükür etmek Yiğide yakışmaz haramla doymak Terleyip te alnını silsen bebeğim Ana gibi bir yari bulsan bebeğim |
06-19-2009 | #21 |
ysnkrks
|
Cevap : Edip Akbayram Tüm ŞarkılarıEdip Akbayram - Bekle Bizi İstanbul Salkım salkım tan yelleri estiğinde Mavi patiskaları yırtan gemilerinle Uzaktan seni düşünür düşünürüm İstanbul Binbir direkli Haliç'inde akşamlar Adalarında bahar Süleymaniye'nde güneş Ey sen ne güzelsin kavgamızın şehri İstanbul Boşuna çekilmedi bunca acılar Büyük ve sakin Süleymaniye'nle bekle Parklarınla, köprülerinle, meydanlarınla Bekle bizi İstanbul Tophane'nin karanlık sokaklarında Koyun koyuna yatan çocuklarınla bekle Bekle zafer şarkılarıyla geçişimizi İstanbul Haramilerin saltanatını yıkacağız Bekle o günler gelsin gelsin İstanbul Sen bize layıksın bizde sana İstanbul İstanbul Boşuna çekilmedi bunca acılar Büyük ve sakin Süleymaniye'nle bekle Parklarınla köprülerinle meydanlarınla Bekle bizi İstanbul |
06-19-2009 | #22 |
ysnkrks
|
Cevap : Edip Akbayram Tüm ŞarkılarıEdip Akbayram - Ben Ölürsem Ben ölürsem Akşamüstü ölürüm Şehre simsiyah bir kar yağar Yollar kalbimle örtülür Parmaklarımın arasından Gecenin geldiğini görürüm Ben ölürsem akşamüstü ölürüm Ben ölürsem Akşamüstü ölürüm Yüzümü bir çiçeğe gömüp Ağlamak gibi isterim Çocuklar sinemaya gider Derinden bir tren geçer Ben ölürsem akşamüstü ölürüm Ben ölürsem Akşamüstü ölürüm Alıp başımı gitmek isterim Bir akşam bir kente gideyim Kayısı ağaçları arasından inip denize bakarım Bir tiyatro seyrederim Ben ölürsem akşamüstü ölürüm |
06-19-2009 | #23 |
ysnkrks
|
Cevap : Edip Akbayram Tüm ŞarkılarıEdip Akbayram - Beni Kör Kuyularda Beni kör kuyularda merdivensiz bıraktın Denizler ortasında bak yelkensiz bıraktın Öylesine yıktın ki bütün inançlarımı Beni bensiz bıraktın; beni sensiz bıraktın |
06-19-2009 | #24 |
ysnkrks
|
Cevap : Edip Akbayram Tüm ŞarkılarıEdip Akbayram - Bir Düş Uçuracağım Uzağım yanan dağlardan Ölümler ortasındayım Sevda uçmuş ellerimden Hasretler deryasındayım Bir düş uçaracağım bu yasaklı diyardan Yüreğimi verek kanatların üstüne Şiir uçuracağım bu tutuklu diyardan Gözlerimi vererek dizelerin üstüne Ayrıyım büyük açlardan Hüzünler ortasındayım Acın düşmüş gözlerimden Umutlar deryasındayım Bir düş uçaracağım bu yasaklı diyardan Yüreğimi verek kanatların üstüne Şiir uçuracağım bu tutuklu diyardan Gözlerimi vererek dizelerin üstüne |
06-19-2009 | #25 |
ysnkrks
|
Cevap : Edip Akbayram Tüm ŞarkılarıEdip Akbayram - Bir Sohbetin Özeti Yok olunca babacığım kavga dövüş yeryüzünden Barışı dünyaya sığdıramazsan Dünyayı barışın içinde sakla Bir de sevgi babacığım aşarsa insan boyunu Sevgiyi insana sığdıramazsan İnsanı sevginin içinde sakla Umudumuz babacığım dağlarımızdan da yüce Umudumuz daim aydınlık olsun Uyanan seheri içinde sakla |
06-19-2009 | #26 |
ysnkrks
|
Cevap : Edip Akbayram Tüm ŞarkılarıEdip Akbayram - Bir Şafaktan Bir Şafağa BİR ŞAFAKTAN BİR ŞAFAĞA BİR AKŞAMDAN BİR AKŞAMA MERHABA DEMEDEN DAHA BU GİTMELER GİTMEK DEĞİL EĞİL SALKIM SÖĞÜT DEĞİL BU BENİMKİ SEVDA DEĞİL EĞİL YAĞMUR RÜZGAR EĞİL BU BENİMKİ SEVDA DEĞİL EĞİL DALGA BÜKÜL DEMİR GÜZELLİĞİN GERÇEK DEĞİL PENCEREM KÖR KAPIM KİTLİ BU BENDEKİ SEVGİ DEĞİL |
06-19-2009 | #27 |
ysnkrks
|
Cevap : Edip Akbayram Tüm ŞarkılarıEdip Akbayram - Bir Şarkın Olsun Dudaklarında Bir şarkın olsun dudaklarında Yitirme sakın yürekliliğini Güneşin olsun gönlünde Ve herşey iyi olacak Kar bile yağsa ya da fırtına olsa Gök bulutlarla ve dünya kavgalarla dolsa Güneşin olsun gönlünde senin Bir şarkın olsun dudaklarında Yitirme sakın yürekliliğini Güneşin olsun gönlünde Ve herşey iyi olacak |
06-19-2009 | #28 |
ysnkrks
|
Cevap : Edip Akbayram Tüm ŞarkılarıEdip Akbayram - Bize Yazıktır Size söylecek bir kaç sözüm var Duyup tutmazsanız size yazıktır Bu yola girmesin hey hey fesat fitnekar Lekelenir adımız bize yazıktır Hakikat şehrine girmemiş isen Ledüni ilmini çözmemiş isen Canını canana sunmamış isen Ona söylemeyin hey hey söze yazıktır Her ağızdan çıkan söze kanarsan Kerkez gibi her bir leşe konarsan Ecel gelir murdar murdar kelbe dönersen Ona kefen sarmayın beze yazıktır Meluliyim yardan yaylaya bakma Ahdu peymanını elden bırakma Körlerin önünde hey hey çıranı yakma Görmezler ışığı canım gaza yazıktır |
06-19-2009 | #29 |
ysnkrks
|
Cevap : Edip Akbayram Tüm ŞarkılarıEdip Akbayram - Boşu Boşuna Tanrım bana ömür vermiş Ömür vermiş boşu boşuna Boşu boşuna,boşu boşuna Vücuduma bir can girmiş Bir can girmiş boşu boşuna Boşu boşuna,boşu boşuna Su akar deryaya varır Deryadan mahi çıkarır Gökyüzünde yağmur olur Gökyüzünde yağmur olur Damlaları boşu boşuna Boşu boşuna,boşu boşuna Süleyman bir sultan olmuş Süleyman bir sultan olmuş Saltanatı boşu boşuna Boşu boşuna boşu boşuna |
06-19-2009 | #30 |
ysnkrks
|
Cevap : Edip Akbayram Tüm ŞarkılarıEdip Akbayram - Bu Gecede Bir Hal Var Yıldızlardan mı desem Karanlıktan mı desem Yoksa yalnızlıktan mı İçimde bir yer kanar Bu gecede bir hal var Yıkıp akan sel gibi Boşa esen yel gibi Yoksa aldanmaktan mı İçim bir şeye ağlar Bu gecede bir hal var Bu sancı acep ölüm mü Sinemde solan gülüm mü Yoksa kaybolmaktan mı Gönlüm kendini arar Bu gecede bir hal var |
|