Türkü Sözleri Arşivi |
11-04-2012 | #256 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Türkü Sözleri ArşiviUzun İnce Bir Yoldayım Sivas-Aşık Veysel Şatıroğlu-TRT Müz Dairesi Başk Uzun İnce Bir Yoldayım, Gidiyorum Gündüz Gece Bilmiyorum Ne Haldeyim, Gidiyorum Gündüz Gece Dünyaya Geldiğim Anda, Yürüdüm Aynı Zamanda İki Kapılı Bir Handa, Gidiyorum Gündüz Gece Şaşar Veysel İş Bu Hale, Gâh Ağlaya Gâhi Güle Yetişmek İçin Menzile, Gidiyorum Gündüz Gece |
Türkü Sözleri Arşivi |
11-04-2012 | #257 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Türkü Sözleri ArşiviVardım Kırklar Kapısına Erzincan-Aşık Davut Sulari-Turan Engin Vardım Kırklar Kapısına Baktım Cennet Yapısına Tapmışam Hak Kapısına Allah Ey Vallah Ey Vallah Evvel Allah Ahir Allah Dönemem Estağfurullah Bendeyim Allah Eyvallah İmanım Amentü Billah Eridi Dağların Taşı Akıttım Gözümden Yaşı Ali'dir İmamlar Başı Allah Eyvallah Eyvallah Pir Elinden İçtim Dolu Öğrendim Erkânı Yolu Emniyette Mümin Kulu Allah Ey Vallah Ey Vallah Davut Sulâr Canlar Canı Mevlana Mahmud Hayranı Pirimdir Veysel Karani Allah Eyvallah Eyvallah |
Türkü Sözleri Arşivi |
11-04-2012 | #258 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Türkü Sözleri ArşiviYayla Yollarında Yürüyüp Gelir Burdur-Ahmet Yamacı-Muzaffer Sarısözen Yayla yollarında yürüyen gelin Allı şalvarını sürüyen gelin Ben varmam oralıya Orada duralıya Allah nasip eylesin Davullu zurnalıya Yayla yollarından biter naneler İnce belli kız doğurmuş anneler Ben varmam inekliye Yoğurdu sinekliye Allah nasip eylesin Omuzu tüfekliye Yayla yollarında menekşe açmış Sevdiğim o güzel dağlara kaçmış Ünledim Ayşe diye Odayı döşe diye Ünledim Fatma diye Kaşların çatma diye Ünledim Gülsün diye Yanıma gelsin diye |
Türkü Sözleri Arşivi |
11-04-2012 | #259 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Türkü Sözleri ArşiviYeşil Ayna Takındın Mı Beliene Yozgat-Fahri Akbilek-Nida Tüfekçi Yeşil Ayna Takındın Mı Beline, Gelin Kurban Olam Tatlı Diline Anam Diline Sen Düşürdün Beni Âlem Diline, Kendi Melül Melül Gözü Yaşlı Da Yar Sen Sefa Geldin, Benim İle Mercimeği Daşlı Da Yar Sen Sefa Geldin Çarşıdan Aldırdım Yeşil Aynayı, Boşa Çiğnemişim Yalan Dünyayı Anam Dünyayı Ne İstanbul Koydun Ne De Konyayı Kendime Münasip Yar Bulamadım Sen Sefa Geldin |
Türkü Sözleri Arşivi |
11-04-2012 | #260 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Türkü Sözleri ArşiviHayatları Değermi Şanlıurfa-Ahmet Yılmaztaş/Bedirhan Kırmızı-Yavuz Tapucu Hayatları Değermi, Şu Gelen Yar Değil Mi? Sakıplar'dan Üç Güzel, Biri Esref Değil Mi Aman Esref Canım Esref Uykudan Uyattın Beni, Kana Boyattın Beni Hayatlarında Durdum, Aradım Yari Buldum Çuha Şalvarı Al Mintanı, Esref'ime Vuruldum Aman Esref Canım Esref Uykudan Uyattın Beni, Kana Boyattın Beni Gele Mi Yar Gele Mi, O Yar Bize Gele Mi Seni Sevdim Seveli, Oldum Gönül Veremi Aman Esref Canım Esref Uykudan Uyattın Beni, Kana Boyattın Beni |
Türkü Sözleri Arşivi |
11-04-2012 | #261 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Türkü Sözleri ArşiviYörükler Yaylası Rumeli-Osman Pehlivan-Muzaffer Sarısözen Yörük De Yaylasını Aman Yaylayamadım İmanım, Divane Gönlümü Eğleyemedim Diyecek Sözümü De Aman Söyleyemedim İmanım Yaylamam Yaylanda Kar Olmayınca Vay Eğlemem Gönlümü Yar Olmayınca Vay Yörük De Yaylasında Aman Süt Bakır Bakır İmanım, Sevdiğim Güzelin Gözleri Çakır Güle De Bülbül Konmuş Aman Ne Güzel Şakır İmanım Yaylamam Yaylanda Kar Olmayınca Vay Eğlemem Gönlümü Yar Olmayınca Vay |
Türkü Sözleri Arşivi |
11-04-2012 | #262 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Türkü Sözleri ArşiviZamanıyım Ben Hüseyin Karakuş Beşinci Mevsimin Açmış Gülleri Nerde Kalmış Hani İnsan Değeri Kefende Gözü Yaşlı Anaların Yeniden Doğmanın Zamanıyım Ben Bırakın Da Akarsular Yol Alsın Değmeyin Bebeğe Doğup Ağlasın Yaralı Gönlüme Bir Tas Tuz Basın Konuşan Dillerin Zamanıyım Ben Çelik Bir Bedene İşlemez Kurşun Bir Çocuğun Canı Acep Kaç Arşın Kan Kokar Toprağım Çok İyi Düşün Bu Yalan Kulların Zamanıyım Ben Karakuşlar Gibi Gökte Uçana Dur Diyenler Olur Giden Zamana Bir Ehli Sohbette Kendin Bilene Konuşan Tellerin Zamanıyım Ben |
Türkü Sözleri Arşivi |
11-04-2012 | #263 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Türkü Sözleri ArşiviMevlam Bir Cok Dert Vermiş Malatya-Kemal Çığrık-Nida Tüfekçi Mevlâm Birçok Dert Vermiş, Beraber Derman Vermiş Bu Öldürücü Derde, Neden İlâç Vermemiş Diley Diley Diley Ley, Diley Diley Diley Ley, Diley Diley Diley Ley Dediler Dünya Fâni, Aldatır Vermez Yari Bu Öldürücü Derdi, Tabibler De Bilmedi Diley Diley Diley Ley, Diley Diley Diley Ley, Diley Diley Diley Ley Dediler İnanmadım, Ben Rüya Sanmış İdim Gelen Geçene Sordum, Ondan Avare Oldum Diley Diley Diley Ley, Diley Diley Diley Ley, Diley Diley Diley Ley |
Türkü Sözleri Arşivi |
11-04-2012 | #264 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Türkü Sözleri Arşiviİreyhan Eker Misin Sivas-Sırrı Sarısözen-Muzaffer Sarısözen İreyhan Eker Misin,(Lili Yar) Balınan Seker Misin(Lili De Lili Yar) Dünyada Ettiğini,(Lili Yar) Ahrette Çeker Misin(Lili De Lili Yar) Karanfil Oylum Oylum,(Lili Yar) Geliyor Servi Boylum(Lili De Lili Yar) Servi Boylum Gelince,(Lili Yar) Sen Olur Benim Gönlüm(Lili De Lili Yar) Karanfil Olacaksın,(Lili Yar) Sararıp Solacaksın(Lili De Lili Yar) Ben Hakime Danıştım,(Lili Yar) Sen Benim Olacaksın(Lili De Lili Yar) |
Türkü Sözleri Arşivi |
11-04-2012 | #265 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Türkü Sözleri ArşiviKara Tren Gelmez M'ola Malatya-Mustafa Özgül-Mustafa Özgül Kara Tren Gelmez M ola, Düdüğünü Çalmaz M ola Gurbet Ele Yar Yolladım, Mektubunu Salmaz M ola Allı Gelin Al Olaydın, Selvilere Dal Olaydın Gelen Geçen Yolculara, Nazlı Yar Beni Soraydın Aldım Çantamı Elime, Düştüm Gurbetin Yoluna Böyle Bilseydim Sevmezdim, Düştüm El Âlem Diline Allı Gelin Al Olaydın, Selvilere Dal Olaydın Gelen Geçen Yolculara, Nazlı Yar Beni Soraydın Evlerinin Önü Tastan, Sen Çıkardın Beni Bastan Ben Seni Sevdim Seveli, Gözlerim Dinmiyor Yastan Allı Gelin Al Olaydın, Selvilere Dal Olaydın Gelen Geçen Yolculara, Nazlı Yar Beni Soraydın |
Türkü Sözleri Arşivi |
11-04-2012 | #266 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Türkü Sözleri ArşiviKırda Erik Ağacı Sinop-Münire Tarabuş-Ahmet Yamacı Kırda Erik Ağacı,Etrafında Alıcı Oğluna Meyil Verdim, Darılma Zeynep Bacı Dillala Dillala, Paralar Verdim Tellala Tellal Gözün Kör Olsun, Beni Verdin Dillere Kırda Şeker Kamışı, Erken Doğmuş Güneşi Öyle Bir Yar Sevdimki, Dünyada Yoktur Bir Eşi Nakarat Kırda Elma Biter Mi, Gökte Yıldız Biter Mi Bana Yardan Geç Derler, Seven Yardan Geçer Mi Nakarat |
|