![]() |
Türkü Sözleri Arşivi |
![]() |
![]() |
#241 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri ArşiviSuda Balık Yan Gider Erzurum-Hayriye Temizkalp-Muzaffer Sarısözen Suda Balık Yan Gider, Yandım Aman Aman Aman ![]() Açma Yarem Kan Gider ![]() Yaralıyam Bana Değme, Baygınam Gel Gönlümü Eyle ![]() Buna Tabip Neylesin, Yandım Aman Aman ![]() Ecel Gelmiş Can Gider ![]() Yaralıyam Bana Değme, Baygınam Gel Gönlümü Eyle ![]() Su Başı Duman Oldu, Yandım Aman Aman Aman ![]() Hallerim Yaman Oldu ![]() Yaralıyam Bana Değme, Baygınam Gel Gönlümü Eyle ![]() Bana Dert Açan Dilber Yandım Aman Aman Aman ![]() Ellere Derman Oldu ![]() Yaralıyam Bana Değme, Baygınam Gel Gönlümü Eyle |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri Arşivi |
![]() |
![]() |
#242 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri ArşiviŞu Köyceğiz Yolları Muğla-Zehra Bayatoğlu/Ahmet Batyatoğlu-Hamdi Özbay Şu Köyceğiz Yolları Kaldır Ayşem Kolları Bizim İçin Yapılmış Şu Muğlanın Yolları Oldu Mu Ayşem Oldu Mu Enişten Camızlarını Buldu Mu Bir Kerecik Öpmeynen Gül Benzin Ayşem Soldu Mu Ay Doğar Aşmak İster Top Zülüf Yaşmak İster Şu Benim Deli Gönlüm Yare Kavuşmak İster |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri Arşivi |
![]() |
![]() |
#243 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri ArşiviEt Aldım Direminen Adana-İboş Ali-Aziz Şenes Et Aldım Direminen, (Beri Bak Yavrum Beri Bak) Öldürdün Verem İnen ![]() ![]() Nasıl Verem Olmayım, (Beri Bak Yavrum Beri Bak) Gezersin Ellerinen ![]() ![]() Kaşların İnce Mince, (Beri Bak Yavrum Beri Bak) Ölürüm Görmeyince ![]() ![]() Seni Bana Vermezler, (Beri Bak Yavrum Beri Bak) Düşmanlar Ölmeyince ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri Arşivi |
![]() |
![]() |
#244 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri ArşiviŞu Mübarek Günde Küsmek Olur Mu? Çorum/Alaca-Süleyman Morgülüm - Mehmet Özbek Şu Mübarek Günde Küsmek Olur Mu? Uzat Ellerini Bayramlaşalım ![]() Tanrı Selamını Kesmek Olur Mu? Uzat Ellerini Bayramlaşalım ![]() Eller Al Giyinmiş, Gider Bayrama, Şu Gurbet Ellerde Girdim Yaslara , Selam Olsun Sıladaki Dostlara, Uzat Ellerini Bayramlaşalım ![]() Yar Köyde , Ben Burda Peri Perişan, Var Mı Bizim Gibi Bu Derde Düşen, Nasib Eyle Mevlam Yare Kavuşam, Uzat Ellerini Bayramlaşalım ![]() Mor Gülüm De Al Güllere Yakışır, Yavrularım Yollarıma Bakışır, Bayram Gelir , Küsülüler Barışır, Uzat Ellerini Bayramlaşalım ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri Arşivi |
![]() |
![]() |
#245 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri ArşiviŞu Sazıma Bir Düzen Ver Ali İzzet Özkan Şu Sazıma Bir Düzen Ver Teller De Muradın Alsın Gel Beni Bir Tenhada Gör Diller De Muradın Alsın Gel Gidelim Bizim Ele Düşmeyelim Dilden Dile Diken Sarmış Gonca Güle Güller De Muradın Alsın Al'izzetim Görüşelim Bugün Bayram Barışalım Aç Kolların Sarışalım Kollar Da Muradın Alsın |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri Arşivi |
![]() |
![]() |
#246 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri ArşiviEvlerinin Önü Bulgur Kazanı Denizli-Özay Gönlüm-Ahmet Yamacı Evlerinin Önü Bulgur Kazanı (Oğlan Kazanı), Herkes Sever Okuyanı Yazanı (Oğlan Yazanı) ![]() Kimse Sevmez Meyhanede Gezeni (Oğlan Gezeni) ![]() Armut Dalda Kız Bahçede Sallanır (Oğlan Sallanır), Yere Düşer Şekerlenir Ballanir (Oğlan Ballanir) ![]() Denizli'nin Adım Adım Yolları (Oğlan Yolları), Açılıp Sarmıyor Yarin Kolları (Oğlan Kolları) ![]() Bülbül Gibi Şakır Gider Dilleri (Oğlan Dilleri) ![]() Armut Dalda Kız Bahçede Sallanır (Oğlan Sallanır), Yere Düşer Şekerlenir Ballanır (Oğlan Ballanir) ![]() Evlerine Varamadım Yalınız (Oğlan Yalınız), Mendilimi Alıkoydu Çalınız (Oğlan Çalınız) ![]() Tenhalarda Söz Atmıştı Oğlunuz (Oglan Kızınız) ![]() Armut Dalda Kız Bahçede Sallanır (Oğlan Sallanır), Yere Düşer Şekerlenir Ballanir (Oğlan Ballanır) ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri Arşivi |
![]() |
![]() |
#247 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri ArşiviŞen Olasın Ürgüp Nevşehir/Ürgüp-R ![]() ![]() Şen Olasın Ürgüp Dumanın Tütmez Kır Atın Acemi Konağı Tutmaz Oğlum Ahmet Güççük Yerini Tutmaz Cemalım Cemalım Algın Cemalım Al Kanlar İçinde Kaldım Cemalım Ürgüp'ten De Çıktığımı Görmüşler Kıratımın Gelişinden Bilmişler Beni Öldürmeye Karar Vermişler Cemal'ın Geydiği Ketenden Gömlek Al Kanlara Boyanmış Donuyla Gömlek Bize Nasip Değil Ecelle Ölmek |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri Arşivi |
![]() |
![]() |
#248 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri ArşiviEvlerinin Önü Mersin Isparta-Kadir Acar-Muzaffer Sarısözen Evlerinin Önü Mersin, Ah Sular İçmem Gadınım Tersin Tersin, Mevlâm Seni Bana Versin ![]() Al Hançerini Kadınım Vur Ben Öleyim, Ah Kapınızda Bi Danem, Kul Ben Olayım ![]() Evlerinin Önü Susam, Ah Su Bulsam Da Gadınım Çevremi Yuğsam ![]() Açsam Yüzünü Baksam Dursam ![]() Al Hançerini Kadınım Vur Ben Öleyim, Ah Kapınızda Bi Danem, Kul Ben Olayım ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri Arşivi |
![]() |
![]() |
#249 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri ArşiviŞirin Nar Dane Dane Gaziantep-Yöre Ekibi-Nida Tüfekçi Şirin nar dane dane Gel güzel döne döne Gül olup koklamadım Felek ayırdı gene Beyaz geyme üşürsün Güzellikte menşursun Neynim güzel olduğun Yad elnen konuşursun Giderim dur diyen yok Kebap oldum yiyen yok Ayrılık gömleğini Benden başka yiyen yok |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri Arşivi |
![]() |
![]() |
#250 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri ArşiviEvlerinin Önü Yoldur Yolaktır Şanlıurfa-Ali Alhas/İ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Evlerinin Önü Yoldur Yolaktır, Başımızda Dönen Dektir Dolaptır ![]() Ellerin Huriyse Benim Melektir, Ben Yarime Neler Neler Alayım ![]() Ben Yarime Neler Neler Alayım, Ben Yarime İpek Mendil Alayım ![]() Darılmışsa Gidip Hatrın Sorayım, Ayrılığa Yoktur Benim Dayağım ![]() Evlerinin Önü Kahve Dibeği, Dibeğe Vurdukça Ağlar Bebeği ![]() Ne Sen Gelin Oldun Ne Ben Güveyi, Ben Yarime Neler Neler Alayım ![]() Ben Yarime Neler Neler Alayım, Ben Yarime İpek Mendil Alayım ![]() Darılmışsa Gidip Hatrın Sorayım, Ayrılığa Yoktur Benim Dayağım ![]() Evlerinin Önü Bulgur Sokusu, Yel Estikçe Gelir Yarin Kokusu ![]() Yarim Küçüktür Cilve Kutusu, Ben Yarime Neler Neler Alayım ![]() Ben Yarime Neler Neler Alayım, Ben Yarime İpek Mendil Alayım ![]() Darılmışsa Gidip Hatrın Sorayım, Ayrılığa Yoktur Benim Dayağım ![]() __________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri Arşivi |
![]() |
![]() |
#251 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri ArşiviŞu Dağlar Tepe Tepe Denizli-Hasan Aydoğdu-Özay Gönlüm Şu dağlar tepe tepe, Gar yağıyor serpe serpe ![]() ![]() ![]() ![]() Güccük hanım uykudeymiş , Uyardım öpe öpe ![]() Ağlama sarı gelin al beni ![]() Güzel yüzün ay gibi, Keman kaşın yay gibi ![]() ![]() ![]() ![]() Yarimle yaşadığım, Gulübe saray gibi ![]() Ağlama sarı gelin al beni ![]() Karanfil dallanır mı, Top zülüf sallanır mı ![]() ![]() ![]() ![]() Kendi gelen güzeli Sarmadan yollanır mı Ağlama sarı gelin al beni ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri Arşivi |
![]() |
![]() |
#252 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri ArşiviŞapkamın Tereği Düz Trabzon-Hüseyin Dilaver/Ziynet Sönmez-Mustafa Hoşsu Şapkamın Tereği Düz Var Onda Ayla Yıldız Çıkmayasun Aklımdan Ne Gece Ne De Gündüz Peştemalin Düğümü Gerüdendir Gerüden Seni Hainin Kızı Sensin Beni Erüden Pencereden Bak Beni Beğenirsen Al Beni Beğenmezsen Beğenme Beğenenler Var Beni Dağ Başında Kestane Dökülür Tane Tane Dünya Dolu Yar Olsa Bir Tanemsin Bir Tane |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri Arşivi |
![]() |
![]() |
#253 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri ArşiviTaze Karlar Yağmış Karın Üstüne Sivas-Ali Sultan-TRT Müz ![]() ![]() Taze Karlar Yağmış Karın Üstüne Bülbül Figan Eyler Gülün Üstüne Dediler Nazlı Yarini El Almış Daha İflah Olmam Bunun Üstüne Ekine Gidiyor Elinde Orak Ekini Kurumuş Tarlası Irak Yarimi Görünce Alıyor Merak Ben Yari Görmedim Bunun Üstüne Yine Güz Geldi De Hava Soğudu Benim Nazlı Yardan Ahtım Çoğudu Ondan Gayrı Sevdiceğim Yoğudu Başka Yar Sevemem Onun Üstüne |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri Arşivi |
![]() |
![]() |
#254 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri ArşiviTercan Elleri Aşık Davut Sulari Tercan Ellerinden Gelen Bir Güzel Açmış Ag Göğsünü Yar Yar Sallanır Bir Hoş Kınalanmış Parmakların Ellerin Oturdu Yanıma Kız Anam Sallanır Bir Hoş Davut Sulari Der Bağrıma Akar Ateşin Hicranın Kız Anam Çok Canlar Yakar Can Alici Gözle Yüzüme Bakar Naz O Eda İle Kız Anam Sallanır Bir Hoş |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri Arşivi |
![]() |
![]() |
#255 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri ArşiviGız Pınar Başında Yatmış Uyumuş Bilecik-Mehmet İbiş-Muzaffer Sarısözen Gız Pınar Başında Yatmış Uyumuş Yar, Elâ Gözlerini Uyku Bürümüş, Herkes Sevdiğini Almış Yürümüş ![]() Elmalar Yolladım, Çevreler Salladım, Eğlensin Diye Sallansın Diye ![]() Giz Pınar Başında Testi Doldurur Yar, Testinin Kulpuna Şahin Kondurur, Giz Senin Bakisin Beni Öldürür ![]() Derdimin Dermanı İğdeli Gelin, İğdesini Aldırmış Sevdalı Gelin |
![]() |
![]() |
|