![]() |
Azerbaycan Türkü Sözleri |
![]() |
![]() |
#226 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Azerbaycan Türkü SözleriBizden salam olsun arif olana Hagg ne günde helg eyledi dünyanı Yer ile göy ne sahatda behs etdi Yer ne üste bende saldı asmanı Asman ne istedi bar-i Hüda'dan Hüda ne emr etdi arş-ı aladan Kimdi geldi kim apardı haradan Ne süretde gördü mescid-aksanı Ne-ab ile orda kaldı destamaz Neçe ülket eda eyledi namaz Neçe kimseneye oldu pişnamaz Onlar bağidi mi olubdu fani Tez veresen bu sözlerin isbatın Nedendi binası ab-ı hayatın Hardadı makamı melek-el motun Ne tövr ile alır insandan canı Bu teze kalamdı olsun yegini Ke'be gıblem dinim Mehemmed dini Atam Al Memmed'di Göyçe sakini Adım Elesger'di yahşı bil tanı |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#227 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Azerbaycan Türkü SözleriDünyanın ortasında kurulu direk Şah demeyince de sızlar mı yürek Bu erkanı kim kurmuş biz nerden bilek Söyle Ali'm söyle dinlesin canlar Ocağa koymuşlar köşe taşını Hak onarsın cümlemizin işini Birgün olur alır kullar başını Söyle Ali'm söyle dinlesin canlar Adem ata yörede eker ekini Ekin saklar yeraltında kökünü Ali'dir de Muhammet'in vekili Söyle Ali'm söyle dinlesin canlar Cennetin kapısında huri kızları Almış da eline çalar sazları Kudretten sürmeli alev gözleri Söyle Ali'm söyle dinlesin canlar Şah Hatayim eder farz ile sünnet Bu yola gelmeyen etmeli mihnet Ali'nin durağı daima cennet Söyle Ali'm söyle dinlesin canlar |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#228 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Azerbaycan Türkü SözleriName yazdım yara vesf-i halımı Name ki yetişdi sana durma gel Ne uymusan fena dünya malına Cigerim dönderdin gana durma gel Men ha seni sevmemişdim nihandan Sağlığın isterem Şah-i Cahan'dan Danışanda od tökülür dehandan Demadem cismimdir yana durma gel Hezan ola bülbül bağın çapula Ciğer bağrın eşg oduna yapula Can vermezem belke canan tapula Göz ahtarur döne döne durma gel Alem bilür gözellerden gözelem Bad-i hezan değmiş bağda hezelem İnanmazam men bu derdden düzelem Hırda perişandır Mina durma gel |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#229 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Azerbaycan Türkü SözleriDurnadır durna telleri burma Leyla can Ahu tek bahıp boynunu burma Leyla can Gözleri benzer ahu ceyrana Leyla can Leyla gülüm Leyla can Saçı sümbülüm Leyla can Nazlı bülbülüm Leyla can Saçı sümbülüm Leyla can Gözlerem seni eller uzumi Leyla can Seslerem seni ömrüm uzuni Leyla can Gözleri beşem ahu ceyranım Leyla can Leyla gülüm Leyla can Saçı sümbülüm Leyla can Nazlı bülbülüm Leyla can Saçı sümbülüm Leyla can |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#230 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Azerbaycan Türkü SözleriNahag gan tökülen yere düşmeyin Gelirsiz Bağdad'dan teze durnalar Otunu otlayıb suyun(u) içmeyin Bahın nesihete söze durnalar Size bir yer deyim nedi ki Bağdad Ne dağlar yaradıb sahib-i güdret Bir kimseden size olmaz heyanet Karvan çekin o Gafgaz'a durnalar O bizim ellere bir ganad çalın Nedir metlebiniz o yerden alın Necef'in namesin Veten'e salın Can gurban eylerem size durnalar |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#231 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Azerbaycan Türkü SözleriAy ağalar gelin size söyleyim Yahşı dostlar bizden aralı düşdü Aylar naçağlıydım iller hestesi Baygu kimi sinem yaralı düşdü Besleyirdi sinesinde döşünde Oyandırdı kirpiyinde gaşında Seher seher ser çeşmeler başında Yadıma dağların maralı düşdü Bizim dağlar zemistandı garlıdı Dostun bağı heyvalıdı narlıdı Yazıg Aydın könlün ne gubarlıdı Bizim bağlar bu il goralı düşmüş |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#232 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Azerbaycan Türkü SözleriAy arifler menim belalı başım Hicran deryasına derine düşdü Abad gönlüm derd ü geme tuş oldu Dağıldı dağların serine düşdü Hayva tegin men saralıb solmuşam Kaynayıb peymane tegin dolmuşam İgi dostun arasında kalmışam Heste canım odun narına düşdü Hüseyn gimin olmaz heç bahtı kara Bele derdlilere olmayır çara Her igi terefden çegirler dara Bahtım bed saatın birine düşdü |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#233 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Azerbaycan Türkü SözleriBir sonam galhıbdı göl kenarından Havalanıp burda tora düşübdü Sevdiyim nazlı yar eğyara uyub Bülbül gülden galhıb hara düşübdü Sen gül goncasına men oldum bağban İnsaf et çekdirme dostuna aman Goymadın ki mende gala din iman Meylim bağçadakı bara düşübdü Ayılabilmirem yarın yasından Doymaram gaşının temannasından Keçmeyir üreyim gem deryasından Hesret canım ah u zara düşübdü Dost sirrimi seyrağıba deyibdi Onun üçün elif geddim eyibdi Çürüdüb gelbimi bu derd yeyibdi Sinem dohsan yerden dara düşübdü Gehraman metlebin canana söyle Hencer al bağrımın başını teyle Dermansız derdime bir derman eyle Gözüm goynundaki nara düşübdü |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#234 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Azerbaycan Türkü SözleriDut ağacı boyunca Dut yemedim doyunca Yari helvette gördüm Danışmadım doyunca Ay gemerim gemerim Geşeysin ay gemerim Deyin gelsin gülüm gelsin Güzel gelsin gemer gelsin yarim gelsin Ay gız adın Hürüdü Dodağ bağın bürüdü Sennen mene yar olmaz Cavan ömrüm çürüdü Ay gemerim gemerim Geşeysin ay gemerim Deyin gelsin gülüm gelsin Güzel gelsin gemer gelsin yarim gelsin |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#235 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Azerbaycan Türkü SözleriYaradan ne güzel buyruk buyurmuş Gelin hey erenler edin niyazı Muhammed buyruğu bize duyurmuş Gelin hey erenler edin niyazı Niyaz etmek imiş her işin başı Niyaz edenlerin ihsandır işi Cemde hazır duran ol ulu kişi Gelin hey erenler edin niyazı Niyaz seni kuş eyleyip uçurur Ab-ı zemzem sularını içirir Sırat köprüsünden kolay geçirir Gelin hey erenler edin niyazı Cehennemde vardır gayya kuyusu Yetmiş yıllık yoldan gelir yayası Hemen niyaz etmek imiş eyisi Gelin hey erenler edin niyazı Şah Hatayi'm derki niyaz bendedir Niyaz eyleyenler Hak yanındadır Niyaz etmeyenler cehennemdedir Gelin hey erenler edin niyazı |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#236 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Azerbaycan Türkü Sözleri(1 ![]() El (ey) geçir ay balam Garabağ'dan Gah bu dağdan gah o dağdan Felek vay vay elacım Felek vay vay yazıg olmuşam Ahşam (ey) üstü goy uzagdan Havalansın Han'ın sesi Garabağ'ın şikestesi Ölürem ölürem ay ölürem Yazıg gönlüm Ezizzim (ey) zülfü gara Ağ üzdü zülfü gara Gaşın kimi (ey) gaş olmaz Gözlerin (ey) kimi gözler Ölürem ölürem ha ha ha gadan alım (2 ![]() Ezizinem o yan gül O yan bülbül o yan gül Bahım gara gözlere Sen yuhudan oyan gül Ezizim neynim sene Düşübdür meylim sene Men dönsem könül dönmez (Men dönsem üzüm dönmez) Sen dönsen neynim sene Ezizim kimi gözler Tar çalan simi gözler Gaşların tek gaş olmaz Gözlerin kimi gözler |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#237 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Azerbaycan Türkü SözleriEla gözlü pirim geldi Duyan gelsin işte meydan Dört kapıyı kırk makamı Bilen gelsin işte meydan Hudey hudey hudey hudey Ben pirimi hak bilirem Yoluna kurban oluram Dün doğdum bugün ölürem Ölen gelsin işte meydan Hudey hudey hudey hudey Şah Hatayi der sırrını Meydana koymuş serini Nesimi gibi derisin Yüzen gelsin işte meydan Hudey hudey hudey hudey |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#238 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Azerbaycan Türkü SözleriCan alan getme dayan Bil meni candan eledin Tebiet bezek vurub Şövket ü şandan eledin Kirpiklerin oh kimidir Gaşı kamandan eledin Ohuyordum gumru kimi Meni lisandan eledin Hoşdur lisanın Böyükdür şanın Yohdur nogsanın Gözeldir canın Hoşdur dövranın Olum mehmanın Halindir goşa Seni yüz yaşa Dövran vur başa Bele süzüb sallanışla İnşam heyran eledin Men sene mail olmuşam Getme dayan ağrın alım Huri misen melek misen Eyle beyan ağrın alım Hesretinden heste düşdüm Men bi-mekan ağrın alım Hekim loğman neye lazım Derde derman ağrın alım Derman verensen Zülfün hörensen Gesde girensen Könül görensen Dövran sürensen Gaşındır gara Vurmusan yara Oldum sed para Gel eyle çara Hallarının yoh giymeti Göheri kandan eledin Şekke duşüb hof eledim Men ne deyim bele cana Yeriyende şö'le salır Yanagları asimana Yazaram men vesfini Ses yazılar her bir yana Zenahdanın gözel iyi Ziynet verir gülüstana Gızıl düymeli Cüt nar memeli Tuti nağmeli Neğmene heyran Derdime derman Sen eyle ferman Fermana gurban Goynu gülüstan Ay gözü mestan Mecnun oldum düşdüm çöle Könlümü viran eledin Bu gözel hayıstandan Çıhıbdır Gazağa teze Ağız şeker dodag gaymag Dili şirin meyli meze Kim görse gül yanağını Zimistanı döner yaza Ahçi, ustes, yes gez madag Birce nezer salsan bize Men sene aşig Halın yaraşıg Gelbime işıg İşıg cahanda Şirin dahanda Goyma amanda Damende galdım Oduna yandım Seni gül sandım Ezrail'sen can alırsan Cismimi candan eledin Kerem kimi Esli deyib Gezirem her yana gözel Leyi ü nahar ateşine Yanıram pervane gözel Beşer demek olmaz sene Düşmüşem gümana gözel Minayeni bir de seni Beyendim merdane gözel Gafgaz maralı Senden aralı Gelbim yaralı Adındır Ahşen A serhoş bahan Hemayil tahan Gözel hamail Olmuşam mail Olmagçın nail Eyleme zail Esed'i bu vahtında Dinden imandan eledin |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#239 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Azerbaycan Türkü SözleriGüşe-yi sehrada tenha nişinde Sen ki yazdın bu ünvanı Elesger Çillenin gününde gış mövsümünde Bahar etdin zimistanı Elesger Nameniz gelbimi heyli oyatdı Metlebi mövzundu hub kelamatdı Yusif'in köyneyi Yegub'a çatdı Abad etdi bu Ken'an'ı Elesger Aşigem men senin ihtilatına Nezmine ferdine hoş ebyatına Aferin aferin esli zatına Sen isen Hafiz-i sani Elesger Gerçi mülebbisen ev libasında Şahidem şaribsen haggın tasında Bu Azerbaycan'da Türk arasında Senin kimi şair hanı Elesger Hazıram durmağa men gulluğunda Gezmemişem namerd sağı solunda İmtahandan çıhan dostun yolunda Esirgemem billah canı Elesger Biraz mehebbete sedagetim var Şövgile hevese iradetim var Sana bir helvetce şikayetim var Yahşı sahla o pünhanı Elesger Nesihet sahla sen gel bu sözleri Her bir ad tez almaz esl cövheri Çoh ucuz satırsan le'li gövheri Vesf edirsen her sözmanı Elesger Yetene refiğ ü yoldaş deyirsen Keçene sirr verib sirdaş deyirsen Üzüne gülene gardaş deyirsen Yahşını yamanı tanı Elesger Eceb nezm hoş efradı yazıbsan Vesfe layig müemmanı yazıbsan Legebi burahıb adı yazıbsan Unutmaram bu zebanı Elesger Sehv etdim legebim seyre sığışmaz Lefzi segil salar behre sığışmaz İnşallah gezebe gehre sığışmaz Efv eyle sen bu nögsanı Elesger Tevegge edirem salma geyl ü gal Bu gelen gelmeden olma keçheyal Eger ohumasan şüglüzümme gal Her meclisde bu dastanı Elesger Ohusan kelamı barı ehsen de Eger beyenmesen bir dehi sen de Beş özünden desen bir de menden de Tek almaynan bu meydani Elesger Men bele senete mahir deyilem Bahma öz özüme fahır deyilem Herşend ki yazıram şair deyilem Bağışlarsan bu Mirza'nı Elesger |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#240 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Azerbaycan Türkü SözleriSen ey sanatımın sönmez güneşi Baharı ilhamı cahan Elesger Halkına bağlıdı şe'rinin başı Unutmadı beşer zaman Elesger Dövrü tufanlardan kopdukca bela Gah düşüb girdaba gah kalmakala O min il kabağa o min il dala Oldu aşıklara sultan Elesger Kafkaz dağlarında mesken eyleyib Eller meclisinde dövran eyleyib Canı gözellere kurban eyleyib Koşub igidlere dastan Elesger Dünyanın bezeyi sözü neğmesi Her insan zevkünün nur teranesi Elimin küdreti elimin sesi Çekib kitelere karvan Elesger Göylere çıhıram orda görürem Yerlere enirem burda görürem Azaflıyam onu harda görürem Kelbimde açıbdır meydan Elesger |
![]() |
![]() |
|