![]() |
Türkü Sözleri Arşivi |
![]() |
![]() |
#226 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri ArşiviErenler Şahtan Gelirler Seyyid Nesimi-Ali Nurşani Erenler Şahtan Gelirler Ali Derler Pirimize Onikimam Erleriz Münkir Ermez Sırrımıza Ateş Yanıp Kazan Coşar Dalga Gelir Boydan Aşar Şulemiz Aleme Düşer Bakın Bizim Nurumuza Nesimi Der Bakta Pişir Özüne Muhabbet Düşür Bin Bezirgan aaaahin Taşır Günden Güne Şerrımıza |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri Arşivi |
![]() |
![]() |
#227 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri ArşiviSarardım Ben Sarardım Sivas-Muzaffer Sarısözen-Muzaffer Sarısözen Sarardım Ben Sarardım, Senin İçin Sarardım ![]() Baş Yastıkta Göz Yolda, Her Gelenden Sorardım ![]() Oy Dağlar Yeşil Dağlar, Gurbette Yarim Ağlar Açtı M ola şu Sivasın Gülü Yaprağı, Çekti Bizi Gurbet Elin Suyu Toprağı ![]() Kayalardan Kayarım, Bulamadım Ayarım ![]() Ben Bu Dertten Ölürsem, Kaderime Sayarım ![]() Al Dağlar Yeşil Dağlar, Gurbette Yarim Ağlar Açtı M ola Su Sivasın Gülü Yaprağı, Çekti Bizi Gurbet Elin Suyu Toprağı ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri Arşivi |
![]() |
![]() |
#228 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri ArşiviErzurumda bir kuş var Erzincan-Burhan Tarlabaşı-Nida Tüfekçi Erzurumda bir kuş var rındamın yar rındamın Kanıdında gümüş var hay rındamın devrişamın Yarim gitti gelmedi rındamın yar rındamın Elbet bunda bir iş var hay rındamın devrişamın Hep süpürür toz eder rındamın yar rındamın Alttan alttan göz eder hay rındamın devrişamın Oğlanın ne suçu var rındamın yar rındamın Her ne eder kız eder hay rındamın devrişamın Erzurum şirinidi rındamın yar rındamın Yiyem ağzın içini hay rındamın devrişamın Dün gece neredeydin rındamın yar rındamın Gönlümün güvercini hay rındamın devrişamın |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri Arşivi |
![]() |
![]() |
#229 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri ArşiviSeher Yeli Aşık Kul Ahmet Seher yeli nazlı yare Bildir beni bildir beni Düşmüşüm elden ayaktan Kaldır beni kaldır beni Söyle güzeller şahına Yüz süreydim dergahına Zehir olan kadehine Doldur beni doldur beni Kul Ahmed'im gönül versem Bağrında gülünü dersem Senden gayrı yar seversem Öldür beni öldür beni |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri Arşivi |
![]() |
![]() |
#230 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri ArşiviErzurum Dan Çevirdiler Yolumu Afyon-Nurettin Şen-Mustafa Hoşsu Erzurum'dan Çevirdiler Yolumu, Birkaç Dadaş Bağladılar Kolumu Aman Kolumu ![]() Ne Bağlarsın Dadaş Benim Kolumu, Ben Bilirim Mahkemenin Yolunu Aman Yolunu, Ben Bilirim Karakolun Yolunu Aman Yolunu ![]() İstanbuldan Gelir Ölüm Fermanı, Yar Kalmadı Dizlerimin Dermanı Aman Dermanı ![]() Zalimlerin Yoktur Dini İmanı, Selâmımı Varın Yare Söyleyin Aman Söyleyin, Selâmımı Varın Yare Söyleyin Aman Söyleyin ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri Arşivi |
![]() |
![]() |
#231 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri ArşiviSeherde Bir Bülbül Erzurum-C ![]() ![]() Seheride bir bülbül öter yarin bağında, O kaş, o göz, o dil, o diş, gül açmış yanağında ![]() Yanarım ağlarım on üç on dört yaşında ![]() O kaş, o göz, o dil, o diş, ballar var dudağında ![]() Gümüşten kemeri incecik bellerinde, O kaş, o göz, o dil, o diş, kına var ellerinde |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri Arşivi |
![]() |
![]() |
#232 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri ArşiviSorma Be Birader Seyyit Nesimi Sorma Be Birader Mezhebimizi Biz Mezheb Bilmeyiz Yolumuz Vardır Çağırma Meclis-İ Riyaya Bizi Biz Şerbet İçmeyiz Dolumuz Vardır Bizim Söyleyecek Sözümüz Vardır Biz Müftü Bilmeyiz Fetva Bilmeyiz Kıl-Ü Kal Bil Meyiz İfta Bilmeyiz Hakikat Şehrinde Hata Bilmeyiz Şah-I Merdan Gibi Alimiz Vardır Bizim Söyleyecek Sözümüz Vardır Nesimi Özünü Farş Etme Sakın Ne Bil Sin Ham Ervah Likasın Hakkın Hakkı Bilmeyene Hak Olma Yakın Bizim Hak Katında Elimiz Vardır Bizim Söyleyecek Sözümüz Vardır |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri Arşivi |
![]() |
![]() |
#233 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri ArşiviSöğütün Erenleri Bilecik-Mustafa Şimşek-Muzaffer Sarısözen Söğütün Erenleri, Çevirin Gidenleri ![]() Ah Ne Güzel Baş Bağlıyor, Söğütün Güzelleri ![]() Naldırdın Beni Gül İken Soldurdun Beni ![]() Söğütün Çarşısına, Gün Doğar Karşısına ![]() Ah İnsan Hile Yapar Mi? Kapı Bir Komşusuna ![]() Naldırdın Beni Gül İken Soldurdun Beni ![]() Elmayı Yüke Koydum, Ağzını Büke Koydum ![]() Ah Aldı Yari Elimden, Boynumu Büke Koydum ![]() Naldırdın Beni Gül İken Soldurdun Beni |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri Arşivi |
![]() |
![]() |
#234 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri ArşiviEski Libas Gibi Aşıkın Gönlü Kayseri-Adnan Türköz-Adnan Ataman Eski Libas Gibi Aşıkın Gönlü Söküldükten Sonra Dikilmez İmiş Güzel Sever İsen Gerdanı Benli Her Güzelin Kahrı Çekilmez İmiş Bülbül Daldan Dala Yapıyor Sekiş O Sebepten Gülle Ediyor Çekiş Askın İğnesiyle Dikilen Dikiş Kıyamete Kadar Sökülmez İmiş Sevdiğim Değildin Böylece Ezel Askınım Bağına Düşürdün Gazel İbrişimden Nazik Saydığım Güzel Meğer Pulat Gibi Bükülmez İmiş SEYRANİ' nin Gözü Gamla Yaş İmiş Benim Derdim Her Dertlere Bas İmiş Ben Bağrımı Toprak Sandım, Taş İmiş Meğer Taşa Tohum Ekilmez İmiş |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri Arşivi |
![]() |
![]() |
#235 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri ArşiviSözünden Belli Tacim Dede-Arif Sağ Güruh-u Naciye Ereyim Dersen Bu Yola Girenler İzinden Belli Can Verip Cemalin Göreyim Dersen Cemalin Görenler Gözünden Belli Efendim Tabibim Kamildir Mürşidin Gerçek Haberi Al-i Abanın Çoktur Hüneri İşi Sağ Yüzü Ak Erlerin Eri Gezdiği Yerlerde İzinden Belli Beden Aleminden Ruha Erişen Sırr-ı Hakikata Katıp Karışan Güruh-u Naciye Yetip Yetişen Muhabbet Ehlini Nazından Belli Yüzünden Belli Sözünden Belli Turabi Babanın Sözüne İnan Zülfikar Kuşanıp Düldüle Binen Hazırdır Nazırdır Gönülde Her An O Gönül Sahibi Yüzünden Belli |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri Arşivi |
![]() |
![]() |
#236 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri ArşiviEsmerin Ağı Gerek Diyarbakır-Celâl Güzelses-Plaktan Esmer Bugün Ağlamış, Ciğerimi Dağlamış ![]() Kara Kaşın Üstüne, Siyah Puşi Bağlamış ![]() Hele Yar Yar Yar, Kibar Yarim Esmerim ![]() Sen Güzelsin Esmerim, Sen Benimsin Esmerim ![]() Esmerin Ağı Gerek, Alnında Dağı Gerek ![]() Esmer Yari Olanın, Zincirden Bağı Gerek ![]() Hele Yar Yar Yar, Kibar Yarim Esmerim ![]() Sen Güzelsin Esmerim, Sen Benimsin Esmerim ![]() Esmer Bu Gün Toydadır, Kesimi Ne Boydadır ![]() Ne Kadar Esmer Varsa, Hepsi Bizim Soydadır ![]() Hele Yar Yar Yar, Kibar Yarim Esmerim ![]() Sen Güzelsin Esmerim, Sen Benimsin Esmerim ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri Arşivi |
![]() |
![]() |
#237 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri ArşiviEstireyim Mi Bolu-Reşat Aker-Muzaffer Sarısözen Estireyim Mi Estireyim Mi, Yavrum Sana Fistan Kestireyim Mi ![]() Aman Sana Fistan Kestireyim Mi ![]() Üç O Yandan Beş Bu Yandan, Yavrum Bir De Abant Yaylasından ![]() Aman Bir De Abant Yaylasından ![]() Tirilay Laylam,Tirilari Lay Lay Laylari Tirilay Lay Lay Lay Lam Köprünün Altı Örümcek, Yavrum Aklımı Aldın Görüncek ![]() Aman Aklımı Aldın Görüncek ![]() Üç O Yandan,Beş Bu Yandan, Yavrum Bir De Abant Yaylasından ![]() Aman Bir De Kızık Yaylasından ![]() Tirilay Laylam,Tirilari Lay Lay Laylari Tirilay Lay Lay Lay Lam |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri Arşivi |
![]() |
![]() |
#238 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri ArşiviEşeği Saldım Çayıra Eşeği Saldım Çayıra Otlaya Karnın Doyura Gördüğü Düşü Hayra Yoranın Da Avradını Münkir Münafıkın Soyu Yıktı Harap Etti Köyü Mezarına Bir Tas Suyu Dökenin De Avradını Derince Kazın Kuyusun İnim İnim İnilesin Kefen Dikmeye İğnesin Verenin De Avradını Dağdan Tahta İndirenin Iskatına Oturanın Hizmetini Bitirenin İmamın Da Avradını Müfsidin Bir De Gammazın Mali Vardır Da Yemezin İkisin Meyyit Namazın Kılanın Da Avradını Kazak Abdal Nutk Eyledi Cümle Halkı Dahleyledi Sorarlarsa Kim Söyledi Soranın Da Avradını |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri Arşivi |
![]() |
![]() |
#239 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri ArşiviSu Sızıyor sızıyor Ankara-Mucip Arcıman-Muzaffer Sarısözen Su Sızıyor Sızıyor, Taşların Arasından ![]() Eğil Bir Yol Öpeyim, Kaşların Arasından ![]() Oğlan Mavilim Oğlan, Sözüne De Kavilim Oğlan ![]() Enişte Bana Hişt Demiş, Yalan Sevdiğim Yalan ![]() Derenin Kenarında, Kalayladım Kazanı ![]() Kız Ben Senin Yüzünden , Tutmadım Ramazanı ![]() Oğlan Mavilim Oğlan, Sözüne De Kavilim Oğlan ![]() Enişte Bana Hişt Demiş, Yalan Sevdiğim Yalan ![]() Kar Yağıyor Yağıyor, Abamı Giyeceğim ![]() Sakallıya Varıp Da , Baba Mı Diyeceğim ![]() Oğlan Mavilim Oğlan, Sözüne De Kavilim Oğlan ![]() Enişte Bana Hişt Demiş, Yalan Sevdiğim Yalan ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri Arşivi |
![]() |
![]() |
#240 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri ArşiviEşinden Ayrılan Yaralı Ördek Aşık Esrari Eşinden Ayrılan Yaralı Ördek Öter Dertli Dertli Göle Çevrilir Yaralı Gönlüme Olmadı Ortak Gözlerimin Yaşı Sele Çevrilir Bir Değirmen Yaptım Koydum Taşını Bendine Çevirdim Gözüm Yasini Aradım Feleğin Çark-İ İsini Ben Sağa Zorlarım Sola Çevrilir Yaralı Bir Ceylan Dağlar Başında Uyur Yavrusunu Görür Düşünde Pervaneler Gibi Aşk Ateşinde Kerem Yanar Aslı Küle Çevrilir |
![]() |
![]() |
|