Cevap : Guinness Rekorlar Kitabından Seçmeler |
12-19-2009 | #226 |
Gözyaşı
|
Cevap : Guinness Rekorlar Kitabından SeçmelerDünyanın en küçük maymunu
12-19-2009 | #227 |
peri
|
Cevap : Guinness Rekorlar Kitabından Seçmelernakadar minikler yaf valla çok severdim ben bunları oy oy yerim göslerini
Yüreğin varsa karşılıksız da seversinBeklentisiz Korkun ne olabilir ki? Kaybetmek mi? Hep yalnız değilmiydik zaten Seviyorum demek önce onsuz olmayı kabullenmektir Varlığı armağansa yokluğu ceza deği Varlığının değerini bilmektir |
12-19-2009 | #228 |
Aragorn561
|
Cevap : Guinness Rekorlar Kitabından Seçmeleracayip küçükler bunlar yaaa :D teşekkürler
06-06-2011 | #229 |
Gözyaşı
|
Cevap : Guinness Rekorlar Kitabından Seçmeler* Kişi başına ekmek tüketiminde dünya birinciliği (Kişi başına 1996 kilogram) * Hakan Şükür’ün,t Dünya Kupası’nda 11′nci saniyede attığı en hızlı gol (29 Haziran 2002) * 81 sessiz harften oluşan bir Kafkas dilini dünyada tek konuşan kişi, Tevfik Esenç (1992 yılında öldü) * Selçuk- Efes’te 20 bin kişinin deve güreşi izlemesi * 150 mm boyutunda dünyanın en büyük mikrop fosilinin (foraminiferida) yaşlı bir kayada Türkiye’de bulunması * En değersiz paranın Türk Lirası olması (Şubat 2003, 1 USD = 1672449 TL) * 88 cm ile Artvin’li Mehmet Özyürek’in en uzun burun rekoru * Naim Süleymanoğlu ve Halil Mutlu’nun halterde kırdığı 2′şer rekor * Bilkent Üniversitesi’nce dünyanın en küçük mikrofonunun yapılması (Ortalama saç kalınlığı 50 mikron iken bu mikrofunun çapı 40 mikron idi) * Adana Rotary Kulübü’ne ait en uzun çamaşır ipi (33081 metre) ve üzerine asılı 42300 parça çamaşır * Kırkpınar Güreşleri, 1460′dan beri aralıksız devam eden en eski güreş organizasyonu * Hakan Zengin, 433 metrekarelik dünyanın en büyük bayrağı ile paraşütle Eskişehir’de atladı (17 Haziran 2004) * İlker Yılmaz, burnundan aldığı sütü 2 metre 795 mm ileriye gözünden fışkırtması (1 Eylül 2004) * Akdeniz Üniversitesi’nde 1983 öğrenci aynı anda balon patlatarak rekor kırdı (12 Mayıs 2004) |
08-10-2011 | #230 |
Gözyaşı
|
Cevap : Guinness Rekorlar Kitabından SeçmelerLastik Adam Guinness Rekorlar Kitabında!Vücudunu inanılmaz hareketlerle esnetebilen 27 yaşındaki Vijay Sharma Hindistan'ın Guiness Rekorlar Kitabı olan Limca'ya adını yazdırdı Bir tenis raketinin içinden geçebilen Vijay, bu özelliğini Uzakdoğu dövüş sporları sayesinde kazanmış Lastik adam olarak tanınan Vijay, ellerini beline tersten dolayabiliyor ve ayak parmaklarıyla şişe tutup bir şeyler içebiliyor Dünyanın En Dar Gösterileri!Kolombiyalı Miguel Santa Ruiz'in şişeyle yaptığı sıradışı gösteri görenleri hayrete düşürüyor Sirkte çalışan Santa Ruiz, vücudunun tüm esnekliğini kullanarak şişeye yandan açılan bir kapaktan giriyor |
08-10-2011 | #231 |
Gözyaşı
|
Cevap : Guinness Rekorlar Kitabından SeçmelerKilitli bir bavulun içinden 704 saniyede çıkmayı başaran Leslie Tipton, bu konuda dünyanın en hızlısı ünvanını almış |
08-10-2011 | #232 |
Gözyaşı
|
Cevap : Guinness Rekorlar Kitabından Seçmeler'Şişe Adam' lakaplı Arjantinli yoga ustası Hugo Zamoratte, bir metre 74 santimetre boyunda ve 69 kilo ağırlığında olmasına rağmen, 30 litrelik bir şişeye girerek izleyenlere heyecanlı dakikalar yaşatıyor |
09-12-2011 | #233 |
Gözyaşı
|
Cevap : Guinness Rekorlar Kitabından Seçmeler23 KOCA ESKİTTİ 24′ÜNCÜYÜ ARIYOR ABD’Lİ 68 yaşındaki Linda Wolfe, Guinness Rekorlar Kitabı’na en çok evlilik yapan kadın olarak adını yazdırdı İngiliz Sun Gazetesi’nin haberine göre ilk evliliğini 16 yaşında yapan Linda Wolfe, bugüne kadar 23 kişiyle evlenmiş Yedi çocuk annesi Linda’nın en uzun evliliği yedi yıl, en kısa evliliği ise 36 saat sürmüş Evlendiği kişiler arasında bir hükümlü, bir tamirci, bir papaz, bir barmen, bir muslukçu, bir müzisyen de bulunan Linda, 10 yıldır bekar yaşadığını, 24′üncü koca arayışında olduğunu söyledi Seyyar arabasıyla başladığı mesleğinde, ''Dünyanın en büyük döneri''ni yaparak adını ''Guinness Rekorlar Kitabı''na yazdıran Bursalı döner ustası Eyüp Solmaz, bir yandan rekorunu egale etmeyi planlarken, diğer yandan yurt dışında işyeri açmanın hesaplarını yapıyor Eyüp Solmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, severek yürüttüğü mesleğine 23 yıl önce bir işletmede çırak olarak başladığını söyledi İlkokul mezunu olduğunu ve çıraklık döneminde işin tüm inceliklerini gözlem ve uygulama yoluyla öğrendiğini anlatan Solmaz, bu dönemin 4 yıl sürdüğünü bildirdi Daha sonra kendi işini yapmaya karar verdiğini ifade eden Solmaz,, ''Kendime küçük bir seyyar araba satın aldım Bugün sahibi olduğum iş yerimin önünde seyyar arabamda günde ortalama 3 kilogram döner satıyordum O dönemde çok yoğun talep görüyordum'' dedi -25 METRE KAREDEN 2 KATLI DÖNER SALONUNA- Dönerinin sevilmesinin ardından müşterilerinin kendisini dükkan açmaya sevk ettiklerini dile getiren Solmaz, şöyle devam etti: ''İki masa ve 8 sandalyenin olduğu 25 metrekarelik bir dükkan açarak, döner satmaya başladım Bu, benim için bir rüyaydı Sonrasında burası da yetmemeye başladı Dönerime talep sürekli artıyordu Sonra iş yerini biraz daha büyüttük Yine yetmedi, yine büyüttük Bugün 2 katlı, 370 sandalyelik iş yerim oldu Tek başıma seyyar arabada başladığım meslekte, şimdi yanımda 46 kişi çalışıyor Hepsi burada yetişti Konusunda uzman oldular Bu arada seyyar döner satarken de hayalim 'dünyanın en büyük döneri'ni yapmaktı Şükürler olsun ki onu da gerçekleştirdim Adımı 'Guinness Rekorlar Kitabı'na yazdırdım Buraya gelmem kolay olmadı Çalıştım, inandım, başardım'' Eyüp Solmaz, bundan sonraki hedefinin ise iş yerinin 10 kuruluş yıldönümü olan 11 Kasım 2005'te 240 kuzunun etini kullanarak yaptığı 2 bin 698 kilogramlık dönerle elde ettiği ''Dünyanın en büyük döneri'' rekorunu egale etmek olduğunu vurguladı O gün, ''Bu rekoru kim geçerse üzerine 500 kilogram daha ekleyeceği'' yönünde söz verdiğini anlatan Solmaz, ''Ama bakıyorum ki, rekor denemesinde bulunan yok Kendi rekorumu egale etmek için bir denemede daha bulunmayı düşünüyorum Eğer beni geçerlerse bir daha kimse denemesin diye bu kez 5 tonluk döner yapacağım'' diye konuştu -SUUDİ ARABİSTAN, DUBAİ VE İTALYA'DAN TEKLİFLER Mesleğini sevmesinin yanı sıra hep işinin başında bulunmasının da başarısında önemli bir rol oynadığını anlatan Solmaz, yurt dışından iş yeri açması için çeşitli teklifler aldığını vurguladı Özellikle Suudi Arabistan, İtalya ve Dubai'den gelen teklifleri ciddi şekilde düşündüğünü ifade eden Solmaz, seyyar satıcılıkla başladığı mesleğini yurt dışında da sürdürme konusunda önümüzdeki günlerde kararını netleştireceğini sözlerine ekledi |
02-09-2012 | #234 |
Gözyaşı
|
Cevap : Guinness Rekorlar Kitabından SeçmelerDünyanın En Büyük Silindir Akvaryumu Almanya’da Radisson Sas oteli içinde inşa edilen bu akvaryum, tam 26 metre uzunluğunda 900 ton kapasiteli akvaryumun içinde, 2600 adet deniz canlısı yaşıyor Ayrıca temizliği ve bakımını dalgıçların yaptığı bu yapının içinden, otelin bazı asansörleri de işlemekte |
02-09-2012 | #235 |
Gözyaşı
|
Cevap : Guinness Rekorlar Kitabından SeçmelerGuiness Rekorlar Kitabına girebilmiş tescilli en büyük göğüsler onda Annie-Hawkins- Turner'ın göğüsleri hayat boyu kendisine eziyet verse de sonunda onlar sayesinde 500 bin pound kazandı XXXL beden bu göğüslerle yaşamak kolay olmamış Annie için Daha 5 yaşında bir çocukken büyümeye başlayan göğüsleri 10 yaşındayken 95 D sutyenin içine sığmaya başlamış 46 yaşındaki Annie'nin göğüslerinin durumu ise bugün sadece tartıyla ölçülebilecek durumda Gençliğinde yaşadığı kompleksler nedeniyle çok geç yaşlarda gerçek bir erkek arkadaşı olan Annie bugün iki çocuk sahibi 'Benim için doğru adamı bulmak kolay olmadı' diyen Annie erkeklerle yaşadığı mutsuz ilşkilerin sonucunda 'kendisini çok çirkin hissetmeye başladığını' söylüyor Ancak hava kuvvetlerinde çalışan şu anda hayatta olmayan kocası Alan Turner'la tanışınca hayatı değişmiş şanssız kadının Kocasının tanıştıkları ilk gün büyük samimiyetle söylediği 'hayatımda senin ki kadar güzel göğüsler görmedim' lafı ise mutlu beraberliğin başlangıcı olmuş Merhum eşiyle birlikte verdikleri karar üzerine kendi adına kurulan web sitesinden ilk haftadan 200000 hit elde etmişler ve Annie bu siteden ayda 10 bin pound kazanmaya başlamış bunun için harcadığı efor ise sadece arada çektirdiği fotoğrafları güncellemekmiş Guiness rekorunu kazanması ise Annie'ye tam 500000 poundluk büyük bir servet kazandırarak bu zahmetli yaşamın bir nebze de olsa tesellisi olmuş |
02-09-2012 | #236 |
Gözyaşı
|
Cevap : Guinness Rekorlar Kitabından SeçmelerDünyanın En Pahalı Elması Rekor ikiye katlandı Nadir bulunan bir pembe elmas, Sotheby tarafından düzenlenen müzayedede dünya rekoru bir fiyatla, 46 milyon dolara satıldı Cenevre'de satılan mücevhere tam olarak, 46 milyon 158 bin 674 dolar ödendi Müzayede öncesinde satış fiyatının, alıcı komisyonu hariç 27-38 milyon dolar arasında olacağı tahmin ediliyordu Alıcının İngiliz elmas tüccarı Laurence Graff olduğu açıklandı |
02-09-2012 | #237 |
Gözyaşı
|
Cevap : Guinness Rekorlar Kitabından SeçmelerParis'in dünyaca ünlü kabaresi Moulin Rouge, 30 kadın dansçının, 30 saniye içerisinde 720 kez bacağını indirip kaldırmasıyla Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi Dansçılar, rekorun ardından Guinness sertifikalarını aldılar Ayrıca erkek dansçılar da 1 dakikada yaptıkları dönüşlerle rekor kırarak sertifikalarını kazandılar Kırmızı Değirmen anlamına gelen ve beyazperdeye de aktarılan Moulin Rouge’un hikâyesi acı bir sonla biten aşk üçgeni üzerine kurulu |
02-09-2012 | #238 |
Gözyaşı
|
Cevap : Guinness Rekorlar Kitabından SeçmelerÇin'de hızlı tren test sürüşlerinde dünya rekoru kırdı Çin'de, yüksek hızlı tren deneme sürüşlerinde, 4861 kilometre hıza çıkılarak, işletme hızına göre dünya rekoru kırıldığı bildirildi 4861 kilometre hıza ulaştı! Demiryolları Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, CRH380A adlı tren Çin'in kuzeyindeki Zaocuang şehri ile güneyindeki Bıngbu şehri arasındaki testlerde saatte 4861 kilometre hıza ulaştı Denemelerin yapıldığı alan Pekin-Şanghay yüksek hızlı tren hattının da geçtiği yer olarak biliniyor |
02-09-2012 | #239 |
Gözyaşı
|
Cevap : Guinness Rekorlar Kitabından SeçmelerDünyanın En Büyük Ağzı Angolalı Francisco Domingo Joaquim dünyada “ağzını en geniş açabilen adam” olarak Guinness Dünya Rekorları Kitabı'na girmeyi başardı Ağzını 17 cm genişliğinde açabilen Joaquim, rekor sırasındaki halini izleyenlere başrolünde Jim Carrey’nin oynadığı “Maske” filmini hatırlattı |
02-09-2012 | #240 |
Gözyaşı
|
Cevap : Guinness Rekorlar Kitabından SeçmelerYüzünde En Çok Kaşık En yüksek rakam 17 ile Kanadalı Aaron Caissie'ye ait |
|