![]() |
Azerbaycan Türkü Sözleri |
![]() |
![]() |
#211 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Azerbaycan Türkü SözleriDodağın gönçedir dehanın sedef Gaşların güdretden gara Beyistan Gel ele süzdürme ala gözleri Vurma üreğime yara Beyistan Eşg ehliyem derd çekmekden üzüllem Esilden meleksen neslini billem Bir saat camalın görmesem öllem Görsem de yanaram nara Beyistan Elesger'em doğru yoldan azmaram Hercayı gözele te'rif yazmaram Yüz il keçse elim senden üzmerem Çekseler dilimden dara Beyistan |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#212 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Azerbaycan Türkü SözleriDolandı zimistan geldi növ bahar Bülbüller ötüşdü de yazdı gördüm Yene çöller geydi toy libasını Dağların eteyi beyazdı gördüm Dünyanın bezeyi bahardır bahar Güneşden eridi gışda yağan gar Sende ne gaydadır ay Deli Goşgar Hemişe başına ayazda gördüm Ekber de sözünü deyer yerinde Gözüm galmış bir perinin serinde Yarı gezdim yar eşgile derinde Ondaki mehebbet dayazdı gördüm |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#213 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Azerbaycan Türkü SözleriAhşam sabah çeşme senin başında Bilirsen mi nece canlar dolanır Billür buhag alma yanag ay gabag Şahmar zülfü perişanlar dolanır O gözel Huda'nın haggı sayına Camalı benzeyir bayram ayına Bele bir güzelin hak-i payına Menim kimi çoh gurbanlar dolanır Meni gördü gözelliyin bildirdi Gaş oynadıb hesteleri güldürdü İşvesi gemzesi adam öldürdü Gemzesinde nahag ganlar dolanır Adım Elesger'dir Göyçe mahalım Dolanım başına gadanı alım Senin hesretine heste heyalım Pervanadı biyabanlar dolanır |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#214 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Azerbaycan Türkü SözleriBir ala gözlüsen kaşları kara Derdinden düşmüşem bu ahu zara Men kurbanam sen teg çeşm-i humara Ağ gerdende hemayiller dolanır Gözüme göründün bilmem hayandan Yaradan halk edib gülden reyhandan Bir buse lütf eyle le'l-i dehandan Danışanda şirin diller dolanır Men seni sevmişem kal u bela'dan Kudret kelem çegib hekkitaladan Seni çok isterem evden obadan Yığılır başına eller dolanır Gel sana söyleyim gözeller hası Silindi kalmadı gönlümün pası Eynine geyibsen elvan libası Yeriyende nazig beller dolanır Budur geldi yene bahar çağıdı Bad eser her yandan zülfün dağıdı O görünen şeyda bülbül bağıdı Yağılır başına güller dolanır Camalın ohşatdım huri gılmana Eşkinden olmuşam deli-divana Benzetdim zülfünü yayı gamana Bağrımın başında miller dolanır Hak seni yaradıb kıymetli daşdan Görünce aparır ağlımı başdan Ala gözlerinden o kelem kaşdan Gözümden al yaşıl seller dolanır Bülbül okur şirin şirin dilleri Bad-i seba dağıtsa da telleri Hüseyn Sanı töger kanlı selleri Kaşında gözünde feller dolanır |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#215 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Azerbaycan Türkü SözleriGönlüm kuşu yene telatim eyler Kalkıb erş üzünde takı dolanır Bilmem hansı vefadara uyubdu Eğer olsa heyat baki dolanır Kudretden çegilib ag nazig eller Rizvan şane ile darana teller Yarın avlagında gezen gözeller Mühteser canıma yanı dolanır Men oldum dünyada bir deli rüzgar Heyif sözlerime yokdu heridar Mene möhgem ilkar veren nazlı yar Egyar meclisinde sakı dolanır Bilmem dostum hansı düşmanım hansı Yüzüme gem bakdı hubların hası Dostun mezemmeti düşman te'nesi Heyyat Mirze gem otağı dolanır |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#216 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Azerbaycan Türkü SözleriDemedim mi Mecnun sene Leyli'yem Eşgin mehebbetin yalana döndü Bilirsen mi senden çoh gileyliyem Bes senin heyalın hayana döndü Sene dastan yazdım yene az dedim Boyuna gaçıgay guba gaz dedim Nefesine çiçek açan yaz dedim Garlı zimistana borana döndü Firgetin başıma neler getirdi Şemşir'in huşunu baştan itirdi Gelbimin bağçası gangal bitirdi Torpağı şoranlı arana döndü |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#217 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Azerbaycan Türkü SözleriAranların vesf-i halın söyleyim Süsen sünbül ireyhana dönmüşdü Gızılgül açılıb bülbüller ötür Çayır çemen gülüstana dönmüşdü Ele ki yaz getdi çevrildi yaya Gün buluddan çıhdı döndü yaloya Beyler su vermedi Torpaggalaya Daş ağaclar ol nirana dönmüşdü Musurman dost deyir haydi aşina Heç bir kimse bahmır öz gardaşına Deste deste yığılardır başına Bir yohsul biçini hana dönmüşdü Ağasına gan uddurur ireşber Yalvarmagdan yeri yohdu bir teher Arpanın gılçığı misal-i şeşber Her bir sünbül bir ilana dönmüşdü Ne cefalı bir ağaya vezirdi Mene yazdan deyib fehlen hazırdı Men gelende atın terkin ezirdi Yollar tamam toz dumana dönmüşdü Erşe dayag oldu Hüseyn'in sesi Garalardan gelir dad-i iresi Köyşenin bürküsü günün istisi Gölmelerin suyu gana dönmüşdü |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#218 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Azerbaycan Türkü SözleriDost kuyine bir de güzar olaydı Keçen keçdi gelen çağı göreydim Yar elde tutaydı şirin badeni İçeydim badeni sağı göreydim Bahar olub gül mövsimi gelende Ceh ceh vurub şeyda bülbül gülende Fürset düşüb yarı bağda görende Gezeydim her teref bağı göreydim Gülgez camalıdır hoş heyallıdır Şeker dahanlıdır lebi ballıdır Simin zenahdanlı goşa hallıdir Hüseyn'em gaşında tağı göreydim |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#219 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Azerbaycan Türkü SözleriDostluğun bilen Sen bize gelsen Derdinden öllem Sen bize gelsen Ağlayıb güllem Göz yaşım sillem Gurban kesilem Sen bize gelsen Yolun pusaram Döşe basaram Guca gısaram Sen bize gelsen Getme küserem Yel tek eserem Gurban keserem Sen bize gelsen Cüma fanaram Deyme sınaram Fikrin ganaram Sen bize gelsen |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#220 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Azerbaycan Türkü Sözleriİleri gel heber alım Süleyman'dan galan dünya Çokları aldatdın getdin Ahırında yalan dünya Gel görem kime kalıbsan Dersini kimden alıpsan Sekseninde boşalıpsan Doksanında dolan dünya Yüce yüce dağlar gördüm Yeni yeten bağlar gördüm Her geleni ağlar gördüm Hani sende gülen dünya Elesger göçek çar naçar Her adam ektiğin biçer Gelen konar konan göçer Hani sende gülen dünya |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#221 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Azerbaycan Türkü SözleriBir ay yarım nobahardan gedende Könül keşt eyleyib geze dünyada Sirrini vermeynen düşmene dosta İnanmaynan her cür söze dünyada Ecel geşt eyleyib göyden enende Hayıf cavanları salı kemande Her zaman bunları gözüm görende Köhne yaram olur teze dünyada Ezrayıl bir kesdi görünmez göze Ne ağıla bahır ne de ki söze İndi de gözünü zilleyib bize Tutub men faöırı geza dunyada Geceler goynuma giren kimsene Gizlin sirlerimi bilen kimsene Ölecekdi kimdi galan kimsene İsteyir yaşasın yüze dünyada Bir insan ki hagg dediyin bitirse Her meclisden bir merifet götürse Ata-ana sözün yerne yetirse O yegin ki çekmez ceza dünyada |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#222 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Azerbaycan Türkü SözleriBu goca dünyada yoh ömre vefa Görün olacagdı neler dünyada İnsan olan şirin şirin danışar Heyvan olan geder meler dünyada Yeddi yerir sekkiz çeker beş meler Menem deyenlerin yurdu heç meler Ahan sular gaynar bulag çeşmeler Nece olacagdı sular dünyada Üstünden el keçmiş dağlar görmüşem Dağılmış talanmış bağlar görmüşem Menem deyenleri ağlar görmüşem Kimse güler kimse ağlar dünyada Semed ki var bir guruca ceseddi Dünyada hamıya ölüm gismetdi Ganlı felek bes bu nece mürvetdi Cavan oğlanlar da öler dünyada |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#223 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Azerbaycan Türkü SözleriGafil könül bu ne yoldu tutubsan Serf edirsen ne kamaldı dünyada Dövlete gul olub gül tek açılma Çoh senin tek güller soldu dünyada Küfrden gelbinde berkitme barı Top deyer dağılar burcu hesarı Yüz senin tek ahu gözel şahmarı Felek kemendine saldı dünyada Guşumda sırğadı sineme dağı Ağılı unutmaz nece ki sağdı Dövletden gismetin beş arşın ağdı Çekdiyin govğadı galdı dünyada Felek berhem edip çoh nizamları Zülmnen söndürüb yanan şamları Hayıf cavanların gül endamları Mara mura gismet oldu dünyada Yığılar mehlugat gurular mehşer Boyunlarda kefen ellerde defter Onda vay halına yazıg Elesger Özün getdin sözün galdı dünyada |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#224 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Azerbaycan Türkü SözleriSeadetdi keskin oldu kimin bahtı dünyada Kani seha nezer etdi ya hoş bahdı dünyada Edaletden gafil olma sehavetden hemçinin Eger olsa elde varın olan vahtı dünyada Hanı Nemrud hanı Fir'on hanı neçe zülmkar Hanı Loğmani - Erestun goymaz gala ruzigar Hanı İskender Süleyman olan sahib-i ihtiyar Onları da ateşlere felek yahdı dünyada Fehle kendli muzdurları fügeranı dağlayan Nerdivan var ener galhar güler bir gün ağlayan Nakeslere gardaş deyip namerde bel bağlayan Egl-i kamil demek olmaz bir ahmagdı dünyada Sen gevisen gollarında dağlar gücü çoh da var Helgin malın alma elden goçu guldur ol kenar Bir misal var hain artmaz edalet açar bazar Külli - alem şükr eleyer hoş gün çıhdı dünyada Meheksen seç sim ü zeri serrafısan bah söze Kelmeleri şehd-i zülal gah nesihet gah meze Gurban'a hagdan merhemet sizden rehmet bize Dastan deyib defter yazan hanı yohdu dünyada |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#225 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Azerbaycan Türkü SözleriDaha mene medh eyleme dünyanı Ha bu dünya bir bekara dünyadı Hele Adem Peygamberden gabağa Bir üzü ağ biri gara dünyadı Dünyaya düşenler gismetin yeyer Kamiller agahdı cahiller uyar Sehrikardı işin bilenler duyar Vefasızdı hem mekkara dünyadı Altun sefalıdı me'den sefasız Tebib şefalıdı heste şefasız İnsan vefalıdı dünya vefasız Elbet yahşı bi-hebere dünyadı Deryalar bulanmaz daş düşmeyinen Gevvaslar gerg olmaz su daşmağınan Arifler anlayar danışmağınan Elarife yek işare dünyadı Ağır suya girme geçebilmezsen Yıhar seni çıhıb gaçabilmezsen Gırar ganadların uçabilmezsen Şahin şongar dönen sara dünyadı Ovçu maral sözün gıraga goyag Bir menden bir senden gel indi deyeg Eyri oturuban dogru söyleyek Söhbet gatan zehrimara dünyadı Heç ohşar mı güne lampa ışığı Garın doymaz yalamagla gaşığı Molla Cüma senin kimi aşığı Kemend ile çeken dara dünyadı |
![]() |
![]() |
|