![]() |
Erzurum Yöresi Türküleri ( Erzurum Şivesi ) |
![]() |
![]() |
#196 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erzurum Yöresi Türküleri ( Erzurum Şivesi )Şu Oltu'Nun Taşını Şu Oltu'nun Taşını (He Gülüm He Gülüm He) Sil Gözünün Yaşını (De Gülüm De Gülüm De) Oğlan Büyük Kız Küçük (He Gülüm He Gülüm He) İndiriverin Yaşını (De Gülüm De Gülüm De) Şu Ağacın Altına (He Gülüm He Gülüm He) Serine Gel Serine (De Gülüm De Gülüm De) Güzel Sevdiğin Yoksa (He Gülüm He Gülüm He) Ben Geleyim Yenine (De Gülüm De Gülüm De) Garadır Yârın Gaşı (He Gülüm He Gülüm He) Bizde Gördük Bu Halı (De Gülüm De Gülüm De) Salma Eldeki Yâri (He Gülüm He Gülüm He) Şimdi Gızlar Pahalı (De Gülüm De Gülüm De) Erzurum/Oltu-Zafer Acar-Muharrem Akkuş |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#197 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erzurum Yöresi Türküleri ( Erzurum Şivesi )Tandıra Koydum Paçayı Tandıra Koydum Paçayı Üstüne Örttüm Keçeyi Yedi Bir Güveç Paçayı Ev Yıkanın Kedisi Kedi Değil Bu Bir Hışım Allah'a Kaldı İşim Şimdi Gelir Er Kişim Ev Yıkanın Kedisi O Rafa Koydum İndirdi Bu Rafa Koydum İndirdi Beni Dadaşa Döğdürdü Ev Yıkanın Kedisi Erzurum/Tortum-Müslim Abay-Muharrem Akkuş |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#198 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erzurum Yöresi Türküleri ( Erzurum Şivesi )Tarla Tumbu Yumuşak Tarla Tumbu Yumuşak Benim Yarim Bir Uşak Uşakları Kayırman Dua Edin Kavuşak Gel Oğlan Gel Yanıma Seni Saram Canıma Dağdan Küze Endirdim Süze Süze Endirdim Bir Vefasız Yar İçin Dağı Düze Endirdim Gel Oğlan Gel Yanıma Seni Saram Canıma Karanfil Oyulur Mu Tadına Doyulur Mu Güzel Seven Gençlerin Kolları Yorulur Mu Gel Oğlan Gel Yanıma Seni Saram Canıma Erzurum/Aşkale-Sırma Günaydın-Baksen Günaydın |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#199 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erzurum Yöresi Türküleri ( Erzurum Şivesi )Taşa Çaldım Namusumu Arımı Taşa Çaldım Namusumu Arımı (Bala Can Arımı Suna Can Arımı) Kim Ağlattı Kömür Gözlü Yarimi (Cano Can Yarimi Suna Can Yarimi) Di Gel Di Gel Gadan Belan Ben Alim (Bala Can Ben Alim Suna Can Ben Alim) Düşmanlar Goymir Ki Yanan Geleyim (Cano Can Geleyim Suna Can Kime Ne) Geze Geze Yolum Düştü Çimene (Bala Can Çimene Suna Can Çimene) Ben Ölürsem Bu Can Kime Ne (Cano Can Kime Ne Suna Can Kime Ne) Di Gel Di Gel Gadan Belan Ben Alim (Bala Can Ben Alim Suna Can Ben Alim) Düşmanlar Goymir Ki Yanan Geleyim (Cano Can Geleyim Suna Can Kime Ne) Erzurum-Faruk Kaleli-Muzaffer Sarısözen |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#200 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erzurum Yöresi Türküleri ( Erzurum Şivesi )Tel Sarı Zülüf Sarı Tel Sarı Zülüf Sarı Dağlara Saldım Yâri Dağlar Allah'ın Seversen Tez Gönder Nazlı Yâri Yoğurt Koydum Dolaba Bugün Başım Kalaba O Yâr Küsmüş Gidiyor Yıkılası Haleb'e Erzurum-Şevki Bilgin-Muzaffer Sarısözen |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#201 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erzurum Yöresi Türküleri ( Erzurum Şivesi )Tello Gider Yan Gider Tello Gider Yan Gider Tello Açma Yaram Kan Gider Tello Bu Dağı Aşam Dedim Tello Yare Ulaşam Dedim Tello Bir Hayırsız Yüzünden Tello Gelene Paşam Dedim Tello Tello Gider Yan Gider Tello Açma Yaram Kan Gider Tello Enterisi Vişneden Tello Şimdi Gelir Çeşmeden Tello Alacaksan Al Beni Tello Yataklara Düşmeden Tello Tello Gider Yan Gider Tello Açma Yaram Kan Gider Tello Bu Dağı Aşam Dedim Tello Yare Ulaşam Dedim Tello Bir Hayırsız Yüzünden Tello Gelene Paşam Dedim Tello Tello Gider Yan Gider Tello Açma Yaram Kan Gider Tello Erzurum/Aşkale-Musa Atıcı-Muzaffer Sarısözen |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#202 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erzurum Yöresi Türküleri ( Erzurum Şivesi )Testiyi Aldın Kızım Ana Testiyi Aldın Kızım Eşmeye Vardın Kızım Gittin Ki Tez Gelesin Nerede Kaldın Kızım Kız Testiyi Aldım Ana Çeşmeye Vardım Ana Yıkılası Çeşmede Mendilim Kaldı Ana Ana Çeşmeye Vardın Kızım Suyu Doldurdun Kızım Yıkılası Çeşmede Kimi Gördün Kızım Kız Çeşmeye Vardım Ana Suyu Doldurdum Ana Yıkılası Çeşmede Mahmut'u Gördüm Ana Ana Altına Bak Altına Bak Şu Kızın Haltına Öyle Hırsım Çıkır Ki Alım Yumruk Altına Kız Kınayı Getir Ana Parmağı Batır Ana Ben Kararı Vermişem Muhtarı Getir Ana Ana Acıdır Dilin Kızım Kötüdür Fendin Kızım Akşam Kardaşın Gelsin Kırdıram Belin Kızım Kız Tatlıdır Dilim Ana İyidir Fendim Ana Yüzbin Gardaşım Gelse İncitmez Telim Ana Ana Acı Gülüşün Kızım Sonunu Düşün Kızım Ananı Derde Salar Suya Gidişin Kızım Erzurum-Yöre Ekibi-Azize Gürses-Gülşen Altun |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#203 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erzurum Yöresi Türküleri ( Erzurum Şivesi )Tutam Yar Elinden Tutam-1 Tutam Yar Elinden Tutam Çıkam Dağlara Dağlara (Vay Ağam Ey Şahım Ey Eyvah Eyvah Ey) Olam Bir Yareli Bülbül İnem Bağlara Bağlara (Vay Ağam Ey Şahım Ey Eyvah Eyvah Ey) Birin Bilir Birin Bilmez Bu Dünya Kimseye Kalmaz (Vay Ağam Ey Şahım Ey Eyvah Eyvah Ey) Yar İsmini Ansam (Desem) Olmaz Düşer Dillere Dillere (Vay Ağam Ey Şahım Ey Eyvah Eyvah Ey) Emrah Der Ki Bu Günümdür Arşa Çıkan Tütünümdür (Vay Ağam Ey Şahım Ey Eyvah Eyvah Ey) Yare Gidecek Günümdür Düşem Yollara Yollara (Vay Ağam Ey Şahım Ey Eyvah Eyvah Ey) Erzurum-Suat Işıklı-Raci Alkır-Mükerrem Kemertaş-TRT |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#204 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erzurum Yöresi Türküleri ( Erzurum Şivesi )Tutam Yar Elinden Tutam-2 Tutam Yar Elinden Tutam Çıkam Dağlara Dağlara Olam Bir Yareli Bülbül İnem Bağlara Bağlara Birin Bilir Birin Bilmez Bu Dünya Kimseye Kalmaz Yar İsmini Desem Olmaz Düşer Dillere Dillere Emrah Eydür Bu Günümdür Arşa Çıkan Tütünümdür Yare Gidecek Günümdür Düşem Yollara Yollara Erzurum-Yöre Ekibi-Cemil Demirsipahi |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#205 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erzurum Yöresi Türküleri ( Erzurum Şivesi )Uca Dağların Başında Uca Dağların Başında Karlı Dağların Başında Tek Atlı Gezdiğin Var Mı (Le Le Can) Tek Atlı Gezdiğin Var Mı Her Taraftan Üç Beş Kelle Terkiye Astığın Var Mı (Le Le Can) Terkiye Astığın Var Mı Kargının Ucunu Salla Etme Düşmana Eyvallah (Le Le Can) Etme Düşmana Eyvallah Köroğlu Söyler Şanından Kuş Uçurmaz Meydanından (Le Le Can) Kuş Uçurmaz Meydanından Erzurum-Abdurrahman Yörüktümen-Nida Tüfekçi-Mustafa Hoşsu |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#206 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erzurum Yöresi Türküleri ( Erzurum Şivesi )Uykudan Uyanmış Gözleri Bir Hoş (Amman) Uykudan Uyanmış Gözleri Bir Hoş Dedim Sarhoş Musan Söyledi Yoh Yoh Ağ Elleri Boğum Boğum Gınalı Dedim Yar Bayram Mı Söyledi Yoh Yoh (Amman) Dedim Kalem Nedir Dedi Kaşımdır Dedim İnci Nedir Dedi Dişimdir Dedim On Beş Nedir Dedi Yaşımdır Dedim Artık Var Mı Söyledi Yoh Yoh (Amman) Dedim Erzurum Nen Dedi İlimdir Dedim Gider Misen Dedi Yolumdur Dedim Emrah Nendir Dedi Kulumdur Dedim Satar Mısan Söyledi Yoh Yoh Erzurum-Aşık Dursun Cevlani-Muzaffer Sarısözen |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#207 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erzurum Yöresi Türküleri ( Erzurum Şivesi )Uzun Avlu Dar Kapılar Uzun Avlu Dar Kapılar Sevinsin Yarı Tavlılar Nerede İki Evliler Gezmenin Zamanıdır Begim Külhancıya Verdik Çili Hamamcının Tatlı Dili Peşimbalın Al Yeşili Asmanın Zamanıdır Bakır Serpoş Kalaylandı Geldi Duvara Dayandı Gören Kızlan Havaslandı Almanın Zamanıdır Begim Erzurum-Muharrem Akkuş-Yücel Paşmakçı |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#208 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erzurum Yöresi Türküleri ( Erzurum Şivesi )Vardım Eşiğine Yüzümü Sürdüm Vardım Eşiğine Yüzümü Sürdüm Etrafını Bütün Dikenler Aldı A Dileyli Leyli Leyli A Leyli Yahu Yüksek Mihrabında Yazılar Gördüm Kimbilir Ne Mutlu Zamandan Kalmış A Dileyli Leyli Leyli A Leyli Yahu Türklüğün En Parlak Bir Zamanında Abu Hayat Vardı Şadravanında A Dileyli Leyli Leyli A Leyli Yahu Şimdi Heyyam Olan Öz Turan'ından Virane Gubbeyi Gölgeler Aldı A Dileyli Leyli Leyli A Leyli Yahu Erzurum-Raci Alkır-Nida Tüfekçi |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#209 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erzurum Yöresi Türküleri ( Erzurum Şivesi )Yandı Canım Tende Yandı Canım Tende Ey Ruh-İ Revanım Bir Su Ver Kurudu Saki Hararetten Dehanım Bir Su Ver Aman Aman Aman Efendim Gel Gel Teşne-İ El Lal-İ Lebin Ruhlerinden İsterim Yandı Dil Pişti Ciğerler Nevcivanım Bir Su Ver Aman Aman Aman Aman Efendim Gel Gel Sıva Beyaz Kolların Altın Bulaktan Kamiye Ey Dudağı Havz-I Kevser'den Nişanım Bir Su Ver Erzurum-Hulusi Seven-Nida Tüfekçi |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#210 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erzurum Yöresi Türküleri ( Erzurum Şivesi )Yarın Mahşer Yerine Yarın Mahşer Yerine Bu Halkı Cem Eylerler Cem Eyleyip Bir Araya Bir Bir Sual Eylerler Kimisin Cevebın Vere Kimisin Derde Gargola Kimisin Güneşten Yana Kimin Üryan Ederler Anca Beyler Tahttan İne Zerre Etmiş İse Uma Müminler Buraki Gele Arşı Seyran Ederler Yunus Zulum Eyleme Sakın Zülmedene Olmam Yakın Haklının Vermezsen Hakkın Kati Azap Eylerler Erzurum-Abdurrahman Demir-Mehmet Çalmaşır |
![]() |
![]() |
|