![]() |
Azerbaycan Türkü Sözleri |
![]() |
![]() |
#196 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Azerbaycan Türkü SözleriÇok görmüşem insanlığı olmayan Marifetten merhametten dem vurar Yahşı nedir yaman nedir ganmayan İbadetten sehavetten dem vurar Adam vaki pişman olur dindiren Alçaklardır ucaları indiren Bin ev yıkan binbir ocak söndüren Adaletten hakikatten dem vurar Çok alçaldı pula Allah diyenler Haram yığıp helal hakkı yiyenler Ay Azaflı hakkı haksız övenler Hıyanetten cinayetten dem vurar |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#197 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Azerbaycan Türkü SözleriAla gözlü nazlı dilber Vahtın geçer demedim mi Gözlerinh cellad yağdırır Ganim içer demedim mi Bah bu gaşa bah bu göze Canım gurban olsun size Bir yahasız göynek bize Felek biçer demedim mi Garacaoğlan merd ilen İşim yohdu namerd ilen Felek meni bu fend ilen Salıp geçer demedim mi |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#198 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Azerbaycan Türkü SözleriGeza herden kemendini atanda Kemende düşene gaç demek olmaz Gördün ki dost sirri senden pünhandır Üz vurub o sirri aç demek olmaz Hesteni görende deme bi-haldır Deme ölüb dirilmeyi mahaldır Yalan ölmez yeten öler misaldir Vahtı çatmayana köç demek olmaz Miskin Hesen günler gedib gelmekle Beşi ağlamagla beşi gülmekle Beşi dirilmekle beşi ölmekle Dünyanın sonuna puç demek olmaz |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#199 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Azerbaycan Türkü SözleriHesretini çekdiyim gel gözleyirem Zülmle hicrana geher demişem Men senin vesfini gerib ellerde Her ahşam ohuyub seher demişem Gaşların gelemdir gözlerin büllur Dodağın meyinden badeler dolur Yanağın gönçedir el deyse solur Yüzüne alnına gemer demişem Dişlerin incidir dürdür zeberced Dehanın şirindir bal ile şerbet O dilin damağın şekere nisbet Sinenin üstüne mermer demişem Yahın dur boynuna golum dolayım Sinenin üstüne bi-huş galayım Ol nazik canına köynek olayım Serv tek geddine er-er demişem Dolanım başına a buğdayi yar Tapmaram dünyada sene beraber Cuma'yam eşgine oldum giriftar Hansı gün ayrılsam mehşer demişem |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#200 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Azerbaycan Türkü SözleriYaşamağa hevesim yoh Evvelkitek gur sesim yoh Gelb isiden nefesim yoh Derd ne yaman amansızsan Gözüm keder- gem çeşmesi Derdle dolub piyalesi Küsüb gedib eşg neşesi Derd ne yaman amansızsan Hara getdim tapdın meni Ateşlerde yahdın meni Göyden yere çahdın meni Derd ne yaman amansızsan Seven ürek bir gul olub Neğme deyen dil lal olub O hoş günler nağıl olub Derd ne yaman amansızsan Gücüm çatmır vuram seni Gatil deyib govam seni Çoh kömeksiz goydun meni Derd ne yaman amansızsan |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#201 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Azerbaycan Türkü SözleriDerya-yı ummanda gerg oldu gemim Aşnadan adımı anan var'mola Soldu gülüstanım yohdu hemdemim Yareb bu sevdayı ganan var'mola Menim rehimimdi Hüda-yı ezim Eyyub kimi derde düşmüşem özüm Meclis yığılıban düşende sözüm El dizine vurub yanan var'mola Men Ehmed'em sığınmışam Mövla'ya Tifil iken felek saldı sevdaya Bu dünyada yetirmedi ügbaya Menim kimi bahtı dönen var'mola |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#202 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Azerbaycan Türkü SözleriGafil bir oh atdın keçdi sinemden Derinden cismime a yara deydi Pehlevan gezirdi meydan içinde Keçdi pehlevandan eyyara deydi Gece üzün teb'i nazik yaralı İnsaf deyil gurma mene yar alı Yar incise yar könlünü yar alı Bilmirem ne dedim a yara deydi Yahşı dostun heyalını ay ara Hefte dedin nece keçdi ay ara Tebib garşı gelse yeter a yara Tebib garşı geldi a yara deydi Düzdürübsen dahanına yar inci Al henceri bağrım başın yar inci Abdlla'dan olmaz sana yar inci Seyregibler vurdu ay ara deydi |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#203 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Azerbaycan Türkü SözleriAlem-i röyada bir bağça saldım Dolandım etrafın bar deye deye Hasarın çekirdim alovdan oddan Bağban oda yandı nar deye deye Gördüm bir çeşmede hublar desini Yene gülüş aşdı gumru sesini Ovçusuyam gezdim ov beresini Bu dağlarda maral var deye deye Eşg elinden geldin cana ay Mirze Cismin ateşlerde yana ay Mirze Baş eymezdim beye hana ay Mirze Düşüben çöllere yar deye deye |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#204 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Azerbaycan Türkü SözleriAy geddi alişan goynu gülüşan Görenler açılmış yaz deyer sana Cemdi gözelliyin nişan ba nişan Şairler te'rifi az deyer sana Bilmirem ki seni kime talıbsan Gözelliyin aydan günden alıbsan Cemi aşıgları eşge salıbsan Götürüb eline saz deyer sana Birce söyle görüm hansı ellisen Mina gerdenlisen işge bellisen Tovuz bezeklisen durna tellisen Mehemmed de guba gaz deyer sana |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#205 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Azerbaycan Türkü SözleriBugünleri bir hikmete tuş oldum Adı sanı her alemde deyilir Şeriyet etini haram buyurub Halal olan sümükleri yeyilir Müdam ayağından kesilmez abı Abını kesenden heç olmaz tabı Çoh eziz yaradıb kerem sahabı Tohmağınan tepesine döyülür Elesger erz eyler arifler kana Üç ayda dört ayda o gelir cana Letifdi horeyi karışır kana Dermanı var cesedinde yayılır |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#206 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Azerbaycan Türkü SözleriArif olan bir gülşenin bağbanı Hesret olub bagça bara deyirler Bülbül yad olubdu kızıl gülünden Kismet olub gonça hara deyirler Usta çegib bu tedbiri bilanı Tora salıb oysun almaz ilanı Terlanın yerine dovşan alanı Baglayıbdı bahtı kara deyirler Necef deyer yahşı olsa yamanlar Abı çeger neysan töger dumanlar Bir gözel usundan neçe cavanlar Behs saldıg namıs ara deyirler |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#207 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Azerbaycan Türkü SözleriDeyerem eslimi nişanbenişan Eller meclisinde çalan deyirler Aşığam şairem hem de bestekar Elmi ariflerden alan deyirler Riza-riza olsam demem yalanı Taleyim kelbime salıb talanı Gövher me'deniyem olsa alanı Şe'rin servetinden kalan deyirler Eslim Azerbaycan zerli hemayıl Mahalım Tovuzdu dağlara mayıl Kendim Azaflıdır adım Mikayıl Tehellüs Azaflı olan deyirler |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#208 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Azerbaycan Türkü SözleriGözüm yollarda galıbdı Düzelib ayı dilberin Bu camalda bu kamalda Kim olar tayı dilberin Men demirem gören deyir Yara beled olan deyir Yar yanından gelen deyir Geşengdi boyu dilberin Semed'in yağısı gaşlar Könül sevdiyini hoşlar Heber alır yar yoldaşlar Ne vahtdı toyu dilberin |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#209 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Azerbaycan Türkü SözleriDişlerin incidendir Dürdendir incidendir Üzün nece gözelse Dilin can incidendir İncidendir incidendir Dilin can incidendir Dilin dilin dilin can incidendir Sev dedin aldın meni Çöllere saldın meni Dilin şahmar ilan tek Ne dedin çaldı meni Çaldı meni çaldı meni Ne dedi çaldı meni Dilin dilin dilin can incidendir Eyvan güllü olaydı Gül sünbüllü olaydı Kaşki sevdiğim gözel Şirin dilli olaydı Şirin dilli şirin dilli Şirin dilli olaydı Dilin dilin dilin can incidendir |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#210 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Azerbaycan Türkü SözleriDizimin taketi gözümün nuri O beyaz sineli yarı göreydim Döneydim başına el ayağına Sinesinde koşa narı güreydim Cemalı salıbdı cahana şö'le Aşığı öldürmeg olur mu böyle Derdini gemini bizlere söyle Açeydin dehanı le'li göreydim İstemem dünyada dövleti malı İnan mana yeter lebinin balı Ağıl huşu vardı çok da gamalı Ter buhağı keddi dalı göreydim |
![]() |
![]() |
|