![]() |
Türkü Sözleri Arşivi |
![]() |
![]() |
#196 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri ArşiviPotin Bağım Çözuldü Burdur-Ayseli Kandemir/Ziynet Yeniayaz-Muzaffer Sarısözen Potin Bağım Çözüldü, Bağla Da Sevdiğim Bağla ![]() Ben Gurbete Gidiyom, Ağla Da Sevdiğim Ağla ![]() Gülüm Aman Aman Şanlı Da Şanlı, Ben Seviyorum Bir Delikanlı ![]() Potin Bağım İpekten, Kaydı Da Düştü Topuktan ![]() Ben Seni Seviyorum, Gayet Candan Yürekten ![]() Gülüm Aman Aman Şanlı Da Şanlı, Ben Seviyorum Bir Delikanlı ![]() Odam Kireç Sıvalı, İçi Bülbül Yuvalı ![]() Böyle Güzel Görmedim, Ben Anamdan Doğalı ![]() Gülüm Aman Aman Şanlı Da Şanlı, Ben Seviyorum Bir Delikanlı |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri Arşivi |
![]() |
![]() |
#197 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri ArşiviEfendiler Bağı Davut Sulari Efendiler bağı yar yar beş gül ağacı Çiğdem bahçasında yar yar diktik erenler Pirim cemalin gören der hacı Hal bilmez elinden çektik erenler Benim cemalım Aşığım diyen çok kayıt olmadan Cemevine girsem zahit olmadan Cebrail ademe yar yan şahit olmadan Kandili kudrette tektik erenler Benim cemalım Davut Sulari dem bir ere tabi bir pire tabi Mesti elest ettik aşkın şarabı Çeşmeyi hikmetten doldurduk kabı Kaynaya kaynaya aktık erenler Benim cemalım |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri Arşivi |
![]() |
![]() |
#198 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri ArşiviRumeli Aluş Nuş Eski Hava Türkülerde Düğün Vardır Rumelide O Güzelim Halk Dilinde Barış Sevda Söylenirde Yakılsın Türküler Ak Giysin Gelinler Vardar Ovası Edirne Köprüsü Herkesin Dilinde Bre Dilber Aman Rumeli Türküsü Rumeli Rumeli Vatanım Rumeli Onüçünde Sevdalandım Yar Yüzünden Hasta Yattım Rumelide Hep Güzeller Uzun Boylu Kalem Kaşlı Vurulsun Davullar Çalınsın Zurnalar Belgrad Kalası Yörükte Yaylası Zurnalar Çalıyor Bre Dilber Aman Rumeli Havası Rumeli Rumeli Vatanım Rumeli |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri Arşivi |
![]() |
![]() |
#199 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri ArşiviSeherde İndim Ben Bağa Şanlıurfa-Şükrü Çadırcı-Muzaffer Sarısözen Seherde İndim Ben Bağa, Güller Sarılmış Yaprağa ![]() Muradını Almayanlar, Nasıl Girecek Toprağa ![]() Aman Aman Aman Aman, Ölürüm De Ayrılamam ![]() Bülbülleri Har Ağlatır, Aşıkları Yar Ağlatır ![]() Ben Feleğe Neyle misim, Beni Hergün Zar Ağlatır ![]() Aman Aman Aman Aman, Ölürüm De Ayrılamam |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri Arşivi |
![]() |
![]() |
#200 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri ArşiviEğin Türküsü Erzincan/kemaliye-Mustafa Özgül Egin Dedikleri De Kurban Küçük Bir Şehir Ölem Ölem ![]() Ana Ben Yetimem Kurban Çekemem Kahır ![]() Yediğim İçtiğim De Kurban Ağu İle Zehir Ölem Ölem ![]() Dön Gel Ağam Dön Gel Paşam Egin'li Misin, Sılaya Dönmeye De Kurban Yeminli Misin ![]() Egin Viran Olmuş Aman Baykuşlar Öter Ölem Ölem ![]() Diken Olan Yerde Kurban, Güller Mi Biter ![]() Benim Bu Derdime Kurban, Derman Mı Yeter Ölem Ölem ![]() Ya Ben Ağlamayım Kurban Kimler Ağlasın ![]() Su Garip Gönlümü De Kurban, Kimler Eğlesin ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri Arşivi |
![]() |
![]() |
#201 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri ArşiviSen bir Ceylan Olsan Sivas-Aşık Veysel Şatıroğlu-TRT Müz ![]() ![]() Sen Bir Ceylan Olsan Ben De Bir Avcı Avlasam Çöllerde Saz İle Seni Bulunmaz Dermanı Yoktur İlacı Vursam Yaralasam Söz İle Seni Kurulma Sevdiğim Güzelim Deyin Bağlanma Karayı Alları Geyin Ben Bir Çoban Olsam Sen De Bir Koyun Seslesem Elime Tuz İle Seni Koyun Olsan Otlatırdım Yaylada Tellerini Yoldurmazdım Hoyrada Balık Olsan Takla Dönsen Deryada Düşürsem Toruma Bez İle Seni Veysel Der İsmini Koymam Dilimden Ayrı Düştüm Vatanımdan İlimden Kuş Olsan Da Kurtulmazdın Elimden Eğer Görsem İdi Göz İle Seni |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri Arşivi |
![]() |
![]() |
#202 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri ArşiviEkin Ektim Çöllere Yozgat-Mehmet Özdiş-Muzaffer Sarısözen Ekin Ektim Çöllere De, Yoldurmadım Ellere ![]() On Besinde Yar Sevdim De, Sevdirmedim Ellere ![]() Çit Çit Çit Çit Çidedene, Sar Bedeni Bedene ![]() Dünya Dolu Yar Olsa Da, Alacağım Bidane ![]() Ekin Ektim Gül Bitti De, Dalında Bülbül Öttü ![]() Ötme Ey Garip Bülbül De, Yarim Aklıma Düştü ![]() Çit Çit Çit Çit Çidedene, Sar Bedeni Bedene ![]() Dünya Dolu Yar Olsa Da, Alacağım Bidane ![]() Ekine Firaz Derler De, Güzele Beyaz Derler ![]() Her Kime Derdim Yansam Da, Yana Yana Gez Derler ![]() Çit Çit Çit Çit Çidedene, Sar Bedeni Bedene ![]() Dünya Dolu Yar Olsa Da, Alacağım Bidane ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri Arşivi |
![]() |
![]() |
#203 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri ArşiviSen Yaralı Değilsin Ki Muhlis Akarsu Zalim Felek Duymadın Mı Sesimi Sen Yaralı Değilsin Ki Bilesin Bilemezsin Matemimi Yaşımı Sen Yaralı Değilsin Ki Bilesin Gurbet Elde Günde Ömrüm Çürüyor Eller Beni Bir Biçare Biliyor Akarsuya Gelen Bir Tas Vuruyor Sen Yaralı Değilsin Ki Bilesin |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri Arşivi |
![]() |
![]() |
#204 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri ArşiviEklemedir Koca Konak Aydın-Kemal Kazdağlı-Ahmet Yamacı Eklemedir Koca Konak Ekleme Aman Aman, Nazlı Da Yarim Yine Yine Geldi Aklıma ![]() Nasıl Edeyim Başımdaki Sevdaya Aman Aman, Aman Aman Dostlar Yoldan Geldim Yorgunum, Orta Da Boylu Bir Güzele Vurgunum ![]() Bizim Bağın Menekşesi Al Olur Aman Aman, Âlem De Sevdiğine De Yanar Kul Olur ![]() Sevdiğini Alamayan Del Olur Aman Aman, Haydi Haydi Gidelim Aynalı Konağa Üçümüz ![]() Taze De Şeftalidir Bizim Yükümüz ![]() Bizim Bağa Giderken Serhaya Çektiler Kolumdan Da Beni Tenhaya Nasıl Edeyim Başımdaki Sevdaya Aman Aman Dostlar Kabil Bile Dar Gelir Bu Gençlikte Ölüm Bile Bana Zor Gelir |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri Arşivi |
![]() |
![]() |
#205 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri ArşiviSerenler Burdur-Hasan Tepeli-Muzaffer Sarısözen Serenler serenler, yüksek serenler Ben gidiyorum mamur olsun viranlar Ahret hakkın helal eylen yarenler Aman Allah nedir bunun çaresi Yaktı beni kaşlarının karası Şu Burdur'dan gece geçtim, görmedim On yerimden hançer yedim, ölmedim Baş çeşmeden sular içtim, kanmadım Aman Allah nedir bunun çaresi Yaktı beni kaşlarının karası |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri Arşivi |
![]() |
![]() |
#206 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri ArşiviEl Vurup Yaremi İncitme Tokat-Sadık Doğanay-Ali Ekber Çiçek El Vurup Yâremi İncitme Tabib, Bilmem Sıhhat Bulmaz Hicraneler Var ![]() Dert Vurup Da Yârem Eylersin Derman, Hercan Kabul Etmez Viraneler Var ![]() Vay Dünya,Dünya Yalansın Dünya Yalan İle Yalan Olansın Dünya ![]() Dert Ehli Olanlar Dergâha Gelir, Elbette Arayan Dermanın Bulur ![]() Sadık Der Ki Kimde Ne Var,Kim Bilir ![]() Gest-U Güza Ettim Elde Neler Var ![]() Vay Dünya,Dünya Yalansın Dünya Yalan İle Yalan Olansın Dünya ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri Arşivi |
![]() |
![]() |
#207 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri ArşiviSevdiğim Birgün Bana Yavuz Top Sevdiğim Bir Gün Bana, Yar Demedin Yar Demedin ![]() Gece Gündüz Tenhalarda, Ağlayanım Var Demedin ![]() Ağlayanım Var Demedin, Var Demedin Yar ![]() Seni Sevmek Suç Mu Bana, Ağlıyorum Yana Yana ![]() Bir Merhem Verip Yarama, Sür Demedin Sür Demedin ![]() Sür Demedin Sür Demedin, Sür Demedin Yar ![]() Bir Gün Bana Gül Demedin, Göz Yaşımı Sil Demedin ![]() Bir Ömür Koştum Peşinden, Gel Demedin Gel Demedin ![]() Gel Demedin Gel Demedin, Gel Demedin Yar ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri Arşivi |
![]() |
![]() |
#208 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri ArşiviEla Gözlerini Sevdiğim Dilber Tunceli-Ahmet Sarıgöl-Mustafa Hoşsu Elâ Gözlerini Sevdiğim Dilber, Göster Cemalini Görmeye Geldim, Şeftalini Derde Derman Dediler, Gerçek Mi Sevdiğim Sormaya Geldim ![]() Gündüz Hayallerim, Gece Düşlerim, Uyandıkça Ağlamaya Başlarım, Sevdiğim, Üstünde Uçan Kuşların, Tutup Kanatlarından Kırmaya Geldim ![]() Senin Aşıkların Gülmez Dediler, Ağlayıp Yaşını Silmez Dediler , Seni Biraz Saran Ölmez Dediler, Gerçek Mi Sevdiğim Sormağa Geldim ![]() Mail Oldum Senin İnce Beline, Canim Kurban Olsun Tatlı Diline, Aşık Olup Senin Hüsnü Bağına, Kırmızı Gülleri Dermeye Geldim ![]() Karac'oğlan Der Ki Gönül Doğrusu, Gökte Melek, Yerde Huma Yavrusu, Ben Sana Söyledim, Sözün Doğrusu, Soyunup Koynuna Girmeğe Geldim ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri Arşivi |
![]() |
![]() |
#209 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri ArşiviEla Gözlü Pirim Geldi Erzincan-Aşık İsmail Daimi-Şenel Önaldı Elâ Gözlü Pirim Geldi, Duyan Gelsin İşte Meydan ![]() Dört Kapıyı Kırk Makamı, Bilen Gelsin İşte Meydan ![]() Hudey,Hudey,Demler Hudey, Hudey,Hudey Canlar Hudey ![]() Ben Pirimi Hak Bilirem, Yoluna Kurban Oluram, Dün Doğdum Bugün Ölürem, Ölen Gelsin İşte Meydan ![]() Hudey,Hudey,Demler Hudey, Hudey,Hudey Canlar Hudey ![]() Şâh Hatayi Der Sırrını Meydana Koymuş Serini, Nesimi Gibi Derisin Yüzen Gelsin İşte Meydan ![]() Hudey,Hudey,Demler Hudey, Hudey,Hudey Canlar Hudey |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri Arşivi |
![]() |
![]() |
#210 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri ArşiviSeyyah Olup Şu Alemi Gezeyim Erzincan-Yöre Ekibi-Nurattin Dadaloğlu Seyyah Olup Su Alemi Gezerim Bir Dost Bulamadım Gün Aksam Oldu Kendi Efkarımca Okur Yazarım Bir Dost Bulamadım Gün Aksam Oldu İki Elim Kalkmaz Oldu Dizimden Bilmem Amelimden Bilmem Özümden Akıttım Kanlı Yaş İki Gözümden Bir Dost Bulamadım Gün Aksam Oldu Yine Boralandı Dağların Başı Akıttım Gözümden Kan İle Yaşı Emaneti Alır Ol Veren Kişi Bir Dost Bulamadım Gün Aksam Oldu Bozuk şu Cihanın Pergeri Bozuk Yazıktır şu Geçen Ömüre Yazık Tükendi Daneler Kalmadı Azık Bir Dost Bulamadım Gün Aksam Oldu Pir Sultanım Eydür Ummana Dalam Gidenler Gelmedi Bir Haber Alam Abdal Oldum Çullar Geydim Bir Zaman Bir Dost Bulamadım Gün Aksam Oldu |
![]() |
![]() |
|