![]() |
Erzurum Yöresi Türküleri ( Erzurum Şivesi ) |
![]() |
![]() |
#181 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erzurum Yöresi Türküleri ( Erzurum Şivesi )Sarı Kızın Ayağında Kundura Sarı Kızın Ayağında Kundura Yürüdükçe Düşmanları Öldüre Amman Amman Sarı Kız Ben Duramam Yalınız Sarı Kızın Ayağında Nalini Zannedersen Kaymakamın Gelini Amman Amman Sarı Kız Ben Duramam Yalınız Sarı Kızın Ayağında Yemeni Yaz Gelince Gezer Çayır Çimeni Amman Amman Sarı Kız Ben Duramam Yalınız Erzurum-Faruk Kaleli-Muzaffer Sarısözen |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#182 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erzurum Yöresi Türküleri ( Erzurum Şivesi )Seherde Bir Bülbül Seherde bir bülbül öter yarin bağında, O kaş, o göz, o dil, o diş, gül açmış yanağında ![]() Yanarım ağlarım on üç on dört yaşında ![]() O kaş, o göz, o dil, o diş, ballar var dudağında ![]() Gümüşten kemeri incecik bellerinde, O kaş, o göz, o dil, o diş, kına var ellerinde Erzurum/Şenkaya-Cevdet Arslan-İsmail Bozkurt-Muzaffer Sarısözen |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#183 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erzurum Yöresi Türküleri ( Erzurum Şivesi )Seyreyle Güzel Kudreti Mevla Neler Eyler Seyreyle Güzel Kudret-İ Mevla Neler Eyler Allaha Sığın Adl-İ Taala Neler Eyler Canana Gönül Vereli Ben Candan Usandım Hem Düşeliden Derdime Dermandan Usandım Meyl Eylemesem Gayrisine Tevbeler Olsun Bu Âne Değin Ettiğin İsyandan Usandım Pervane Gibi Yanmağı İster Deli Gönlüm Her Şam-U Seher Ah İle Efgandan Usandım Kalmadı Firak Giryesine Sonra Mecalim Vuslat Dilerem Yarime Hicrandan Usandım Işk İle Enes Oldı Gönül Geçdi Sivadan Ben Sohbet-İ Nas Ülfet-İ Yarandan Usandım Çün Zerre Vefa Bulmadım İhvan-I Zemandan Şol Yüzleri Dost Özleri Düşmandan Usandım Vird Edeyim İsmin Hemen Hayret-İ Hakkın Kesret İle Ünsiyet-İ İnsandan Usandım Kuddisiye Vahşet Golüben Cümle Sivadan Der Her Ne Ki Ağyar Var İse Andan Usandım Erzurum-Raci Alkır-Raci Alkır |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#184 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erzurum Yöresi Türküleri ( Erzurum Şivesi )Siyah Zülfün Deste Deste Siyah Zülfün Deste Deste Yâr Destesin Vermenem Dosta Sefil Emrah Düştü Hasta Yâr O Yandı Men De Yanaram Siyah Zülfün Punça Punça Yâr Yanaklar Benzer Turunca Emrah'a Göründü Gence Yâr O Yandı Men De Yanaram Siyah Zülfün Apak Olsun Yâr Yanağında Gülün Solsun Sana Emrah Kurban Olsun Yâr O Yandı Men De Yanaram Erzurum-Müslim Abay-Yücel Paşmakçı |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#185 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erzurum Yöresi Türküleri ( Erzurum Şivesi )Su Bağlasam Gelir Mi (Anacan Ana) Su Bağlasam Gelir Mi (Anacan Ana) Sulasam Göğerir Mi (Anacan Ana) Nazlı Yâr Uykudaymış (Anacan Ana) Öpsem Yâr Uyanır Mı (Anacan Ana) Saç Sarı Zülüf Sarı (Anacan Ana) Kars'a Yolladım Yâri (Anacan Ana) Sen Mevlayı Seversen (Anacan Ana) Taze Gönder Gelsin Yâri Erzurum-Muharrem Akkuş-Yücel Paşmakçı |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#186 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erzurum Yöresi Türküleri ( Erzurum Şivesi )Su Gelir Akmayınan-2 Su Gelir Akmayınan (Amman Aman Garabet) Sel Daşı Yıkmayınan (Dönde Yönün Yaraget) Adam Adamı Yemez (Amman Aman Garabet) Bir Kere Bakmayınan (Dönde Yönün Yaraget) Su Gelir Aşırmadan (Amman Aman Garabet) Doldur Ver Daşırmadan (Dönde Yönün Yaraget) Eğil Eğil Bir Öpüm (Amman Aman Garabet) Aklımı Şaşırmadan (Dönde Yönün Yaraget) Su Gelir Vezneyinen (Amman Aman Garabet) Malım Yok Hazneyinen (Dönde Yönün Yaraget) Benden Kurtulamazsın (Amman Aman Garabet) Gurbette Gezmeyinen (Dönde Yönün Yaraget) Erzurum/Aşkale-Kıymet Küçük-Mehmet Çalmaşır-Mehmet Çalmaşır |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#187 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erzurum Yöresi Türküleri ( Erzurum Şivesi )Su Gelir Ark Uyanır Su Gelir Ark Uyanır Dağlar (Oy) Yeşil Boyanır Sen Orada Ben Burda Buna (Vay) Can Mı Dayanır Su Gelir Güldür Müldür Marhamam Dolu Güldür Havada Uçan Kuşlar Ahvalim Yâre Bildir Su Gelir Taşa Değer Kirpikler Kaşa Değer Yârdan Bir Name Gelmiş Azizdir Başa Değer Erzurum-Faruk Kaleli-Muzaffer Sarısözen |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#188 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erzurum Yöresi Türküleri ( Erzurum Şivesi )Su Gelir Taştan Akar Su Gelir Taştan Akar (Gül Gülin Olim) Süzülür Baştan Akar (Sevdiğin Olim) Kızları Ağlatmayın (Gül Gülin Olim) Göz Yaşı İçten Akar (Sevdiğin Olim) Yeni Geldik Bu Köye (Gül Gülin Olim) Vuruldum Orta Boya (Sevdiğin Olim) Orta Boylu Güzel Kız (Gül Gülin Olim) Yüzü Benziyor Aya (Sevdiğin Olim) Erzurum-Muharrem Akkuş-Yücel Paşmakçı |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#189 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erzurum Yöresi Türküleri ( Erzurum Şivesi )Su Goydum Su Tasına Su Goydum Su Tasına Havlının Ortasına Eğer Goynun Var İse Gel Atın Terkisine Ata Bindirin Beni Çaya İndirin Beni Nazlı Yârin Yanında Vurun Öldürün Beni Dağda Ceylanın İzi Verir İçime Sızı Ağlatmayın Yiğidi Verin Sevdiği Gızı Erzurum/Oltu-Zafer Acar-Muharrem Akkuş |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#190 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erzurum Yöresi Türküleri ( Erzurum Şivesi )Su Sızıyor Sızıyor-2 Su Sızıyor Sızıyor Taşların Arasından Eğil Eğil Bir Öpim Kaşların Arasından Gaşların Gaş Gabaği Yanağın Bal Tabaği Horoz Dilin Lal Ola Ne Tez Ettin Sabaği Ben Horozam Öterem Sesim Sese Gataram Sen Yarınan Gez Dolaş Ben Vahtında Öterem Erzurum-Ali Güler-Mehmet Özbek |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#191 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erzurum Yöresi Türküleri ( Erzurum Şivesi )Suda Balık Yan Gider Suda Balık Yan Gider, Yandım Aman Aman Aman ![]() Açma Yarem Kan Gider ![]() Yaralıyam Bana Değme, Baygınam Gel Gönlümü Eyle ![]() Buna Tabip Neylesin, Yandım Aman Aman ![]() Ecel Gelmiş Can Gider ![]() Yaralıyam Bana Değme, Baygınam Gel Gönlümü Eyle ![]() Su Başı Duman Oldu, Yandım Aman Aman Aman ![]() Hallerim Yaman Oldu ![]() Yaralıyam Bana Değme, Baygınam Gel Gönlümü Eyle ![]() Bana Dert Açan Dilber Yandım Aman Aman Aman ![]() Ellere Derman Oldu ![]() Yaralıyam Bana Değme, Baygınam Gel Gönlümü Eyle ![]() Erzurum/Hınıs-Hayriye Temizkalp-Muzaffer Sarısözen |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#192 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erzurum Yöresi Türküleri ( Erzurum Şivesi )Susuz Yerin Bülbülü Susuz Yerin Bülbülü (Bezi Gurban Bezi Can) Gel Öğren Bizim Dili (Bezi Gurban Bezi Can) Gel Götüreyim Seni (Bezi Gurban Bezi Can) Sen De Gör Bizim Eli (Bezi Gurban Bezi Can) Dağı Duman Olanın (Bezi Gurban Bezi Can) Hali Yaman Olanın (Bezi Gurban Bezi Can) Gece Uykusu Gelmez (Bezi Gurban Bezi Can) Yâri Güzel Olanın (Bezi Gurban Bezi Can) Su Gelir Taşa Değer (Bezi Gurban Bezi Can) Kirpikler Kaşa Değer (Bezi Gurban Bezi Can) Gam Yeme Nazlı Yârim (Bezi Gurban Bezi Can) Birgün Baş Başa Değer (Bezi Gurban Bezi Can) Erzurum-Hıdır Ersoy-Ahmet Yamacı |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#193 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erzurum Yöresi Türküleri ( Erzurum Şivesi )Şad Ol Deli Gönül Müjdeler Olsun Şâd Ol Deli Gönül Müjdeler Olsun Benim Yârim Gelecekmiş Bu Gece Kesilsin Gurbanlar Yansın Şem'alar Külli Malım Talan Olsun Bu Gece Bugün Bu Gönlümün Kara Günüdür Üzerimde Yanan Aşk Tütünüdür Arife Akşamı Bayram Günüdür Gidem Yâre Gurban Olam Bu Gece Erzurum-Muharrem Akkuş-Mustafa Özgül |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#194 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erzurum Yöresi Türküleri ( Erzurum Şivesi )Şafak Söktü Gine Suna'm Uyanmaz Şafak Söktü Gine Suna'm Uyanmaz, Hasret Çeken Gönül Derde Dayanmaz ![]() Çağırırım Suna'm Sesim Duyulmaz, Uyan Suna'm Uyan Derin Uykudan ![]() Çektiğim Senin Elinden, Usandım Gurbet Elinden ![]() Hiç Kimse Bilmez Halimden, Uyan Suna'm Derin Uykudan ![]() Bunca Diyar Gezdim Gözlerin İçin, Niye Küstün Bana El Sözü İçin ![]() Dilerim Allah'tan Sızlasın İçin, Uyan Suna'm Uyan Derin Uykudan ![]() Çektiğim Senin Elinden, Usandım Gurbet Elinden ![]() Hiç Kimse Bilmez Halimden, Uyan Suna'm Derin Uykudan ![]() Erzurum-Haydar Telhüner-Ali Canlı |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#195 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erzurum Yöresi Türküleri ( Erzurum Şivesi )Şenkaya'ya Vardım Saat Bir İdi Şenkaya'ya Vardım Saat Bir İdi Benim Yârim Bu Yerlerde Bir İdi Kız Sana Dedim Yâr Sana Dedim Karşıkı Dağlar Cenderme Cenderme Cenderme Cenderme Yârim Küçük Malümata Gönderme Gönderme Gönderme Gönderme Şenkaya'ya Vardım Saat Beş İdi Benim Yârim Bu Yerlerde Baş İdi Kız Sana Dedim Yâr Sana Dedim Karşıkı Dağlar Cenderme Cenderme Cenderme Cenderme Yârim Küçük Malümata Gönderme Gönderme Gönderme Gönderme Erzurum-Cevdet Aslan-İsmet Bozkurt-Muzaffer Sarısözen |
![]() |
![]() |
|