![]() |
Azerbaycan Türkü Sözleri |
![]() |
![]() |
#181 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Azerbaycan Türkü SözleriAy yoldaşlar gelin size Bizim bu elden danışım Mingecevirden Bakü'den Mugan'dan Mil'den danışım Çirmeleyib bileyini Garşılayır doğan günü Ferhad kibi külüngünü Endiren elden danışım Üfüglerden doğanda dan Tarlalarda pambıg yığan Cemile'den Gülpütadan Ağ donlu çölden danışım Ehmed'em elimde sazım Ucalsın şirin avazım Zehmete min dastan yazım Azad könülden danışım |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#182 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Azerbaycan Türkü SözleriBir adamsan bir adama name yaz İncidib manalı elden danışma Ara garışdırıb seyragub olma Kar çıhmaz govgadan galdan danışma Göyce'nin gonağa çohdur hörmeti Geyseve gayganag verir lezzeti Plov dolma kebab emliyin eti İnsaf ele tek motaldan danışma Eğer şair isen gel eyleyek behs Bir sözüne min söz deyim desbedes Himarın dünbünde lağeri meges Zenbur menem deyib baldan danışma Kalman çarıg bize adeti - nasdır Müselman'a persoy deyen hennasdır Uşağın eşşekdir yükün kerbasdır Ebrü etles tirme şaldan danışma Nece aşıg gaçırmışam meydandan İsteyirsen bir bir keçirim sandan Gemirib kengerden içib ayrandan Coçub kergadandan filden danışma Adım Elesger'dir merd ü merdana Oniki şayirdim işler her yana Tülküsen aslanla girme meydana Danasan sürtünüb kaldan danışma |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#183 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Azerbaycan Türkü SözleriKönül sene nesihetim budur gi Kelmeni aşırıb beşden danışma Meclise girende yerini tanı Ayakda eyleşib başdan danışma İtirme dostunu hakkı sayını Şahla mehebbetin gesme payını Arif olan tapar gendi tayını Terlan olub yaşıl başdan danışma Necef bir gimsedi ilkardan geçmez Şerm eyleyer şer işlere karışmaz Horra hengel yaşıl evizde pişmez Dindirende plav aşdan danışma |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#184 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Azerbaycan Türkü SözleriDara zülfün sar her yana Gözleri benzer ceyrana Bahdım galdım yana yana Yar bize gonah gelecek balam Bilmirem ne vaht gelecek balam Söz verip sabah gelecek Piyalalar ürehtedir Her biri bir terefdedir Görememişem bir heftedir Yar bize gonah gelecek balam Bilmirem ne vaht gelecek balam Söz verip sabah gelecek Gara gözün ağardıp yana Elden gelip ta revana Sene gurban menim cana Yar bize gonah gelecek balam Bilmirem ne vaht gelecek balam Söz verip sabah gelecek |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#185 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Azerbaycan Türkü SözleriŞeytan gedemini basdı Hissim meni asdı kesdi Ezabla tapdığım dostu İtirende darıhıram Düşündükce çaşır heyal Al canımı dost kimi al Gızılgüı yerine gangal Bitirende darıhıram Hudam bizi salma derde Menzilim öldüyüm yerde Merd olalı bir namerde Yetirende dahıram Ulduz diner öz sesinden Ner biliner nefesinden Ovçu ovu beresinden Ötürende darıhıram |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#186 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Azerbaycan Türkü SözleriHaçansa gayıdıb geleceyem men Bir daha danışıb-güleceyem men Gözünün yaşını sileceyem men Hesretle ağlama hesretle bahma Sevgilim darıhma gülüm darıhma Gözlerim dolubdur dindirme meni Nisgilli sözlerle yandırma meni Gürurum sınmayıb sındırma meni Onsuz da yıhılmış evimi yıhma Sevgilim darıhma gülüm darıhma Bu dünya yamandır çoh gorhuludur Yahşılıg bir zerre pislik doludur Sonuncu yolumuz ölüm yoludur Amandır sen mensiz bu yola çıhma Sevgilim darıhma gülüm darıhma Uzagda olsam da yanındayam men Fikrinde, ruhunda canındayam men Lap senin gelbinde ganındayam men Özünü ele al gelbini sıhma Sevgilim darıhma gülüm darıhma |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#187 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Azerbaycan Türkü SözleriAşıg götür telli sazı De dağların bu çağından Eşidilsin hoş avazın Haçbulag'ın yaylağından Bah gartallı gayalara Bezekdir ulu dağlara Göz vururlar buludlara Yurdumun her bucağından Tebietin budur halı Güneylere serib halı Boz tepeler örtüb şalı Doymag olmur növrağından Kemer gaya Eynallıdüz Durubdur senden üz be üz Sızıldaşan zenburu süz Bal süzülür çaynağından Yahlıçuhur Gilli bulag Kepeze çıh Göy göle bah Gezmeyinen olmaz doymag Azerbaycan torpağından Gözle düşme boran gara Hörmet eyler senetkara Gözle düme boran gara Çıh dağların sınağından Cavan Hüseyn avazın hoş Zilden ohu ürekden coş Şe'r de yaz neğme de goş Dürr süzülsün dudağından |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#188 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Azerbaycan Türkü SözleriDedim telin ne güzeldir Yok yok ona değme dedi Dedim gonag gelim size Kapımızı döğme dedi Dedim nedir bu işve naz Dedi yeri şeyri niyaz Dedim ay gız bele olmaz Üregime değme dedi Dedim devreyle rüzgaram Dedi senle yoktur aram Dedim Aşıg Elesger'em Çok özünü öğme dedi |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#189 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Azerbaycan Türkü SözleriDedim ey gül bele sallanma Burada bele yahşı var yaman var Dedim ey gül derdin men allam Dedi bele sebreyle zaman var (ay zalım) Dedim ey gül hemdemin kimdir Dedi bele hemdemim bülbüldür Dedim ey gül hare yalvarma Dedi bele işim müşküldür (ay zalım) Güzeller bağda gezerler Ömrümün gülün üzerler Bir o yandan bir bu yandan Burada bele bir gaşı keman var (ay zalım) |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#190 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Azerbaycan Türkü SözleriDedim kız yaşın nedi dedi başımdı Dedim kız kalem nedi dedi kaşımdı Dedim kız ondört nedi dedi yaşımdı Dedim kız sümbül nedi dedi saçımdı Dedim kız sar boynuma dedi olmaz olmaz Olmaz olmaz olmaz olmaz Muhabbet olsa olar Yar nece olmaz olmaz Ah nece olmaz olmaz Dedim kız ala nedi dedi gözümdü Dedim kız lala nedi dedi özümdü Dedim kız gonca nedi dedi lebimdi Dedim kız şeker nedi dedi sözümdü Dedim kız çare nedi dedi olmaz Olmaz olmaz olmaz olmaz Muhabbet olsa olar Yar nece olmaz olmaz Ah nece olmaz olmaz Dedim kız uzah nedi dedi yolumdu Dedim kız aze nedi dedi adımdı Dedim kız baycan nedi dedi canımdı Dedim kız gulaç nedi dedi kolumdu Dedim kız sar boynuma dedi olmaz Olmaz olmaz olmaz olmaz Muhabbet olsa olar Yar nece olmaz olmaz Ah nece olmaz olmaz |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#191 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Azerbaycan Türkü SözleriDedim könül nanecibden kenar gez Bulunmaz odlara atacag seni Nanecibe bel bağlama dünyada Düşmen bazarında satacag seni Nanecib yaltagla sen çıhma yola Başına getirer bulunmaz bela Guyruğun kesmekde gurd olmaz tula Nesilden haindi tutacag seni Növres İman olmaginen dilefkar Garğa laçın olmaz yüz etse şikar Mühennet adama etme e'tibar Ahır dar gününde atacag seni |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#192 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Azerbaycan Türkü SözleriBu yolun yolcusu olayım dersen Yola bakıp sonra yatmalı değil Derviş olup hırka giyeyim dersen Gahi giyip gahi atmalı değil Nadan bahçesinde gonca gül olmaz Kamil ile yoldaş olan yorulmaz İki mahluk vardır hakka kul olmaz Mağrurluk kibirlik etmeli değil Mağrurlar orada olurlar yalan Kibir imiş yolda yorulup kalan Eğer yolcu isen köprüyü dolan Göz göre çamura batmalı değil Koyun kuzusuna nasıl meledi Sarı öküzün kulağın kimler imledi Garip bülbül gül dalında tünedi Her çalı başında ötmeli değil Şah Hatayi'm imam Ca'ferden beri Hüda yarenidir yolun rehberi Hakkın dergahdan gelen gevheri Her olur olmaza satmalı değil |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#193 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Azerbaycan Türkü SözleriMuhabbet bağında bir gül açıldı Bir derdim var bin dermana değişmem Yüküm lal-i gevher mercan saçarım Bir derdim var bin dermana değişmem Cemi kuşlar dile gelir yazım der Gövel turnam Şam'dan gelir güzüm der Benim yarelerim tuzum tuzum der Bir derdim var bin dermana değişmem Garip bülbül gönlüm eğler ses ile Nicelerin ömrü gitmiş yas ile Aratıp bulduğum pir heves ile Bir derdim var bin dermana değişmem Mende eyder niyazım var özüne Güzel pir ayıbım vurma yüzüme Yarelerim hoş görünür gözüme Bir derdim var bin dermana değişmem Şah Hatayi'm muhabbete bakarım Men doluyum men dolana akarım Güzel pirim bir dert vermiş çekerim Bir derdim var bin dermana değişmem |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#194 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Azerbaycan Türkü SözleriDehanda hoş sözüm dilde ezberim Olar mı söhbete saza gelmesen Çünki mehebbetim çohdu canımda Gerğayaram eger bize gelmesen Dost olan döner mi öz dostluğundan Men ki bi-heberem yar küsdüyünden Başı götürmerem gem yastığından Olar köhne yaram teze gelmesen Efsane sevmişem sen bi-mürveti Kesibsen Necef'den hoş mehebbeti Elin mezemmeti dostun töhmeti Yetirer derdimi yüze gelmesen |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#195 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Azerbaycan Türkü SözleriDeli gönül feğan etme Bu işini cana gördüm Senin gibi çok aşığı Eşk oduna yana gördüm Sözü danışma aşgara Cismimi yandırdım nara Uyubsan merdümazara Dünya seni fena gördüm Seri siyeh kıvrım saçdı Leyli misal gaman gaşdı Kuba gibi tel nahışdı Gölde bir cüt sona gördüm Nazeninim şirin dilim Derdim budur hoş hıyalım Yanma nare sen bülbülüm Men gi yana yana gördüm Mecnun oldum özge teher Eynindür kudretden seher Ne sızlarsan Sefil Sefder Könlüm batıb kana gördüm |
![]() |
![]() |
|