![]() |
Türkü Sözleri Arşivi |
![]() |
![]() |
#181 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri ArşiviPazarlık Edelim Alim Seninle Muhlis Akarsu Pazarlık Edelim Alim Seninle İki Cihan Senin Haydar Olsun Sen Benim Hayrını Gör İmanınla Dininle Hatmin Kur'an Senin Olsun Sen Benim Ayıp Değilmidir Ademe Minnet Başına Çalınsın Haydar Hurili Cennet Dostluk Pazarında Olma Muhannet Huri Kılman Senin Olsun Sen Benim Akarsuyum Böyle Vereyim Dursun Senin Aşkın Onu Yaksın Kavursun Anladım Alimsin Canımsın Nursun Kanber Selman Senin Olsun Sen Benim |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri Arşivi |
![]() |
![]() |
#182 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri ArşiviDostun Bahçesine Tokat/ Reşadiye-Fikriye Meşhur-Arif Meşhur Dostun Bahçesine Bir Hoyrat Girmiş Korudur Da Benli Dilber Korudur Gülünü Dererken Dalını Kırmış Kurudur Da Benli Dilber Kurudur Neredesin De Dudu Dillim Nerede Neredesinde Kömür Gözlüm Nerede Bu Meydanda Serilir Postumuz Çok Şükür Mevlaya Gördük Dostumuz Bir Gün Kara Toprak Örter Üstümüz Çürüdür De Benli Dilber Çürüdür Neredesin De Dudu Dillim Nerede Neredesinde Kömür Gözlüm Nerede Pir Sultan Abdal Im Başımdan Başlar İyisini Korda Kemini Taşlar Bin Çiçekten Bir Kovana Bal İşler Arıdır Da Benli Dilber Arıdır Neredesin De Dudu Dillim Nerede Neredesinde Kömür Gözlüm Nerede |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri Arşivi |
![]() |
![]() |
#183 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri ArşiviDönen Dönsün Ben Dönmezem Yolumdan Koyun Beni Hak Aşkına Yanayım Dönen Dönsün Ben Dönmezem Yolumdan Yolumdan Dönüp Mahrum Mu Kalayım Dönen Dönsün Ben Dönmezem Yolumdan Benim Pirim Gayet Ulu Kişidir Yediler Ulusu, Kırklar Esidir On İki İmamın Server Başıdır Dönen Dönsün Ben Dönmezem Yolumdan Kadılar Müftüler Fetva Yazarsa İşte Kemend, İste Boynum Asarsa İşte Hançer, İste Kellem Keserse Dönen Dönsün Ben Dönmezem Yolumdan Ulu Mahşer Günü Olur Divan Kurulur Suçlu, Suçsuz Gelir Anda Derilir Piri Olmayanlar Anda Bilinir Dönen Dönsün Ben Dönmezem Yolumdan Pir Sultan'ım Arsa Çıkar Ünümüz O Da Bizim Ulumuzdur Pirimiz Hakka Teslim Olsun Garip Canımız Dönen Dönsün Ben Dönmezem Yolumdan |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri Arşivi |
![]() |
![]() |
#184 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri ArşiviDrama Köprüsü Trakya-Arif Şentürk Drama Köprüsü Bre Hasan Dardır Geçilmez Soğuktur Suları Hasan Bir Tas İçilmez Anadan Geçilir Bre Hasan Yardan Geçilmez At Martini De Bre Hasan Dağlar İnlesin Drama Mahpusunda Bre Hasan Dostlar Dinlesin Mezar Taşlarını Bre Hasan Koyun Mu Sandın Adam Öldürmeyi Bre Hasan Oyun Mu Sandın Drama Mahpusunu Bre Hasan Evin Mi Sandın At Martini De Bre Hasan Dağlar İnlesin Drama Mahpusunda Bre Hasan Dostlar Dinlesin |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri Arşivi |
![]() |
![]() |
#185 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri ArşiviPınar Başı Burma Burma Orta Anadolu-Yöre Ekibi-Emin Aldemir/Behçet Bostan Hey Hey ![]() ![]() ![]() Yar Yar Yar Yar Yar Yar Aman ![]() Yaz Gelince Öter Durna, Leylim Leylim Leylim Aman ![]() Çayırda Buldum Seni, Ellere Vermem Seni ![]() Kendime Aldım Seni, Sineme Sardım Seni ![]() Hey Hey ![]() ![]() ![]() Yar Yar Yar Yar Yar Yar Aman ![]() El Ettim Dudu Kuşuna, Leylim Leylim Leylim Aman ![]() Çayırda Buldum Seni, Ellere Vermem Seni ![]() Kendime Aldım Seni, Sineme Sardım Seni ![]() Hey Hey ![]() ![]() ![]() Yar Yar Yar Yar Yar Yar Aman ![]() Bulanırsam Bulanayım, Leylim Leylim Leylim Aman ![]() Aynam Düştü Yerlere, Karıştı Gazellere ![]() Tabiyatım Kurusun, Bakarım Güzellere ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri Arşivi |
![]() |
![]() |
#186 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri ArşiviPınarın Başına Yağmaz'mı Dolu Konya/Bozkır-Osman Pehlivan-Muzaffer Sarısözen Pınarın Başına Yağmaz Mı Dolu, Yarinden Ayrılan Olmaz Mi Deli ![]() Günde On Beş Kere Gördüğüm Yari, Simdi Herseylerden Vazgeçti Gönül ![]() Aman Ben Yandım, Şaşırdım Kaldım, Ellerin Köyünde Eğlendim Kaldım ![]() Pınarın Başında Esmesin Yeller, Bugün Efkârlıyım Açmasın Güller ![]() Yarimin Methini Etmesin Eller, Simdi Herseylerden Vazgeçti Gönül ![]() Aman Ben Yandım, Şaşırdım Kaldım, Ellerin Köyünde Eğlendim Kaldım ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri Arşivi |
![]() |
![]() |
#187 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri ArşiviDuldalanma Yar Mevlayı Seversen Kuzeydoğu Anadolu-Aşık Nihani/Muzaffer Sarısözen- Muzaffer Sarısözen Duldalanma Yar Mevlayı Seversen Yandırır Cihanı Şanlı Gözlerin Ahır-I Mevtime Sebeb Olursun Tek Bana Gösterme Gamlı Gözlerin Kara Belik Ak Gerdana Yaslanır Deki Görse Mahcemalın Uslanır Samsun, Diyarbekir,Van Da Seslenir Belli Her Kazada Ünlü Gözlerin Gamzelerin Öldürmeye Yüz Tutar, Didem Yaşı Umman Olmuş ,Çay Tutar Beni Görür Gözün Yanar,Huy Tutar Beladır Başıma Cinli Gözlerin Silemedin Ruhsatinin Suçunu Üç Güzele Taratmıştır Saçını Sarayıdım Al Beşiğin İçini Sallasam Uyusa Nenni Gözlerin |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri Arşivi |
![]() |
![]() |
#188 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri ArşiviDuvar Üstünde Durdum İzmir/Narlıdere-Merban Gici/Yazgülü-Muzaffer Sarısözen Duvar Üstünde Durdum, Turalı Para Buldum ![]() Hemen Aldım Mavzeri, Kendi Kendimi Vurdum ![]() Dur Efendim Dur Dur Da, Gel Efendim Gel ![]() Duvar Üstünde Kilim, Yarimin Adı Selim, Selim Benim Olursa, Olurum Telli Gelin ![]() Dur Efendim Dur Dur Da, Gel Efendim Gel ![]() Ali Derler Adıma, Her Gün Gider Oduna ![]() Söyle Komşu Oğluna, Doğru Gitsin Yoluna ![]() Dur Efendim Dur Dur Da, Gel Efendim Gel ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri Arşivi |
![]() |
![]() |
#189 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri ArşiviDuygular Dönüştü Söze Aşık Hüdai Erenler Zehir Getirin, Balınan Öldürmen Beni Bağrıma Diken Batırın, Gül İlen Öldürmen Beni Hiçlik Aleminde Mestim, Varlık Sevdasını Kestim Yokluk Benim Eski Dostum, Malınan Öldürmen Beni Yar Diyerek Yana Yana, Can Teslim Ettim Canana En Yakınım Kıysın Bana, El İlen Öldürmen Beni Bir Aşktır Düştü Özüme, Yanarım Kendi Közüme Leyla Görünüp Gözüme, Çölünen Öldürmen Beni Duygular Dönüştü Söze, Yanık Seda İşler Öze Dertli Dertli Vurup Saza, Tel İlen Öldürmen Beni Hüdaiyim Daldım Gama,Saldı Beni Demden Deme Asın, Kesin, Yüzün Ama, Dil İlen Öldürmen Beni |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri Arşivi |
![]() |
![]() |
#190 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri ArşiviDuazı İmam(1) Yoksul Dede-Sabahat Akkiraz Kudret Kandilinde Balkıyıp Duran Muhammet Ali'nin Nurudur Billah Zuhur Edip Kuffarın Meskenin Yıkan Elinde Zülfikar Ali'dir Billah Elinde Zülfikar Altında Düldül Önünce Kamberin Dilleri Bülbül Hz ![]() Ona Sırrım Dedi Hak Resulullah Fatma Anadan Geldi Hasan Hüseyin Onların Nuruyla Ziyalandı Din Kırklara Erişti Zeynel Abidin Çekeriz Yasını Hasbeten Billah Muhammet Bakırdan Cafer-İ Sadık Musa-İ Kazım İrızadan Bin Yadip Durduk Tarikat Abıyla Cesedi Yuduk Hak Buyurdu Müminin Kalbi Beytullah Takı Nakı İmamların Şivani Hasan-Ul Askeri Cismin Sultanı Elinde Zülfikar Sahip Zamanı Vakit Tamam Oldu Göndere Allah Noksaniyem Niyazımız Ustada Elinde Zülfikar Hem Ehli Kanda Bin Bir Donda Baş Gösterdi Aliyel Murtaza Mürşidimiz Bülbülümüz Eyvallah Duaz-ı İmam(2) Aşık Mahzuni Şerif Üryan Büryan Vardım Pir Dergahına Medet Ya Muhammet Ya Ali Diyerek Gönül Verdim Gönül Şahlar Şahına Hünkar Hacı Bektaş Veli Diyerek İmam I Hasandır Hubların Başı Hüseyin Der Akar Gözümün Yaşı İmam Zeynel Sabredenin Yoldaşı Ağlasam Gülerler Deli Diyerek Feylim Gıblegahım Muhammet Bakır Kırkların Bağında Bülbüller Şakır Cafer-Ü Sadıka Talibim Şükür İkrar Verdim İkrar Beli Diyerek Musa-İ Kazım Dır Mazlumlar Şahı Aliyyü Rıza Dır Şahın Ervahı Şahda Ki Nakiye Çekerim Ahı On İki İmamın Gülü Diyerek Hasan-Ül Asker İ Ol Ali Aba Muhammet Mehciye Mest-Ü Merhaba Serin Koymuş Serin Mahzuni Baba Yol Muhammet Ali Yolu Diyerek Duaz-ı İmam(3) Nesimi Çimen Gel Dilber Ağlatma Beni Şahı Merdan Aşkına Du Cihanın Ranıması Şii Yezdan Aşkına Şahım Hasan Pir Hüseyin Kerbela Meydan İçin Lütfedip Bağışla Cürmüm Ali Süphan Aşkına Dost Dost İmam Zeynel Abidinin Abına Umdumusa Arayıp Özünde Bakırı Buldunusa Ceddin Evladı Muhammet Caferi Bildin İse Rahme Gel Ol Şahı Merdan Ali İmran Aşkına Dost Dost Seyid Musayı Kazımdır Ehl-İ Beytin Serveri Canı Aşkı Nuş Edenler Müpteladır Ekseri Şahı Şehidi Horasan İmam Rızadan Beri Müptelayı Merhamet Kıl Kalb-İ Viran Aşkına Dost Dost Ey Virani Çıkma Yoldan Doğru Raha Gel Beri Muhabbet Şevkat Senindir Ey Hasan-Ül Askeri Evliyalar Serfirazı Hacı Bektaş-I Veli Sen Ganisin Ver Muradı Devri Mihtan Aşkına Dost Dost |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri Arşivi |
![]() |
![]() |
#191 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri ArşiviDumlucanın Bayırına Sivas-Nuri Üstünses-Muzaffer Sarısözen Dumluca Nın Bayırına Kervan Konmuş Çayırına Anan Baban Hayırına Sana Yandım Allı Gelin Sana Yandım Allı Gelin Ağ Gerdanı Pullu Gelin Ölürsem Kanlım Olursun Kıyma Bana Telli Gelin |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri Arşivi |
![]() |
![]() |
#192 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri ArşiviDünyanın Üstünde Kurulu Direk Dünyanın Üzerinde Kurulu Direk Emek Sayılmadan, Sızlar Bu Yürek Bu Düzeni Kim Kurmuş Bizler De Bilek Söyle Canım Söyle Dinlesin Canlar Ocağa Koymuşlar Köşe Taşını Hakk Kollasın Gerçeklerin İsini Bir Gün Ağrıdırlar Senin Başını Söyle Canım Söyle Dinlesin Canlar Pir Sultan Abdalım Farz Eylesinler Yola Gelmeyenden Edilmez Minnet Cümlenin Muradı Dünyada Cennet Söyle Canım Söyle Dinlesin Canlar |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri Arşivi |
![]() |
![]() |
#193 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri ArşiviDün Mü Buradaydın Adıyaman-Aşık Hasan Hüseyin-Muzaffer Sarısözen Dün Mü Buradaydın,Bu Gün Mü Geldin Ötme Garip Garip Sinemi Deldin Eşimden Ayrıldım Ben, Burda Kaldım Yabancılar Vurmuş Telli Durnamı Aşk Sevdası Geldi, Kaynadım Coştum Yüksekten Uçarken Engine Düşdüm Eşimden Ayrıldım, Ben Burda Şaşdım Yabancılar Vurmuş Telli Durnamı |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri Arşivi |
![]() |
![]() |
#194 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri ArşiviPortakal Dilim Dilim Şanlıurfa -Nafi Budak-Mehmet Özbek Portakal Dilim Dilim , Gel Otur Benim Gülüm ![]() Ne Dedim Ne Söyledim , Lal Olsun Benim Dilim ![]() Dola Kolların Boynuma, Sok Ellerin Koynuma, Bir Gece Eğle Beni, Her Zaman Eğle Beni ![]() Portakalın İrisi, Geçti Kızlar Sürüsü, Sürüsünden Fayda Yok, Yaktı Beni Birisi ![]() Dola Kolların Boynuma, Sok Ellerin Koynuma, Bir Gece Eğle Beni, Her Zaman Eğle Beni ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri Arşivi |
![]() |
![]() |
#195 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri ArşiviDüriyem'in Güğümleri Kalaylı Zonguldak-Mistan Kürkçü-Halil Bedii Yönetken Duriyemin Güğümleri Kalaylı [Ah Kalaylı] Fistan Giymiş Etekleri Alaylı [Alaylı Aman Aman] Düriyemi Aldatması Kolay Mı [Ah Kolay Mı] Ah Alırım Dedin De Aldattın Beni [Aldattın Beni Aman] Üç Telli Saz İle Oynattın Beni [Oynattın Beni Aman] Giyme Dedim Giydin Sen Bu Alleri [Ah Alleri] Başıma Getirdin Türlü Halleri [Halleri Aman Aman] Düşman Ettin Bana Bütün Elleri [Ah Elleri] Ah Alırım Dedin De Aldattın Beni [Aldattın Beni Aman] Üç Telli Saz İle Oynattın Beni [Oynattın Beni Aman] |
![]() |
![]() |
|