![]() |
Ahmet Kaya - Albüm Ve Şarkı Sözleri (Detaylı) |
![]() |
![]() |
#166 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya - Albüm Ve Şarkı Sözleri (Detaylı)7-ÖZGÜR ÇAĞRI Sana yalan söyleyemem Darılırsın yavrucağım Ağabeyin bir gün dağdan döner Giden gelmez, geri dönmez Bilmiyormusun yavrucağım Sen üzülme, sıra bende Gideceğim yavrucağım Elverir ki çoşku Haylaz çocuklarını boğazlamasın Avunmak elbette kolaydır Şehri yiğit bir türkü gibi dolaşmak Dağlara destanlar, düşünmek kolaydır Hapislere bir sevinç çığlığı gibi düşmek Kızların diri gögüslerinde Matbaalarda Ve kongre zabıtlarında dünyayı tazelemek Yeryüzüne depremler düşürmek Çünkü binlerce militanın rüzgarlı macerası Bir kurşun bile değildir namusun mavzerine Gönlün kahpeliğine tutsaksın açıkçası Asıl savaş alanı suskundur arkadaş Sahipsizdir Asıl savaşcılar afyonlu,mütevekkil Öyleyse Şehrin girdabında çalkalanan zulüm Halkın şanlı isyanına işaret değil Bodrum duvarlarına öfkeli yazıları Tırnaklarınla kazıyorsan da Sana yalan söyleyemem Darılırsın yavrucağım Ağabeyin bir gün dağdan döner Giden gelmez, geri dönmez Bilmiyormusun yavrucağım Sen üzülme, sıra bende Gideceğim yavrucağım Bulvara dökülen bildiriler Harcanan bunca emek,bunca değer Fokurdayan ****l potası İşleyen rotatifler Cesetleri iğnelemek gibi birseydir Ve zaman usulca göz kırpıp telaşına Homurdanarak çekip gitmiştir Yani bu Aşağılık bir dramdır artık Çünkü jarjuruna Boş kovanları dolduran adam En azından kendinden utanmalıdır Yani yetsin diyorum Şarkılarınızı dağlarıma sürün diyorum Uzatın ellerinizi diyorum Uzatın tanışalım HELALLAŞALIM ![]() ![]() ![]() ![]() Söz: AhmetKaya Müzik:Ahmet Kaya Şiirrhan Kotan |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#167 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya - Albüm Ve Şarkı Sözleri (Detaylı)8-SABIR KALMADI Her şarkının içinde Ben seni görürüm Sevda nefes gibi Çekmessem ölürüm Sabır kalmadı içimde Dertler yaş oldu gözümde Bu yoksulluk denizinde Boğulmadan gel Sensiz isyan ettim her an Dünyam kahır, dünyam zindan Yine başım duman duman Olmadan gel ![]() ![]() ![]() Yıllardır ne bir haber Ne bir selamını aldım Bu koskocaman dünyada Sensiz yapayalnız kaldım ![]() Sabır kalmadı içimde Dertler yaş oldu gözümde Bu hasretlik denizinde Boğulmadan gel Sensiz isyan ettim her an Dünyam kahır, dünyam zindan Yine başım duman duman Olmadan gel ![]() ![]() ![]() Söz: AhmetKaya Müzik: AhmetKaya |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#168 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya - Albüm Ve Şarkı Sözleri (Detaylı)10-YETER Bilmedigim bir şey söyle bana Mutluluğu anlat mesela Bilmedigim bir şey söyle O çok duyduğum yalanlar olmasın Bilmedigim bir şarkı söyle bana Sözlerinde ayrılık olmasın Yeter bu dünya’nın cefası derdi Yeter boş yere kaç bahar tükendi Yıllarca kendimi kahrettiğim yeti Gel bana Bilmedigim bir şeyler söyle Yıllarca dinlediğim aynı masallar yetti Gel bana Bilmedigim bir şeyler söyle Bilmedigim bir şey söyle bana Gülmeyi anlat mesela Bilmedigim bir şey söyle Ezbere bildiğim dertler olmasın Bilmedigim bir şarkı söyle Gözlerimde hüzün bırakmasın Söz: Zeynep Talu Müzik: AhmetKaya |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#169 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya - Albüm Ve Şarkı Sözleri (Detaylı)9-YALAN DA OLSA Sokak ortasında bir kadın bar-bağırıyordu Kendini arıyor, kendini soruyor bağırıyor Sesi kulaklarımda bir kurşun gibi patlıyor Yalan da olsa haklılar diyoruz ama Bu da yetmiyor ![]() Gece yarısı vardiyada işçiler tedirgin üşümekte İşten değil, güçten değil, içten üşümekte Zaman geçmekte, zaman gecikmekte, zaman üşümekte Yalan da olsa birleşiyorlar ama Bu da yetmiyor ![]() Gece yarısı bir müzisyen evine yine geç dönüyor Taksi parası bile yok cebinde ama evine dönüyor İki damla yaş geliyor gözlerinden cigarası sönüyor Yalan da olsa zenginiz / ya Bu bize yetmiyor ![]() Yalnızım yalnızlığım beni dinlemekte Yalan da olsa ne var ki bu şarkıyı / şarkıları söylemekte Yalan da olsa içimden bir bulut akıp gidiyor Yalan da olsa mutluyum / ya Bu bana yetiyor ![]() Söz: AhmetKaya Müzik: AhmetKaya |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#170 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya - Albüm Ve Şarkı Sözleri (Detaylı)11-BİZE NE OLDU Gece düştüm sokaklara Her yerde seni aradım Birden karşıma çıktın Seni gördüm ağladım ![]() Yine ne kadar iyiydin Yine ne kadar sıcak Oysa neler anlatıyordum içimden Artık diyebilmem imkansız ![]() Söyle söyle yar bize ne oldu Yine gönlüm derbeder oldu İstedim gözünü öpeyim Gözlerin düşmanım oldu ![]() Alışamadım yalnızlığına Karanlığa çok uzağım Ne olur södürme ışıkları Karanlığa alışacağım ![]() Gitme bu gece, gitme, gitme Ne olur kal benimle Ağlatmasın şarkılarım ağlatmasın Belki bu son gece ![]() Söz: AhmetKaya Müzik: AhmetKaya |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#171 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya - Albüm Ve Şarkı Sözleri (Detaylı)12-SAZA NİYE GELMEDİN Saza niye gelmedin Söze niye gelmedin Gündüz belli işin var Gece niye gelmedin Üç gün dedin, beş gün dedin Aylar oldu gelmedin Geçen Cuma gelecektin Haftalardır gelmedin Çaldığım saza mı yanam Ettiğin naza mı yanam Alam yari koynuma Kış yatam, yaz uyanam Üç gün dedin, beş gün dedin Aylar oldu gelmedin Geçen Cuma gelecektin Haftalardır gelmedin ![]() Söz:Anonim/Ahmet Kaya Müzik: Anonim Derleme: AhmetKaya ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#172 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya - Albüm Ve Şarkı Sözleri (Detaylı)1-ARKA MAHALLE Ağladım göz yaşlarım döndü denize Ben derdimi kimseye söyleyemedim Kurşunlara gelirken arka mahlede Düştüm de yerlere bir of demedim Başıma neler geldi sana diyemedim Beni kaçkere dövdüler Adını söylemedim of of of of Yıkılsın evin Ağladım gözyaşlarım düştü ateşe Yine de bu yangını söndüremedim Bağıra bağıra yazdım seni içime Bir kez olsun yüzünü güldüremedim Söz: Ahmet Kaya Müzik: Ahmet Kaya |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#173 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya - Albüm Ve Şarkı Sözleri (Detaylı)2-DEMEDİM Mİ HAYDAR Biz dağlarda keklik idik Şimdi bu çöplükte karga olduk Bizim de boyumuzu aştı bu şehir Yerlere serildik madara olduk Demedim mi Haydar, demedim mi sana Bu İstanbul yutar adamı Demedim mi Haydar, demedim mi söyle Bu şerefsiz geceler satar adamı Biz umutlar yolcusuyduk Rakı sofrasında bir meze olduk Bizim de harcımız değildi sevmek Yosmalar içinde kepaze olduk Söz: Yusuf Hayaloğlu Müzik: Ahmet Kaya |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#174 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya - Albüm Ve Şarkı Sözleri (Detaylı)3-TELGRAFÇI AKİF Hüseynik' ten çıktım şeher yoluna Can ağrısı tesir etti koluma Yaradanım merhamet et kuluna Yazık oldu, yazık şu genç ömrüme Bilmem şu feleğin bana cevri ne? Telgrafın direkleri sayılmaz Atik hanım baygın düştü ayılmaz Böyle canlar teneşire koyulmaz Yazık oldu, yazık şu genç ömrüme Bilmem şu feleğin bana cevri ne? Lütfü gelsin telgrafın başına Bir tel vursun Musul'da gardaşıma Yazık oldu, yazık şu genç ömrüme Bilmem şu feleğin bana cevri ne Yazık oldu yazık şu genç ömrüme Bilmem şu feleğin bana cevri ne? Söz: Anonim Müzik: Anonim |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#175 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya - Albüm Ve Şarkı Sözleri (Detaylı)4-BENİ BUL ANNE Dün gece gördüm düşümde Seni özledim anne Elin yine ellerimde Gözlerin ağlamaklı Gözyaşlarını sildim anne Camlar düştü yerlere Elim elim kan içinde Yanıma gel yanıma anne İki yanımda iki polis Ellerim kelepçede Beni bul beni bul anne Dün gece gördüm düşümde Seni özledim anne Gözlerinden akan bendim Düştüm göğsüne Söyle canın yandı mı anne Söz: Ahmet Kaya Müzik: Ahmet Kaya |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#176 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya - Albüm Ve Şarkı Sözleri (Detaylı)5-YETİŞ NERDESİN Ne dağlar yıkılır, ne de duvarlar Of çeker ağlarım, yetiş nerdesin Kurumuş pınarlar, gelmez baharlar eyvah, eyvah ![]() ![]() ![]() Ah eder ağlarım, yetiş nerdesin ![]() Canım nerdesin sen, gülüm nerdesin sen Bekle ben öleyim ki o zaman gelesen ![]() Beyaz mintanına, boş yastığına Yüz sürer ağlarım, yetiş nerdesin Yandım ataşına, kül oldum yana Allah, Allah ![]() ![]() ![]() Diz çöker ağlarım, yetiş nerdesin ![]() Söz: Yusuf Hayaloğlu Müzik: Ahmet Kaya |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#177 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya - Albüm Ve Şarkı Sözleri (Detaylı)6-CAN YOLDAŞIM Yağmur yağar sel olurum Toprak döner toz olurum hey Seni sevdim gam çekmeden Gün ortasında ölürüm hey ![]() Canım benim can yoldaşım Gül tenimde kara benim hey Gül tenimde belam benim hey ![]() Vah, vah ![]() ![]() ![]() Gün doğarken meyhanede Bardağım da rakım benim hey Çorbam da tuzum, közde biberim Belim de silahım benim hey ![]() Söz: Ahmet Kaya Müzik: Ahmet Kaya |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#178 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya - Albüm Ve Şarkı Sözleri (Detaylı)7-BENİ VUR Bir ince pusudayım Yolumun üstü engerek Bir garip akşamdayım Sırtımı gözler tüfek ![]() Ben senin sokağına Ulaşamam, dardayım O mazlum gözlerine Bakamam, firardayım ![]() Oysa ben bu gece, yüreğim elimde Sana bir sırrımı söyleyecektim Şu mermi içimi delmeseydi eğer Seni alıp götürecektim ![]() Beni vur ![]() ![]() ![]() Külümü al, uzak yollara savur Dağılsın dağlara, dağılsın bu sevdamız / öykümüz Ama sen ağlama dur ![]() Bir ince pusudayım Bu gece zehir zemberek Bir yolun sonundayım Sessizce tükenerek ![]() Ah, senin ellerine Uzanamam, yerdeğim O masum hayallere Varamam ölmekteğim ![]() Söz: Yusuf Hayaloğlu Müzik: Ahmet Kaya |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#179 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya - Albüm Ve Şarkı Sözleri (Detaylı)8-DİYARBAKIR TÜRKÜSÜ Diyarbakır ortasında vurulmuş uzaırım Ben bu kurşun sesini nerde olsa tanırım Bu dağlarda gençliğim cayı cayır yanarken Ay vurur gözyaşıma ben gecede kalırım ![]() Üzülme sen, üzülme başını öne eğme Gün olur kavuşuruz, dert etme Diyarbakır Ağlama sen ağlama kanlı bezler bağlama Bu yangın söner bir gün, ağlama Diyarbakır ![]() Diyarbakır yolunda toz olmuş dağılırım Bu hırçın depremlerle sarsılırım kanarım Arkadaşların yüzü ağır ağır solarken Gün doğar yaylalara, kahrımdan utanırım ![]() Ey fırtınalı bayır, ey mazlum Diyarbakır Dağlarında kızıl ateş, alnımda kızıl bakır Çiğdemler solar gibi, anneler yanar gibi Dizlerine döküldüm, ağlama Diyarbakır ![]() Söz: Yusuf Hayaloğlu Müzik: Ahmet Kaya |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#180 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya - Albüm Ve Şarkı Sözleri (Detaylı)9-SEN YANMA DİYE (İLAHİ) Ben çürümüş bir asayım Zindanlara yol eyledi dert beni Çarmıha gerilmiş bir İsa' yım Çivilere zapteyledi dert beni ![]() Pir Sultanıda darda gördüm Darağaca vur eyledi aşk beni Hacı Bektaş' ı kırda gördüm Bir ceylana pir eyledi aşk beni ![]() Her yangına, her ataşa Köz eyledi dert beni Bu dağlara, bu yollara Toz eyledi aşk beni ![]() Ben yanarım aşk için Ben yanarım gül için Bu ateş sönmesin diye Ben yanarım kim için Ben yanarım sen için Bari sen yanma diye ![]() Ben yakılmış bir ozanım Yangınlara kül eyledi dert beni Kerbela çölünde, bir Hüseyin' im Damla suya kul eyledi dert beni ![]() Ben Yunus' u nurda gördüm Dergahına gül eyledi aşk beni O Mecnun' u firarda gördüm Bir Leyla' ya deleyledi aşk beni ![]() Söz: Yusuf Hayaloğlu Müzik: Ahmet Kaya |
![]() |
![]() |
|