![]() |
Erzurum Yöresi Türküleri ( Erzurum Şivesi ) |
![]() |
![]() |
#166 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erzurum Yöresi Türküleri ( Erzurum Şivesi )Mızıka Çalındı (Yemen Türküsü) Mızıka Çalındı Düğün Mü Sandın Al Yeşil Bayrağı Gelin Mi Sandın Yemene Gideni Gelir Mi Sandın Dön Gel Ağam Dön Gel Dayanamirem Uyku Gaflet Basmış Uyanamirem Ağam Öldüğüne Ey Ey İnanamirem Koyun Gelir Kuzusunun Adı Yok Sıralanmış Küleklerin Sütü Yok Ağamsız Da Bu Yerlerin Tadı Yok Dön Gel Ağam Dön Gel Dayanamirem Uyku Gaflet Basmış Uyanamirem Ağam Öldüğüne Ey Ey İnanamirem Ağamı Yolladım Yemen Eline Çifte Tabancalar Takmış Beline Ayrılmak Olurmu Taze Geline Dön Gel Ağam Dön Gel Dayanamirem Uyku Gaflet Basmış Uyanamirem Ağam Öldüğüne Ey Ey İnanamirem Erzurum-Faruk Kaleli-Muzaffer Sarısözen |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#167 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erzurum Yöresi Türküleri ( Erzurum Şivesi )Nasıl Methedeyim Sevdiğim Seni Nasıl Methedeyim Sevdiğim Seni İstanbul Bursayı Değer Gözlerin Arasam Bulunmaz Ruhi Revanı İzmiri Konyayı Değer Gözlerin Hüsnüne Yakışır Yusuf Nişanı Seni Sevenlerin Artar Efkarı Karsı Ardahanı Erzurum Vanı Belhi Buharayı Değer Gözlerin Ben Seni Severim Ezel Ezeli Bana Cefa Etme Dünya Güzeli Bağdatı Basrayı Acem Şirazı Büsbütün Dünyayı Değer Gözlerin Erzurum-Orhan Dağlı-Ahmet Yamacı |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#168 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erzurum Yöresi Türküleri ( Erzurum Şivesi )Ne Güzel Oğlan Ne Güzel Oğlan Gözleri Ceylan Gel Gidelim Bize Sevdiğim Oğlan Canımsın Canımsın Canımsın Oğlan Bahçede Ağacım Dalımsın Oğlan Yolları Taşlı Yar Kara Kaşlı Sevdiğim Oğlanın Gözleri Yaşlı Canımsın Canımsın Canımsın Oğlan Bahçede Ağacım Dalımsın Oğlan Erzurum-Yöre Ekibi-TRT |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#169 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erzurum Yöresi Türküleri ( Erzurum Şivesi )Nezaket Vaktinde Servi Bülendim Nezaket Vaktinde Servi Bülendim Salın Reftare Gel (A Canım) Yaseminlikte Kimsede Görmedim Canım Efendim Sen Gibi Bir Sultan (A Canım) Gülbedenlikte Çağırırım Çağırırım Yanıma Gelmez Bülbülden Öğrenmiş (A Canım) Dikene Konmaz Yüzbin Öğüt Versem Biri Kâr Etmez Kendi Beyzadelim (A Canım) Sen Sefa Geldin Erzurum-Lütfi Uğurlu-TRT |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#170 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erzurum Yöresi Türküleri ( Erzurum Şivesi )O Yaylalar Yaylalar O Yaylalar Yaylalar Çimen Bağladınız Mı Ben Askere Gidende Gızlar Ağladınız Mi Yayla Yaylaya Bakar (Yar Eylen Eylen) Yayla Suyi Yan Akar (Yar Yavaş Bende Gelem) Güzel Kızlar Dururken (Yar Eylen Eylen) Çirkinlere Kim Bakar (Yar Yavaş Bende Gelem) Yaylanın Yolundayım Gürgenin Dalındayım Anam Beni Sorarsa Gızların Yanındayım Yayla Yaylaya Bakar (Yar Eylen Eylen) Yayla Suyi Yan Akar (Yar Yavaş Bende Gelem) Güzel Kızlar Dururken (Yar Eylen Eylen) Çirkinlere Kim Bakar (Yar Yavaş Bende Gelem) Erzurum/Aşkale-Feramuz Gündoğdu-Mehmet Çalmaşır |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#171 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erzurum Yöresi Türküleri ( Erzurum Şivesi )Ocak Başında Leğen Ocak Başında Leğen (Hoh Ho Niriye Niriye Can) Oğlan Gel Beni Beğen (Seni Sevirem Oğlan) Beğenirsen Tez Beğen (Hoh Ho Niriye Niriye Can) Sonra Kalırsan Ergen (Seni Sevirem Oğlan) Ocak Başında Maşa (Hoh Ho Niriye Niriye Can) Oğlan Gel Beni Boşa (Seni Sevirem Oğlan) Boşar İsen Tez Boşa (Hoh Ho Niriye Niriye Can) Sonra Kalırsan Kışa (Seni Sevirem Oğlan) Erzurum-Edip Demir-TRT |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#172 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erzurum Yöresi Türküleri ( Erzurum Şivesi )Oduncular Kısa Keser Odunu Oduncular Kısa Keser Odunu ![]() ![]() ![]() Vay Vay Odunu Yar Yar, Aynalı Can Fes Sıkmış İnce Belini ![]() Küçükten Bilemedim Kadrini ![]() ![]() ![]() Vay Vay Kadrini Vay Vay ![]() Ufak Ufak Atsana, Yavaş Yavaş Kalksana, Kemerin Düşer De Belinden ![]() Hiddetlenme Liver Miver Düşer De Elinden ![]() Vardım Gittim Uzun Uzun Bahçeler Vay Vay, Bahçeler Yar Yar, Yar Oturmuş Elbisesinde Bohçalar ![]() Benim Sana Zaya Gitmez Akçalar Vay Vay Akçalar Yar Yar ![]() Ufak Ufak Atsana, Yavaş Yavaş Kalksana, Kemerin Düşer De Belinden ![]() Hiddetlenme Liver Miver Düşer De Elinden ![]() Uzun Bu Yerlerin Servisi Vay Vay Servisi Yar Yar, Ben De Bilmem Benim Yarim Hangisi ![]() Servi Boylu Tatlı Dilli Kendisi Vay Vay Kendisi Yar Yar ![]() Ufak Ufak Atsana, Yavaş Yavaş Kalksana, Kemerin Düşer De Belinden ![]() Hiddetlenme Liver Miver Düşer De Elinden ![]() Erzurum-Hulusi Seven-Muzaffer Sarısözen |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#173 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erzurum Yöresi Türküleri ( Erzurum Şivesi )Öte Geçe Bu Geçe Öte Geçe Bu Geçe Gele Kervanım Geçe Allah O Günü Der Mı Elin Elime Geçe Derelerin Kumuyam Balıkların Puluyam Verin Benim Yarimi Ben De Allah Kuluyam Dere Susuz Olur Mu Dibi Kumsuz Olur Mu Doğru Söyleyin Dostlar O Var Bensiz Olur Mu Erzurum/Aşkale-Sırma Günaydın-Baksen Günaydın |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#174 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erzurum Yöresi Türküleri ( Erzurum Şivesi )Penceresi Yeşil Boya Penceresi Yeşil Boya Ben Kurbanam Sizin Soya Tut Elimden (Yâr) Gidek Toya Yandım Oy Dilber Dad Elinden İlle De Yârimin Dilinden Penceresi Püskül Müskül Yâr Ne Dedim Bana Küstün Beni Öldürmeye Kastın Yandım Oy Dilber Dad Elinden İlle De Yârimin Dilinden Penceresi Yeşil Boya Sen Uğrattın Beni Huya Altı Kekil Üstü Oya Yandım Oy Dilber Dad Elinden İlle De Yârimin Dilinden Penceresi Kafes Mafes Kafesten Alırlar Nefes Yârimin Başında Dal Fes Yandım Oy Dilber Dad Elinden İlle De Yârimin Dilinden Erzurum/Hınıs-Remziye Ataman-Muzaffer Sarısözen |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#175 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erzurum Yöresi Türküleri ( Erzurum Şivesi )Peştemalin Bağları Peştemalin Bağları (Da) Duman Aldı Dağları Nere Koydun Gidirsin (De) Geldi Murat Ayları Çiğ Yumurta Pişer Mi (De) Pişer Yere Düşer Mi Onbeşime Girmeden (De) Bene Nikah Düşer Mi Yumurtanın Sarısı (Da) Yere Düştü Yarısı Oğlan Askere Giden (De) Ağlaşır Nişanlısı Erzurum-Edip Demir-TRT |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#176 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erzurum Yöresi Türküleri ( Erzurum Şivesi )Pınar Başından Bulanır Pınar Başından Bulanır (Canım Oy) İner Ovayı Dolanır (Canım Oy) Sende çok Haller Bulunur (Canım Oy) Dağlar Duman Olur Halim Yaman Olur Ben Yari Görmesem Halim Yaman Olur Yar Yar Hiç ovaya inmedin Mi (Canım Oy) Aşk Oduna yanmadın Mı (Canım Oy) Can Yakmadan Doymadın Mı (Canım Oy) Dağlar Duman Olur Halim Yaman Olur Ben Yari Görmesem Halim Yaman Olur Yar Yar Yaz Görmemiş Kışa Benzer (Canım Oy) Dert Görmemiş Başa Benzer (Canım Oy) Çok İçmiş Serhoşa Benzer (Canım Oy) Dağlar Duman Olur Halim Yaman Olur Ben Yari Görmesem Halim Yaman Olur Yar Yar Erzurum-Seyfettin Sığmaz-Seyfettin Sığmaz |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#177 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erzurum Yöresi Türküleri ( Erzurum Şivesi )Pınarın Başı Güzel Pınarın Başı Güzel Dibinin Taşı Güzel Kurban Olim O Yâre Kirpiği Kaşı Güzel Yol Üstünde Bir Gelin Kemere Koymuş Elin Kızınan Pazar Olmaz Seni Severem Gelin Dam Başında Kediler Miyav Miyav Dediler Kör Olası Kediler Kaynanamı Yediler Erzurum-Edip Demir-TRT |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#178 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erzurum Yöresi Türküleri ( Erzurum Şivesi )Sarı Babuç Tabanda Sarı Babuç Tabanda Gız Ne Gezer Yabanda Eğil Eğil Bir Öpim Beş Param Var Babanda Sarı Babuç Sızıği Gız Ne Bülür Yazıgi Eğil Eğil Bir Öpim O Da Bir Yol Azıgi Sarı Babuç Geysene Bir Bu Yana Dönsene Bağındaki Güllerin Birini Bana Versene Erzurum-Muharrem Akkuş-Yücel Paşmakçı |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#179 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erzurum Yöresi Türküleri ( Erzurum Şivesi )Sarı Gızı Aldım Çıktım Yaylaya Sari Gızı Aldım Çıkdım Yaylaya Öptüm Sevdim Başımı Goydum Belaya Hele Eylen Neler Deyim Sari Gız Ağzın Şeker Kendin Bekâr Gurban Olim Sari Gız Sari Gızın Ayağında Nalçası Kırk Parçadan Sari Da Gızın Bohçası Hele Eylen Neler Deyim Sari Gız Ağzın Şeker Kendin Bekâr Gurban Olim Sari Gız Sari Gızın Ayağında Nalini Ne Hoş Olur Sari Da Gızın Gelini Hele Eylen Neler Deyim Sari Gız Ağzın Şeker Kendin Bekâr Gurban Olim Sari Gız Erzurum-Fethi Siverekli-Yücel Paşmakçı |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#180 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erzurum Yöresi Türküleri ( Erzurum Şivesi )Sarı Kız Dediğin Bir İnce Kızdır Sarı Kız Dediğin Bir İnce Kızdır Babası Bezirgan Geydiği Bezdir Beşyüz Lira Verdim Dediler Azdır (Beşyüz Altın Verdim Dediler Azdır) Di Gel Di Gel Gadan Alim Sarı Kız Aman Aman Di Gel Di Gel Bari Kız Sarı Kızı Aldım Çıktım Kala'ya Sarı Kızı Sevdim Düştüm Belaya (Amman Amman Belaya) Beşyüz Lira Verdim Halil Ağaya (Beşyüz Altın Verdim Halil Ağaya) Yoksulluk Elinden Getdi Sarı Kız Aman Aman Di Gel Di Gel Bari Kız Sarı Kızın Ayağında Yemeni Yaz Gelince Gezer Çayır Çimeni (Amman Amman Çimeni) Sarı Kızın Yoktur Dini İmanı Hangi Dağın Maralısan Sarı Kız Amman Amman Di Gel Di Gel Bari Kız Erzurum/Hınıs-Hayriye Temizkalp-Muzaffer Sarısözen |
![]() |
![]() |
|