![]() |
Türkü Sözleri Arşivi |
![]() |
![]() |
#166 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri ArşiviDılo Mehmet Koç Yüce Dağ Başının Dılo Dılo Dılo Karı Eriyor Gözlerim Her Yerde Dılo Dılo Dılo Seni Arıyor Şimdi Nazlı Yari Dılo Dılo Dılo Eller Sarıyor Ya Ben Ağlamayım Dılo Dılo Dılo Kimler Ağlasın ![]() Şu Garip Gönlümü Dılo Dılo Dılo Kimler Eylesin Yüce Dağ Başında Dılo Dılo Dılo Yayılan Taylar Varmı Benim Gibi Dılo Dılo Dılo Emeği Zaylar Vefasız Sevgiyi Dılo Dılo Dılo Bu Gönül Neyler Ya Ben Ağlamayım Dılo Dılo Dılo Kimler Ağlasın ![]() Şu Garip Gönlümü Dılo Dılo Dılo Kimler Eylesin Turnalar Dediğin Dılo Dılo Dılo Derinden Öter O Yarin Hasreti Dılo Dılo Dılo Serinden Tüter Ölüm En Kolayı Dılo Dılo Dılo Ayrılık Beter Ya Ben Ağlamayım Dılo Dılo Dılo Kimler Ağlasın ![]() Şu Garip Gönlümü Dılo Dılo Dılo Kimler Eylesin |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri Arşivi |
![]() |
![]() |
#167 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri ArşiviOrdu'nun Dereleri Ordu-Kadir Üstündağ-Ahmet Yamacı Ordu'nun Dereleri, Aksa Yukarı Aksa ![]() Vermem Seni Ellere, Ordu Üstüme Kalksa ![]() ![]() ![]() ![]() Ordu'nun Dereleri, Derin Derin Çağlıyor ![]() Kalk Gidelim Sevdiğim, Annem Evde Ağlıyor ![]() ![]() ![]() ![]() Oy Bağlamam Bağlamam, Zerdali Dalı Mısın Garip Garip Çalarsın, Benden Sevdalı Mısın ![]() ![]() Oy Mehmet'im Mehmet'im, Sana Küstüm Demedim ![]() Beni Sana Geçmişler , Vallahi Ben Demedim ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri Arşivi |
![]() |
![]() |
#168 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri ArşiviOrtaca'da Evimiz Muğla-Hamdi Özbay-Hamdi Özbay Ortacada Evimiz Suya Düştü Sevimiz ![]() Bu Sevimiz Uğruna, Şehit Olsun Birimiz ![]() Gökte Yıldız Ellidir, Ellisi De Bellidir ![]() Gizli Sevda Çekenler, Gözlerinden Bellidir ![]() Aya Bak Yıldıza Bak, Suya Giden Gıza Bak ![]() Gız Allah' In Seversen Dön De Bir Yol Bize Bak ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri Arşivi |
![]() |
![]() |
#169 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri ArşiviDideban Üstündeyim Bitlis-Niyazi Ateşli-Muzaffer Sarısözen Dideban Üstündeyim Loy Loy Loy Loy Loy Balım Dal Boyun Kastındayım Erenler Dua Edin Ben Murat Üstündeyim Gidersen Yolun Olum Uzanım Kolun Olum Nerde Konak Edersen Orda Yorganın Olum Giderem Vana Doğru Yolum İrana Doğru Kes Başım Kanım Aksın Kadir Bilene Doğru |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri Arşivi |
![]() |
![]() |
#170 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri ArşiviOynayın Kız Oynayın Trabzon-Cemile Cevher-Cemile Cevher Oynayın Kız Oynayın, Durmanın Ne Karı Var A Bu Köyün İçinin, Acaip Bekarı Var Derule Del Derule, Derule Del Derule Oy Kemençeci Dayı, Soktun Gözüme Yayı Kör Ettin Gözlerimi , Göremedim Dünyayı Derule Del Derule, Derule Del Derule Oy Kemençeci Dayı, Sokma Gözüme Yayı Ben Gözümden Vaz Geçtim, Çevirsene Gaydayı Derule Del Derule, Derule Del Derule |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri Arşivi |
![]() |
![]() |
#171 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri ArşiviDivane Aşık Gibi Trabzon-Hasan Tunç-Cemile Cevher Divane Aşık Gibi De Dolanırım Yollarda Kız Senin Sebebune Kaldım İstanbullarda Baban Beni Babamdanda Bir Kerecik İstesin Allahın Emri İle Gelinim Olsun Desin, Al Şalım Yeşil Şalım Da Dünyayı Dolaşalım Sen Yağmur Ol Ben Bulut Maçkada Buluşalım |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri Arşivi |
![]() |
![]() |
#172 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri ArşiviÖtme Bülbül Ötme Sivas-Hasan Eylen-Muzaffer Sarısözen Ötme Bülbül Ötme, Sen Değil Bağım Dost Senin Derdinden Ben Yana Yana Tükendi Fitilim Eridi Yağım Dost Senin Derdinden Ben Yana Yana Deryadan Bölünmüş Sellere Döndüm Ateşi Kararmış Küllere Döndüm Vakitsiz Açılmış Güllere Döndüm Dost Senin Derdinden Ben Yana Yana Haberin Duyarsın Peyikler İle Yaramı Sarsınlar Şehitler İle Kırk Yıl Dağda Gezdim Geyikler İle Dost Senin Derdinden Ben Yana Yana Abdal Pir Sultan'ım, Doldum Eksildim Yemeden İçmeden Sudan Kesildim Zülfün Kemendine Kondum Asıldım Dost Senin Derdinden Ben Yana Yana |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri Arşivi |
![]() |
![]() |
#173 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri ArşiviDiyarbekir Şad Akar Diyarbakır-Cemil Cankat-Muzaffer Sarısözen Diyarbekir Şad Akar [Hele Yar Zalim Yar] Urfa Mardin'e Bakar [Severem Ben Seni] Diyarbekir Kızları [Hele Yar Zalim Yar] Kibritsiz Kandil Yakar [Severem Ben Seni] Diyarbekir Bedendir [Hele Yar Zalim Yar] Suyu Akmaz Nedendir [Severem Ben Seni] Her Gün Burdan Gecen Yar [Hele Yar Zalim Yar] Bugün Geçmez Nedendir [Severem Ben Seni] Ay Karanlık Gecedir [Hele Yar Zalim Yar] Bilmem Bu Dert Necedir [Severem Ben Seni] Yastık Gurbanın Olam [Hele Yar Zalim Yar] Yar Yatısı Nicedir [Severem Ben Seni] |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri Arşivi |
![]() |
![]() |
#174 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri ArşiviÖzüne Özüm Gurban Azerbaycan-Handan Uysal-Plaktan yazıldı Özüne Özüm Gurban Gözüne Gözüm Gurban Sözüne Sözüm Gurban Yar Geldi Yar Geldi Yar Geldi Elinde İpek Desmal Dede Gurbanın Olum Çehmişem Hasretini Derdini Möhbetini Bu Mudur Yoksa Hayal Yar Geldi Yar Geldi Yar Geldi Oduna Çok Yanmışam Başına Çok Dolanmışam Yoluna Dayanmışam Yar Geldi Yar Geldi Yar Geldi Gitme Menden Uzağa Salma Gönlümü Fırağa Sevdiğim Ağıl Ola Yar Geldi Yar Geldi Yar Geldi |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri Arşivi |
![]() |
![]() |
#175 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri ArşiviÖl Deseydin Ölmez Miydim Erkan Yoksuli Be Hey Vicdansız Yüreksiz Öl Deseydin Ölmez Miydim Sen Efendi Ben De Köle Ol Deseydin Olmaz Mıydım Tutuşurdum Ateşinle Ölürdüm Senin Uğrunda Diz Çöküp Önünde Secde Kıl Deseydin Kılmaz Mıydım Gerek Yoktu Yanmalara Yanıpta Kül Olmalara Benim İçin Ummanlara Dal Deseydin Dalmaz Mıydım Bilirsin Sevdandır Ahtım Ne Taç İsterim Ne Tahtın Yüreğinde Bin Yıl Mahkum Kal Deseydin Kalmaz Mıydım Yanardım Yanardağ Gibi Püskürürdüm Lavlar Gibi Sonbaharda Yaprak Gibi Sol Deseydin Solmaz Mıydım Şansım Ayrılıktan Yana Kül Olmuşum Yana Yana Erkan Yoksuli Sen Bana Kul Deseydin Olmaz Mıydım |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri Arşivi |
![]() |
![]() |
#176 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri ArşiviDost Bağının Meyvaları Erişti Sivas-Yüksel Yıldız-Musa Eroğlu Dost Bağının Meyvaları Erişti Aman Aman Erişti, Ayva Benim, Turunç Benim, Nar Benim Aman Aman Nar Benim ![]() Gözüm Yaşı Ummanlara Garıştı Aman Aman Garıştı, Cefakârım Sitemkârım Yar Benim Aman Aman Yar Benim ![]() Yedi Derya Boz Bulanık Selinden Aman Aman Selinden, Cümle Alem Aciz Kaldı Dilinden Aman Aman Dilinden, Ben Bülbülüm Ayrı Düştüm Gülümden Aman Aman Gülümden, Bahçe Benim Bağban Benim Bar Benim Aman Aman Bar Benim ![]() Mail Oldum Libasına Tacına Aman Aman Tacına, Ben Doğmuşam Siyah Zülfün Ucuna Aman Aman Ucuna ![]() Mansur Gibi Asılır Mi Saçına Aman Aman Saçına, Kâh Kül Benim Perçem Benim Tel Benim Aman Aman Tel Benim ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri Arşivi |
![]() |
![]() |
#177 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri ArşiviÖte Yakaya Geçelim Eskişehir-Osman Özdenkçi/Cemal Karaelmas-Muzaffer Sarısözen Öte Yakaya Geçelim, Atlara Yonca Biçelim ![]() ![]() ![]() A Leylim Aman Aman ![]() Biz O Yardan Vazgeçelim ![]() ![]() ![]() Oğlan Nenni Nenni Eşref'im Nenni ![]() Öte Yakanın Buludu, Beri Yakayı Bürüdü ![]() ![]() ![]() A Leylim Aman Aman ![]() Güzeller Aldı Yürüdü ![]() ![]() ![]() Oğlan Nenni Nenni Eşref'im Nenni ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri Arşivi |
![]() |
![]() |
#178 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri ArşiviDostlar Beni Hatırlasın Aşık Veysel Şatıroğlu Ben Giderim Adım Kalır Dostlar Beni Hatırlasın Düğün Olur Bayram Gelir Dostlar Beni Hatırlasın Can Kafeste Durmaz Uçar Dünya Bir Han Konan Göçer Ay Dolanır Yıllar Geçer Dostlar Beni Hatırlasın Can Bedenden Ayrılacak Tütmez Baca Yanmaz Ocak Selam Olsun Kucak Kucak Dostlar Beni Hatırlasın Ne Gelsemdi Ne Giderdim Günden Güne Arttı Derdim Garip Kalır Yerim Yurdum Dostlar Beni Hatırlasın Acar Solar Turlu Çiçek Kimler Gülmüş Kim Gülecek Murad Yalan Olüm Gerçek Dostlar Beni Hatırlasın Gün İkindi Aksam Olur Gör Ki Basa Neler Gelir Veysel Gider Adı Kalır Dostlar Beni Hatırlasın |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri Arşivi |
![]() |
![]() |
#179 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri ArşiviPazardan Aldım Halı Aydın/Bozdoğan-İbrahim Çilingir-Muzaffer Sarısözen Pazardan Aldım Halı, Sevdiğim Hurma Dalı ![]() Gören Maşallah Çeksin, Kimin Var Böyle Yari ![]() Amanın Da Dumanın Ben Neler Oldum, İçmeden Sarhoş Oldum ![]() Ekin Ektim Yollara, Biçirmedim Ellere ![]() Ben Bir Gizli Yar Sevdim, Bildirmedim Ellere ![]() Amanın Da Dumanın Ben Neler Oldum, İçmeden Sarhoş Oldum |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri Arşivi |
![]() |
![]() |
#180 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri ArşiviDostu Görmeye Geldim Malatya-Süleyman Elver-TRT Müz ![]() ![]() Arzeyledim Dostu Görmeye Geldim Ne Keremdir Dostum Cemalim Gördüm O Güzel Cemalim Seryan Eyledim Ne Keremdir Dostum Cemalim Gördüm Ne Keremdir Dostum Cemalim Gördüm Mail Oldum Dostun Tatlı Diline Hayran Oldum Bağda Biten Gülüne Selam Verdim Onun Güzel İline Ne Keremdir Dostum Cemalim Gördüm Ne Keremdir Dostum Cemalim Gördüm Her Dem Arzeyledim Dostu Görmeyi Yan Yana Oturup Hatır Sormayı Doldurup Doldurup Dolu Sunmayı Ne Keremdir Dostum Cemalim Gördüm Ne Keremdir Dostum Cemalim Gördüm Hüseyniyem Eydir Ben Dostu Gördüm Açılmış Bahçadan Gonca Gül Derdim Arzulayıp Dostun Evini Geldim Ne Keremdir Dostum Cemalim Gördüm Ne Keremdir Dostum Cemalim Gördüm |
![]() |
![]() |
|