![]() |
Ahmet Kaya - Albüm Ve Şarkı Sözleri (Detaylı) |
![]() |
![]() |
#151 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya - Albüm Ve Şarkı Sözleri (Detaylı)3-MAHUR Şenlik dağıldı bir acı yel kaldı bahçede yalnız O mahur beste çalar müjganla ben ağlaşırız ![]() Gitti dostlar şölen bitti ne eski heyecan ne hız Yalnız kederli yalnızlığımız da sıralı sırasız O mahur beste çalar müjganla ben ağlaşırız ![]() Bir yangın ormanından püskürmüş genç fidanlardı Güneşten ışık yontarlardı sert adamlardı Hoyrattı gülüşleri aydınlığı çalkalardı Gittiler akşam olmadan ortalık karardı O mahur beste çalar müjganla ben ağlaşırız ![]() Bitmez sazların özlemi daha sonra, daha sonra Sonranın bilinmezliği bir boyut katar ki onlara Simsiyah bir teselli olur belki kalanlara Geceler uzar hazırlık sonbahara O mahur beste çalar müjganla ben ağlaşırız ![]() Söz: Attilâ İlhan Müzik: Ahmet Kaya |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#152 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya - Albüm Ve Şarkı Sözleri (Detaylı)4-LAYLA Saçların savrulur türkülerime Deli rüzgar eser gecelerime Hüzünler dolar boş kadehime Yüreğim tutuşur geceler boyu Aman be Layla, can Layla Boşver bu aşka Aman Layla, can Layla Son ver bu aşka Çıkmaz sokaklarda, kapına düştüm Gölgem peşi sıra ayak sesleri Yağmur altında ateşe düştüm Başımda savrulur sevda külleri Söz: Ali Çınar Müzik: Ahmet Kaya |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#153 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya - Albüm Ve Şarkı Sözleri (Detaylı)5-GREV (DİLEKÇE) Oy bilesen ki ben haa Taş döven demir döven Oy bilesen ki ben haa Toz toprak içinde şanlı Sıfatatım kat’ i çopur Ellerim mağrur yağlı Oy bilesen ki ben haa Yerden cevahir söken Zincirini yitirmiş dev Erken üzredir feryadım Grev hakkımı isterim Grev hakkımı isterim Grev hakkımı isterim Grev! Söz: Attilâ İlhan Müzik: Ahmet Kaya |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#154 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya - Albüm Ve Şarkı Sözleri (Detaylı)6-DERİN BİR AH ÇEKTİM Derin bir ah çektin içim yandı Kıyamaz gözüm gözlerine Rüyalarımdan gelip geçersin Varamaz elim ellerine ![]() Tren yolunda raylar uzar Uzar da nereye gider Ay' a gider, suya gider Yola gider, yar gider Benim de başıma gelenler Adamı / insanı kanser eder ![]() Derin ah çektin içim yandı Dayanmaz gönlüm hasretine Arzularımdan gelip geçersin Yaslanmaz başım dizlerine ![]() Gurbet olunca yollar uzar Uzar da nere gider Dağa gider, taşa gider Aşka gider, yar gider Benim de başıma gelenler Adamı / insanı kanser eder ![]() Derin bir ah çektin içim yandı Yetişmez ömrüm gençliğine Son nefesimden gelip geçersin Yağmaz gözüm ellerine ![]() Darağacında ipler uzar Uzar da nere gider Cana gider, kana gider Sona gider, yar gider Benim de başıma gelenler Adamı / insanı kanser eder ![]() Söz: Ahmet Kaya - Ali Çınar Müzik: Ahmet Kaya |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#155 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya - Albüm Ve Şarkı Sözleri (Detaylı)7-YAZAMADIM Uzak geçen baharları Hüzün satan hazanları Gence kalem kıranları Yazamadım, yazamadım ![]() Kırık dökük umutları Sakıncalı tutkuları O çocuksu korkuları Yazamadım, yazamadım ![]() Solgun suskun resimleri Göğe yoldaş denizleri Ömrüme göz dikenleri Yazamadım, yazamadım ![]() Ses vermeyen geceleri Tanımı zor acıları Tek kişilik sancıları Yazamadım, yazamadım ![]() Gün öksüzü odaları Uygun adım voltaları Ah zamansız sorguları Yazamadım, yazamadım ![]() Yitip giden anıları Katledilmiş duyguları Yarım kalmış sevdaları Yazamadım, yazamadım ![]() Söz: Ali Çınar Müzik: Ahmet Kaya |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#156 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya - Albüm Ve Şarkı Sözleri (Detaylı)8-YALANCI AYRILIK Yoksun ![]() ![]() ![]() Başucumda resmin hala duruyor Yoksun ![]() ![]() ![]() Eşiğimdeki ayak izin, hergün gelişin Gözlerimce gidişin hiç bilinmedi ![]() Varsın böyle geçsin yabancı günler Varsın canımı yaksın yine yalnızlık Seninle doluyken baktığım dünler Yıkar mı sandın beni bu yalancı ayrılık ![]() Yoksun ![]() ![]() ![]() Dudağımda adın şiir oluyor Yoksun ![]() ![]() ![]() Eşiğimdeki ayak izin, hergün gelişin Yüreğime gidişin hiç dokunmadı ![]() Varsın böyle geçsin yalancı günler Varsın canımı alsın yine yalnızlık Kokunu verirken vazomda güller Yıkar mı sandın beni bu yalancı ayrılık ![]() Söz: Seda Akay Müzik: Ahmet Kaya |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#157 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya - Albüm Ve Şarkı Sözleri (Detaylı)9-SEVEMEZSİN Deli dolu bir akşam vakit ayrılık Saatler yalnızlığa dönüyor mağrur Yabancı düşler kalmış dünden geriye Yürekler pişmanlığa çarpıyor mağrur ![]() Adımı anamazsın, yoluma çıkamazsın Gönülden sevemezsin sen Geçmişi silemezsin, rüyama giremezsin Gerçekten sevemezsin sen ![]() Beklenen ölümlerin kaçışı olmaz Bir yıldız bilinmeze kayıyor mağrur Ben sürgünüm sen durgun kaçak bu sevda Dilim hep elvedaya dönüyor mağrur ![]() Haykırsam duyamazsın, çağırsam gelemezsin Yürekten sevemezsin sen Zor günde aramazsın hiç yalnız kalamazsın Korkusuz sevemezsin sen ![]() "Öyle bir küsüp gidişin vardı ki Seni vicdansız, insafsız, kitapsız ![]() ![]() ![]() Söz: Ali Çınar Müzik: Ahmet Kaya |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#158 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya - Albüm Ve Şarkı Sözleri (Detaylı)10-AH! ![]() ![]() Yüzünün yarısı göz kadife yansımalı Bulutlu siyah ah bulutları eflatun O boy aynasından çıktı fransızın malı Vişne asidi vardı tadında rujunun Ah sinema yıldızı filan olmalı Ağızlığı kristal son derece uzun ![]() Ellerinde ruh gibi ah portakal kokusu Kırkmaları morsalkım göz kapakları saydam Çok vapurun battığı bir liman orospusu Bir hırsla öptüm ki ah ölürüm unutamam Ay ışığında deniz akordiyon solosu Pırıl pırıl yaşadım üç dakika tastamam ![]() Bir kibrit çakıldı mı ah yağmurluklu kız Alevinden anlamlı dumanlar üfürüyor Ah çocuk yüzünde gül goncası ağız Saçlarından incecik su tozu dökülüyor Sığınak gibi derin ağaçlar gibi yalnız Karartma başlamış ışıklar örtülüyor Tavana asılmış sosyalist saçlarından Ah sabah sabah omuzları kan içinde İşkence sonrası genç bir kadın militan Yığınlar uğulduyor hummalı gençliğinde Adı bile çıkmamış dudaklarından Doğru yaşadığının sımsıkı bilincinde ![]() ![]() ![]() Söz: Attilâ İlhan Müzik: Ahmet Kaya |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#159 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya - Albüm Ve Şarkı Sözleri (Detaylı)11-ELEKTRO ŞOK Çocuksu korkuları senle bastırdım Yanında sofra kurdum kaşık salladım Kana kana içtim seni ağustosta Rakımda buz oldun, şişemde buğu ![]() Karanlık sokakları sahipsiz mezarları Seninle geçtim sensiz bir hiçtim Üşüdüm sobamda senle kavruldum Acıktım, aşımı senle pişirdim ![]() Elektrik ![]() ![]() ![]() Bir acayip şoktayım, yüreğim bitik Elektrik ![]() ![]() ![]() Yay gibi gerilmişim, sigortam atık ![]() Geçit vermez dağları seninle aştım Uzaktaki dostlara senle ulaştım Tak fişi bitir işi dedikleri bu Hep rahat yaşamaya senle alıştım ![]() Şimdi loş odalarda tutsağın oldum Yasal koridorlarda damgalı puldum El kelepçe, kol kırık, gönül çaresiz Her bir dokunuşunda titredim durdum ![]() Elektrik ![]() ![]() ![]() Bir acayip şoktayım yüreğim bitik Elektrik ![]() ![]() ![]() Yay gibi gerilmişim sigortam atık ![]() Söz: Ali Çınar Müzik: Ahmet Kaya ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#160 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya - Albüm Ve Şarkı Sözleri (Detaylı)1-KUM GİBİ Martılar ağlardı çöplüklerde Biz seninle gülüşürdük Şehirlere bombalar yağardı her gece Biz durmadan sevişirdik Acımasız olma şimdi bu kadar Dün gibi dün gibi çekip gitme Bırakta sarılayım/dolanayım ayaklarına Kum gibi kum gibi ezip geçme Sonbahar damlardı damlalarımıza Biz seninle sararırdık Aydınlansın diye şu kirli yüzler Biz durmadan şavaşırdık Acımasız olma şimdi bu kadar Dün gibi dün gibi çekip gitme Bırakta sarılayım/dolanayım ayaklarına Kum gibi kum gibi ezip geçme Söz: AhmetKaya Müzik: AhmetKaya |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#161 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya - Albüm Ve Şarkı Sözleri (Detaylı)2-CİNAYET SAATİ Haliç’te bir vapuru vurdular dört kişi Demirlemişti eli kolu bağlıydı ağlıyordu Dört bıçak çekip vurdular dört kişi Yemyeşil bir ay gökte dağılıyordu Deli Cafer, İsmail, Tayfur ve Şaşı Maktulün onbeş yıllık arkadaşı Üç kamarot öteki ahçıbaşı Dört bıçak çekip vurdular dört kişi Cinayeti kör bir kayıkçı gördü Ben gördüm kulaklarım gördü Vapur kudurdu kuduz gibi böğürdü Hiç biriniz orada yoktunuz Demirlemişti eli kolu bağlıydı ağlıyordu Onüç damla gözyaşı saydım Alllahına kitabına sövüp saydım Şafak nabız gibi atıyordu Sarhoşdum kasımpaşa’daydım Hiç biriniz orada yoktunuz Haliç’te bir vapuru vurdular dört kişi Polis katilleri arıyordu Deli Cafer, İsmail, Tayfur ve Şaşı Üzerime yüklediler bu işi Sarhoşdum kasımpaşa’daydım Vapuru onlar vurdu ben vurmadım Cinayeti kör bir kayıkçı gördü Ben vursam kendimi vuracaktım Söz: Attilâ İlhan Müzik: AhmetKaya |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#162 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya - Albüm Ve Şarkı Sözleri (Detaylı)3-GURURLA BAKIYORUM DÜNYA'YA Birer birer, biner biner ölürüz Yana yana, döne döne geliriz Biz dostu’da düşmanıda bilriz Vurulup düşenler darda kalmasın Çünkü isyan bayrağıdır böğrüme saplanan sancı Çünkü harcımı öfkeyle, imanla karıyorum Ve kederin Ve solgun yüzlü işçilerin üzerine Dağ başlarının hırçınlığı savruluyor benden Çünkü beni ateşiyle dimdik tutan kin Çünkü benim gözbebeklerimde tutuşan şafak Miting afişleri cesur pankartlar Ve binlerce militan Derin denizlerin aydınlığı Zorlu sabahlar Gökyüzü ve lale Sıkılmış bir yumruk gibi giriyoruz hayata Çünkü ben sevdigim kızı Yaşamak gibi halkım gibi sevdiğim kızı ki şiirini yazamayan Ve türküsünü söyleyemeyen halkım gibi Binlerce ve binlerce kurşunlanan halkım gibi Zincire vurulan Şavaşlara yollanan Vergilere bağlanan halkım gibi Felç olmuş yalnızlıklara bırakarak Büyük acıların ve göz yaşlarının içine bırakarak Şiirlerimin bir bıçak gibi ışıldadığı Devrim türkülerini Ve baş kaldırmayı öğreten dudaklarını Bir kere olsun öpmeden Bir kere olsun tutamadan kaygısızca Serin bir yaz gecesi gibi ürperen ellerini Hatta boynunu ve ayak bileklerini Bilemeden , Bilemeden, Bilemeden Vurdum yüreğimi şanlı kavgaya Barışın ve özgürlügün dağlarına yürüyorum işte Yiğitsen uslandır beni Ey yasakların, kahpeliğin Ve soygunların koruyucusu Türkü çağıran kızlarımı sustur Ve kahraman oğullarımı mezar kaza kaza kederli, kızgın Tohum serpe serpe hünerli Ve sömürüle sömürüle bomboş Ve açlığın ve zulmün izlerini Derin uçurumlarında taşıyan ellerimi Naçaklara ve tırpanlara sarılan ellerimi Mavzerlere sarılan ellerimi Zincirlere vur gücün yeterse Ama adına yaşamak dersen Re-zil-ce Çatlayan tomurcuğun Doğan çocugunü çığlığını duymadan Gül benizli sevgilinin Titreyen gögüslerini öpmeden doyasıya Korka korka, yana yana Hergün biraz daha derinden Hergün biraz daha kapkara duyarak ölümü Aç ve arkasız Köpekleşerek yaşamak dersen Bu yürek Çat diye çatlasın Ulan! Kirsiz passız Arı duru özümüz Namussuza kanlı hançer sözümüz Çok uzaktır dostlar bizim yolumuz Durana yürüyene bin selam olsun ![]() Gel gelelim parlayan güneşi Emekçi kalkların Kahraman halkların güneşini Şehvetle içine dolduran toprak Şimdi sımsıcak şimdi ulaşılmaz Şimdi olgun meyvalarla dolu Bahar bahçelerini sarmaktadır dünyaya Ve gülbenizli sevgilinin dudaklarında hayat Bizi aşka ve kavgaya çağırmaktadır Bıçak kemiğe dayandıgı Ok yaydan fırladığı için degil Bu bezirgan saltanatı Bu zulüm bitsin diye Ağaran günler için Yeni bir dünya uğruna Yüzlerinde cesaretin onuru Ve imanlı gücü döğüşen dünyanın Ve ölüme Gülerek koşan genç savaşçıların Albayrakları dalgalansın Dalgalansın, dalgalansın Kinle boğuşan yorgun yüregi Aydınlansın diye anamın Dişleri sökülmüş kederli ağzı Ağlamaya hazır gözleri Safrası, ve sonsuz dağları eriten sabrı Merhameti Yani bir bütün halinde insanlığımız Yunsun arısın diye durgun pınarlarda Alınterinin namusu kurtulsun diye Kurtulsun diye sıcak somun Acı soğan ve çiçekli basmalar Ahdettik, vefaettik Kelle koyduk Ölen ölür dostlar Düşmanlar heyy Kalan sağlar ![]() ![]() ![]() Söz: Orhan Kotan Müzik: AhmetKaya |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#163 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya - Albüm Ve Şarkı Sözleri (Detaylı)4-AĞLADIKÇA Dağlarda öfkeli başım Serhat’ta hep akşam oluyor Nasipsiz kıştan mı, yamurdan mı yoksa aşktan mı Ağladıkça, ağladıkça dağlarımız yeşerecek Görecek, göreceksin Ağladıkça, Ağladıkça Geceyi tutacağız göreceksin, göreceksin İlk yazda bitti telaşım Alnımda hep kavga duruyor Vakitsiz kırstan mı Bahardan mı yoksa aşktan mı Ağladıkça, ağladıkça bozkırlar yeşerecek Görecek göreceksin Ağladıkça, Ağladıkça Güneşi tutacağız göreceksin, göreceksin Söz: Gülten Kaya Hayaloğlu Müzik: AhmetKaya / Ara Dinkçiyan |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#164 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya - Albüm Ve Şarkı Sözleri (Detaylı)5-MAVİ'NİN TÜRKÜSÜ Şu dağdaki gezene bak Gözlerinin rengine bak Mavi gözler kan kan olmus Şu feleğin işine bak Şu dağdaki gezene bak Gözlerinin rengine bak Seni vuran beni de vursun Şu feleğin işine bak Dağlarda talan olur mu Dosta hiç yalan Ölürsem duyan olur mu Şu feleğin işine bak Söz: AhmetKaya Müzik: AhmetKaya |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#165 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya - Albüm Ve Şarkı Sözleri (Detaylı)6-ÖLÜM DÖRTLÜĞÜ Ölüm her aklına geldiğinde Ah edip vah edip inleme Bu halinle tanrıyı incitmiş olacaksın Ecel kapını çaldığı zaman Evi telaşa verme O geldiği zaman Sen gitmiş olacaksın Söz: Anonim Müzik: Anonim |
![]() |
![]() |
|