![]() |
Erzurum Yöresi Türküleri ( Erzurum Şivesi ) |
![]() |
![]() |
#151 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erzurum Yöresi Türküleri ( Erzurum Şivesi )Köylü Kızı Çayda Gezer Köylü Gızı Çayda Gezer (Vay Le Le Le Köylü Gızı) Hem Geziyor Hem Oynuyor (Vay Le Le Le Köylü Gızı) Köylü Gızı Un Eliyor (Vay Le Le Le Köylü Gızı) Hem Eliyor Hem Oynuyor (Vay Le Le Le Köylü Gızı) Köylü Gızı Süt Pişirir (Vay Le Le Le Köylü Gızı) Hem Pişirir Hem Oynuyor (Vay Le Le Le Köylü Gızı) Köylü Gızı İnek Sağar (Vay Le Le Le Köylü Gızı) Hem Sağıyor Hem Oynuyor (Vay Le Le Le Köylü Gızı) Erzurum-Cazim Demir-Muzaffer Sarısözen |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#152 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erzurum Yöresi Türküleri ( Erzurum Şivesi )Köylük Yerden Köşk Gider Köylük Yerden Köşk Gider (Hoy Şekerim Şekerim) Payton Gelir Boş Gider (Evli De Değil Bekârım) Seni De Bana Verseler (Hop Şekerim Şekerim) Allah'a Da Hoş Gelir (Evli De Değil Bekârım) Bahçalarda Gül Gonca (Hoy Şekerim Şekerim) Biçerim Gonca Gonca (Evli De Değil Bekârım) Sevdiğini Almayan (Hop Şekerim Şekerim) Yanar Ömrü Boyunca (Evli De Değil Bekârım) Erzurum/Oltu-Zafer Acar-Muharrem Akkuş |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#153 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erzurum Yöresi Türküleri ( Erzurum Şivesi )Kuşburnu Pürlenir Mi Kuşburnu Pürlenir Mi (Di Dön Dön Dön Beriye) Dibi Süpürlenir Mi (Oğlan Da Gel Pencireye) Köy İçinde Yâr Seven (Di Dön Dön Dön Beriye) Mendili Kirlenir Mi (Oğlan Da Gel Pencireye) Kuşburnunun Altına (Di Dön Dön Dön Beriye) Mendil Serdim Dalına (Oğlan Da Gel Pencireye) Bülbül Güle Ah Eder (Di Dön Dön Dön Beriye) Ben De Nazlı Yârime (Oğlan Da Gel Pencireye) Kuşburnunun Kurusu (Di Dön Dön Dön Beriye) Geçti Kızlar Sürüsü (Oğlan Da Gel Pencireye) Sürüsünden Fayda Yok (Di Dön Dön Dön Beriye) Yaktı Beni Birisi (Oğlan Da Gel Pencireye) Erzurum-Remzi Dane-TRT Erzurum |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#154 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erzurum Yöresi Türküleri ( Erzurum Şivesi )Kutnu Döşek Yüzledim Kutnu Döşek Yüzledim (Balam) Yere Vurdum Düzledim (Balam) El Kızı Benim Neyimdi (Balam) Girdim Çıktım Gözledim (Balam) Ben Babamın Evinde (Balam) Gezer İdim Kibari Gittim Elin Evine (Balam) Oldum Duvar Hıbarı (Balam) Martinim Dolu Mermi (Balam) Seven Böyle Eder Mi (Balam) Adam Sevdiği Yâri (Balam) Bırakıp Da Gider Mi (Balam) Ben Babamın Evinde (Balam) Gezer İdim Kibari Gittim Elin Evine (Balam) Oldum Duvar Hıbarı (Balam) Martinimin Tabani (Balam) Yabanisin Yabani (Balam) Oğlan Seni Ederim (Balam) Babamgilin Çobanı (Balam) Ben Babamın Evinde (Balam) Gezer İdim Kibari Gittim Elin Evine (Balam) Oldum Duvar Hıbarı (Balam) Erzurum-Yöre Ekibi-Nurettin Çamlıdağ |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#155 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erzurum Yöresi Türküleri ( Erzurum Şivesi )Kutuda Kara Biber Kutuda Karabiber Livanoy Küsmüş Gurbete Gider Livanoy Küsmesini Kayırmam Livanoy Sılasını Terkeder Livanoy Livan Livan Livanoy Livanoy Livan Kurban Livanoy Güzeloy Boş Yayık Gümbüler Mi Dertsiz Baş İngiler Mi Yari Gurbette Olan Aşk İle Hiç Güler Mi Livan Livan Livanoy Livanoy Livan Kurban Livanoy Güzeloy Odaya Serdim Kilim Gel Otur Benim Gülüm Ne Dedim Neden Küstün Lal Olsun Benim Dilim Livan Livan Livanoy Livanoy Livan Kurban Livanoy Güzeloy Erzurum/Aşkale-Ağa Taştan-Ahmet Yamacı |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#156 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erzurum Yöresi Türküleri ( Erzurum Şivesi )Liverimin Kaytanı Liverimin Kaytanı Sen Geldin Yarin Hani Seni Seven Çok Olur Candan Sevenin Hani Oy Hennom Hennom Hennom Eller Kınalı Hennom Gözler Sürmeli Hennom Al Almanın Dördünü Sev Yigidin Merdini Seversen Güzelden Sev Çekme Çirkin Derdini Oy Hennom Hennom Hennom Eller Kınalı Hennom Gözler Sürmeli Hennom Al Almayı Daldan Al Daldan Alma Benden Al Duydum Gelin Olisen Dur Ben Ölim Ondan Al Oy Hennom Hennom Hennom Eller Kınalı Hennom Gözler Sürmeli Hennom Erzurum-Fethi Rasiloğlu-Muzaffer Sarısözen |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#157 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erzurum Yöresi Türküleri ( Erzurum Şivesi )Maral Sen Güzelsin Alı Neylersin Maral Sen Güzelsin Alı Neylersin İnce Bel Üstüne Şalı Neylersin Oy Oy Maralım Oy Cananım Oy Maral Dağa Çıkar Eşkin Döşürür İner Çadırlara Gayfe Bişirir Oy Oy Maralım Oy Cananım Oy Maralın Saçları Sırmadan Telden Çeker Ah-Ü Zarı Ne Gelir Elden Oy Oy Maralım Oy Cananım Oy Erzurum/Hınıs-Hayriye Temizkalp-Muzaffer Sarısözen |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#158 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erzurum Yöresi Türküleri ( Erzurum Şivesi )Martinim Atılmıyor Martinim Atılmıyor Beş Bine Satılmıyor Şu Uzun Gecelerde Yalınız Yatılmıyor Martinim Alacalı Gezerim Bacaları Severim Gelinleri Darılır Gocaları Derenin Kenarında İtırdim Bıçağımı Kız Sana Küçük Derler Söndürdün Ocağımı Erzurum-Muharrem Akkuş-Yücel Paşmakçı |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#159 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erzurum Yöresi Türküleri ( Erzurum Şivesi )Masada Yeşil Desti Masada Yeşil Desti Kemer Belimi Kesti Yavaş Oynayın Kızlar Bey Babam Selam Kesti Masada Yeşil Hıyar Elmas Bıçağım Soyar Yavaş Oynayın Kızlar Efendi Babam Duyar Masada Sahat Mısan Ardında Murat Mısan Ben Burda Oynıyırem Sen Orda Rahat Mısan Erzurum-Ali Güler-TRT İstanbul |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#160 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erzurum Yöresi Türküleri ( Erzurum Şivesi )Mavi Yelek Mor Düğme Mavi Yelek Mor Düğme Gine Düşdün Gönlüme Her Gönlüme Düşende Kan Damlar Yüreğime Ağam Ben Nasıl Edim Saz Getir Fasıl Edim Çok Da Güzel Değilsen Gönüldür Nasıl Edim Gazel Döktü Güz Oldu Derdim Birken Yüz Oldu Ayağına Kapandım Gine Dedi Az Oldu Ağam Ben Nasıl Edim, Saz Getir Fasıl Edim ![]() Çok Da Güzel Değilsen, Gönüldür Nasıl Edim ![]() Erzurum-Seyfettin Sığmaz-Muzaffer Sarısözen |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#161 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erzurum Yöresi Türküleri ( Erzurum Şivesi )Mendilimde Kare Var Mendilimde Kare Var (Aman) Yüreğimde Yare Var Ne Ben Öldüm Kurtuldum (Anam) Ne Derdime Çare Var Çaya İnme Çağlaram (Anam) Gülü Deste Bağlaram Eller Yârim Diyende (Anam) Ben Burada Ağlaram Çay Başı Çeğil Taşı (Anam) Akar Gözümün Yaşı Sen Gurbete Gideli (Canım) Sel Oldu Gözüm Yaşı Erzurum-Edip Demir-TRT |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#162 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erzurum Yöresi Türküleri ( Erzurum Şivesi )Mendilimde Tuz Taşı Mendilimde Tuz Taşı Yar Yar, Gezerim Dağı Taşı Yar Yar ![]() Ellerde Bulamadım Yar Yar, Sevdiğim Kızlar Başı Yar Yar ![]() Mendilimde Kare Var Yar Yar, Yüreğimde Yare Var Yar Yar ![]() Ne Ben Öldüm Kurtuldum Yar Yar, Ne Bu Derde Çare Var Yar Yar ![]() Erzurum-İlhami Kamber-İlhami Kamber |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#163 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erzurum Yöresi Türküleri ( Erzurum Şivesi )Mercimeğin Tohumu Mercimeğin Tohumu (Bala) Hiç Almadım Uykumu (Bala) Girsem Yârın Koynuna (Bala) Alsam Seher Uykumu (Bala) Mercimeyi Ekerler (Bala) Ufak Ufak Biçerler (Bala) Bizde Adet Böyledir (Bala) Toyda Rakı İçerler (Bala) Çeşme Altı Düzlüdür (Bala) Benim Yârim Nazlıdır (Bala) Gören Maşallah Desin (Bala) Yârim Ceylan Gözlüdür (Bala) Erzurum/Aşkale/Yeniköy-Yusuf Yeral-Fazıl Mancınık |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#164 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erzurum Yöresi Türküleri ( Erzurum Şivesi )Merdivenden Yukarı Merdivenden Yukarı (Hop Güllü Güllizar'ım) Çıhsam Odalarına (Gel Bana Güllizar'ım) İkide Güzel Yanyana (Hop Güllü Güllizar'ım) Girsem Aralarına (Gel Bana Güllizar'ım) Merdivenden İnsene (Hop Güllü Güllizar'ım) Sağ Yanına Dönsene (Gel Bana Güllizar'ım) Bağındaki Güllerin (Hop Güllü Güllizar'ım) Birini Bana Versene (Gel Bana Güllizar'ım) Merdivenden İnemem (Hop Güllü Güllizar'ım) Sağ Yanıma Dönemem (Gel Bana Güllizar'ım) Bağımdaki Güllerim (Hop Güllü Güllizar'ım) Yadigârdır Veremem (Gel Bana Güllizar'ım) Erzurum/Oltu-Zafer Acar-Muharrem Akkuş |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#165 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erzurum Yöresi Türküleri ( Erzurum Şivesi )Merekte Sarı Saman-1 Merekte Sarı Saman (Ağam Yâr Paşam Yâr) Gel Dolaşak Bir Zaman (Uy Uy) Düşmanlar Baş Kaldırmış (Ağam Yâr Paşam Yâr) Ayrı Gezek Bir Zaman (Uy Uy) Ayva Da Nar Olaydım (Ağam Yâr Paşam Yâr) Bahçada Bar Olaydım (Uy Uy) Ellere Yan Bakma Sen (Ağam Yâr Paşam Yâr) Sana Ben Yar Olaydım (Uy Uy) Bahçaların Barıyam (Ağam Yâr Paşam Yâr) Ayvasıyam Narıyam (Uy Uy) Vallahi Bakmam Ele (Ağam Yâr Paşam Yâr) Ben Senin Öz Yarinam (Uy Uy) Ayva Da Nar Olaydım (Ağam Yâr Paşam Yâr) Bahçada Bar Olaydım (Uy Uy) Ellere Yan Bakma Sen (Ağam Yâr Paşam Yâr) Sana Ben Yar Olaydım (Uy Uy) Erzurum-Faruk Kaleli-Muzaffer Sarısözen |
![]() |
![]() |
|