![]() |
Azerbaycan Türkü Sözleri |
![]() |
![]() |
#151 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Azerbaycan Türkü SözleriCeyranım gel gel terlanım gel gel Yolunu gözlerem gurbanam gel gel Başına men senin dolanım gel gel Gözeldir heyatın gözeldir dövranın Bahdavar gızısan bu yeni dünyanın Gel adı ceyran özü ceyran Bele men sene heyran sene gurban Bahışın can alır gülüşün geşengdir Gızaran yanağın ele bir çiçektir Üreyim senindir könlümü sevindir Gözün tek göz olmaz sözün tek söz olmaz Bahdavar geşeng gız bu geder naz olmaz Gel adı ceyran özü ceyran Bele men sene heyran sene gurban Adı ceyran özü ceyran adı ceyran Özü ceyran a balam men sene gurban Gel adı ceyran özü ceyran Bele men sene heyran sene gurban |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#152 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Azerbaycan Türkü SözleriCib cib cücelerim Cib cib cib cib cücelerim Menim geşeng cücelerim Tükü ipek cücelerim Gözleyirem tez geliniz Göy çemende dinceliniz Ay menim cücelerim Ay menim cücelerim Menim geşeng cücelerim Ne yeseniz ben vererem Su vererem den vererem Arzum budur boy atasız Ananıza tez çatasız |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#153 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Azerbaycan Türkü SözleriAy hezarat gelin size söyleyim Keçmişlerin heyanatı çıhmışdı İnsaflar az idi mürvetler gödek Gazıların mazarratı çıhmışdı Ellerimiz aparardı sert ayaz Ruzumuz olurdu günden güne az Molla şeytan idi ahund şeydbaz Meşedi kablayı lotu çıhmışdı Goçular guldurlar gatar tahardı Fagır füğaraya yan yan bahardı Kimi isteseydi vurar yıhardı Beşatlanın çata çatı çıhmışdı Pristav naçalnik gelende kende Obanı oymağı curardı bende Herc üste çohları düşdü kemende Gamçıda belinin gatı çıhmışdı Gezerdi havalı ağalar beyler İşlerdi gan terde nahırcı nöker Mühteserin deyir Aşıg Elesger K***nın kattanın zatı çıhmışdı |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#154 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Azerbaycan Türkü SözleriCilvelenip ne garşımda durursan Anam sana gurban ay sarı köynek Meleksen çıkıpsan cennet bağına Heçkes olmaz sene tay sarı köynek Doymag olmur işvesinden nazınnan Bere keklih kimi hoş avazından Yel vurdu ürbendi attı üzünnen Ele bildim doğdu ay sarı köynek Güzelsen herifin düşüb mahala Berkemer yaraşır gameti gala Leb dönse diş inci dehanın lale Çekilip gaşların vay sarı köynek Tuti dilli serv-i boylu Salat'ın Budur merhameti bu saltanatın Gönder gelsin Elesker'in heletin Eyleme emeğim zay sarı köynek (Farklı kaynakta) Cilvelenip ne garşımda durursan Anam sene gurban ay sarı köynek Meleksen çıhıpsan cennet bağında Heç kes olmaz sane tay sarı köynek Doymag olmur işvesinnen nazınnan Bere keklik kimi hoş avazından Yel vurdu ürbendi attı üzünnen Ele bildim doğdu ay sarı köynek Güzelsen herifin düşüp bu hala Ber kemer yaraşır gameti gala Leb dönse diş inci yanaklar lale Çekilip gaşların vay sarı köynek Tuti dilli servi boylu Salat'ın Budur merhameti bu saltanatın Gönder gelsin eleklin haletin Eyleme emeğim zay sarı köynek |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#155 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Azerbaycan Türkü SözleriCilvelenib ne garşımda durubsan Anam sana gurban ay sarı köynek Meleksen çıhıpsan cennet bağından Heçkim olmaz sana tay sarı - köynek Doymag olmur işvesinde nazından Fere keklik kimi hoş avazından Yel vurdu ülbendi attı üzünden Elebildim doğdu ay sarı - köynek Gözelsen terifin düşüb mahala Zer kemer yaraşır gamet-i gala Leb gonça diş inci dehanın lala Yıgıb gapılardan pay sarı - köynek Gerdana yaraşır gızıl hamayıl Görenin ağlını eğleyib zayıl Hesretin çekenler olubdu sayıl Yığır gapılardan pay sarı - köynek |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#156 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Azerbaycan Türkü SözleriÇağır sen gece yarı Bahtından gece yarı Yuhuda yarı gördüm Oyandım gece yarı Sep guşun birine den Birine danış birine dan Yüz ganan elden geder Söz ganınca bir nadan Men aşıg adam çalar Yarımçıg adamçalar Adını şahmar goyub Sohulcan adam çalar Men aşığam ov sara Maya geder ov sara Tülek terlan verenler Eğer çatsa ov sara |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#157 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Azerbaycan Türkü SözleriSenden ahır ab-i kövser Suyun baldı Çoban dağı Bezenmisen gelin kimi Ne calaldı Çoban dağı Kekliklerin gonur daşa Gaggıldaşa gaggıldaşa Her gören eyler tamaşa Bir heyaldı Çoban dağı Her dürlü çiçek sinende Tapılmaz geyri çemende Bahar fesli Besti sende Gonag galdı Çoban dağı |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#158 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Azerbaycan Türkü SözleriKim güzar eylese ceyran çölüne Onun töhfesi var Çoban Dağında Goyunlar meleşir atlar kişneyir İgidler behsi var Çoban Dağında Yanları yarpızdır durna göllerin Haraylı gözeldir gıjov sellerin Bizim mahalların bizim ellerin Sürüler desi var Çoban Dağında Çobanlar gülüşür ocag başında Özgedir nefesi burda gışın da Gelin gonag olun Şirek daşında Ekber'in sesi var Çoban Dağında |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#159 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Azerbaycan Türkü SözleriGezirsen dağı sehranı Yokdu senin gemin çoban Sürürsen sefa dövranı Eceb çağdı demin çoban Çemengahda otlar koyun Çoban okur çalar nayın Koyun senin işin oyun Dağlarda hemdemin çoban Gözlersen güllü baharı Dilersen dagı gülzarı Ona kavuşdursan yarı Kalmaz artık gemin çoban |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#160 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Azerbaycan Türkü SözleriÇoh insanlar gonag galıb Uzun iller bu bulagda Bizden gabag dövran sürüb Oba eller bu bulagda Bir derinden yetirin huş Be'zen olub galıb hamuş El üz yumuş tel daramış Çoh güzeller bu bulagda Sözüm galır bu nişana Gabagdan gelen zamana Şerbet süzüb stekana Milyon eller bu bulagda Keçen tarih heddin aşıb Tufan gopub çaylar daşıb Köpükleşib gucaglaşıb Daşgın seller bu bulagda Geşt eledim bu dünyanı Tanıdım dostu düşmanı Olar bir gün Şemşir hanı Deyen diller bu bulagda |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#161 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Azerbaycan Türkü SözleriÇohdandır yuhuma gelmirsen daha Çohdandır bir sorag almırsan daha Belke heç yerimi bilmirsen daha Seni itirmekden yaman gorhuram Taleyin sınağı yohlayır bizi Yohsa bu feleyin dönübdür üzü Özüm de galmışam bilmirem düzü Seni itirmekden yaman gorhuram Gör neçe gün keçir neçe ay keçir Günleri bilmirem özün say keçir Fikrimden gorhulu bir haray keçir Seni itirmekden yaman gorhuram Zülmetli zindanı görende gözüm Bu çeni dumanı görende gözüm Bele pis dünyanı görende gözüm Seni itirmekden yaman gorhuram Garanlıg gecemin ayı da sensen Sevdamın harayı hayı da sensen Gelbimin nalesi vayı da sensen Seni itirmekden yaman gorhuram |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#162 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Azerbaycan Türkü SözleriÇok geçmişem bu dağlardan Durna gözlü bulaqlardan Eşitmişem uzaqlardan Sakit akan arazları Sınamışam dostu yarı El bilir ki sen menimsen Yurdum yuvam meskenimsen Anam doğma vetenimsen Ayrılarmı gönül candan Azerbaycan Azerbaycan Men bir uşak sen bir ana Odur ki bağlıyam sana Hangi semta hankı yana Hey uçsam da yuvam sensen Elim günüm obam sensen Fakat senden gen düşende Ayrılık menden düşende Saçlarıma den düşende Boğar aylar iller meni Kınamasın eller meni Dağlarının başı kardır Ağ örpeyin buludlardıre Böyük bir keçmişin vardır Bilinmeyir yaşın senin Neler çekmiş başın senin Düşdün uğursuz dillere Nes aylara nes illeree Nesillerden nesillere Geçen bir şöhretin vardır Oğlun kızın bahtiyardır Hey bahıram bu düzlere Ala gözlü gündüzlere Kara hallı ağ üzlere Könül ister şe'r yaza Gencleşirem yaza-yaza Ölmez könül ölmez eser Nizamiler Füzuliler Elin qelem sinem defter De gelsin her neyin vardır Deyilen söz yadigardıre |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#163 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Azerbaycan Türkü SözleriÇok şükür minnet hüdaya Dost yüzünü gördük bugün Kurtulduk kal u beladan Şad olup da güldük bugün (Bağlantı) Dost dostun kus'runa kalmaz Muhabbetin elden salmaz Solmuş gülden koku gelmez Dost gülünü derdik bugün Bu ceme girmesin eğri Yüreğimden çıkmaz ağrı Gönderdik sılaya doğru Gönül kuşun saldık bugün Bağlantı Şah Hatayi'm şaha düştük Gam yükün menzile saçtık Dost elinden dolu içtik Mesti hayran olduk bugün Bağlantı |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#164 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Azerbaycan Türkü Sözleri(Bağlantı) Cük cük cücelerim Cük cük cük cük cücelerim Benim küçük cücelerim Arzum budur boy atasız Ananıza tez çatasız Ah benim cücelerim Bağlantı Gelin size ekmek verim Arpa verim dana verim Ah benim cücelerim Bağlantı Bahçalarda eşinesiz Gök çemende dincelesiz Ah benim cücelerim Bağlantı |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#165 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Azerbaycan Türkü SözleriCük cük cücelerim Cük cük cük cük cücelerim Menim küçcük cücelerim Menim göğçek cücelerim Arzum budur boy atasız Ananıza tez çatasız Ay menim cücelerim Cük cük cücelerim Cük cük cük cük cücelerim Menim küçcük cücelerim Menim göğçek cücelerim Gelin size ekmek verim Arpa verim darı verim Ay menim cücelerim Cük cük cücelerim Cük cük cük cük cücelerim Menim küçcük cücelerim Menim göğçek cücelerim Bahçalarda eşinesiz Göğ çemende dincelesiz Ay menim cücelerim Cük cük cücelerim Cük cük cük cük cücelerim Menim küçcük cücelerim Menim göğçek cücelerim |
![]() |
![]() |
|