![]() |
Türkü Sözleri Arşivi |
![]() |
![]() |
#151 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri ArşiviDerdim Çoktur Hangisine Yanayım Erzincan-Ali Ekber Çiçek Derdim Çoktur Hangisine Yanayım Yine Tazelendi Yürek Yarası Ben Bu Derde Hande Derman Bulayım Meğer Şah Elinden Ola Çaresi Efendim Efendim Benim Efendim Benim Bu Derdime Derman Efendim Türlü Donlar Giyer Gülden Naziktir Bülbül Çevreyleme Güle Yazıktır Çok Hasretlik Çektim Bağrım Eziktir Güle Gelir Gelir Canlar Paresi Efendim Efendim Benim Efendim Benim Bu Derdime Derman Efendim Benim Uzun Boylu Serv-İ Çınarım Yüreğime Bir Od Düştü Yanarım Kıblem Sensin Yönüm Sana Dönerim Mihrabımdır İki Kaşın Arası Efendim Efendim Benim Efendim Benim Bu Derdime Derman Efendim Dilar İle Muhabbete Doyulmaz Muhabbetten Kaçan İnsan Sayılmaz Münkir Üflemekle Çırağ Soyunmaz Tutusunca Yanar Aşkın Çırası Efendim Efendim Benim Efendim Benim Bu Derdime Derman Efendim Pir Sultan'ım Katı Yüksek Uçarsın Selamsız Sabahsız Gelir Geçersin Aşkı Muhabbetten Niçin Kaçarsın Böyle Midir İlimizin Töresi Efendim Efendim Benim Efendim Benim Bu Derdime Derman Efendim |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri Arşivi |
![]() |
![]() |
#152 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri ArşiviNeredesin Sen Neşet Ertaş Şu Garip Halimden Bilen İşveli Nazlı, Gönlüm Hep Seni Arıyor Neredesin Sen ![]() Tatlı Dillim Güler Yüzlüm Ve Ceylan Gözlüm, Gönlüm Hep Seni Arıyor Neredesin Sen ![]() Sinemde Gizli Yaramı Kimse Bilmiyor, Hiç Bir Tabib Su Yarama Merhem Olmuyor ![]() Boynu Bükük Bir Garibim Yüzüm Gülmüyor, Gönlüm Hep Seni Arıyor Neredesin Sen ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri Arşivi |
![]() |
![]() |
#153 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri ArşiviO Kader (Kader Değil) Ali Ekber Çiçek Beni böyle bu hallere getiren O kadere lanet yazıya lanet Böyle acılarla ömrüm bitiren O kadere lanet, yazıya lanet, güzele lanet Ağla ey Nesimi sen sana acı Bulunmaz dermanın yoktur ilacı Bahtın kara senin kaderin acı O kadere lanet, yazıya lanet, güzele lanet |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri Arşivi |
![]() |
![]() |
#154 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri ArşiviO Şirin Sözlerine Kırşehir-Neşet Ertaş-İst ![]() ![]() ![]() O Şirin Sözlerine Hayranım Gözlerine Bakma El Sözlerine Gel Yanıma Gel Gel Aman Eller Görmesin Sakın Eller Duymasın Gel Yamma Gel Gel Tomurcuk Nağmelerin Çözüver Düğmelerin Göreyim Siğnelerin Gel Yanıma Gel Gel Aman Eller Görmesin Sakın Eller Duymasın Gel Yamma Gel Gel |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri Arşivi |
![]() |
![]() |
#155 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri ArşiviDerdimi Dökersem Derin Dereye Sivas-Aşık Veysel-TRT Mzk ![]() ![]() Derdimi dökersem derin dereye Doldurur dereyi düz olur gider Irakipler geldi girdi araya Korkarım yar benden yoz olur gider Ilgıt ılgıt yeller eser seherde Yar beni düşürdü onulmaz derde Yar ile buluşsak bir tenha yerde Duyar düşmanlarım söz olur gider Pervane ateşten sakınmaz canı Uğruna koymuşum başı bedeni Doldur tüfengini hedef al beni Yaram doksan dokuz yüz olur gider Veysel der çıkayım bir yüce dağa Ağaçlar bezenmiş yeşil yaprağa Bir gün olur tenim düşer toprağa Karışır toprağa toz olur gider |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri Arşivi |
![]() |
![]() |
#156 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri ArşiviO Yar Gelir O yar gelir yazıya bana gül olur yar yar Yüzün görsem tutulur dilim lal olur yar Aşka düşen divane gezer deli olur yar yar Mezarımı derinde kazın Dar olsun yar yar Altı lale üstü de sümbül Bağ olsun yar yar Evlerine vara gelede usandım yar yar El kızını ben kendime yar sandım yar yar Yüreğime hançer de vurdu Gül sandım yar yar |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri Arşivi |
![]() |
![]() |
#157 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri ArşiviDere Geliyor Dere Lüleburgaz-Türkan Ebcioğlu-Muzaffer Sarisözen Dere Geliyor Dere Yalelel Yalelel, Kumunu Sere Sere Yalelellim ![]() Al Beni Götür Dere Yalelel Yalelel, Yarin Olduğu Yere Yalelellim ![]() Amanın Aman Aman, Zamanın Zaman Zaman, Bizim Düğün Ne Zaman Yalelellim ![]() Ben Armudu Dişlerim Yalelel Yalelel, Sapını Gümüşlerim Yalelellim ![]() Sevdiğimin İsmini Yalelel Yalelel, Mendilime İslerim Yalelellim ![]() Amanın Aman Aman, Zamanın Zaman Zaman, Bizim Düğün Ne Zaman Yalelellim ![]() Armut Dalda Bir İki Yalelel Yalelel, Sayın Bakın On İki Yalelellim ![]() On İkinin İçinde Yalelel Yalelel, Birincisi Benimki Yalelellim ![]() Amanın Aman Aman, Zamanın Zaman Zaman, Bizim Düğün Ne Zaman Yalelellim ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri Arşivi |
![]() |
![]() |
#158 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri ArşiviO Yaylalar Erzurum-Feramuz Gündoğdu-Mehmet Çalmaşır Bu tepe karlı tepe O yaylalar yaylalar İndim su serpe serpe Oy yaylalar yaylalar Bu derenin suyunu Oy yaylalar yaylalar Kıramadım buzunu Oy yaylalar yaylalar |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri Arşivi |
![]() |
![]() |
#159 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri ArşiviOdana Serdim Halı Orta Anadolu-Refik Başaran-Rıfat Balaban Odana Serdim Hali, Boyu Bir Reyhan Dalı Vay ![]() Gören Maşallah Desin, Kimin Var Böyle Yari Vay ![]() Susamım, Sümbülüm, Bir Tanem Amman, Çok Sevdim, Ölüyom İnan ![]() Susadım Su İsterim, Bana Çeşme Gösterin Vay ![]() Çeşme Beni Kandırmaz, Al Yanaktan İsterim Vay ![]() Susamım, Sümbülüm, Bir Tanem Amman, Çok Sevdim, Ölüyom İnan ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri Arşivi |
![]() |
![]() |
#160 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri ArşiviDerenin Kenarına Da Trabzon-Sadık Aynacı-Ahmet Yamacı Derenin Kenarına Da , Sereceğim Kilimi Geçer Yürek Yangununda Sevdüğüm Alalum Birbirinida , Alalum Birbirini Dere Kunduzumisunda , Sabah Yıldızimisun Geleceğüm Peşinada, Bedelini Alacağmisun Kuş Uştu Yavri Kaldıda, Gökyüzü Mavi Kaldı Anahtar Yar Koynunda Da Sevduğum Gönlüm Kilitli Kaldi Da , Gönlüm Kilitli Kaldi Yağmur Yağayi Yağmurda, Dereler Akar Durur Ben Sevdum Eller Aldida, Acısı Beni Bulur |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri Arşivi |
![]() |
![]() |
#161 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri ArşiviOduncular Kısa Keser Odunu Erzurum-Hulusi Seven-Muzaffer Sarısözen Oduncular Kısa Keser Odunu ![]() ![]() ![]() Aynalı Can Fes Sıkmış İnce Belini ![]() Küçükten Bilemedim Kadrini ![]() ![]() ![]() ![]() Ufak Ufak Atsana, Yavaş Yavaş Kalksana, Kemerin Düşer De Belinden ![]() Hiddetlenme Liver Miver Düşer De Elinden ![]() Vardım Gittim Uzun Uzun Bahçeler Vay Vay, Bahçeler Yar Yar, Yar Oturmuş Elbisesinde Bohçalar ![]() Benim Sana Zaya Gitmez Akçalar Vay Vay Akçalar Yar Yar ![]() Ufak Ufak Atsana, Yavaş Yavaş Kalksana, Kemerin Düşer De Belinden ![]() Hiddetlenme Liver Miver Düşer De Elinden ![]() Uzun Bu Yerlerin Servisi Vay Vay Servisi Yar Yar, Ben De Bilmem Benim Yarim Hangisi ![]() Servi Boylu Tatlı Dilli Kendisi Vay Vay Kendisi Yar Yar ![]() Ufak Ufak Atsana, Yavaş Yavaş Kalksana, Kemerin Düşer De Belinden ![]() Hiddetlenme Liver Miver Düşer De Elinden ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri Arşivi |
![]() |
![]() |
#162 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri ArşiviDerman Sendedir Gültekin Vakti Seherde,Açılır Perde Düştüğün Yerde, Derman Sendedir Düşmüşüm Kaldır, Mihnetim Oldur Ağlarım Güldür, Derman Sendedir Benim Bi Çare, Kaldım Avare Yürek Pür Yare, Derman Sendedir |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri Arşivi |
![]() |
![]() |
#163 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri ArşiviDeryalar Rumeli-Arif Şentürk-Mehmet Özbek Kırcaliyle Arda Arası Saat Sekiz Sırası(Yusuf Um Saat Sekiz Sırası) Ardalılar Ağlıyor (Yusufum) Yoktur Çaresi Aman Bre Deryalar Kanlıca Deryalar Biz Nişanlıyız İkimizde Bir Boydayız Biz Delikanlıyız Çıkar Aba Poturunu Dalgalar Artacak Demedim Mi Ben Sana Kayığımız Batacak Nakarat Kırcaliyle Arda Boylarında Kimler Gidecek Garip Yusufun Annesine Kim Haber Verecek |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri Arşivi |
![]() |
![]() |
#164 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri ArşiviDevrent Deresine Duman Bürüdü Denizli-Süleyman Uğur-İstanbul Rad ![]() ![]() Devrent Deresine Duman Bürüdü Of Of, Yedi Deveyinen Musam Yürüdü ![]() Musamın Ciğeri Mosmor Oldu Çürüdü Of Of ![]() Ağlasın Ağlasın Anam Ağlasın, Tülü Mayaları Dudu Bağlasın ![]() Devrent Deresine Çıvgınlar Esti Of Of ![]() Elimi Kolumu Poyrazlar Kesti ![]() Feleğin Bizlere Böyle Mi Kasti Of Of ![]() Devrent Deresi De Dar Geldi Bana, Vadesiz Ölümler Zor Geldi Bana ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri Arşivi |
![]() |
![]() |
#165 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri ArşiviDeymen Benim Benim Gamlı Yaslı Gönlüme Tokat-Abbas Öz-Mehmet Erenler Değmen Benim Gamlı Yaslı Gönlüme, Ben Bir Selvi Boylu Yardan Ayrıldım ![]() ![]() ![]() Evvel Bağban İdim Dostun Bağında, Talan Vurdu Ayva Nardan Ayrıldım ![]() ![]() ![]() Garip Kaldım Simdi Gurbet Ellerde, Ben Gönlümü Çalan Yardan Ayrıldım ![]() ![]() ![]() Çok Ağladım Mecnun Gibi Çöllerde, Ferhat Gibi Nazlı Yardan Ayrıldım ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|