![]() |
Ahmet Kaya - Albüm Ve Şarkı Sözleri (Detaylı) |
![]() |
![]() |
#136 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya - Albüm Ve Şarkı Sözleri (Detaylı)12-OY HAVAR Yangınlar Kahpe fakları Korku cığlıkları Ve irin selleri aç yırtıcılar Suyu zehir bıçaklar ortasındasın Bir cana bir başa kalmışsın vay vay Pasatsız duldasız üryan Bir cana bir de başa Seher vakti leylim leylim Cellat nişangahlar aynasındasın Oy sevmişem ben seni Üsküdar'dan bu yana lo kimin yurdu He canim Çiçek dağı kıtlık kıran Gül açmaz çağla dökmez Vurur çakmaktaşı kayalarıyla Küfrünü medetsiz Munzur Şahmurat suyu kan akar Ve ben şairim ![]() ![]() ![]() Namus işçisiyim yani Yürek işçisi Korkusuz pazarlıksız Kül elenmemiş Ne salkım bir bakış Resmin çekeyim Ne kinsiz bir rüzgar Mısra dökeyim Oy sevmişem ben seni! Ve sen daha demincek Yıllarda geçse demincek Bıcaklanmış dal gibi ayrı düştüğüm Ömrümüm sebebi ustam, sevgilim Yaram derine gitmiş Fitil tutmaz bilirim Ama hesap dağlarladır Umut dağlarla Düşün uzay cağında bir ayağımız Ham carık kıl çorapta olsa da biri Düşün olasılık, atom fiziği Ve bizi biz eden amansız sevda Atıp bir kıyıya bir zamanı Yarının çocukları gülleri için Herbirinin ayva tüyü için çilleri için Koymuş postasını Görmüş restini He canım Sen getir üstünü Oy Havar Muhammed, İsa aşkına Yattığım ranza aşkına Deeey dağları un eder ferhadın gürzü Benim de boş yanım hançer yalımı Ve zulamda kan ter içinde asi He desem koparacak dizginlerini Yediveren gül kardeşi bir arzu Oy sevmişem ben seni ![]() Şiir: Ahmed Arif Müzik: Ahmet Kaya ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya - Albüm Ve Şarkı Sözleri (Detaylı)1-İÇİMDE ÖLEN BİRİ Bana birşeyler anlat Canım çok sıkılıyor Bana birşeyler anlat İçim içimden geçiyor ![]() Yanımdasın susuyorsun Susuyor konuşmuyorsun Bakıyor görmüyorsun Dokunsan donacağım İçimde intihar korkusu var Bir gülsen ağlayacağım Bir gülsen kendimi bulacağım ![]() Depremler oluyor beynimde Dışarda siren sesi var Her yanımda susmuş insanlar İçimde ölen biri var ![]() Vay, vay, vay, vay, vay ![]() ![]() ![]() Hadi birşeyler söyle Çocuk gözlerim dolsun İçinden git diyorsun Duyuyorum gülüm Gideceğim, son olsun İçimde soluyorsun İki can var içimde Korkular salıyorsun üstüme korkular Her an başka biçimde ![]() Yanımdasın susuyorsun Susuyor konuşmuyorsun Bakıyor görmüyorsun Dokunsan donacağım İçimde intihar korkusu var Bir gülsen ağlayacağım Bir gülsen kendimi bulacağım ![]() İçimde soluyorsun İki can var içimde Korkular salıyorsun üstüme korkular Her an başka biçimde ![]() Depremler oluyor beynimde Dışarda siren sesi var Her yanımda susmuş insanlar İçimde ölen biri var ![]() Vay, vay, vay, vay, vay ![]() ![]() ![]() Söz: AhmetKaya Müzik: AhmetKaya |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#138 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya - Albüm Ve Şarkı Sözleri (Detaylı)2-DOKUNMA YANARSIN “Çocukluğum çıraklıkta geçti kir pas içinde Gençliğim korsan yürüyüşlerde eylemlerde Hapse erken düştüm, copla erken tanıştım Küçük voltalardan bıktım usandım Şimdi uçsuz bucaksız ovalarda Adımlarımı saymadan Geriye dönüp bakmadan, usanmadan, bıkmadan Deli taylar gibi koşmak istiyorum Ve görüyorsun ki aşkı beceremiyorum Beni kendi halime bırak yavrucum Ben yolumu nasıl olsa bulurum” Upuzun cayırlarda yalınayak koşmak istiyorum Saçlarım rüzgara konuk yüzüm dağlara dönük Göğsümün çeperini ölümle sınayan esaret Ve yüreğimi yararcasına zorlayan cesaret Kıyasıya vurşsun, vuruşsun istiyorum Koşmak ![]() ![]() ![]() Dönemezsem beni affet ![]() ![]() ![]() Kıyasıya vursun, vursun istiyorum Koşmak istiyorum sevgilim, koşmak, koşmak ![]() ![]() ![]() Dönemezsem beni affet ![]() ![]() ![]() Firarilerin uzmanı olmuşum Bütün istasyonlarda afişim durur Beni bir çocuk bile vurur Dokunma bana fişlenirsin Dokunma bana ellerin tutuşur Dokunma bana çıldırırsın Dokunma bana sende yanarsın ![]() “Koşmak egzozların molozların yağmaların kıyısından Onca insafsızlıkların, onca haksızlıkların Manzarasızlıkların, parasızlıkların, Allahsızlıkların kıyısından Kimseye ve hiçbir şeye değmeden Ciğerlerimi yok edercesine koşmak istiyorum ![]() Yerken içerken, meşk ile kendinden geçerken birileri Namlunun ucunu görünce sıvışırken birileri Birileri ölüp, birileri nutuk atarken köşe yazılarında Kavga etmeden, bir daha tutuklanmadan Ve küfür etmeden Kafamı kırarcasına koşmak istiyorum” Avucunu son bir defa ağlamadan tutmak istiyorum Gözlerim yüzüne küskün sazım sevgine suskun Saatti ayrılığa kurmuşum olmaz teslimiyet Ziyan aklımı senle bozmuşum İçerim felaket Kurşunlara geleyim, geleyim istiyorum Ölmek, ölmek istiyorum, ölmek istiyorum sevgilim Sağ kalırsam affet ![]() ![]() ![]() Kurşunlara geleyim, geleyim istiyorum Ölmek istiyorum sevgilim, ölmek, ölmek ![]() ![]() ![]() Sağ kalırsam affet ![]() ![]() ![]() Firarilerin uzmanı olmuşum Bütün telsizlerde adım okunur Beni bir çocuk bile bulur Dokunma bana çıldırırsın Dokunma bana ellerin tutuşur Dokunma bana fişlenirsin Dokunma bana sende yanarsın ![]() ![]() ![]() Söz: Yusuf Hayaloğlu Müzik: AhmetKaya |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya - Albüm Ve Şarkı Sözleri (Detaylı)3-TIKA BASA PASTIRMA Yokluğunun nedeni alfa silindir canım Antibiyotikler ve saatler ne kadar dakiktirler İçmesem olmaz Yokluğunun tünelinden dört gün, dört gece geçtim Rüyalarımda yanımdaydın hep seni içtim Kaç şehir geçtim ama olmuyor ki! Sigaramda seni istiyor annem nerde diyor Ağlıyorum sesli sesli hem de çok sesli ![]() Ağzı tıka basa dolu pastırma İçe dışa başa kıça kar yağıyor Ona buna şuna bana laga luga etme Buralara oralara ar yağıyor Bak akşam oldu yine içime bir kurt düştü Atsam kendimi barlara İçi dolu bardaklara bir içsem, bir içsem Seni görsem Bahanemsin zaten tek bahanemsin Sığındığım yoksul hanemsin Sanki annemsin olmasam ölecek misin? Pazar, pazartesi, salı sondu Piyongo başıma boktur başıma bir güvercin kondur İşe, işe boşver işe çalış malış koştur ![]() Meyhaneci Memo etrafı çok acayip kesiyor Dikran gene aşk kendinden geçiyor İnsanlarda bu akşam ne biçim içiyor Hadi sende iç Sende iç Piç ![]() ![]() ![]() Söz: AhmetKaya Müzik: AhmetKaya |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#140 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya - Albüm Ve Şarkı Sözleri (Detaylı)4-BÖYLE BİR SEVMEK Ne kadınlar sevdim zaten yoktular Yağmur giyerlerdi sonbaharla bir Azıcık okşasam sanki çocuktular Bıraksam korkudan gözleri sislenir ![]() Ne kadınlar sevdim zaten yoktular, Böyle bir sevmek görülmemiştir ![]() Hayır sanmayın ki beni unuttular Hala ara sıra mektupları gelir Gerçek değildiler birer umuttular Eski bir şarkı, belki bir şiir ![]() Ne kadınlar sevdim zaten yoktular, Böyle bir sevmek görülmemiştir ![]() Yalnızlıklarımda elimden tuttular Uzak fısıltıları içimi ürpertir Sanki gökyüzünde bir buluttular Nereye kayboldular şimdi kim bilir ![]() Ne kadınlar sevdim zaten yoktular, Böyle bir sevmek görülmemiştir ![]() Söz: Attilâ İlhan Müzik: AhmetKaya |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#141 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya - Albüm Ve Şarkı Sözleri (Detaylı)5-BİR ANKA KUŞU Yüzlerce soğuk namlu üzerime çevrildi Yüzlerce demir tetik aynı anda gerildi Anne, beni söğüdün gölgesinde vurdular Öpmeye kıyamadığın oğlun yere serildi ![]() Üşüştü birer birer çakallar üzerime, Üşüştü her bir yandan göğsüme, ciğerime ![]() Anne, beni leş gibi yiyip talan ettiler, Teşhis edilmek için savurdular önüne ![]() "Yeryüzündeki acıların Hepsini, hepsini tattım Heder oldum, ekmeğime tütün kattım Beni milyon kere yaktılar üst üste Bir Anka kuşu gibi anne Kendimi külümden yarattım ![]() Geceler tanır beni; konarım göçerim ben Geceler tanır beni; kan damlar içerim ben Anne, sen beni unut karanlığın bağrında Kırmızılar ekerim, siyahlar biçerim ben ![]() Suçüstü yakalandım bölüşürken kalbimi Suçüstü, kelepçeyle yardılar bileğimi Anne, ben diyar diyar umudun savaşçısı Bir tutam sevgi için dağladım gözlerimi ![]() ”Promethus' tum, çiviyle çakılırken taşlara Ciğerimi kartallara yedirdim Spartaküs'tüm, köleliğin çığlığında Aslanlara yem oldum, tükendim Kör kuyuların dibinde Yusuf'tum Kerbela çölünde Hüseyin Zindanlarda Cem Sultan, sehpada Pir Sultan Kaçıncı ölmem, kaçıncı dirilmem bu Tanrılardan ateş çaldım Yüzyıllarca tutuştum, üst üste yandım ![]() Bir Anka kuşu gibi anne, bir anka kuşu gibi Kendimi külümden yarattım ![]() Söz: Yusuf Hayaloğlu Müzik: AhmetKaya |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya - Albüm Ve Şarkı Sözleri (Detaylı)6-RİNNA RİNNAN NAY Melengecin dalında çifte sığırcık diley, çifte sığırcık Ciğerime ateş değdi öley diley, öley gencecik Zehir pamuk ırgatlığı gavur gündelikcilik Rinna-rinna-nay-nay, yüreğim bölündü lay Damarlarım delindi kan gider kan gider ![]() Melengecin dalında cifte saksağan diley, cifte saksağan Boynumda dönüp batır öley diley şol kahpe devran Ağlarım bir yandan, kan kusarım bir yandan Rinna-rinnan-nay-nay, ellerim kırıldı lay Gözüm seli duruldu kum gider kum gider ![]() Melengecin dalında çifte güvercin diley, cifte güvercin Eğnimde göynek yok öley diley, ayağım yalın Ölürsem kahrımdan ölduğüm bilin Rinna-rinnan-nay-nay, yollarım kapandı lay Bulutlar parcalandı gün gider gün gider ![]() Melengecin dalında cifte ispinoz diley, cifte ispinoz Azıktan yetimim öley diley, katıktan öksüz Dirliksiz düzensiz hanidir hürriyetsiz Rinna-rinnan-nay-nay, künyemiz yazıldı lay Kervanımız dizildi can gider can gider ![]() Söz: Attilâ İlhan Müzik: AhmetKaya |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#143 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya - Albüm Ve Şarkı Sözleri (Detaylı)7-BİZ ÜÇ KİŞİYDİK Biz üç kişiydik; Bedirhan, Nazlıcan ve ben Üç ağız, üç yürek, üç yeminli fişek ![]() ![]() ![]() Adımız bela diye yazılmıştı dağlara taşlara Boynumuzda ağır vebal, koynumuzda çapraz tüfek ![]() El tetikte kulak kirişte ve sırtımız toprağa emanet Baldıran acısıyla ovarak üşüyen ellerimizi Yıldız yorgan altında birbirimize sarılırdık Deniz çok uzaktaydı ve dokunuyordu yalnızlık ![]() Gece uçurum boylarında, uzak çakal sesleri Yüzümüze, ekmeğimize, türkümüze çarpar geçerdi Göğsüne kekik sürerdi Nazlıcan, tüterdi buram buram Gizlice ona bakardık, yüreğimiz göçerdi ![]() Belki bir çoban kavalında yitirdik Nazlıcan' ı, Ateşböcekleriyle bir oldu kırpışarak tükendi ![]() Bir narin kelebek ölüsü bırakıp tam ortamıza, Kurşun gibi, mayın gibi tutuşarak tükendi ![]() ![]() ![]() Oy Nazlıcan vahşi bayırların maralı Nazlıcan saçları fırtınayla taralı Sen de böyle gider miydin yıldızlar ülkesine Oy Nazlıcan ![]() ![]() ![]() ![]() Nazlıcan serin yayla çiçeği Nazlıcan deli dolu heyecan Göğsümde bir sevda kelebeği Nazlıcan ah Nazlıcan ![]() ![]() ![]() Artık yenilmiş ordular kadar eziktik, sahipsizdik Geçip gittik, parka ve yürek paramparça Gerisi ölüm duygusu, gerisi sağır sessizlik, Geçip gittik, Nazlıcan boşluğu aramızda ![]() Bedirhan'ı bir gedikte sırtından vurdular Yarıp çıkmışken nice büyük ablukaları Omuzdan kayan bir tüfek gibi usulca Titredi ve iki yana düştü kolları ![]() Ölüm bir ısırgan otu gibi sarmıştı her yanını Devrilmiş bir ağaçtı ay ışığında gövdesi Uzanıp bir damla yaş ile dokundum kirpiklerine Göğsümü çatlatırken nabzımın tükenmiş sesi ![]() Sanki bir şakaydı bu, birazdan uyanacaktı, Birazdan ateşi karıştırıp bir cigara saracaktı Oysa ölüm sadık kalmıştı randevusuna ah O da Nazlıcan gibi bir daha olmayacaktı ![]() Ey Bedirhan; katran gecelerin heyulası, Ey Bedirhan; kancık pusuların belası Sen de böyle bitecek adam mıydın, konuşsana ![]() ![]() ![]() Ey Bedirhan ey mezarı kartal yuvası ![]() Bedirhan mor dağların kaçağı Bedirhan mavi gözleri şahan Zulamda suskun gece bıçağı Bedirhan ah Bedirhan ![]() Biz üç kişiydik Üç intihar çiçeği Bedirhan, Nazlıcan ve ben Suphi ![]() ![]() ![]() Söz: Yusuf Hayaloğlu Müzik: AhmetKaya |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#144 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya - Albüm Ve Şarkı Sözleri (Detaylı)8-SÜRGÜN ACISI Tarifi imkansız acılar içindeyim Gurbette akşam oldu yine rüzgar peşindeyim Yurdumdan uzak yağmurlar içindeyim Akşam oldu sürgün susuyor ![]() Dönecekler bir gün Alkırlara, bozkırlara güneşi sunacaklar Yanacaklar, yanacaklar ama Bir daha yalnız kalmayacaklar İki gözüm kör olsun ![]() Tarifi imkansız sancılar içindeyim Gurbette akşam oldu yine rüzgar peşindeyim Yurdumdan uzak yangınlar içindeyim Akşam oldu sürgün ağlıyor ![]() ![]() ![]() Söz: AhmetKaya Müzik: AhmetKaya |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya - Albüm Ve Şarkı Sözleri (Detaylı)9-MERHABA Yağmur yağsın isterdim bu sabah Merhaba soylu sevdam, merhaba İpil ipil düşsün betona Merhaba sevgili vatan, merhaba ![]() Ve üç gece güvercini Nazlı nazlı uçsun buluta merhaba Bütün sabahların bu saati En fazla sevdiğim vakit Son kez; merhaba ![]() ![]() ![]() Şiir: A ![]() Müzik: AhmetKaya |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya - Albüm Ve Şarkı Sözleri (Detaylı)10-KENAR MAHALLELİ Bir kenar mahalleliyim Mecburen parasızdır ceplerim Fabrikada satılık sendika Ağzımı açsam sokaktayım ![]() Bir kenar mahalleliyim Mecburen kavga ederim Markette köpek öldüren şarabı Bekçilerle naralı gecedeyim ![]() Bir kenar mahalleliyim Mecburen kılıksız gezerim Beyoğlu’ nda pupa yelken polisler Rüzgarına değer sopa yerim ![]() Bir kenar mahalleliyim Mecburen uzaktan severim Ev önlerinde babalar Kızlarına baksam cinayet sebebiyim ![]() Söz: Süha Tuğtepe Müzik: AhmetKaya |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#147 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya - Albüm Ve Şarkı Sözleri (Detaylı)11-NEVROZ ATEŞİ Bir acemi düşte gördüm Ağlayan gülüşte gördüm Güller açmıştı yeni ülke Bayram yeriydi çarşılar Ölüleri halayda gördüm Devasa ateşler yanmış Çadır kurulmuş dağlara Külleri savrulur durur Karışıyor yıldızlara Aylar boyu yollar gittik Kanal boyunca sınır boyunca Ay ışığı şamdan değil Ölüm olunca, ölüm olunca Devasa ateşler yanmış Çadır kurulmuş dağlara Külleri savrulup durur Karışıyor yıldızlara Söz: AhmetKaya Müzik: AhmetKaya |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#148 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya - Albüm Ve Şarkı Sözleri (Detaylı)12-BİR MİNİK KIZ ÇOCUĞU Ona her gün rastlardım, kuyruğun bir ucunda Bir minibüs parası, sımsıkı avucunda Uykusuna doymamış, kırpışan gözleriyle Anlarsa baktığımı, başı inerde öne ![]() Bildiğim kadarıyla ölmüş anne babası Okulundan koparıp işe koymuş ablası Ne rüyalar görürdü kim bilir yol boyunca Hep gülümserdi yüzü ansızın uyanınca ![]() Bir minik kız çocuğu, saçları darmadağın Yollarda yalın ayak üşür ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Meraklandım bir kaç gün durakta görmeyince Tanıyanlar söyledi inanmadım ilk önce ![]() Dalmış bir gün rüyaya mavi önlük içinde Fabrika değil sanki, bir okul bahçesinde ![]() İşte o an dişliler kapmış iki elini Böyle ödemiş yavrum rüyanın bedelini ![]() Tebessüm donup kalmış ağzının kenarında Solu vermiş minik kız henüz ilk baharında ![]() Bir minik kız çocuğu, bir minik kuş yüreği Ölümün kucağında üşür ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Söz:Yusuf Hayaloğlu Müzik: AhmetKaya ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya - Albüm Ve Şarkı Sözleri (Detaylı)1-MUNZURLU Munzurdan bir kuş indi, karalı, karalı Gittim baktım kanatları, yaralı, yaralı Kirvem belli dersim dağlarının, maralı, maralı, maralı Kirvem, kirvem, kirvem, kirvem Hey avcı vurmuştur kaç gündür yaralı ![]() Munzurdan bir tas su verin de ölem diyor Hem ağlıyor hem bir türkü söylüyor Biz de söyleyelim birlikte ölelim Munzur benim kirvem olur kime vereyim ![]() Kirvem yine bela, kirvem yine bela Duman olmuş dağlar yolum karanlık Kirvem yine bela, kirvem yine bela Kör olmuş dağlar yolum karanlık ![]() Ah ![]() ![]() ![]() Anam, anam, anam diyor Burna haber salında dayı dayı dayı Ah ![]() ![]() ![]() Kirvem dağlarda nerde olduğunu bilem Ah dağlara git ateş yak orda olduğunu bilem Ah kirvem uzat uzat ayağının altını öpem ![]() Munzurdan bir tas su verin de ölem diyor Hem ağlıyor hem bir turlu söylüyor Biz de söyleyelim birlikte ölelim Munzur benim kirvem olur, kime vereyim ![]() Kirvem yine bela, kirvem yine bela Duman olmuş dağlar yolum karanlık Kirvem yine bela, kirvem yine bela Kör olmuş dağlar yolum karanlık ![]() Söz: Ahmet Kaya Müzik: Ahmet Kaya |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#150 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya - Albüm Ve Şarkı Sözleri (Detaylı)2-TEDİRGİN Sarı sıcak yazılar uzak Dost uzanan eller uzak Karanlıklar kurmuş tuzak Benim sonum dünden belli ![]() Haramiler sarmış yolumu Güvercinler muhbir uçar Telden tele fermanım gider Benim sonum dünden belli ![]() Gözlerim dolar kan sanırım Betonlar boğar nefessiz kalırım Şahidim yoktur, perdeler örtük İnanamazsın, ağlarsın ![]() ![]() ![]() Geceler mi sen, ben mi yorgunum Mermiler mi sen, ben mi yangınım Düşlerim tutsak, yüreğim sürgün İçimde bir çocuk tedirgin ![]() Suskunum, vurgunum, tedirginim ben Haylanmaz, uslanmaz, tedirgin ![]() ![]() ![]() Dağlarda kar yollar uzak Yar belinden kollar uzak Hasımlarım kurmuş tuzak Benim sonum dünden belli ![]() Müfrezeler sarmış yolumu Menekşeler solgun açar oy Dilden dile fermanım gider Benim sonum dünden belli ![]() Gözlerim dolar kan sanırım Betonlar boğar nefessiz ağlarım Şahidim yoktur, perdeler örtük İnanamazsın, ağlarsın ![]() ![]() ![]() Söz: Ali Çınar Müzik: Ahmet Kaya |
![]() |
![]() |
|